Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 76 77 [78] 79

Viestit - mies

Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Alavi
: 18.06.09 - klo:22:20
Ilmoituksen voi jättää kaksi kuukautta kerrallaan (eli esim tammikuun alvi pitää tilittää maaliskuun 15. päivä ja samalla voi tilittää helmikuun).

Haittapuolena on se, että kirjanpito pysyy ajantasalla.

Suomessa on liian vähän rypsinviljelyn hallitsevia viljelijöitä. Se näkyy keskisadoista.
[/quote]

Suomalainen kotieläintuottaja saa kansallistatukea kotimaisen rehun käyttöön. Jos ei itse tila pysty sitä tuottamaan, tai sitä muutoin ole tarjolla.Täytyy tuotanto sopeuttaa vallitsevan tilanteen mukaan. Tämän velvoittaa moraali   suomalaisiakuluttajia kohtaan.
[/quote]

Eli täytyykö maidontuotanto sopeuttaa kotimaisen rypsintuotannon mukaan?
Vapaa sana / Vs: Lisää tukea ja heti...
: 12.06.09 - klo:20:12
Ei taida Bullstopin porukka olla tissin koittajia
[

Kyl se alkaa valteemin saa hajalle monta kertaa kesässä ku 500km päiväs ajaa 16tn sorakärrin kanssa ympäri kyliä :) rengasta kuluu mut kaupasta saa kuulema uutta (: Tänää siinä sytty öljynpainevalot palamaa ja tehot häippäs kertaalleen.. oli pomo kyyvissä, samutettii kone ja pistettii käyntii.. käsky tuli et kaasu pohjaa ja eteepäin ei se lamppu senjälkee oo palanu.[/quote]
Pomoako sinä siinä kärryssä kuskaat niin ettet jouda kippaamaan. On meinaan 500 kilometrissä tekemistä, varsinkin jos on palkkarenki...
Joskus kauan sitten tuli hieho laitumella tien viereen poikineena pari kk etukäteen. Eikun vasikkaa etsimään 3 - 4 ha raivausta odottavasta risukosta. Yllätys yllätys. Vasikka löytyi ja vielä elossa. Painoi vaa'alla 12 kg. Juotettiin muutaman tunnin välein. Jäi eloon ja lypsikin muutaman vuoden aikanaan.
Ulkomailla harjoittelutilalla oli virityssarja käytössä. Yritän selittää ilman kuvaa. Kaaresta katkaistua kysymysmerkkiä (?) muistuttava rosteriputken pätkä. Suoraan osaan pätkä nännikumia, että saa kiinni keskuskappaleeseen ja nännikumi kiinni toiseen päähän. Leventää keskuskappaleen työleveyttä. Näillä vermeillä kompassiutareitten (näyttää kerralla kaikki ilmansuunnat) lypsy onnistui. Varmaan tarvitsee tila- ja keskuskappalekohtaisia mitoituksia.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Lypsy
: 18.04.09 - klo:21:22
A enimmäkseen
B satunnaisesti
D toisinaan kesäisin (millainen harjoittelija sattuu tulemaan)
meijeri 35,50
oma 36,68
maaliskuun hinnasta ilmeisesti kyse
Eikös kannukoneellakin lypsä 60 - 70 lehmää päivässä. Päiväkaffen jälkeen toiset 70. Pitää laittaa vaimo lypsämään, ettei tule liikaa palkkakustannuksia.

 Kun navetta valmistuu talous on TODELLA TIUKALLA ja silloin navetta pitäisi saada mahdollisimman nopeasti täyteen tuottoon.
 


Sitä sanotaan likviditeettikapeikoksi.
Kuinka halvalla nykyaikana voisi rakentaa yhden robotin pihaton?

Meillä maksoi 10 v sitten asemalypsypihatto 1 300 milj. markkaa. Ikkunat ja ovet teki tuttu kaveri. Betonityöt tehtiin itse. Vain etuaitavalu tehtiin tehtaan tuomasta betonista, sekin hajosi hyvin nopeasti juomakuppien vuotokohdista. Turhaa rautaa tuli etuaitabarrikaadiin, olisi riittänyt niskaputki. Nyt se on ja on varsin hyvä, lehmät ylettyy syömään kauempana olevaa rehua. Navetan seinät ovat elementeistä. Katto tehtiin isotöisenä välikatolla, nykyään liian matalakin.
Rakentaminen kesti 13 kk. Nykyään navetat valmistuvat vauhdilla.

Olihan se lypsyrobotti helppo tällätä vanhaan pihattoon, kun kaikki muu oli jo melkein maksettu.

Tsemppiä vain uusille navetan rakentajille! On ne ihan toista kuin meidän aikaiset.


1300 miljoonaa??? Missä sijaitsee, haluaisin käydä kattomassa?
Tympii vähän nämä valaistussysteemit eli loisteputket navetassa. Yksi kuristin tulee tiensä päähän ja vikavirtasuoja napsahtaa pois päältä ja koko navetta pimeänä (emäntä ei halunnut lypsää kynttilän valossa). Pitäisi varmaan jakaa useammalle vikavirtasuojalle valolinjat. Valaisimetkin ovat aika heppoisia, muovikuoret halkeilee ja jopa sulaa loisteputken lämmössä. Onko kenelläkään kokemusta loisteputken tilalle laitettavista led- putkista? Riittääkö valaisuteho? Kestosta ei vielä liene kokemuksia. Entäs nämä ulkomailla käytettävät valaisimet. Ainaskin Maito ja Me lehdessä Kanadan kuvissa ei loisteputkia näkynyt.
Pasture Matit laitettiin vuonna 1999, eikä ole näkyvissä välitöntä uusimisen tarvetta. Tulivat Keskolta Pomo-parsipedin nimellä.
50 lehmää ja 63A. On semmoinen tunne, että sähköä hukkuu jonnekin ylimääräistä.
Sivuja: 1 ... 76 77 [78] 79