Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
Vapaa sana / Vs: heh, ja taas!
Uusin viesti kirjoittanut Rakkine 25.02.20 - klo:10:11
Sale nyt on pelkkä Merkelin käskyläinen. Kysyy ensin Adolf Merkeliltä, mitä mieltä pitää mistäkin asiasta olla. Merkelhän se määräsi  v.2017 senkin, että Hallapersut ulos hallituksesta.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Aurinkosähkö maatiloilla
Uusin viesti kirjoittanut Rakkine 25.02.20 - klo:10:00
Minusta vaan on fiksumpaa myydä se puu, kuin käyttää kallista aikaa siihen, että sen saa polttaa omassa kattilassa.

Se on kyllä surullista, että ei ole muuta elämää kuin tila ja sen työt. Tuota elämän pyörimistä työn ympärillä näkee kyllä ihan "oikeissa" töissäkin.
asian voi ratkaista ihan matemaattisena yhtälönä. Menopuolelle laittaa puunhinnan + työpalkan ja tulopuolelle puun energiaa vastaavan ostoenergian arvon + verosäästön.

Tämä laskelma päätyy yleensä siihen, että omaan kulutukseen omasta metsästä hakattu puu on kannattavin, itseasiassa sen on pakko olla. Koska metsässä tehtyä työtä ei veroteta , eikä puusta makseta veroa missään vaiheessa. Ostopuolella omasta bruttotulosta maksetaan ensin vero ja siitä käteen jäävällä nettotulolla ostetaan veroilla kuorrutettua energiaa, ainakin se 24% alv on rasitteena.

Kokeile ensin tehdä ne hankintavähennyksen 125 m3 verottomasti myyntiin ja sitten jälkihiellä tuleekin jo omat puut :)

Tuossahan se olennainen on. Kyseessä on ns. verotuki tuossakin.

-SS-

Olette sitten sinä ja GND omaksuneet näköjään saman kummallisen ja sairaan ajattelutavan kuin himoverottavat vihervasemmistolaisetkin, eli jos jotakin toimintaa ei veroteta, se tarkoittaa että tämä toiminta saa verotukea. Täysin nyrjähtänyttä ja epäloogista ajattelua teiltä.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: koneen kopin katon eristys
Uusin viesti kirjoittanut PelleH 25.02.20 - klo:09:55
Motonetistä tai vastaavista autotarvikeliikkeistä löytyy liimattavaa mattoa.
Kätevä näytti olevan asennella,kun nuoriso asensi subbareitaan. En tosin
ymmärtänyt miksi pitää ensin äänieristää ja sitten laittaa 150 litran bassopönttö
mekastamaan tavaratilaan. :P
Vapaa sana / Vs: siikatkaapa
Uusin viesti kirjoittanut iskra 25.02.20 - klo:09:52
Eniten tässä jutussa ihmetyttää MTK:n toiminta. Eikö MTK:n pitäisi tässä tilanteessa antaa oikeudellista apua, kuten muut yrittäjäjärjestöt tekee. Vai oliko vika firman lippalakki päässä.
  MTK oli siihen aikaan voimissaan kun nämä "omat virmat" olivat vielä pystyssä, niitten markkinointiahan se valvoi ja yritti saada viljelijät ruotuun markkinoinnissa, vahinko vaan että oli joitain jotka katsoivat edullisemmaksi tehdä kauppaa muittekin kanssa, "joukosamme on liikaa puhelimella tienaajia" sanoi eräskin pomomies aikoinaan. Nyt MTKn edunvalvonta on hakusessa kun pitäisi pitää ainoastaan viljelijän puolta eikä enää ole johdossa näitä tuotteita ostavien yrityksien johtoa..joitten etu oli silloinkin jonkinverran ristiriidassa viljelijän etujen kanssa,,
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: Pellon hinta, mistä OIKEAA tietoa?
Uusin viesti kirjoittanut PelleH 25.02.20 - klo:09:51
Näinpä. Jos kauppa ketuttaa jo tehdessä,älä tee. Jos kuitenkin teet,älä murehdi sitä vuosien
jälkeen.Ei se mitään auta. Ja ainahan pellon voi myydä uudestaan ;)
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
Uusin viesti kirjoittanut Rakkine 25.02.20 - klo:09:51
SS aina valittaa kuivuudesta, kuitenkin, tuossa sadetilastossa vuosilta 1981-2010 Salon seudun kohdalla on kaikkein tumminta, eli tuolla ajanjaksolla siellä on ollut sateisinta, muutaman muun seudun kanssa.

https://www.ilmatieteenlaitos.fi/vuositilastot

Oletko noin yksinkertainen vai esitätkö vain taitavasti? Tuo vuoden KOKONAISsademäärä tuolla alueella on kyllä suuri. Mutta kun sataa paljon elokuusta huhtikuulle ja sitten touko-kesä-heinä jolloin pitäisi sataa, niin on kuivaa kuin Saharassa.

No tuosta  väitteestäsi pitäisi olla jotain tilastollista faktaa. Vähän epäilen että SS liioittelee noita kuivuusjuttujaan. Kun SS niin rakastaa tilastoja, niin vois sitten näyttää että noina vuosina 1981-2010 juuri kesäkuukaudet on olleet niitä vähäsateisimpia.  Mitä en oikein usko. SS:llä on ehkäpä valikoiva muisti, mieleen on jääneet vain kuivat kesät, normaalisateiset on unohtuneet.
Vapaa sana / Vs: siikatkaapa
Uusin viesti kirjoittanut PelleH 25.02.20 - klo:09:45
Tämä MTK mies,ketä haastateltiin,oli liikuttavan tietämätön sellaisista asioista,mistä hänen pitäisi
jotain tietää asemansa puolesta. Ruokaviraston byrokraatti oli tyypillisen oloinen virkamies,
puhetta tuli,mitään ei sanonut. Mutta hatunnosto näille kahdelle isännälle,oikealla tiellä olette.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Walter Ehrström säätiö
Uusin viesti kirjoittanut lypsyukko 25.02.20 - klo:09:23
niinpä.   ei tuohon seuraan oikein pääse alle 3- kymppinen kun vaatimus jo alkaen 25 vuotta.    mut paljon on porukkaa joka ilman kipuja kipasee hakemaan moisen osotuksen..     ja sit osa jää uottaan et tuovat kotio..

Palkintovuosia saa perintönä sukupolvenvaihdoksessa jne. Joten on siellä nuorempaakin porukkaa, mutta mielestäni ikävä tosiaasia siellä silti näkyy. Viljelijät ikääntyy ja työn rasittavuus näkyy. Mielipiteeni ei ollut moite, vaan toteamus - ikävä kyllä.
Vapaa sana / Vs: siikatkaapa
Uusin viesti kirjoittanut Eläkelläisviljelijä 25.02.20 - klo:09:21
Eniten tässä jutussa ihmetyttää MTK:n toiminta. Eikö MTK:n pitäisi tässä tilanteessa antaa oikeudellista apua, kuten muut yrittäjäjärjestöt tekee. Vai oliko vika firman lippalakki päässä.
Vapaa sana / Vs: heh, ja taas!
Uusin viesti kirjoittanut pig24 25.02.20 - klo:09:17
Sveitsin systeemiäkin kannattaisi ehkä avata - edes harjoituksen vuoksi. Perin vinha, lähes suora demokratia.
Sivuja:: 1 ... 8 9 [10]