Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Ajankohtainen tutkimustulos: Aivohalvaukset johtuvat grillimakkarasta.  (Luettu 1157 kertaa)

gutiguti

  • Vieras
Makkarat ja muut prosessoidut lihavalmisteet saattavat lisätä aivohalvauksen riskiä.

Asia käy ilmi ruotsalaissuomalaisen tutkijaryhmän tuoreesta tutkimuksesta.

Jo aiemmin makkaroiden ja muiden prosessoitujen lihavalmisteiden on osoitettu liittyvän naisten aivohalvausriskiin. Nyt uutta on se, että sama tutkijaryhmä varmisti yhteyden myös miehillä.

Ruotsalaissuomalaisen tutkijaryhmän tutkimuksessa yli 40 000 ruotsalaismiestä seurattiin keskimäärin kymmenen vuoden ajan. Miehet olivat 45-79-vuotiaita tutkimuksen alkaessa.

Seurannan aikana miehet sairastivat yhteensä 1 800 aivoinfarktia, 350 aivoverenvuotoa ja 200 tarkemmin määrittelemätöntä aivohalvausta.

Suola ja rasva

Punainen liha itsessään ei lisännyt riskejä, mutta sairastumisia oli tulosten perusteella noin viidenneksen enemmän miehillä, jotka söivät prosessoituja lihatuotteita eniten. Heitä verrattiin miehiin, jotka söivät niitä harvoin.

Tutkijaryhmän arvion mukaan tuloksia selittävät todennäköisimmin lihavalmisteiden sisältämä suola ja epäterveelliset rasvat. Myös miesten muut elintavat voivat vaikuttaa havaintoihin.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä. Suomessa siitä kertoi Uutispalvelu Duodecim.

Viimeksi muokattu: 20.06.11 - klo:20:00 kirjoittanut gutiguti

nänninnyplääjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2954
taas joku animalian tutkimus: hooooooooooooooveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! :D
Schnaps im Kopf, du holde Braut
Steck Bratwurst in dein Sauerkraut

minä-itte

  • Vieras
Tuo on vakava todistus lihan vaarallisuudesta: kannattaa syödä vain m-i:n vehnästä tehtyä leipää ja ryypätä m-i:n ohtasta tehtyä olutta.  ;D

yks.9

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2741
  • apunimimerkkiä v#tuttaa : )
Mikähän on kuolleisuus% niillä jotka eivät syö grillimakkaraa ::) , varmaan huomattavasti pienempi kuin makkaran syöjillä 8)

gutiguti

  • Vieras
Tuo on vakava todistus lihan vaarallisuudesta: kannattaa syödä vain m-i:n vehnästä tehtyä leipää ja ryypätä m-i:n ohtasta tehtyä olutta.  ;D
Se on osoitus vain ja ainoastaan grillimakkaroiden ja kinkkujen ym sensellaisten vaarallisuudesta. Pihvi, paistijauheliha, ym punainen liha on edelleen terveellisempää broilerin tapaan.

nänninnyplääjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2954
Tuo on vakava todistus lihan vaarallisuudesta: kannattaa syödä vain m-i:n vehnästä tehtyä leipää ja ryypätä m-i:n ohtasta tehtyä olutta.  ;D
Se on osoitus vain ja ainoastaan grillimakkaroiden ja kinkkujen ym sensellaisten vaarallisuudesta. Pihvi, paistijauheliha, ym punainen liha on edelleen terveellisempää broilerin tapaan.

niin mutta entäpä jos tää koskeeki niitä makkaroita joissa ei oo ku minäitten jauhoja ja sian peräsuolta?? :D
Schnaps im Kopf, du holde Braut
Steck Bratwurst in dein Sauerkraut

JoHaRa

  • Vieras
Varmaan moni suomalainenkin on jo tehnyt itsemurhan grillimakkaralla. Juhannuksena vaaditaan jo poliisin lupa makkarakauppaan. Pankkiryöstäjä menee pankkiin makkaraa heiluttaen jne jne.

gutiguti

  • Vieras
Tuo on vakava todistus lihan vaarallisuudesta: kannattaa syödä vain m-i:n vehnästä tehtyä leipää ja ryypätä m-i:n ohtasta tehtyä olutta.  ;D
Se on osoitus vain ja ainoastaan grillimakkaroiden ja kinkkujen ym sensellaisten vaarallisuudesta. Pihvi, paistijauheliha, ym punainen liha on edelleen terveellisempää broilerin tapaan.

niin mutta entäpä jos tää koskeeki niitä makkaroita joissa ei oo ku minäitten jauhoja ja sian peräsuolta?? :D
"Makkarat ja muut prosessoidut lihavalmisteet saattavat lisätä aivohalvauksen riskiä". Pihvi, paistijauheliha, ym punainen liha on edelleen terveellisempää broilerin tapaan.