Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6

Viestit - BigPack

Voi olla sekaannuskin, mutta nimenomaan kuulin noiden koskevan kerääjäkasvia. No aika näyttää...
Kasvintuotanto / Vs: Hauskat peltonimiä?
: 10.02.15 - klo:19:10
Isorinta
Onko jollain tarkempaa tietoa kerääjäkasveista, kun kuulin huhun että maksimi olisi 20% tilan pinta-alasta? Ja minimi 5ha?
Onko joku kuullut tarkempaa tietoa kerääjäkasveista. Kuulin että, maksimi olisi 20% pinta-alasta ja minimi 5ha. Eli tarvitaan vähintään 20 hehtaarin tila, jotta onnistuu.
Onkohan ihan tornihuhu? Jollainhan tuo pitääkin rajoittaa, että rahat riittäisi ko. tukeen....
Ääni Bobcatille. Tehokas kuormauksessa, ketterä,kestävä, edullisia koneitakin löytyy, mutta ovat kestäviä, saa sopii ek välineet. Siirtää helposti isommilla 1200 kg lavoja. Toki nurmikon leikkuu ei oikein luonnistu niin kuin avantilla mutta kärry täyttyy lannasta taikka hiekasta hieman nopeammin

Lujia ja voimakkaita koneita, mutta en itse kyllä pidä sisätöihin soveltuvana. Näkyvyys huonompi, kuin panssarivaunussa, eteen näkyykohtuullisesti, sivuille sitten, kun aisat ylhäällä. Taakse ei näe ilman kameraa. Toinen merkittävä miinus on koneesen kulku ja poistuminen, tuolla kun lappaa ensin muutaman kauhallisen paskaa ja sitten kiipeilee sen liukkaan ja paskaisen kauhan yli/päältä, niin siinä on työturvallisuus vähemmän kohdallaan. Itse ajellut enemmän Casen liukukoneella, mutta samoja kaikki tyynni. Työntövoima kaartaessa myös hevosvoimiin nähden heikko, kuten kaikilla liukuohjattavilla koneilla, joissa toisen puolen pyörät jarruttavat käännöksissä. Ulkona maansiirtotöissä ihan ok koneita.
Nämä tilanteet tuntuvat olevan aika yleisiä ja suurimmasta osasta vaietaan ja kärsitään hiljaa. Ihan oikein ottaa asia puheeksi. Tärkein asia on kuitenkin miehesi ja sinun suhde ja teidän perhe. Luopumisen tuskaa edellisellä sukupolvella aina on, mutta ne asiat pitää nostaa pöydälle ja ratkaista. Miehesi pitää tehdä viime kädessä päätös, vaikka se kuinka vaikeaa olisikin.

Oma isäni riitaantui isänsä kanssa ja lähti reissuhommiin. Vuoden jälkeen vaari sitten aneli takaisin jatkamaan tilaa. Olisi luullut, että isäni sitten aikanaan luovuttaessa (myydessään) minulle tilaa olisi muistanut omat alkuvaikeudet.
Mutta kun ei. Omat ongelmani alkoivat, kun muutimme nykyisen vaimoni kanssa tilalle. Vuoden verran riideltiin jokaisesta pienestä asiasta. Sitten minun oli tehtävä päätös, jossa etusijalla olivat minä, vaimoni ja lapseni, eli oma perheeni. Välit isääni katkesivat, harmillinen juttu sinänsä, mutta valinta oli tehtävä, kenen kanssa haluan asua loppuelämäni.

Nyt useamman vuoden jälkeen omat ja perheeni välit edelliseen sukupolveen ovat vieläkin asiallisen viileät. Mielestäni kuitenkin tein oikean valinnan ja perheeni elää omaa tyytyväistä elämäänsä.

Sitten viimeinen vinkki kaikille sukupolvenvaihdosta suunnitteleville, ÄLKÄÄ TEHKÖ SYYTINKIÄ! Se voi tuntua tilakauppoja tehdessä hyvältä ajatukselta ja neuvontajärjestötkin sitä suosittelevat, kun se alentaa ostettavan asunnon arvoa. Poikamiehenä tilaa ostaessa se voi myös tuntua hyvältä ajatukselta, mutta ei enään perheellisenä. Maksakaa kuitenkin se heti rahana, saatte elää omaa elämäänne perheenne kanssa rauhassa.
Ja avantti on ihan perseestä jos on vähänkään epätasasta maastoo, just ton jäykän runkonivelen takia. Hyvä tasamaalla, ihan paska jos pitää epätasasella päästä eteenpäin.
Mielipideasioita, mutta jotenkin paistaa tuosta kommentista, että ei olla kyllä aidosti ajettu molemmilla malleilla. Itse olen juuri tuota ominaisuutta verrannut ja eri koneita (jäykkä- ja niveltyvärunkoinen) ajanut samalla reitillä. Selkeä mielipide muodostui ja juuri päinvastainen. Niveltyvärunkoinen kapeana ja siihen suhteutettuna korkena koneena kun käyttää jokaista rengastansa aina siellä montun pohjalla, niin meno oli kun olisi ollut ravistettavan pullon sisällä... Mutta tosiaan joku voi tykätä siitäkin :) Tämä siis epätasaisella alustalla. Myöskin niveltyvärunkoisten koneiden kaatokourmat käännettäessä ovat aikas paljon pienemmät, kuin jäykkärunkoisilla.
Avantissahan on joka pyörällä omat ajomoottorit, jotka on kytketty sarjaan, joten voima ei karkaa ilmassa olevan renkaan kautta. Niinpä mielestäni tuo viimeisinkin kommentti on enemmän provoilua, kuin kokemusperäistä totuutta.

Kaikki merkit ajavat asiansa ja moni asia vaikuttaa valintaan. Kannattaa tutustua rauhassa eri vaihtoehtoihin ja tehdä oma päätös.
Paineastia on itseasiassa vanha 11kg nestekaasupullo, johon oli päälle asennettu tulopuolen paineilman pikaliitin, viereen uusi täyttöreikä+korkki ja pohjaan taas paineilman pikaliitin, josta lähtee tavara+paine. Pulloon hitsattu tukijalat, niin mahtuu olemaan se lähtöputki siellä alla.

Tämä ollut siis aiemmin ihan paineilman säiliönä, sattui tutun tutulta löytymään. Alunperin katselin esim. vanhaa kompressorin säiliötä, tai vaikka romuttamolta jotain kuorma-auton painesäiliötä. Tuo nyt sattui löytymään puolivahingossa.
Avantillakin on tuo R-sarja, jossa kuski istuu takarungossa. Jäykkä runkonivel mahdollistaa sen, että voi oikeasti jotain nostaa ilmaan kone linkussakin.

http://www.avanttecno.com/www/fi/kuormaajat/r-sarja/
Itse tein viime kevääksi edullisen ja ainakin omasta mielestäni myös ihan toimivan peittauslaitteen. Ainoa osto-osa oli käytetty painesäiliö, jossa oli sopivasti sen kokoinen täyttöaukko/korkki, että sinne saa helposti kaadettua peittausaineen sisään. Tähän säiliöön normi kompressorilta paine. Ja säiliön pohjasta lähtevän letkun päähän joku hyllystä löytynyt messinkinen viuhkasuutin. Tässä letkussa myös sulkuhana. 5 tuumaiseen kairaan n. puoli metriä alapäästä ylöspäin rälläkällä 5x5cm reikä johon suutin sumuttaa aineen. Ensin vedellä mittasin, paljonko tulee tavaraa minuutissa, sitten sama juttu ruuvilla, siilosta valutan veitsisulkijan läpi tavaran. Parin kellotuksen jälkeen oli säädöt kohdallaan ja sitten peittailtiin viime kevään siemenet suursäkkiin aika sutjakkaasti. Kompuran omalla paineensäätimellä sai hyvin säädettyä tasaisen paineen ja haettua oikeaa ainemäärää.

Eli rahaa meni muutama kymppi, toki ruuvi ja paineilmakompura oli valmiina.

Ajatuklsena oli, että jos ei toimi, niin sitten ostan tehdastekoisen. Mutta eipä tarvi ostaa.
Kyllähän tässä on hyvä esimerkki siitä, että isojen monikansallisten yhtiöiden valta on aika suurta. Vaikka yhtiön etu on ristiriidassa kansallisen edun kanssa, niin se hoituu lobbareiden avulla. Saadaan vaan puolelleen muutama arvovaltainen poliitikko. Kyllä tuossa maaseutumedian kirjoituksessa ihan pointti on, toki kaikki vielä spekulaatiota. Mutta miksi tehtäisiin moinen sopimus, josta ei ole mainittavia hyötyjä. Mainittavat riskit ovat kuitenkin olemassa. Vai onko jollain teoria, miten tuo sopimus vaikuttaa eurooppaan tuottajahintoja nostavasti?
http://www.ymparisto.fi/download/noname/%7BB974AE5C-8118-41B9-845B-95ACE69DDF26%7D/105975

Alastarolle ainakin saatiin sopivasti taas joulunpyhiksi Elystä päätös. Kesti kaksi päivää kaupungin päätöksen jälkeen. Jos kanalaan lupaa hakis menis 10 vuotta.
Toi tuulivoima on kyllä aivan järjetöntä puuhaa veronmaksajien kannalta. Ainut paikallinen hyötyjä on maanomistaja ja mahdollisesti lähialueen asukaat jotka saavat seuraavat 12v rahaa myllyjen tuotoista. Loput hyötyjät ovatkin sitten Eurooppalaisia sijoittajia. Lisäksi noiden myllyjen purkamiskulut saattaa langeta maanomistajalle tai veronmaksajille.
Paljon järkevämpää olisi noi rahat laittaa bioenergian käytön edistämiseen. Esim pienvoimaloita yms. Bioenergialla toimivia lämpö ja sähkölaitoksia.
Olin toinen niistä luottamushenkilöistä joka uskalsi noita myllyjä Loimaalla vastustaa. Ensin suomalaiset osti Euroopasta ilmaa miiljardeilla ja nyt he vastavuoroisesti tekevät rahaa Suomessa tuulella. Aivat sairast touhuu!! Sillai kai!! Tästä ei paljon Maaseudun Tulevaisuudessa tai Suomenmaassa kirjotella?
Kuusakoski maksaa varmaan 20 vuoden päästä ihan hyvän hinnan romu raudasta.
Muutako isot pillit käteen ja lähtee kaatamaan mastoa. Painaa varmaan n.200t et ihan hyvän hinnan saa jos leikattava rauta on n.180€/t
Eikös noista saisi hyviä viljasiiloja noista rungoista. Pätkii vaan rungon sopiviin osiin ja istuttaa riviin betoniperustukselle. Alimman iso osan voisi jättää paikoillensa, olisi vankka perustus jo valmiina ja hyvä tie perille.
Ihmettelen suuresti joidenkin henkilöiden intoa ja jopa fanaattisuutta tämän MHY:n jäsenmaksun maksamatta jättämiseen. Silmiä räpäyttämättä maksetaan jos jonkinlaista yksityistalouden jäsenmaksua (lions club, marttakerhot ym ym) ja sitten ruikutetaan muutaman kympin maksusta, jonka saa vielä vähennyksiin. Edelleenkin muistutan, että kyse on metsänomistajien edunvalvonnasta.
Joku mainitsi että kyllä storat, umpit ja metsäliitot hoitaa ne edut. Toi on kyllä paskapuhetta ja jos tuon ääneen viitsii edes sanoa, niin silloin on jo niiden renki tai trolli. Pyytäkää sopimus vaikka metsäliiton mieheltä oikein paperille, että ne veloituksetta huolehtii sinun metsiesi sertifioinnin ja sinun edunvalvonnan ja antavat vaikka veroilmoituksen täyttöapua ym. Kuitenkaan teillä ei ole velvollisuutta mydä puuta heille, eikä käyttää muitakaan palveluita. Jos sellaisen paperin saatte, niin kertokaa. Minäkin olen sitten mukana.
Ilmankosteus on nyt aika korkea, joten normaali keskimääräinen hake ei kyllä kuivu. Jos hake oikein kosteaa (märkää), niin sitten puhaltaminen kannattaa aina.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6