Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 521 522 [523] 524 525 ... 558

Viestit - Make

Kolmeviikkoa nurmet huilas kuivuudessa ensimmäisen rehunteon jälkeen. Juhannuksen jälkeen alko jotenkuten kasvamaan. Eiköhän kakkossato mene kuunvaihteeseen. Sadetta kaipailtaisiin.
Alkuperäisessä pakkauksessa ainoa tieto tuoteselosteen ja muiden pakollisten tietojen lisäksi on:"Myyjä: Juustoportti Food Oy, Meijeritie 3 , 61600 Jalasjärvi
www.juustoportti.fi"
Muutoin noin yleisesti, näkisin mielelläni KAIKKIEN kotimaisiksi miellettyjen firmojen rohkeasti laittavan näkyviin mahdollisten tuontiartikkeleidensa lähtömaat - tuskin kukaan kuluttaja ilahtuu jos huomaa vahingossa ostaneensa tuontitavaraa!
Tässä on se villakoiran ydin.
Juustoportin Felita on valmistettu Tanskassa, vaikkei se ilmene muutakuin soikion DK merkistä.
Kasvintuotanto / Vs: Yaran kasvustot
: 07.07.08 - klo:10:18
Kukkamulta-alueella ei maa saa viljapellossa aurinkoa.
Täälläpäin on paalitilat lopettaneet tuotannon. Muutama on siirtynyt siilorehuun. Ei taida meidänkunnassa olla kuin yksi karjatila, joka enää tekee pääosin paaliin.
http://www.halikonkumipalvelu.fi/index.phtml Paljonko on niitettävää? Voin mä tulla niittämäänkin.
Asia kiteytyy jutun viimeisessä lauseessa.  ;D
Ruoan arvonlisäverokin on eurooppalaisittain korkea, ja kaiken päälle suomalaisille näkyy maistuvan parhaiten se, mikä on kallistunut eniten.
On uusiminenkin mahdollista. Ilmeisesti oli kiinnikkeet pettäneet. ::) Suosittelen kuitenkin leikkausta. Parintunnin homma ja sitten vähän leikkaushaavan hoitamista.
Tosi työlästä juottaa pellavansiemenlimoja ja tervehtymisestä ei siltikään oo varmuutta.
No ainahan se on plussaa mitä enemmän koneesta saadaan irti. Mutta muistutan että mainitsit sanan urakoitsija, se voikin laskea sesongin kaksi taikka kolme kertaa pidemmäksi kuin yksittäinen maatila. Tämä laskee työn hintaa mutta on juuri sitä missä asiakas kantaa riskin. Maatila itsenäisenä yksikkönä mielellää karsii omasta prosessista riskejä pois, mikäli siihen voi vaikuttaa. Sää, tuotannon työnmenekki navetassa, palkakuljettjien lukumäärä sekä terveys, jos vain osa korjuukierron työstä ulkoistettu, esim niitto onkin työssä jo aikalailla enemmän riski ja muuttujan kohtia kuin itse tehden kelasilppurilla. On aika varmaa että ajatuksenne ei ihan kohtaa tarpeen ja saatavuuden suhteen  edes niitossa. Sitten näitä 12-36 h työn siirtymiä vain hiljaa nieleskellään. Muunmuassa näistä johtuen maatila ei voi laskea korjuukierroksen pituudeksi kuin 3-5 päivää. Urakoitsija 10-14 pv.
Asiakkailla yleensä tuotokset nousseet kun ovat urakoitsijaan siirtyneet. Rehunteko huonoilla vehkeillä navettatöiden välissä, vähillä tekijöillä kestää liian kauan. Nurmi on lopussa vanhaa. Tilakohtaisesti on aikalailla eroja jo maanlaaduissakin. Jotkut haluavat sulavaa rehua, toiset määrää. Kun urakoitsija tekee, koko siilo on samanlaista.
Tänäkesänäkin oli useimmiten tilojen välissä välipäivä, kun seuraava tila ei vielä halunnut tehdä rehua.
Tuollaisen huohottimettomasta navasta kun päästää kuumana paineet pois niin voi pitää vielä kauan.
Meidän urakoitsija tekee 1050 rehut 250 lypsävälle ja parillesadalle emolle jälkeläisineen.
Aikoinaan kun tehtii 900 totesi 622 omistaja 900 tehokkaammaksi kun kävi katsomassa.
Tanskalaisnäytöksissä on joskus ajaneet 1350 ja Ten X vierekkäin samanlaista karhoa. Ten X oli huomattavasti tehokkaampi.
Kasvintuotanto / Vs: Moddus
: 29.06.08 - klo:17:23
Tuppeen jäänyt ohra on arkaa tähkäidännälle.
Joo, on hernettäkin nähty tosin vähemmän . Rypsi menee myllyn läpi joten ei vättämättä tarvii puristaa . Kantsii kokeilla ensin ettei tule jakkuun, eli muutamalla lehmällä ensin ja pieninä määrinä .
Rypsin öljy haittaa muun rehun imeytymistä. Ongelma rajoittaa jo rypsipuristeenkin käyttöä.
moneen kertaan kirjoitettu ja puhuttu asia. Eli kustannusten kohoaminen vaikka tuotteen hintaa ei voi nostaa. Ironista on, että säilörehun teettäminen ja itsekin tehden maksaa ihan saman oli ruohoa tai ei. Tänä vuonna ei ollut.

Niittokoneen kustannus oli noussut 6 % viime vuodesta ollen nyt 35 €/ha. Noukinvaunukorjuun kustannus oli noussut 17,5 % ollen nyt 100 €/ha. Kun siilotraktorin veloitus otetaan huomioon (40 €/h, nousua 14 %) tulee korjuukustannukseksi 155 €/ha. Tällä rahalla saatiin yksi siilo täyteen, toisen siilon tekeminen maksaa suurinpiirtein saman verran eli siilorehun tekeminen maksaa ehkä kaksi ja puoli kertaa sen, mitä viime vuonna. Paalauksen hintaa ei uskalla edes arvailla, mutta pakko olis vähän paalatakin.

Eipä tuo nyt mitään ihmeelisti ole siihen verrattuna, että moottoripolttoöljyn hinta on noussut 50 % viime elokuusta! Mutta fakta on, että maitotilistä ei kaikkiin laskuihin riitä!

Varaosat ja huoltotarvikkeet on noussu. Uusien koneiden hinta on noussu hurjasti. Vieraiden kuskien palkat on noussu ja yrittäjänkin pitäis saada enemmän ,että sais kallistunutta ruokaa kaupasta. Aletaan olla kaikki inflaation suossa.  :(
Sivuja: 1 ... 521 522 [523] 524 525 ... 558