Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 351 352 [353] 354

Viestit - JD6630


http://www.youtube.com/user/CelliSpa?feature=watch

tollasen 5m leveen cellin frangorin laitan kyllä heti kun vaan rahatilanne sallii, saa tume seisoa hallissa.
Mielenkiintoinen laite. Ei tuolla varmaan kivisiä maita muokata, mutta nevamaille ois varmaan hyvä. Missä hintaluokassa nuo koneet pyörivät?
riittääkö nykykoneille enää yhden tekijän tunnit, kuusamon tyypeillä homma perustuu nähtävästi korkeaan koneiden käyttöasteeseen ei yrittäjän ympäripyöreisiin työpäiviin... hommasta ja tekijöistä paljon kiinni voiko käyttöasteen saada tappiin  ::)
Sehän onkin järkevää tehdä yötäpäivää, jos urakat on laskettu nin tarkkaan, että hyvä jos jää jotain käteen ihan normiliksallakin 8) No voipahan leveillä urakkauutisissa kuinka konneisiin tullee tunteja.
Paalain ei ole vielä pihassa joten jääköön salaisuudeksi vielä.
Urakoitsijoita ei ole saatavilla kuin ojien jyrsintään ja kalkin levitykseen.
Agrimarketilla oli uusi nzm 500 alta 9000€ alveineen.
Jos raati on tätä mieltä, niin kysytään nyt huvikseen, että liikkuuko tuommonen 320 hinattava 90hv veturilla vai pitääkö laittaa suosiolla jontikan perään?

Tuommoisen jäljiltä karho on kyllä 1/3 pienempi kuin nykyisen murskaimen, mutta ajokertoja olisi tosiaan vähemmän.

E: Ja olisi ihan mukava kuulla myös niistä hapottimista.
Niittomurskain on vihoviimeinen kone minkä voi käytettynä ostaa. Ja 320 nostolaitekone on aika painava, ei varmaan mene enään neloskoneella (tulevaisuutta ajatellen siis).
Niitto ja paalaus hoidetaan jokatapauksessa vielä samalla traktorilla, joten kakkostraktori on vapaana siihen asti, että paaleja alkaa kertyä pellolle ja kyllä sille kuski löytyy.
Ja kyllä se on tiedossa, että 240 on ihan onnettoman kokoinen kone, mutta pakko sillä on vielä pärjätä.
Alle kymppitonnilla ei oikein uutta hinattavaa niittomurskainta osteta...
Enään tarvitsisi hapotin ja karhotin ostaa. Hapottimina on toiminut aina nämä halvat junkkarit elhot ja tuhtit, mutta on tarkoitus siirtyä käyttämään tynnyreitä joten hapotin on uusittava jokatapauksessa ja parempaa tekisi mieli. Elho, Agronic vai joku muu (mitä niitä nyt on?)?
Vaiko ihan tavallinen tuhti ja suutintanko? Aikaisemmin on siis vain ruutattu jonku verran karholle yhdellä suuttimella, mutta hieman arveluttaa tuo tapa, jos karhon koko kasvaa.
Ja soveltuuko nuo kalvopumppuhapottimet ollenkaan sekakäyttöön? Eli meneekö biologiset ihan puuroksi vaikka kuinka ruutais vettä aina kun vaihdetaan haposta biologiseen tai toisinpäin.Koneagriassa kärryn hinta oli jotain 19 000€ sis.alv ja taisi olla suurin malli. Aika järjetön hinta yksikertaisille laidoille.  Kantavuus saattaa tosiaan loppu kesken jos sattuu olemaan painavempia paaleja täysi lasti.

Paalaajan edessä likkuu joko niittokonemies ja karhottaja jos ei karhotinta työnnetä paalaajan edessä. 3-4 miestä tekee valtavasti rehua kesässä ja oikeastaan ainoastaan niitokoneen ja paalaajan toiminta on oleellista rehun laadun takaajana.
Ai kuten noukkariketjussa? Tosin siinä myös siilomiehen panoksella on tekemistä rehun laadun kanssa.

Pointti on, että miksi siitä paalaimesta pitää tehdä ajosilppurin tehoinen laite jos se ajosilppuri ja noukkari on jo keksitty.

Mutta ideoita: Rakenna tuubipaalain. Telat vaan pitkittäin ja rehun syötön voi hoitaa tarpeeksi monella matolla tms. monimutkaisella ratkaisulla. Aihioksi kelpaisi hyvin vaikkapa pöttingerin suurin jumbo  8)
Kysy joltain noista lampuista oikeasti ymmärtävältä henkilöltä (=sähköyritykseltä). Esim. Nuo linkatut hallivalaisimet eivät varmasti toimi noin matalassa tilassa.

Ei voi väittää, että vms1 olisi mielikuviteksoton ihminen ;D
Tähän saakka ainoita urakkakoneeksi sopivia on olleet mchale ja kuhn.
Mikäs welgerissä estää urakoinnin? Ensi kesäksi ei kylläkään niitä saa ainakaan kiinteällä kammiolla :-\

E: Kohtuu kallis kone tuo 455 claas.
Ei se jontikkakaan niin hurja kone ole, että vetäisi paalikärryä metrisessä hangessa. Kuitenkin alkaa lumi jo lavan pohjaan ottaa sydäntalvella.
Ja miksi pelleillä umpihangessa jos lumet voi pukata pois lastauspaikalta?

Kyllä ei voi 390 fergua hyväksi käyntiinlähtijäksi sanoa. Parempi antaa vaan olla ihan rauhassa talvi, nii ei tarvi sahata starttia tai viritellä latureita. Vanhaa uudempaa massikkaa taas ei voi haukkua huonoksi käyntiinlähtijäksi.
Etukuormain ja linko on keksitty? Ongelma on se, että miten maasika saadaan käyntiin ja miten siellä tarkenee töitä tehdä ;)
Sivuja: 1 ... 351 352 [353] 354