Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]

Viestit - BigPack

Hah hah hah, kaveri tosiaan argumentoi mielenkiintoisesti.
http://www.turunpari.fi/pdf/Avoinkirjekasvihuoneille1.pdf
Oheisen avoimen kirjeen lopussa maininta ja oikein itse tehty piirros; "hakkella tuotetussä lämmössä on enemmän johtuvaa lämpöä, kuin öljyllä ja kivihiilellä tuotetussa..."
Siellä patterissa /radiaattorissa kiertävä vesi kun ei varmaan tiedä, että mistä aineesta se lämpö tulee...

Sijoitan kyllä rahani ennemmin vaikka Wincapitaan, kun tähän tavaraan...
Naapurin kanssa vaihdettiin muutamia lohkoja vuos sitte. Molemmat pääs eroon huonoimmista lohkoistaan, joten voi olla tyytyväinen  ;D

Miten meni käytännössä, jouduitteko maksamaan varainsiirtoverot? Itsellä ja naapurilla olisi järkevää vaihdella muutama lohko, mutta käsittääkseni menee aina varainsiirtovero molemmilta "käyvästä arvosta" vaikka vaihtaisi vain samankokoisia lohkoja keskenään?
Suosittelisin tutustumaan HESEn lanoihin. Ratkaisu poikkeaa perinteisestä kaarevasta levystä. Itseäkin hieman askarrutti aluksi, mutta on osoittautunut pirun hyväksi monessa hommassa, niin lumitöissä, kun teiden lanauksesta. Rakenne on ainakin järeä ja kun levyä ei tarvitse kääntää ympäri, on yhdistelmä saatu huomattavasti lyhyemmäksi. Itsellä 10-32 malli ja 140hv traktori. http://www.agrimarket.fi/Koneet/Tyokoneet/Teiden-_ja_pihanhoito/Hese-puskulevyt/
Ei se "vahva puomisto" ole oikeastaan se pointti, vaan nimenomaan  puomiston jousitus ja vaimennus. Siinä asiassa Amazone on kyllä valovuoden edellä muita. Itsellä ikivanha UF 120015Q, ajettuna jokunen tuhat hehtaaria ja sekin kestää vertailun moneen uuteen merkkiin. Joskus netissä oli pätkä jossa eri ruiskumerkit menivät peräkkäin pomppurataa, hinattava hardi ei meinannut pysyä pystyssä.. Tuossa amazonen mallia: http://www.youtube.com/watch?v=YCF1XMK5JOs
Noiden idänihmeiden edullisuus on usein hieman kyseenalaista. Vaikka komponentit ovat kuinka länsimaisia, niin mikä on oikeasti se jälkimarkkinoinnin taso? Varaosien saatavuus, sijaiskoneen saatavuus (koko Suomessa), huoltoverkosto (jos ei satu itse tekemään), jne. Näille kun laskee jotain lisäarvoa, niin monesti ei halpa ollutkaan kovin halpa. Vaikka koneessa olisi 10 vuoden takuu, ei se paljon lohduta, jos menee viikkokin, että se laitetaan kuntoon. Tällöin sijaiskoneen saanti rehunjakoon on oikeasti sitä lisäarvoa. Tämän vuoksi ääni avantille. Se on sitten eri asia, jos on innostunut itse korjaamaan ja huoltamaan eikä ole käyttö niin päivän päälle, että voi olla kone telakalla viikkotolkulla. Tämä kommentti oli siis yleisluontoinen, ei koske esim. aiemmin mainostettua kiinan konetta. Sen jälkimarkkinoinnin tasosta kun minulla ei ole tietoa. Itse arvostan kotimaisuutta, mutta se perustuu järkisyihin, ei pelkkään tunteeseen.
Minulla on hydraulisessa kallistuksessa sellainen hienous, kuin pikaliittimet. Jos kerran vuodessa tarvitsee kaikkia neljää lohkoa, niin saa ne sitten vapaaksi... Ja sen vieskalainen kannattaa vaihtaa Rapidiin, ei tarvitse neljää lohkoa, kun on vähän kehittyneempi kone. Sama pätee moneen muuhunkin koneeseen, alkaa olemaan hydr. kierto ja toimitoja ohjataan sähköllä.  ;)
Hevoset / Vs: tarhan pohjat
: 04.02.12 - klo:12:25
Kyllä minun mielestäni tärkein asia on tarhan pinnan muotoilu. Kun pintavedet pääsevät nopeasti ja helposti valumaan esim. reunaojaan, eivätkä imeydy maahan, niin lähtökohta on hyvä. Sen jälkeen tarhan kuivuuteen vaikuttavat maan rakenne, maalajit, salaojitus, jne. Hevosilla on tapana kulkea sanoista kohdista, jolloin näihin painanteisiin jää vesi makaamaan. Esim. porttien kohdat ovat yleensä pahimpia. Myös tarhojen koko suhteessa hevosmäärään vaikuttaa paljon, laadukaskin tarha menee huonoksi, jos siellä on paljon hevosia pienellä alalla.
Minulla on projektina kanssa tuhkaimurin rakentelu. Aihioksi ostin puoli-ilmaisen vasaramyllyn, alle 300€, jonka imuteho ainakin alkutestauksessa tuntui vähintäänkin riittävältä. Mukana tuli jotain putkia ja sykloni. Myllystä revin pois kaikki ylimääräiset, seulat, jne. Imumylly ja sykloni ovat pannuhuoneen ulkopuolella. Imuputkeksi myllyltä tulee normaalia 100mm ilmastointiputkea n. 8m kattilan viereen asti. Lopuksi parin metrin pätkä taipuisaa putkea ns. imurin letkuksi. Letkulla on tarkoitus imeä tuhkat kattilasta aina tarpeen mukaan. Ulkona sis sykloni ja sen alla 200L vaihdettava tynnyri. Vielä siis projekti vähän vaiheessa...
Itselläni 420 avant. Voin kyllä suositella, ketterä kone pienissä tiloissa. Voima riittää myös pyöröpaalien kuljetteluun, kun tekee vähän kuivemmiksi, eikä ihan maksimikokoon. Riittää tämmöiselle hevostilalle hienosti. 520 ei paljoa isompi, mutta tehoa sitten onkin jo eri malliin. Molempien korkeus muistaakseni jää alle kahten metriin.
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]