Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 148

Viestit - wolfheartscry

Maidon hinnassa laskupainetta ja vasikat vähenee, eikä taida puunhinnan nousukaan pelastaa, joten voihan ne likvit vähän heittää. Nämä siis kuulopuheita, ei omakohtaista tietoa.
Ei yhtäkään yksittäistä tilaa välttämättä "tarvita", vaikka olisi 25 robottia.

Enkä tosiaan puhu mistään korona-ajasta vaan laajemmista trendeistä kuten kasvipohjaiset korvaavat tuotteet, ilmastonmuutos jne.

Ja pelto voi silti suomessa olla yhtä arvokasta tai arvokkaampaakin kuin nyt 15 vuoden päästä eli turha sinänsä nyt on pistää tilaa myyntiin. Ja juuri nyt maidosta saa vielä siedettävän hinnankin.

Harvalla on työnsä takana ajatus koko ajan että mikä on nyt ja tulevaisuuden maidon tarve. Itellä on niin yksinkertainen asia kuin olisi työpaikka siihen saakka kunnes voi eläkkeelle siirtyä, ei mistään sen isommasta asiasta. Mielestäni ihmisellä on oikeus valita työnsä eikä tarvitse koko ajan olla  ajan tasalla asioista. Toki sellainen itsekkyys että ei huomioi ollenkaan muuttuvaa toimintaympäristöä kun suunnittelee laajennuksia.

En ihan ymmärtänyt tuota Rusinan kommenttia oikeudesta valita työnsä ja tarpeesta olla olematta ajan tasalla. Tai olla huomioimatta muuttuvaa toimintaympäristöä.

Kyllä pitää olla koko ajan ajan tasalla ja mieluummin hiukan edelläkin. Eihän nyt hitto vie voi miljoonaluokan investointeja tehdä vain sillä perusteella, että on oikeus tehdä sitä työtä, mitä haluaa. Saati jos ei perusta investointipäätöstä mihinkään järjellisiin tulevaisuuden skenaarioihin.

Antti-X:lle pisteet hyvistä kommenteista tähän ketjuun. Joskus ollaan samaa mieltä asioista.

Sen verran emolehmäasiaa tähän ketjuun, että tuli viime viikonloppuna vietettyä uuden murun kanssa Limousin Metal Festivalia. Artisteina olivat Ensiferum, King Diamond, Nightwish, Powerwolf, Sabaton ja Wintersun. Oli sen verran tajunnan räjäyttävä kokemus, että suosittelen muillekin korona-kesään omia takapihafestareita.
Hiukan hankala on ritiläpalkilta aloittaa suoramyyntiä, kun ei jää kuin hinta kilpailuvaltiksi. En tosin tiedä, mutta luulen, että aika moni naudanlihan suoramyyjä on emotilallinen, jolloin eläimet laiduntavat ja ovat kuivitetuissa kylmäpihatoissa ja mahdollisesti ulkoilevat talvellakin. Aika moni tietää mun lehmät, mutta ei mua. Lehmät kun ovat usein tienvarsilaitumella.

Ei suoramyyntitilan tarttee olla ison taajaman vieressä. Kauppaa voi nykypäivänä käydä hyvin monin eri tavoin. Jokaisen vain täytyy löytää oma tapansa toimia ja omalle konseptille sopivat asiakkaat.
Hölmöä on uskoa kaikkea, mitä teurastamot tai meijerit lupaavat. Pikkuisen olisi hyvä ajatella omillakin aivoilla. Melkein joka maajussi-jutussa nk. ammattilehdissä kyseinen haastateltava viljelijä uskoo, osa jopa toivoo. Ei nämä ole uskonasioita. Edelleen liian monella on uskonto liian hyvä ja numerotieto liian huono tähän ammattiin.
Aika aneemisilta näyttää omat säilörehu- ja laidunkasvustot. Lämmin sade jäi tulematta tälle keväälle. Mammat penikoineen pitäis saada laitumelle, mutta joutuu hiukan odottelemaan.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 31.05.20 - klo:09:27
Olen ennenkin sitä sanonut, että kukahan kohta maksaa noi määrälisät isoille tiloille, kun kohta ei enää ole pieniä, joilta sen voi kerätä. Ja on siinä melkoinen kate-etu jos puoli euroa alkaa olla tilityshinnan ero. Ei ihme, että isot loppukasvattajat haalii kalliilla kaikki pellot ja ostelevat ajosilppurit sun muut kalliit koneet. Mielenkiintoista on myös nähdä, kuka saa hupenevat vasikat. Iso A ilmoitti jossain tiedotteessa, että jaetaan tasaisesti, mutta kuka uskoo joulupukkiin. Kyllä ne muilla perusteilla jaetaan.
Pienellä riittää kauemmin puuta syöttää eläimille.  ::)
Make on asian ytimessä. Isompaa yksikköä ei käytänössä pysty pönkkäämään millään metsätuloilla tai sivutoimiurakoinnilla, vaan ydinprosessin on oltava kannattava.
Piti ihan kattoa viimeisin teurastilitys tältä viikolta, että mitä siinä luki. Hämmästyin kyllä, kun lehmän perushinta oli neljä senttiä korkeampi kuin hiehon. Seitsemää euroa vaille kaksi tonnia alvillisena tuli lehmästä tiliä. Pitääköhän kiireesti lopettaa ja myydä lehmät teuraaksi. Enpä ole moisia kilohintoja nähnyt lehmien osalta.
Hyvin harva loppukasvattaja olisi todellisuudessa halukas aloittamaan emojen pidon. Ne on tottunut nukkumaan yönsä hyvin ja isoilla tiloilla palkkatyövoiman työllisyys on tasainen, kun ei ole emoja ja pieniä vasikoita sotkemassa hyvää päivärytmiä. Urakkaporukka ajaa lietteet ja toinen tekee rehut pari kertaa kesässä, niin tosi pienellä henkilömäärällä tekee ison liikevaihdon melko vakiolla työajalla. Taitava kaveri ottaa siitä isosta liikevaihdosta hyvän rahamäärän itselleen. Emoilla ei saa kunnollista liikevaihtoa henkilötyövuotta kohti, joten se oma osuuskin jää väkisin rahamäärältään kehnoksi. Työaika ei ole tasainen, joten hankala palkkatyövoimalla tehdä.

Joskus kysyin teurastamon edustajalta, että mihin ne huonot vasikat laitetaan, kun niistä aina v.ittuilette. Joka tilalle niitä aina joku syntyy vuodessa. Hyvät kelpaa aina. Ei osannu sanoa mitään. Kakkoslaadun lehmävasikat jätän itselle suoramyyntieläimiksi, kun niistä ei mitään vasikkana makseta. Saa edes jotain tiliä. Kakkoslaadun sonnivasikat menevät muiden mukana, kun loppukasvattaja ostaa suoraan. Tietää, että saa ne hyvätkin vasikat.

Tuohon lihan syöntilaatuun. Kaikki kuluttajat eivät tykkää marmorilihasta tai ylirasvaisesta. On tullut esiin tän suoramyynnin yhteydessä suorina palautteina. Annetaan kuluttajien tehdä valinta ja jätetään se turha haukkuminen koirille. Se ei edistä meidän kenenkään asiaa.
En juurikaan mitään ymmärrä maidontuotannosta, mutta ihmettelen tuota kiintiö-juttua. Hinnallahan tuo tuotanto olis alentunut kaikkein tasapuolisimmin. Vai olisiko käynyt Valion kannalta huonosti eli isoimmat ja velkaisimmat tilat olisi kyykähtäneet tai vaihtaneet leiriä. Oksa ja kumppanit satavuotiaineen kivinavetoineen ja pikkukarjoineen olis jääneet jäljelle. Enkä tällä siis väheksy oksaa tai muitakaan pieniä tiloja

Kuljetuksen kannalta joku pieni tila saattaa olla hyvinkin hyvä meijerin kannalta. Sopivalla reitillä rekan kyytiin mahtuu vielä pienemmän tilan maidot, muttei isomman ja toisaalta isolta ei tule nuppia tai rekallista kerralla, joten ajelisi kuitenkin vajaalla. Sitten on iso tila tehokkuudessa meijerille hyvä, kun viedään yksi tai kaksi puolikasta tyhjänä ja tuodaan saman verran täysiä paluuna. Jos vielä paluuna tuotaisiin jotain vasikoiden juomaa tilalle päin.
Pulttiaseen palautusjousi ja vaimenninkumi kannattaa vaihtaa aika-ajoin. Toimii ase paremmin. Kerran on sattunut huono panos, ja pultti ei mennyt lehmän otsasta läpi vaan jäi puolittain kiinni otsaan. V.ittumainen fiilis, kun lehmä heilautti päätään ja ase lensi lattialle. Äkkiä uusi lataus ja taju pellolle. Eläinlääkärit on sitä mieltä, että ase olisi parempi lehmän kannalta kuin myrkkylopetus. Toki jos pelkää verenlaskun aiheuttamaa sotkua, niin kai sitten pulttiase ei ole sopiva. Mutta en tiedä mistä se sotku tulee. Eihän sitä tarttee seinille roiskia. Itsellä ei ole muita aseita kuin ilmakivääri ja tuo pulttiase.

Vastasyntyneen vasikan lopettaminen on ikävin homma. Monesti sen teetän eläinlääkärillä kemiallisesti, niin jää patologille päähänkin jotain tutkittavaa. Sairas eläinhän pääsee tuskistaan nopeasti ja se helpottaa omaa oloa. Ruudinkäry haisee nenässä rahalliselle tappiolle, vähintään yleensä tonnille mieluummin kahdelle.

Yks päivä lasten (alakouluikäisiä) kanssa puhuttiin ammatinvalinnasta. Oli just käyny teurastaja yhen lehmän hakemassa muonitustarkoitusta varten. Tyttö tuumasi, että teurastajaksi en ainakaan ala. Sanoin, että se on raskasta ja vaarallista työtä, joten siellä ei paljoa naisia ole, mutta sitäkin ammattia tarvitaan ja jonkuhan sekin on tehtävä. Muutoin loppuu liha pöydästä.
Fordissa  ei ole nippoja. Kerran on 7840:stä laakeri menny. Sekin meni remppamiehen piikkiin, kun stefan vaihdon yhteydessä ei osannut laakeria oikein laittaa. Tunteja nyt reilu 23 000.

TM nyykkärissä nipat ja harvakseltaan (muutama kerta vuodessa) rasvaa laitan. Muutama painallus kerrallaan. 19 000 tuntia ajettu. Ei laakerin vaihtoja vielä. Ajo muuta kuin sirkkelin pyöritystä.
Saa nähdä, pystyykö hallitus jo tällä viikolla päättämään
kunnianhimoisesta p-öljyn ja dieselin veron korotuksesta.
Nyt on otollinen aika, kun mittarinta laskee reilusti. Vero
tietysti jää voimaan kun öljyn hinta nousee....

Pitäähän niitä veroja korottaa, että saadaan kavereille lisää hyväpalkkaisia suojatyöpaikkoja tuottamattomaan työhön. Muka ympäristönsuojelu ja ilmastonmuutoksen estäminen syynä...
Kohta alkaa mammat poikimaan. Sitten ei paljoa kiinnosta.
Montako eukkoa sulla on ja onko Kaikki paksuna ?
Jonkinlainen haaremi noita on tullut kerättyä ja kaikki tietenkin paksuna, jos ei talven aikana ole yllätyksiä tullut. No rehellisyyden nimissä on todettava, että tiineyttämisen työhuipun tasaamiseksi neljäsosa poikii syksyllä. On vähän sellainen loppuverryttely tuohon vuoden loppuun.
Lähitappiolassa on suurin osa vakuutuksista. Nykyisin yksi (aiemmin myös exän) auto pohjolassa bonussyöppönä. Pohjolan korvauspalvelun kanssa ei ole tarvinnu asioida. Lähitappiolasta on konerikot korvattu hyvin. Ei tosin moneen vuoteen ole mitään sattunut. Exän jonkun vuoden takainen henkilökeskeytyskorvaus sen sijaan meinasi saada mut keittämään. Täti meinasi evätä kaikki asiaan liittyvät urakointilaskut korvauksen ulkopuolelle. Hiilestyin hiukan ja sanoin, ettei muuten käy. Jonkun aikaa puhelimessa jankattiin asiaa. Piti aika selväsanaisesti perustella asia. Lopulta melkein kaikki hyväksyttiin. Pitää kysellä, mikä linja on nykyisin, kun pitää päivittää vakuutukset lähiaikoina. Pohjantähden edustajakin soitteli joskus syksyllä. Sanoin, että helmikuussa voi tehdä tarjouksen. Ei ole vielä kuulunut. Kohta alkaa mammat poikimaan. Sitten ei paljoa kiinnosta.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 148