Suomesta uhkaa loppua oma lihantuotanto, jos kustannusten nousuja emme saa välittymään koko ketjun läpi - tarvitaan vahvaa sopimisen tahtoa kiireesti kotimaisen ruoantuotannon kannattavuuden turvaamiseksi, sanoo Sirkka-Liisa Anttila. Hänen mukaansa Suomi on aina menestynyt sopimalla asioista. Suomesta uhkaa loppua oma lihantuotan-to, jos emme saa suuria tuotantopanosten kustannusnousuja välittymään koko elintarvikeketjun läpi, koska kannattamaton tuotanto ei pysty jatkumaan. Siksi nyt tarvitaan vahvaa vastuunottoa ja sopimisen tahtoa kiireesti koko kotimaisessa elintarvike-ketjussa aina tuottajasta kauppaan asti. Jos asiasta ei kyetä vapaaehtoisesti sopimaan, on otettava Ranskan keinot käyttöön! Maaliskuun alussa Ranskassa astui voimaan laki pakkosopimisesta, jolla tuottajien asema ketjussa turvataan! Siksi vetoan voimakkaasti koko ketjun toimijoihin: on sopimisen aika ja sillä on todella kiire!
+
MTK:n puheenjohtajaa Juha Marttilaa suututtaa, että Suomeen tuodaan jatkuvasti enemmän sianlihaa, mutta vienti vähenee. Lisäksi vientilihan hinta on selvästi Suomeen tuotavan lihan hintaa alempi. Suomeen tuotiin Tullin tilastojen mukaan viime vuonna lähes 16 miljoonaa kiloa sianlihaa, jonka keskihinta oli 2,82 euroa kilolta. Vienti väheni lähes kymmenellä miljoonalla kilolla 33 miljoonaan kiloon ja viedyn sianlihan keskihinta oli 2 euroa. Marttilan mielestä luvut kertovat Suomen lihateollisuuden ajautuneen alihankkijan rooliin. Se on tuottajien ja kaupan välissä puristuksessa, josta pitäisi päästä irti.
=
Agraarisosialistisen hurmosliikkeen monopolisosialistit ovat ihmeissään... kaikkea se vapaa kilpailu teetättää... enää ei valu voisula uuninpankolla suuhun entiseen malliin
