Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Ulkomaan fileen paremmuus  (Luettu 4875 kertaa)

UCD

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1440
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kannattaisi tutustua eteläamerikkalaiseen eläintenhoidon todellisuuteen. muuten kuin mainosfilmejä katsomalla http://www.youtube.com/watch?v=IheH3SF0FwA

Kotimainen naudanlihantuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.
Kotimainen maidontuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.

Jos tuotantokustannus tiloilla on tätä luokkaa, niin on karkeaa itsepetosta paukutella henkseleitä. Se on maatalousyrittäjän ensisijainen murhe.

Jatkojalostus on sitten riippuvainen ikävästi Suomen korkeasta työvoimakustannuksesta sekä volyymien riittävyydestä ja jaosta bulkkiin ja kärkituotteisiin.

Pisteenä I:n päällä isot ostot palatsit rakentanut kartellikauppa. ÄÄS-bonusnusnus ketju suurinpana ahmattina.

Losers always whine about their best. Winners go home and f*ck the prom queen ....

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Syyt löytyy roduista ja ruokinnasta, Suomesta löytyy kyllä oikeita rotuja, mutta ruokinta pitäisi olla enempi nurmivaltainen ...

Tuo on totta, nauta ei ole sika!

Mutta on tuossa teurastuksen jälkeisessä käsittelyssäkin kaikki päin pielessä. Ruhot pikakylmennetään välittömästi teurastuksen jälkeen ja mureuttava entsyymitoiminta ei voi edes alkaa. Mureutus pitäisi tehdä niin, että ruhot pistetään jäähdyttämöön jonka lämpötila on 5 astetta ja annetaan siellä niiden jäähtyä rauhassa tuohon lämpötilaan. Sen jälkeen aistinvaraisesti nuuhkimalla todetaan valmistuneeksi. Tähän voi kulua neljästä kuuteen viikkoa. Ruhot menettävät tällöin painoaan, mutta näin saadaan oikeaa mureaa, hyvin ihmisenkin vatsassa sulavaa, lihaa.
Vacumriiputus kylmiössä ei ole mitään. Siellä umpiossa ei toimi muut kuin anaerobiset mädättäjäbakteerit, jotka toksinoivat lihan vatsaepäystävälliseksi.

Ainoa oikea riiputus tehdään avoimessa ilmatilassa.  Kaupasta ostetun lihan voi kylläkin vielä riiputtaa itse: pistetään paisti tai file roikkumaan  viileän vajan kattoon koirien ulottumattomiin ja käydään siellä sitä nuuhkimassa valmistumiseen asti.



Näköjään koirat syövät meillä laadukkainta lihaa  ;D Tosiaankin pitempäänkin ulkona säilytetty liha, ei haise epämiellyttävälle, pilaantuneelle. Mureaa on kun sitä leikkelee sopiviksi paloiksi koiralle ja pakastimeen, koiralle  ;D

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Tässähän voisi ruveta härnäämään ihmisiä ja kysyä että :

Saako säilörehulla tuotettua hyvänmakuista lihaa tai maitoa  ::)

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kannattaisi tutustua eteläamerikkalaiseen eläintenhoidon todellisuuteen. muuten kuin mainosfilmejä katsomalla http://www.youtube.com/watch?v=IheH3SF0FwA

Kotimainen naudanlihantuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.
Kotimainen maidontuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.

Jos tuotantokustannus tiloilla on tätä luokkaa, niin on karkeaa itsepetosta paukutella henkseleitä. Se on maatalousyrittäjän ensisijainen murhe.

Jatkojalostus on sitten riippuvainen ikävästi Suomen korkeasta työvoimakustannuksesta sekä volyymien riittävyydestä ja jaosta bulkkiin ja kärkituotteisiin.

Pisteenä I:n päällä isot ostot palatsit rakentanut kartellikauppa. ÄÄS-bonusnusnus ketju suurinpana ahmattina.


uwc:n luetun ymmärrykses taas vikaa :(
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

nänninnyplääjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2954
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Tässähän voisi ruveta härnäämään ihmisiä ja kysyä että :

Saako säilörehulla tuotettua hyvänmakuista lihaa tai maitoa  ::)

saa. tosin eri elukat on eri makusia, se on selvä. riiputus on tärkeää, hirvet roikkuu meillä jopa kaks viikkoa jos säät sallii. jos ei salli, niin paistit ja fileet roikkuu kylmiössä erikseen sen kaks viikkoa. ja on hyvää.. ;D ;D
Schnaps im Kopf, du holde Braut
Steck Bratwurst in dein Sauerkraut

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Tässähän voisi ruveta härnäämään ihmisiä ja kysyä että :

Saako säilörehulla tuotettua hyvänmakuista lihaa tai maitoa  ::)

saa. tosin eri elukat on eri makusia, se on selvä. riiputus on tärkeää, hirvet roikkuu meillä jopa kaks viikkoa jos säät sallii. jos ei salli, niin paistit ja fileet roikkuu kylmiössä erikseen sen kaks viikkoa. ja on hyvää.. ;D ;D

Jos kahdessa viikossa saat lihan riiputettua, pitää lämpötilan olla +8 astetta. 2-5 asteen riiputuksessa menee helposti 5-6 viikkoa.
Murean lihan valmistaminen on myös hermolaji.