Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]

Viestit - Roope Luhtala

Tämä täytyy vielä linkittää. Uudesta Seelannista on vaikeaa löytää maatalousyrittäjää jonka mielestä maataloustuet kannattaisi ottaa takaisin: http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/3747430.stm

Lainaus
And the farmers themselves?

Well I did not meet a single one who wanted to go back to subsidies.
Hienoja asiavirheitä riittää. "ruotsi ei maksa kansallisia tukia"-väite esimerkiksi.

Onko lähdettä tälle? Ruotsin tilannetieto on peräisin täältä: http://liberalismi.net/wiki/Maataloustuet
Hyvä ketjun aloittaja,olet nähnyt kuitenkin hiseman vaivaa tekstin kopioimiseen palstalle. Ei olisi vaatinut kovin paljon enemmän, jotta faktoja olisi ollut tekstissä edes siteeksi. Suomessa maksetaan maataloustukia noin 2,1 jaardia, joista kansallisten tukien osuus on noin 60 %.

Myös piilotuet tulisi ottaa huomioon, mm. hintatuen suuruudeksi on arvioitu miljardi euroa. Täältä löytyy lisätietoja: http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2010/08/03/professori-maataloudelle-miljardi-euroa-piilotukea/201010628/12

Taisin sohia muurahaispesää aloituspostauksella, mutta olisi kiinnostava tietää löytyykö forumilta yhtään maanviljelijää jonka mielestä kansallisista maataloustuista tulisi luopua? En ole kuullut kenenkään muun tukia saavan niitä kritisoivan kuin Björn Wahlroosin.

Uudessa Seelannissa maataloustuista on luovuttu, ja seuraukset ovat olleet positiiviset: http://www.nytimes.com/2007/08/02/business/worldbusiness/02farm.html
Minkälaisina näette maataloustukien lopettamisen vaikutukset Suomessa?

Tuet on vaan tapa tehdä kansalaisten elinkustannukset alemmiksi.

Eipä tuo ruoka kuitenkaan ole Suomessa halvempaa kuin Ruotsissa tai Virossa, vaikka kansallisia maataloustukia jaetaan meillä paljon enemmän.
Maataloustukia vastustava mielenosoitus pidetään torstaina 8.11.2012 klo 17-19 Eduskuntatalon edustalla. Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy täältä: http://www.facebook.com/events/281335048645827/

Mielenosoittajat vaativat Suomen kansallisten maataloustukien poistamista. Suomi maksaa kansallisia maataloustukia (laskentatavasta riippuen) n. 3 miljardia euroa vuodessa, eli n. 600 euroa asukasta kohti, kun esim. Ruotsissa ja Virossa ei makseta kansallisia maataloustukia lainkaan.

Maataloustuet eivät käytännössä alenna ruoan hintaa, vaan ne hyödyttävät vain tiettyjä eturyhmiä, kuten mm. maanomistajia.

Maataloustuet myös vähentävät suomalaisten valinnanvapautta. Kun kaikki veronmaksajat pakotetaan osallistumaan suomalaisen maatalouden tukemiseen, joutuvat esim. sianlihatuotantoa tukemaan myös ne, jotka näkevät sianlihatuotannon epäeettisenä. Maataloustuet lisäksi vaikeuttavat kehitysmaiden maataloustuotteiden pääsyä Suomen markkinoille.

Verovaroillaan maataloutta tukevat myös ne. jotka eivät haluaisi tukea vesistöjen rehevöitymistä maatalouden lannoitepäästöjen seurauksena. Toisaalta luomutuotantoa joutuvat tukemaan luomun erityistukien kautta nekin, jotka eivät muuten luomua ostaisi. Joidenkin tutkimusten mukaan luomuviljely ei ole normaalia viljelyä ekologisempaa, ja luomuviljelyn sadot jäävät vähäisemmiksi.

Maatalouden tuottavuus on Suomessa alhainen. Mitä enemmän Suomessa harjoitetaan alhaisen tuottavuuden elinkeinoja, sitä lähempänä Suomen elintaso on sellaisen (kehitys)maan elintasoa, missä alhaisen tuottavuuden elinkeinot, kuten maatalous ja tekstiiliteollisuus, ovat yleisiä.

Jos halutaan tukea pienituloisia maatalousyrittäjiä, kannattaa tukea myöntää (esim. toimeentulotukena) mikäli maatalousyrittäjän tulot alittavat tietyn rajan. Nykyinen tuotantoon/tilakokoon sidottu maataloustukijärjestelmä auttaa eniten suuria tilanomistajia, joiden tuet (ja myös vuositulot) lasketaan sadoissa tuhansissa euroissa.

Suomen maataloudessa käytetyt koneet ja laitteet tarvitsevat tuontipolttoainetta. Onkin kyseenalaista miksi Suomi pyrkii olemaan omavarainen tuottamansa ruoan suhteen, kun se ei kuitenkaan ole omavarainen ruoantuotantoon tarvittavan polttoaineen suhteen

Sen sijaan että Suomi varautuu ruoantuotannon kriiseihin pitämällä yllä kallista ja polttoainetuonnista riippuvaista maataloustuotantoa, voitaisiin huoltovarmuus turvata esim. viljaa ja muita elintarvikkeita varastoimalla.

Mielenosoituksessa on mustikkakeittotarjoilu. Mustikat ovat terveellistä ravintoa, ja ne kasvavat Suomessa luonnonvaraisina ilman lannoitteita ja tukiaisia.

Eduskunnassa on samaan aikaan täysistunto, ja kansanedustajat on kutsuttu Eduskunnan portaille keskustelemaan aiheesta. Tervetuloa mukaan!
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]