Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Aiheet - miemsl

Eli siis onko lypsyrobottien hinnat aivan pilvissä investointitukien ja lainojen takia vai mikä ihme nuissa roboissa voi maksaa kaikkiaan sen about 200k€?

Mahtaisko olla tilausta edullisemmalle tuotteelle.
Metsätalous / Hyvä raivaiusveitsi
: 23.11.13 - klo:16:44
Millaisia kokemuksia teillä on raivausveitsen käytöstä taimikonhoidossa?

Onko tarjolla olevissa veitsissä käytön kannalta merkittäviä eroja, ainakin Härmän taonta ja Finnraiva näyttäis tekevän tuotetta kumpi on parempi vai pitäskö ostaa molemmat ja koittaa itse?
Mitkäs kasvit olisi aivan erityisesti mehiläisten suosiossa. Valkoapilanurmi yhtenä tuli mieleen mutta olisiko jotain ihan suomalaista hyvää mesikasvia suositella teillä?
Metsätalous / Männyn siementuotanto
: 13.11.13 - klo:20:30
Onkos palstalaisilla kokemusta männyn kylvösiemenen tuotannosta, jotta istutetaan harvakseltaan heikolle pellonlohkolle mäntyjä, pidetään niitä leikkaamalla sopivan matalana että ylettää kävyt keräämään ja siemenet myymään tarvitsijoille.

Eli millanen business tuo olisi?
Metsätalous / Tammimetsän istutus
: 02.11.13 - klo:13:09
Sain hankittua ison määrän tammenterhoja Iisalmessa kasvavasta metsätammesta, eli voisi kuvitella että noin pohjoisessa kasvava puu olisi erityisen hyvin varustetu kylmyyttä vastaan. Ajattelin noilla nyt istuttaa kosteikkoisen savikko / hieta peltolohkon Ikaalisten tilallani, eli 120cm välein terho 5cm syvään pottiputkella. Ensi kesänä sitten jyrsijä putki parhaiden taimien suojaksi ja rikkojen ja heinikon pitämistä matalana jotta taimet pääsevät voitolle, suojaksi voisi antaa leppää/haapaa/koivua taimettua tuohon luonnostaan suojapuustoksi, joka sitten sitä mukaa harvennetaan kun tammi kasvaa. Pystykarsintaa aion noille sitten hiukan tehdä että kasvaisivat yksirunkoisina ja mahdollisimman ala-oksattomina.

Jotkut suosittelevat että istutettaisiin pieniä ryhmiä 9terhoa/tainta aina 10m välein ja jätettäisiin ryhmän paras kasvulle, itse ajattelin että tuolla 120cm väleillä olisi vielä varaa valita ja harventaa.

Onkos palstalaisilla tammimetsän istutuksesta kokemuksia jakaa?
Olisiko vinkkiä hyvistä kirjanpitofirmoista Pirkanmaalta, pitäisi olla hyvin perillä Oy tiliöinneistä ja maatalouden verosuunnittelusta.
Millainen olisi kokemuksenne mukaan tuollaisen 9 lehmän ja sonnin  tuottopotentiaali vuositasolla? Onko eroa onko lsk, psk tai isk karja? Olisi harrastetilalla peltoa riittävästi rehuntuotantoon, laitumiin ja käyttökelpoinen parsinavetta pahimmille pakkasille.

Mitäs tuossa nyt erityisesti pitäisi ottaa huomioon?
Olisi noin hehtaari kauraa ja hehtaari ohraa puntia odottamassa Ähtärin Itä-peränteellä. Olisiko paikkakunnalla urakoijaa joka tuon kerkeäisi käydä puimassa, ja millainen olisi käypä hinta hommasta?
Sivuja: 1 [2]