Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
kyllähän tämä herättää vahvoja epäilyksiä siitä mihin suuntaan kokoomuksen johdolla ollaan maamme terveödenhuoiltoaa viemässä.

pieniltä paekkakunnilta viedään terveöskeskukset, sen myötä lähtee paljon raotaesta ammattitaetoa joka olisi kullanarvoesta hätätilanteessa  jos lamppuauto sattuu olemassa reiossussa sinne täöden palvelun lasarettiin

eemelilläkin jos alakoo rintaa juilimaan  kesken kauppareissun tai parlamentin  istunnon niin viisaenta on oman nokivasaran luota raahautua viimeisillä voemilla nojailemaan j0nku tyyriin näköisen sähkömaasturin kylkeen niin saattavat hyvässä lykyssä lähettää  lanssin ja ottaa kyytiin  :o :o :o :o

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/102c847b-132b-4185-b231-0ec6dac7120e
Kasvintuotanto / Vs: Mitä kylvisi tälle lohkolle?
Uusin viesti kirjoittanut -SS- 22.05.24 - klo:22:20
Jos hakee parasta pellon kasvukunnolle  niin vilja-virnaseos

Miksi vilja- virnaseos on parasta pellon kasvukunnolle?

Virna 50-60 kg/ha seoksiin, 2,2 €/ kg, se se on parasta, nämä maanparannussiemenet kuuluvat luomuun, jolla on ehkä pakko  panostaa viherlannoitukseen ja maanparannukseen, maksoi mitä maksoi.

Tavan viljelijä saa kuohkean maaperän edullisemminkin 150 kg ruista, 0,208 €/kg, pari pussukkaa TOS rypsiä, 0,40 €/kg, kylvömäärä 5 kg /ha.  Voihan tuohon laittaa hiukan puna-apilaakin, mutta se alkaa jo maksaa. Pintalevitys onnistuu mainitsemallani seoksella, virnan siemen varmaan pitäisi saada kalleutensa takia peittoonkin. Virnan ongelma on kärhellinen takku, jota se kasvustoon tuottaa. Vaikka murskasin kasvuston mahdollisimman matalaan, kyntö oli käytännössä mahdotonta, kuin rastasverkkoa olisi maanpinnassa ollut levällään. Lisäksi ketutti silloiselta Eviralta tullut ilmoitus, että ostamani sertifioitu ruisvirna sisälsi hukkakauran siementä. Ruis ja rypsi on helppo omaehtoisesti lisätä ja ylläpitää.

Ruis on syväjuurisempi ja nopeakasvuisempi kuin monet heinät. Ruis pitää rikat kurissa. Rypsi kasvaa ihan hyvin kesän, ruis on siinä vaiheessa vielä semmoista rehevää ruohoa.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Valion loistavat tuotteet.
Uusin viesti kirjoittanut Syyllinen 22.05.24 - klo:22:16
sitä arvelinkin että silloin viimeksi olet siitä läppärin vierestä poistunut. Noo nyt sun juustos homejuustoa,  ostit tietysti littin taarjouksesta kokonaisen kämpäleen jota olet jyrsinyt sitten koko talven.
No en. Minähän kirjoitin aiemmin tässä topicissa, että ostin sen K-marketista, etkö muista? Senkin kirjoitin, että se juusto ei ollut hassumpaa, joten se tuli syödyksi. Hassua juustoa olisin tuskin syönyt. Rakenteellisesti juusto oli kovahkoa, mutta en silti sanoisi, että sen syöminen olisi ollut jyrsimistä. Litlissä en käy, koska en ole kokoomuslainen enkä kommunistikaan.
Kasvintuotanto / Vs: Kevään 24 Kirpat
Uusin viesti kirjoittanut -SS- 22.05.24 - klo:22:08
Varsinais-Suomessa ainakin kirppoja ollut. Omien ohrien lehdestä n.1/4 syöty.. Erikoista kyllä kun yrittää etsiä niitä kirppoja niin ei löydy, yö/päivä niin ei vaikutusta. Olisivatko saaneet jo tarpeeksi ja siirtyneet odottamaan rypsimaahan jos sieltä jotain tulee pintaan?

En oikein näe noiden ruiskuttamisessa oikein mieltä, kun kuitenkin maassa vielä kosteutta ja lämpöä on niin tuo oraiden kasvu on niin voimakasta, ettei pysy ötökät perässä.  Kylillä eräs isäntä on muutaman päivän jo ajanu decistä oraille. Taitaa mennä vaan työ/aineet hukkaan kun ei kirppoja näy enää.

Yöllä kirpat ovat kokkareiden alla piilossa. Päivällä ne  tajuavat jo lähestyvän varjon ja jalan töminän ja juoksevat ja lentävät pois leppeän kuuman merituulen mukana. Kyllä, ne osaavat lentää. Päivällä ruiskutus tehoaa, koska ne pöllyävät kuin semmoisena maasta ylöspäin ruiskuavana tihkusateena ruiskun sumun kohdalla.

Viime keväänä kirpat harvensivat isoja ohrapeltoja, että eivät ikinä toipuneet helteiden ja kuivan tullessa. Rypsissä ne syövät jopa teevadin kokoiset lehdet täysin riekaleiksi. Ei se syönti sellaisenaan, mutta kasvi tavallaan "vuotaa kuiviin" haavoistaan.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Valion loistavat tuotteet.
Uusin viesti kirjoittanut Viljelijä evp 22.05.24 - klo:21:58
sitä arvelinkin että silloin viimeksi olet siitä läppärin vierestä poistunut. Noo nyt sun juustos homejuustoa,  ostit tietysti littin taarjouksesta kokonaisen kämpäleen jota olet jyrsinyt sitten koko talven.
Vapaa sana / Vs: Valion loistavat tuotteet.
Uusin viesti kirjoittanut Syyllinen 22.05.24 - klo:21:50
et sää mitään ole ostanut, siinä läppärilläsi koko päivän räpellät ja äitikkä tekee välillä voikakkoo että jaksat. kokista sitte lapsukainen juopi päälle.
Talvella ostin, miksi se on muka niin uskomatonta? ;D

Setä heittää ihan hauskaa settii ;D ;D

Vapaa sana / Vs: Valion loistavat tuotteet.
Uusin viesti kirjoittanut Viljelijä evp 22.05.24 - klo:21:04
et sää mitään ole ostanut, siinä läppärilläsi koko päivän räpellät ja äitikkä tekee välillä voikakkoo että jaksat. kokista sitte lapsukainen juopi päälle.
Vapaa sana / Vs: Valion loistavat tuotteet.
Uusin viesti kirjoittanut Syyllinen 22.05.24 - klo:20:15
Meillä aina jääkaapissa fetaa ja parmesaani  juustoa.
Silloin kun paketissa lukee Parmigiano Reggiano on kyseessä aito paremesaanin juusto.
Ostin K-marketista Parmesan Reggianoa, koska Columbo kehui sitä kauheesti. Ei se ollut hassumpaa, mutta luulen kuitenkin, että Columbon syömä Reggiano oli parempaa kuin se K-marketin juusto.

https://youtu.be/n20LhKG0ClI?si=c8BNwvucaFYU0jQr
Vapaa sana / Vs: Valion loistavat tuotteet.
Uusin viesti kirjoittanut Syyllinen 22.05.24 - klo:20:09
Katsikossa oikki...     8)

Siirryn heti Valion tuotteisiin, kun lupaavat 10 vuotta lisää tervettä elämää.
Eikö riitä, että minä lupaan sinulle ne 10 tervettä lisävuotta? :D Kyllähän Valion intressissä on pitää sinut hengissä mahdollisimman kauan syömässä Oltermannia. ;)

    Sun lupauksilla ei ole katetta.
MHY:n ja MTK:n jäsenen kunniasanalla. :D
Vapaa sana / Vs: Valion loistavat tuotteet.
Uusin viesti kirjoittanut Eläkelläisviljelijä 22.05.24 - klo:20:09
Minä alan ostamaan valion tuotteita sitten kun tuo tesantti lopettaa spämmäykset tällä palstalla joka ilta käy paskomassa kekusteluihin viestinsä vailla mitään tarkoitusta. Valion tuottet ovat osaltani siihen asti BOIKOTISSA, Arla ingman tuoteet maistuvat samoin  ulkomaiset  juustot ym.
Minusta on mukava lueskella Antidesantin huomioita ja kommentteja. Parhaimmillaan ne ovat silloin, kun itse syö Vaasan ruispaloja, joiden päälle on sivelty valiovoita ja siivutettu hieman Oltermannia.

   Niin kyllä nuo tesantin jutut menee pelkän Vaasan ruispalan päällä. On ne niin rasvaisia
Sivuja:: [1] 2 3 ... 10