Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 42

Viestit - Eastwood

Kauppalehti ja sen uutispäällikkö kirjoittaa maatalouden tilanteesta asiallisesti. Saman oloista pyrkimystä ei ole Ilta-Sanomien uutisoinnissa.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ruoka-on-suomessa-liian-halpaa/aee4684a-3b99-4d6f-9dad-923d61d5b381

Valitettavasti artikkeli on maksumuurin takana.
Jos on viljan hintakin nyt aika ath, niin kyllä tuotantopanosten hinnatkin ovat raketoineet. Tuskan hiki saattais otsalla helmeillä, jos joutuisin lannotteita nyt tilailemaan.

Bitcoinien viljely sen sijaan antoi mukavahkosti satoa, 2 000e kasvoi reiluksi 13 000 euroksi, puolentoista vuoden kasvatuksella. Ja sadonkorjuu oli eilen.

Seuraavaksi  voisi harkita SS'n pump and dump mallia. Se tosin edellyttäis melkein, että kurssi tippuis johonkin 30 000 dollarin paikkeille.
Ei nyt vieläkään ihan aukea niiden aurinkopaneelien teho ja mitä niiden riittävyydellä tarkoitetaan...
Esimerkki entisestä kuivuristani, joka on nyt seuraavan omistajan omaisuutta.
Teoreettinen sähkönkulutus oli noin 15kwh, joka jakautuu about seuraavasti.
Elevaattori 4kw
Esipuhdistin ja jalustaimuri yht. 1.5kw
Syöttölaite 1,5kw
Pannun puhallin 7,5kw
Poltin 0,5kw
Ei nyt enää ihan tarkkaa muistikuvaa, mutta suuruusluokka ei paljoa heitä.

Antin 330 uuni, jonka lämpöteho siis on noin 330kw... Eli lämmöntuotto vastaavassa teholuokassa sähköllä vaatis jo aika isot paneelit. Ja kuivurin vetokyky kuitenkin on, nykypäivänä jo alakanttiin oleva, 185hl.
Jarruputkesta mm elevaattorin alapäähän nipan siirto järkevään paikkaan.  Jarrunippojakin löytyy eri kierteillä.  Kartiotyökalu srj ei paljoa maksa. Myös juottaminen on vaihtoehtoa. Puimurissa tuli siirrettyä yksi hankala nippa ohuella nylon putkella ja siihen sopivilla pikaliitoksilla.
Varmaan löytyy ihan valmis osiakin, joita käytetään automaatti rasvareissa, jos ei halua itse viritellä.
Öh! 1.194e/L mpö-talvi. 1500 litran erä hallin lämmitykseen ja lumitöihin.
Tänä vuonna itsellä osakkeissa n. 38 hehtaaria vastaava summa tullee tuottamaan osinkojen muodossa noin 382e/ha netto. Muistaakseni olen täälläkin jossain ketjussa laskenut, että kohtuullisena mediaanivuotena viljely tuottaisi n.400e/ha brutto. Ja silloinkin ainakin osa kiinteistä kustannuksista jää huomioitta.
Jälkiviisaana taas voin tuumia, että olisi kaikki hehtaarit pitänyt pistää osakkeisiin, eikä hajautella myös tappiollisiin- tai riskikohteisiin.  Ja sitten taasen tulevaisuudesta ei tiedä, mutta tämä on tilanne tällä hetkellä. Se on vähän kuin viljelyssäkin, jälkikäteen vasta tietää, olisiko kasvukautena pitänyt olla maksimi ala höpöheinällä vai vehnällä.
Mites toi nyt on muuttunut? Muutoskatsastuksenhan tehonlisäyssofta on ennenkin tietääkseni vaatinut. Harvapa kuitenkaan katsastanut.
Nuotiolla on tullut kalliota madallettua useammankin kerran. Joku puolen neliön nyppylä alenee noin 5 senttiä per kuutio poltettuja halkoja. 
Jos ny joku useamman sadan kilon murikka, ni kyl varmaan polttomoottoria tarviis. Milwaukeen 4J poravasaralla ja 16mm terällä rei'ittäny, SS'än kuvan mukaisia kiiloja varten. Kiilojakin tarvii mielellään puolisen tusinaa jo pienemmässäkin projektisssa. 9Ah akku on kans aika pakollinen, 5Ah tyhjenee verrattain nopeesti.  Mutta veikkaan, että kysyjän tapauksessa ei akkukoneella ähertämisestä oikein ole ratkaisuksi.
Toimintasuunnitelma ajatuksesi olis varmaan järkevä. Itsekin tuuminut, pitäiskö kotiuttaa nyt vaikka se alkuperäinen 2 000 ja jättää loppu 10 000 odottamaan tähtitieteellisempiä tasoja. Mutta sitten taas toisaalta, kuten jo aiemin totesin, alkupääoma oli niin pieni ja summa on edelleen niin pieni, ettei kuitenkaan kannattane vaivautua. Sitten jos kurssi nousee 100 000 voisi olla lunastuksen paikka.
Spekulaatiotahan on kuplatasolta kait miljoonaan.
Viimeisin noteeraus Bitcoinille menee jo yli 60 000 dollaria...
Tosta sun linkistä kattelin hydrauliikaan painetta; 155bar. Se tuli todettua hieman matalaksi. Kävi silleen, että Jukon 3m jyräkombiin hankittiin lisälaidat, sitten vaan kone kukkuroilleen täyteen  ja kylvämään... Ekan vedon päisteessä sitten ei kone noussutkaan ylös... Soittelin sitten Jukon huoltopäälikölle ja kysyin että paljonkos ootte laskeneet tarvittavan hydrauliikan painetta, jotta kone nousee lisälaidoillakin varustettuna? No, eivät olleet, eli eivät osanneet sanoa, paljonko mun pitäis ylipaineventtiiliä ruuvata jotta pääsis kylvöö jatkamaan. Enkä muista kuinka korkealle painetta nostin, mutta rupes kone kuitenkin nousemaan. Olipa tuokin aika yllätys...

Hydroveto koski vain etupyöriä, kuulemma.

Niin koski, niitäkin heikosti. Oikein tasaisella alustalla saattoi traktorin saada (siis saattoi jaksaa) pelkällä etuvedolla liikkeelle. Onnistui kun vaihdekeppiä tarjos "huulille", ilman kytkimen painamista, katkaisija kytki vedon hieman ennen hammaskosketusta. Apuveto lienee oikeahkompi termi systeemille, kuin neliveto. 3130 oli käytössä. Apuvedosta johtuen hydrauliikkapumpun tuotto tais olla jotain 100L/min tai enemmän.
Milwaukeen rikkaimurin tapainen:
https://konecenter.com/products/milwaukee-m18-cv-0-rikkaimuri?variant=13222135562295&currency=EUR&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gclid=EAIaIQobChMIgrjZrqXc7gIVkNCyCh1n-gB5EAYYAiABEgLpy_D_BwE

Todella kätevä kun tekee jotain pientä remppaa talossa. Ei muutaman porauksen tai sahaamisen takia tarvitse kaivaa johdollista imuria esille. Imukykykin aika mainio. Ja ladattuja akkuja on aina valmiina, toisin kuin varsinaisten kotiin tarkoitettujen rikkaimureiden kohdalla.
https://www.bauhaus.fi/tuhkaimuri-karcher-ad-4-premium.html?gclid=Cj0KCQiA34OBBhCcARIsAG32uvN_DtwZeXzXE59Q5Dz1M9UOBxGU1JQeIrZeOFOTtheHN5_2RmVIZIAaAvmdEALw_wcB

Mmmmmm, no ei toi ny pahan hintainen (129e) jos tosiaan toimii.

Lainaus joltain käyttäjältä:
"1. Tuki moottorin käydessä imuletkun pää laittamalla se imurissa olevaan pidikkeeseen tai vaikka kädellä. Tämä muodostaa alipaineen keräyssäiliöön. (jos et tuki, suodattimen puhdistus ei toimi)
2. Paina suodattimen puhdistusnappia. Tämä vapauttaa kanavan josta ilmapulssi iskeytyy ylhäältä kohti suodatinta alipaineiseen keräyssäiliöön päin puhdistaen suodatinta.
3. Vapauta nappi ja odota 4 sekuntia, jotta keräyssäiliöön muodostuu jälleen alipaine (muista, että imuletkun pään täytyy olla koko ajan suljettuna).
4. Toista vielä 2 kertaa ja ota imuletku käteen ja jatka imurointia
Jos imuletkun päätä ei ole suljettu niin alipaine on vain suodattimen ja moottorin välissä ja napilla vapautettu painepulssi poistuu moottorin kautta, eikä mene suodattimen läpi vastakarvaan keräyssäiliöön."

Onhan tossakin tosin hieman puuhaa, mutta silti nopeempaa ja siistimpää, kuin avata imuri ja ravistella silkkipussukka puhtaaks.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 42