Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Vapaa sana / Vs: rokotevastaiset on kouluttamattomia persuja
Uusin viesti kirjoittanut Kuuno tänään kello 16:23
Rokotevastaisilta puuttuu kyky ajatella kokonaisvaltaisesti. Ajatus ei juokse omaa nenää pitemmälle. Isommassa mittakaavassa rokotusten idea onkin että saadaan tauti taantumaan jolloin voidaan taas elää suhkot normaalisti. Toivottavasti nämä hoitokodin asukkaiden omaiset tekevät tälle hörhöhoitajalle selväksi mitä ne hänestä ajattelevat.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Aurat kampiaa
Uusin viesti kirjoittanut metsajussi tänään kello 15:57
Kovat pultit tähänkin on jo vaihdettu. 12.9 muistaakseni.

Sinänsä pultin katkeaminen nyt ei olisi mikään suuri ongelma, kunhan koko systeemi ei pääsisi sitten kiepsahtamaan seuraavissa käännöissä nurinniskoin.
Silloin hajoaa enemmän kun roikkuva leikkuri seuraavan kerran päätyy työvuoroon väärässä asennossa.

Pitää vähän miettiä että keksisikö tuohon jonkin simppelin mutta näppärän mekaanisen rajoittimen että paketti pysyisi suurin piirtein järkevässä asennossa vaikka pultti olisikin poikki; sitä katkeamista kun ei välttämättä heti huomaa ellei aktiivisesti vahdi leikkureita jokaisen käännön jälkeen. Se ei haittaa mitään vaikka muutaman vedon leikkuri kulkisikin vain pintaa pitkin pyörien - jos tätä ei jäljestä huomaa niin sitten asialla ei ole kiirekään :-)

Kovan pultin tynkä on lähtenyt yllättävän helposti aina pois eli pultin uusiminen pellollakaan ei ole ollut mikään ongelma ellei muuta ole hajonnut.

Pitänee tutustua kun seuraavan kerran olen aurojen vierellä.
Kasvintuotanto / Vs: Kipsiä kaikille
Uusin viesti kirjoittanut Pasimycin tänään kello 15:20
Viljavuustutkimustuloksia: Kipsiä saaneiden lohkojen johtoluku nousi hiukan, PH laski 0,4 yksikköä ja rikkiluku nousi 10 -kertaiseksi. Kalsium-arvoissa ei näy muutosta. Saa nähdä miten muuttuvat seuraavan 5 vuoden aikana.
Vapaa sana / Vs: rokotevastaiset on kouluttamattomia persuja
Uusin viesti kirjoittanut Rakkine tänään kello 15:00
Kyllä on ihmiset helvetin tyhmiä, nyt kiihkoillaan rokotevastaisia vastaan, kun ei tajuta että rokote ei estä koronaan sairastumista, rokotettuin voi olla oireeton viruksen kantaja ja levittäjä. Rokote ei todellakaan ole mikään ihmelääke eikä elämän pelastaja, vithu miten pässejä ihmiset on. Se on perkele jokaisen yksityisasia, ottaako rokotteen vai ei.

Ja tajuatteko pässit, että myös rokotettu hoitaja voi tartuttaa sen taudin hoidokkiinsa, no ette tajua.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Aurat kampiaa
Uusin viesti kirjoittanut Pulu tänään kello 14:43

Tuo nro 31 näyttää tarkoitukseltaan peräti murtopultilta, sen tilanteen varalta, että jousi pohjaa. Varmasti jos jousi on melkein kiinni puristettu perusasennossa, saavutettava liikevara on todella pieni.  Sarka-aurassa tuota uudempaa kiinnikettä ei ole tullut säädetyksi, siinä kun koko leikkurin kankea saa siirretyksi korvakkeessaan ylös ja alas. Meillä se leikkurin latta onkin aika pystyssä kulmassa, jotta se kääntömöykky ei ota pahnaa eteensä.  Eli se pyörötolppa on nostettu mutkaan asti ylhäälle. Koska paluuaurassa sitä ei voine tehdä, niin sillä kulmalla täytyy vähän pelata sitä suurinta mahdollista joustovaraa, samalla työsyvyyttä vähentämällä.

-SS-

Voi se jonkinlainen viimeinen varolaite ollakin. Jouset ovat kyllä kohtuu löysällä ja leikkurilla pitäisi olla reilusti varaa nousta, mutta ainahan sieltä voi joku kannon vänkyrä pyllähtää niin että vara kuitenkin loppuu :-/
Välillä tulee kaikenlaisia pieniä 'löytöjä' kuten kuvasta näkyy. Sinänsä kertaakaan ei pultti ole katkennut esteen kohdalla vaan aivan sattumanvaraisessa paikassa missä ei mitään suurempaa estettä ole kohdattu. Mutta varmaan ne väsyvät kun riittävän monta ylikuormitusta on tullut.

Nostetaan (muutetaan kulmaa) vähän vielä ylemmäksi.

Omissa vastaavanlaisissa auroissa sama kiusa. Loppui siihen kun porattiin pultinreiät muistaakseni 16mm kokoon (tai niin isoksi kun seinämävahvuus antaa myöten) ja oliko 10.9 vai vielä kovemmat pultit paikoilleen. Nyt jos osuu johkun isoon ja kovaan niin katkee se vantti sieltä jousen sisältä. Paljon helpompi hitsata kasaan kun kaivaa sitä pultin pätkää sieltä nivelen sisältä
Vapaa sana / Vs: Voiko vastustuskykyyn vaikuttaa ?
Uusin viesti kirjoittanut pig24 tänään kello 14:36
Vastustuskyky kotieläinten osalta kuuluu maatalouskouluissa perusopetukseen. Onhan täälläkin vinkattu aiheesta. 24 porsasta kirjoitti v. 2020, että "Heikkilän kirjoitus on varsin ymmärrettävä. Samasta asiasta puhuttiin 1980-luvulla maatalouskoulussakin. Pahoja pöpöjä on lähes kaikkialla. Ne saavat yliotteen vasta, kun eläimen vastustuskyky on heikentynyt. Siispä vastustuskykyä pitää vaalia. Ei tässä ole aina oikeassa olemisesta kyse."
Vapaa sana / Vs: Voiko vastustuskykyyn vaikuttaa ?
Uusin viesti kirjoittanut -SS- tänään kello 14:32

COVID-19 on uusi lihavuussairaus

-SS-

Tilastollisesti mielenkiintoinen seikka. En nyt muista, että onko teehooäl tuonut esiin tällaista tilastoa. Tuskin, koska syrjintä on voimakas tekijä nyky-yhteiskunnassa, vaikka tilastot näyttäisivät täysin selvältä. Mutta onhan se hyvä, että joku tuo esille tällaisiakin tilastoja. Ehkä se tilastojen tulkinta olisi sitten vasta sitä syrjintää. Mutta se voidaan aika hyvin kiertää, kun tuodaan vain esille joku tilasto ja annetaan vastuu lukijalle. Ja tästä seuraa tietenkin kasa mitä erikoisempia tulkintoja ja kahvipöytäfaktoja. Osoittaa myös sitä, että olisi ehkä hyvä alunperin tulkita niitä tilastoja analyyttisesti ja ammattitaidolla.

Onhan tämä Mustajoki pre-Covid - aikana saanut THL:n tunnustuksen ja peräti valtionpalkinnon, vieläpä niinkin tuoreelta ajalta kuin 2019.

Vuosi aikaisemmin se tieto, että koronateho-osastojen kuormittajista oli 75% lihavia (ei siis pelkästään ylipainoisia, vaan tosi lihavia , vaikka heidän osuutensa väestöstä oli 10-14% , huomatkaa, että se pieni BMI 30 kumpare ei ole vielä lihavuus vaan vasta ylipaino) ,  niin tällöin kommentit ja ihmettelyt kuitattiin vakavana fat-shamingina ja hyökkäyksenä kehopositiivisia kohtaan.

Nyt kun rokottamattomat - joiden osuus väestöstä on 10-15%  muodostavat 75% koronatehohoidettavista, he aiheuttavat maanlaajuisen ajojahdin ja syyllistämiskampanjan.  Rokotus, joka siis suojasi meitä, ei suojaakaan, jos naapurikunnassa on hörhö rokottamaton ? Kannattaa ainakin heti lähteä tähän masentavaan tietoon jääkaapille vetämään puolitoista litraa kokista ja kaapista pussillinen transrasvakeksejä, jotta töppösormet tanssivat paremmin somen näppäimistöllä, tuomitsemassa rokotusvastaiset helvettiin.

Siksi THL ei ota asiaa esille, koska se tietää, että sokerin voima on suurempi, kuin he koskaan voisivat olla.  Pakkorokotus ja koronapassi ovat ainoa  mahdollinen valittu suunta, ja se on ihan OK. Mutta muutamat rokottamattomat eivät ole se todellinen ongelma.

-SS-
Vapaa sana / Vs: älkää valittako
Uusin viesti kirjoittanut sorkkis tänään kello 14:28
Sinä, typerä ja kirjoitustaidoton, sinä.

Huhuu, anybody home??

Eipä ole oma kirjoitustaitosi kummoinen .  ;D ;D ;D ;D
Vapaa sana / Vs: Voiko vastustuskykyyn vaikuttaa ?
Uusin viesti kirjoittanut sorkkis tänään kello 14:27
Vastustuskykyyn voi vaikuttaa https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/ruoat-jotka-parantavat-vastustuskykyasi-naita-kannattaa-syoda/7770350#gs.eaxeab
Itse syön vitamiineja  lisäksi .
viina, terva ja sauna oikeaoppisesti käytettynä on hyvästä.

Ei tässä tarvita mitään erityisiä ruoka-aineita hakea, eikä enkelihoitoja tahi hopeavettä, saati sitten tervoja. Riittää täysin olla tekemättä mitään. Eli ei nouse sieltä sohvalta ja mene jääkaapille hakemaan kokista, vaan ei lähde. Ei nouse sieltä sohvalta, lähde autolla pikaruokalaan hakemaan jättisupermaksiateriaa, vaan ei lähde ollenkaan. Ei osta kaupassa sipsejä, karkkia, sokeripakettia, siirappia, pullaa, munkkia, vaan ei ota niitä ollenkaan kauppakoriin.

Me ymmärrämme ja tunnustamme, että tällaisessa elintasomaassa nälkään kuolevat syömishäiriöiset nuoret ovat hengenvaarassa (heitä kuolee yhdestä kolmeen lasta ja nuorta vuosittain), ja heitä pyritäänkin hoitamaan kaikin keinoin hengenpelastavilla terapioilla ja muilla hoidoilla.

Mutta  toisin päin tapahtuvassa syömishäiriössä  tehdään kaikki mahdollinen, että se ei edes paljastuisi sairauksien hoidoissa ja esiintyvyydessä, vaan kaksi-kolme kertaa itsensä painoisenakin kyse aina vaan on "perusterveestä ihmisestä", joka nyt ei rasvan puristamalla 20% keuhkojen tilavuudellaan enää pystynytkään läpikäymään täysin fataalia infektiota, ja mars koko yhteiskunta seis ja piikille.

Sokeriteollisuuden lobbausvoima on iso, esimerkiksi American Journal of Critical Nutrition   ei löytänytkään yhteyttä maidonjuomisen ja lihavuuden välillä, pikemminkin päin vastoin ! Tämä tulos vuodelta 2019 ainakin yllätti itseni. Eli sokerilimpsat ovat ehkä suurempi syy, että lapsetkin ovat niin pulleita ?

-SS-

Juu juu ja juuuuuuu .
Nykyajan lääkärit ottavat nuo valkosolut tosissaan eli oikealla ravinnolla ja vitamiineilla niitä voidaan lisätä .
Osa lääkkeistä ja leikkaukset pienentävät vastustuskykyä , neuvoivatko lääkärit ennen lisäämään valkosoluja , ei .
Vapaa sana / Vs: Sorkkis parka!
Uusin viesti kirjoittanut sorkkis tänään kello 14:23
Narsistit taas liikenteessä . Tyypillistä pohjoisen väeltä . ;D

Asun etelämpänä kuin sinä, sorkanviilaaja.

Väittää voit kaikenlaista mutta mikä on totta on erijuttu .
Sivuja:: [1] 2 3 ... 10