Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: Eläinten tuki
Uusin viesti kirjoittanut -SS- tänään kello 21:53
Kasvinviljelijöiden on turha tuntea vahingoniloa mahdollisesta tulevasta eläintuotannon kurmoottamisesta. Suurin osa Suomen viljelypinta-alasta käytetään rehukasvien viljelyyn

Niinpä. Eläintuotannon kiellon yhteyteen ympätään agendaan mukaan hyvin lavea määritelmä "kestävä maatalous", ja jos se merkitsee luomuideologian mukaista tuotantotekniikkaa, tällöin tarvitaan nykyisen leipäkasvien alaa viisi kertaa enemmän. Eikä viljasta todellakaan tule luomutekniikalla ylituotantoa, jos kemialliset lannoitteet viherpestyn karjanlannan muodossa poistuvat nykyisiltä rock'n roll satoja tuottavilta kasvinviljelyluomuilijoilta.

Todennäköisesti nurmiviljelystä tulee entistäkin vallitsevampi kasvilaji, ja viherrehut kerätään biolaitoksiin ja niistä pelletöidään uusiolannoitteita.

Nykyiset valkuaisrehut, soija, herneet, öljykasvipuristeet ym.  syötetään prosessoituna ihmisravintovalkuaisena, vihannesviljelyn ja erikoiskasvien viljely valtaa alaa. Voi olla, että pienviljelijälle löytyy jossakin vaiheessa jokin ekologinen lokero, jossa toimia.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2020
Uusin viesti kirjoittanut -SS- tänään kello 21:36
En tiedä,pitäiskös sitä huomen lähtee huiskimaan ceylonille ruokaa. .? Ainakin parhaat lohkot kantaa saapasta suht hyvin,ehkä vois levitys onnistua🤔

Kyllähän tuo onnistui, mutta täällä päin isommat alat lannoitettiin 9.4. aamuyöstä, pakkasen kohvaan. Itsekin sitten kävin hiukan levittämässä ennen räntäsateen alkua, mutta valot ovat noissa vanhoissa niin himmeät, että levitys menee lähinnä korvakuulolta. Nyt kun kovastikin sadetta pudottaneen myrskyn ja rajujen lumikuurojen jälkeen miettii, niin ehkä on hyvä, että jäi osa myöhemmäksi. Palstojen alapäihin kertyi vesijärviä ja monella pellolla näkyi alkavan mennä tulvapuroja. Kasvusto oli niin ohutta, ettei se välttämättä pidätä lannoitetta  juurissaan.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Nyt pelotellaan jo hinnankorotuksilla
Uusin viesti kirjoittanut seegeri tänään kello 21:32
Teräksen saamisessakin on vissiin joillakin pajoilla ongelma, töitä olis mut ei materiaalia.
Vapaa sana / Vs: Halkeette kateudesta
Uusin viesti kirjoittanut lypsyukko tänään kello 21:22
oksa ja lypsyukkeli soppii samaan pussauskoppiin, pelkkää pusi pusia lypsyttäjältä tulee oksalle.

No tuanne koppiin ei mulla oo mitään asiaa. Ainakaan Oksan kans ja akka taitaa olla sitä mieltä että ei muidenkaan kans. Mutta kunnioitus silti Oksalle, joskus saattaa asiat riidellä Oksankin kans, mutta muutenhan tuo nikki on täysin harmiton ja  täynnä omaa elämänkokemustaan.  Luultavasti persoona nikin takana on lähes samanlainen :)  Ehkä me kattellaan maailman menoa molemmat pienviljelijän näkökulmasta. Oksa pärjäis tekemättä mitään ja mä haluaisin jo elää tekemättä mitään :)
Vapaa sana / Vs: Erdogan
Uusin viesti kirjoittanut annuliinunen tänään kello 21:13
Ursulalle ei ollut omaa tuolia https://youtu.be/4n3Fif9Kxos
 ;D
Minun mielestäni tässä on tehty kärpäsestä härkänen. Korkean profiilin muslimina Erdogan sijoitettiin siten ettei naista tasa-arvoisessa asemassa saatu valokuvatuksi hänen vierellään. Sama koski tuota ulkoministeriä . Istui  sillä tavoin kaukana ja vastapäätä että kuva vierekkäin Ursulan kanssa ei valokuvaajilta onnistu .Länsimaalaisen miehen kanssa tasa-arvoinen kontakti julkisestikin sen sijaan ei ole mahdoton asia mikä pilaisi heillä mainetta.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Sikalan puhdistus uusiokäyttöä varten
Uusin viesti kirjoittanut Trivia tänään kello 21:11
400m2 uusiokäyttöön otetulla sikaölasta pudotin rapistuneen lujalevukaton pois ja tilalle alu-profiilipelli. Lantakouruihin hiekkatäyttö ja uusi pintavaluvalu/verkko  koko halliin.
Rapattuihin harkkoseiniin kunnon painepesu.
Ei siellä enää ole sonta haissut miesmuistiin.

Pudotitko Lujalevyt korkealtakin? Oliko hengityssuojainta ja asbestityölupa  ;D
Vapaa sana / Vs: Halkeette kateudesta
Uusin viesti kirjoittanut vain elämää tänään kello 20:56
oksa ja lypsyukkeli soppii samaan pussauskoppiin, pelkkää pusi pusia lypsyttäjältä tulee oksalle.
Vapaa sana / Vs: Halkeette kateudesta
Uusin viesti kirjoittanut lypsyukko tänään kello 20:51
rouva sorkkis.   mietippä mitä kirjoitat.   ite mollaan VAIN stadia!

Mistä sä muuten päättelit että rva sorkkis? Eiköhän vaan taas yksi persoonallisuus häiriö nikki lisää alkuperäiselle sorkka hessulle?
Vapaa sana / Vs: Nyt pelotellaan jo hinnankorotuksilla
Uusin viesti kirjoittanut icefarmer tänään kello 20:45
ja hitto!!!  alkaako eemeli nyt manaamaan nuitakin kun ei toimita koneita kuin ennen?     valtut han on varustettu kaikella mikropiirijutuilla....                    kiva kun ei saa kevättöille uutta kun vanha alkaa pätkiä...   mikropiirin takia,.
melkonen edelläkävijä tuo valtu jos muut vielä pärjää ilman mikropiirejä :o :o :o :o
Vapaa sana / Vs: Nyt pelotellaan jo hinnankorotuksilla
Uusin viesti kirjoittanut Moottoripolkupyörä Man tänään kello 20:45
Missään ei oikein tarkkaan kerrota, mistä puolijohteista on pulaa. Syy pulaan on todennäköisesti komponenttien valmistamisen ulkoistaminen aasiaan ja komponenttien tekeminen sinne sektorille, missä on ollut kysyntä kova. Tai näin ainakin se selitetään.

Näin yhtäkkiä ollaan näiden halpamaiden armoilla, kun joskus on todettu että hei me tienataan tällä. Osaaminen karkaa kaukoitään. Suomessakin kun havahduttiin maskipulaan, niin tuotantolaitteet ja materiaalit tilattiin Kiinasta.

Ei kaikkea tarvitse tehdä Suomessa, mutta väistämättä perustarvikkeiden valmistamisen osaaminen häviää halpamaihin.
Sivuja:: [1] 2 3 ... 10