Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: Yrittäjän Exit
Uusin viesti kirjoittanut timotej tänään kello 11:46
Velaton yrittäjä voi ajaa toiminnan alas tuosta vaan. Ei siitä sen kummempia veroseuraamuksia tule, ainoastaan myydystä omaisuudesta joutuu ilmoittamaan.  Kotieläinten myyntituloja voi tasata useammalle vuodelle ja tasausvarauskin on käytössä. Toimeentulo tietysti pitää saada muusta lähteestä kuin alasajetusta toiminnasta. Tämä se on monen lopettavan tilan tapa. Voi tietysti etsiä jatkajankin tilalle.
Velkaisen yrittäjän tietysti pitää saada velat maksuun jollakin konstilla. Voi yritää myydä toimivaa yritystä jatkajalle tai myydä palasina omaisuutta pois. Velkojien kanssahan tämä stradegia on neuvoteltava. Oikein huonossa tapauksessa voi tehdä konkurssihakemuksen ja antaa velkojien hoitaa loppuselvitykset. Jos velkaa jää vielä maksettavaksi enemmän kuin sielu sietää, niin voi tehdä yksityishenkilön velkasaneeraushakemuksen. Siinä voi saada osan veloista anteeksi ja lopuille kohtuullisen maksuohjelman.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
Uusin viesti kirjoittanut seegeri tänään kello 11:39
Missä kriisituki viipyy?
Vapaa sana / Vs: Turpeen vero nouse-näin kepu tyhjentää maaseutua
Uusin viesti kirjoittanut Syyllinen tänään kello 11:39
Jököttäjä kirjoitti laajasti maanalaisista lämpövarastoista, vähän siitä että miten lämpö sinne tuotetaan. Jätteidenpolton ja maakaasun varaan Helsinki turvautuu eli oikeammin venäläisen maakaasun varaan.

Tietenkin silmänlumeeksi rakennetaan vähän tuulivoimaloita ja aurinkopaneeleita, jotta ihmisille tulisi parempi mieli ja jotta joku luulisi vihreän rekvisiitan muka tuottavan Hesan energian.

Maakaasulla Hesa tulee pyörimään. Onko kukaan muka kuullut pormestari Vapaavuoren vastustavan Nordstream 2:sta?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
Uusin viesti kirjoittanut SKN tänään kello 11:15
Vehnän päällikkösato tälle vuodelle n. 1300kg/ha.

Ohrat jäänee ekan 7ha perusteella 2000kilon päällikköhehtaarisatoon.

Muuten hyvä vuosi mutta peijoonin vesi puuttu. 😂

Syyskylvöksilläkin näkyy seutukunnalla osittain vaikeuksia itää kun ei sada.Vapaa sana / Vs: Turpeen vero nouse-näin kepu tyhjentää maaseutua
Uusin viesti kirjoittanut Turhapuro tänään kello 10:54
Jätteen poltto on yhtä epäeettistä ja kyseenalaista kuin puunkin poltto, kierrätys vie energiavirrat tulevaisuudessa hyvinkin nopeaa?

Kaukolämmön hinta kun ei nouse niin hoidetaanko kustannukset verottamalla esimerkiksi maaseudun pienyrittäjiä jotka tarvii vielä pitkään fossiilisia polttoaineita käyttäviä autoja ja työkoneita? Vihreät harvemmin ovat kovin maksukykyisiä kansalaisia?

Kyllä se vaan on tarkoitus tehdä niin vähällä hakkeella kuin mahdollista? Pääkaupunkiseutu tekee todella paljon päästäkseen hiilestä järkevästi (ilman tai vähällä hakkeella?) eroon. Todella paljon.


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006643745.html?utm_campaign=hs_tf&utm_term=2&utm_source=tf-other&share=4c617cc4b9e70d4f68d7f067b3c1815c

"Vantaan Ikean vieressä pulputtaa pian kiehuva maanalainen järvi – Lämmittäisi kokonaisen kaupungin vuoden ajan

Vantaan Energia aikoo louhia kehätien alle maailman suurimman lämpövaraston."

"Luolastoon on tarkoitus varastoida energiaa yhteensä 90 gigawattituntia. Energiamäärä on niin suuri, että sen avulla olisi mahdollista huolehtia keskikokoisen suomalaiskaupungin lämmöntarpeesta koko vuoden ajan.

Luolasto on tarkoitus louhia noin 50 metrin syvyyteen pääosin Kehä III:n alle. Hankkeen ympäristövaikutusten arviointi käynnistyy syksyn aikana.

Jättihankkeen suunnittelun lähtökohtana on, että se ei korota kaukolämmön hintaa, vakuuttaa Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen."

"Lämpövaraston vesi lämmitetään monilla uusilla tavoilla. Vantaan Energia luopuu kivihiilestä vuonna 2022, kun Pitkäsuon jätevoimalan laajennus valmistuu. Turpeen polttamisesta yhtiö luopuu jo ensi kesänä.

Jätevoimalan laajennuksen valmistuttua Vantaan Energia on vähentänyt hiilidioksidipäästöjään vuoden 2010 tasosta jo lähes 75 prosenttia. Jätteiden lisäksi polttoaineeksi jäävät tässä vaiheessa puuhake ja kierrätyspuu Martinlaakson biokattilassa sekä maakaasu.

Energiayhtiöllä on vireillä lukuisia hankkeita, joissa ei polteta mitään. Niiden kehitystyön ja hankepäätösten esteenä on ollut se, ettei lämpöä ole tähän mennessä pystytty varastoimaan suuria määriä.

Esimerkiksi Varistossa rakennetaan parhaillaan Vantaan ensimmäistä geotermistä voimalaa, joka tuottaa parin kilometrin syvyisestä lämpökaivosta energiaa kuuden kerrostalon tarpeiden verran. Tämä määrä lämpöä saadaan vielä tallennettua kaukolämpöverkkoon, mutta uusien geotermisten yksiköiden tuotantoa ei etenkään kesällä pystyttäisi varastoimaan.

Jättimäinen kausivarasto antaa mahdollisuuden säilöä energiaa muun muassa auringosta, tuulesta sekä hukkalämmöstä, jota kertyy muun muassa datakeskuksista.

Toivonen luonnehtiikin lämpöluolastoa tulevaisuuden hankkeeksi."

"Suomessa Helsingin energiayhtiö Helen rakentaa parhaillaan 260 000 kuution suuruista vesivarastoa Mustikkamaalle, johon on tarkoitus varastoida energiaa yhteensä 11,6 gigawattituntia.

Mustikkamaan lämpövarasto on määrä ottaa käyttöön ensi vuoden kesällä. Helen on suunnitellut vastaavankokoista vesivarastoa Kruunuvuorenrantaan."

"Energiayhtiö aloittaa ympäristövaikutusten arvioinnin myös kahdesta kiertotalouteen liittyvästä hankkeesta, jotka voisivat valmistua vuonna 2024.

Martinlaakson voimala-alueelle suunnitellaan kyllästetyn puun polttolaitosta ja Pitkäsuon voimalatontille erillistä käsittelylinjaa maalien, lakkojen ja öljyisten materiaalien käsittelyä varten.

Patomeren mukaan Suomi vie vuosittain 120 000 tonnia näitä vaikeasti kierrätettäviä aineita polttolaitoksiin pohjoismaissa ja Saksassa. Vantaan kahdessa uudessa hankkeessa näitä aineita voitaisiin käsitellä vuosittain noin 60 000 tonnia.

Tämä vähentäisi ympäristölle haitallisten aineiden vientiä ja sijoittamista kaatopaikalle."


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005859989.html

"Mustikkamaan alla on valtava luola, jota pian käytetään Helsingin lämmittämiseen – Kuvat ja video näyttävät, millaista kallion uumenissa on

Lämpövarasto auttaa Helsingin energiayhtiötä vähentämään hiilidioksidipäästöjään 21 000 tonnia vuodessa."


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006511193.html

"Jätevoimalan piippu aiotaan valjastaa biokaasun tuotantoon futuristisessa projektissa Vantaalla – Kaupunki pyristelee irti nyt myös maakaasusta

Jos hanke toteutuu, Vantaalla voidaan luopua maakaasun käytöstä kokonaan."Mutta kyllä se insinööri on ihmeellinen ja kekseliäs? Ei kangistuta vanhoihin kaavoihin ja sanota, että "Tuo ei voi toimia". Ei, vaan tutkitaan, lasketaan ja kehitetään. Nämäkin ja muutkin hankkeet ovat kymmenien miljoonien investointeja, ei sellaisia lähdetä toteuttamaan ilman tarkkoja laskelmia toimivuudesta ja kannattavuudesta.

Mutta saattaa olla, että pääkaupunkiseutua ei sitten kuitenkaan tarvitse lämmittää hakkeella? Kiitos ihmeellisten kekseliäiden insinöörien?

Eilen kanssa menin ison vihreän perässä ja renkaat meni kylätiellä keskiviivan yli ja ojan reunalla yhtäaikaa. Siinä kyllä tuli mieleen, että kuinka se renkaiden sisäreunan väli onkin niin suuri. Mahtaa joku englantilainen kylätie kiviaitoineen jäädä vähän ahtaaksi.
Sikatalous / businessmenuguide
Uusin viesti kirjoittanut businessmenuguide tänään kello 09:04
One right turn merits every other I turned into having dinner at a restaurant whenharry steele came in. harry labored in a lawyer's office years ago, but he is now operating at a financial institution. he gets a exact earnings, however he constantly borrows money from his friends and never will pay it again. harry noticed me and came and sat at the same desk. he has never borrowed cash from me. whilst he turned into eating, i asked him to lend me &2. to my marvel, he gave me the cash straight away. 'i have never borrrowed any cash from you,' harry stated,'so now you can pay for my dinner!' frontline education
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
Uusin viesti kirjoittanut klapikasa tänään kello 08:56
Osio vanha isännän parhaimat, ihan sama miltä näytää, vasta ku viljatili juotu, sitten voi päätellä oliko hyvä sato tai ei....

Nyt kun sudittu puimurilla, ja näkee muillakin raiteita pelloissa, kuivuu hitaasti ne liettyneet savet, kunhan nyt kylvetty ja ne muutmat ha pitäis vilä puida ja kaivaa siinä oheessa, paripyörät päällä jo, salaoja aura perään. Lisää ojia olemassa olevien imujen väliin. Hyvin merkattu nyt missä salaojat ovat.

 Ajelin autolla tuossa yhden JD1470 perässä, kyllä kylätie oli ihan täynnä vihreää

Tämmönenkö?

https://www.deere.fi/fi/harvesterit/1470g/

 ;D ;D ;D

Sinänsä hassua että samalla valmistajalla on kaksi erilaista konetta samalla tyyppinumerolla :-)

Siksi mä tuon puimaajan numeron muistinkin kun siitä tuli ensin moto mieleen. Muuten ei tahdo uudet numerot aina pysyä vanhassa päässä.
Sivuja:: [1] 2 3 ... 10