Ja vielä Korven Ukolle ... juuri tuollaisen kaksinaisajattelun tulosta on tämä kotimaisenkin tuotannon hintakriisi: jos ei millään lailla yritetä erottautua tuontipakastebulkista, niin turha kuvitella saavansa yhtään parempaa hintaa. Ei tietysti ole yksin yksittäisen tuottajan ratkaistavissa, mutta ilman tuottajien toiminnan ja asenteen muutosta "suomalaisesta laadusta" ei muodostu sellaista, jota kannattaisi markkinoida.
Petri
Juuri samaa seikka olen koettanut pitää esillä. Suomella ei ole mitään mahdollisuuksia kilpailla hinnalla. Varsinkaan yksimahaisissa kun kokonaistuet (pelto+eläin) ovat jo nyt alhaisemmat kuin kilpailijamaissa ja laskevat edelleen. Olosuhteistakin aiheutuu lisäkustannusta sekä lisäksi teollisuuden maksukykyä rasittaa maailman tehottomimmaksi lihotettu nautasektori jäsenmääräenemmistöllään.
Ainoa keino kilpailla on poikkeva tuote, kuten kotimaisuus jolla on edelleen vetoa nautaosuuskuntien toimista huolimatta. Muita tekijöitä voisi olla gmo- ja salmonellavapaa tuotanto jne. Maitusodassa nähtiin että kuluttaja on valmis maksamaan hieman enemmän kotimaisesta.
Tuotanto kaikilla aloilla olisi hyvä painaa hieman alle omavaraisuusasteen ja tuoda halvempaa raaka-ainetta lisäksi ulkoa sitä kaipaaville. Esimekiksi SKN ja muutama muu vähävarainen on palstalla huudellut halvan tanskan kinkun perään ja uhonneet säästävänsä siten useita euroja vuodessa. Halvan lihan tuottaminen suomessa on järjetöntä kuten OEn videoilta voi nähdä.
Siassa tuotanto on laskenut 115%sta 110%iin ja nautaenemmistö on heti nuijimassa alalle investointitukia sianlihantuottajien vastustuksesta huolimatta. Tavoitteena ainoastaan kustantaa sian epäedullisella markkinatilanteella maailman tehottomimman naudan ja pyhien lehmien jauhaminen jauhelihaksi.