Jauhojen raaka-ainetta on kyllä saatavilla maailmalta ilman että leivänsyöjän tarttee kustantaa kannattamatonta harrastetoimintaa valtavina tukiaisina saadakseen täällä periferiassa kalliisti tuotettua "kotimaista" ja ylihintaista leivänkänttyrää.
Tuoretuotteet, kuten maito ja liha on kuitenkin syytä tuottaa täällä, kohtuullisen matkan päässä kuluttajasta.
Luuletko sä ääliö että jos oma viljantuotanto on nolla niin joku myy tänne halvalla???
Sitä paitsi maidon- ja lihantuotanto kuluttaa turhaan peltoalaa jolla voitaisiin tuottaa leipää nälkäänäkeville.
Ensinnäkin kiitokset uudesta arviosta älykkyyteni suhteen.
Toiseksi, en luule, vaan tiedän, että Suomalainen veronmaksaja saa takuuvarmasti leipänsä ja nisunsa vähintään yhtä "edullisesti" vaikka Suomessa ei tuotettaisi yhtään kiloa maailman kalleinta jauhon raaka-ainetta. Nyt en puhu pelkästä viljan tilityshinnasta viljelijälle, vaan koko tuotantoketjusta tukineen ja kuluineen.
Sitäpaitsi viljatuotteet ihmisen ruokavaliossa on yliarvostettua nykyisten ravintoterapeuttien ohjeistuksissa. Lähes pelkkää hiilihydraattia. Riittävän hiilihydraattilatauksen ihminen saa esim. syömällä pottuja päivittäin. Rasva on kuitenkin paljon parempi (terveellisempi) energian lähde kuin hiilihydraatit.
Minusta maidon ja lihantuotanto (myös siipikarjanlihan) täytyy säilyttää Suomessa. Samoin juuresten (ja ehkä myös vihannesten) tuottamista on syytä tukea sinä määrin että näitä on mahdollista tuottaa täällä.
Viljaa on saatavilla maailmalta kohtuuhintaan aina. Ilman että veronmaksajan tarttee maksaa leivästään moninkertaista hintaa tukiaisten muodossa.