Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 351 352 [353]

Viestit - JD6630


Ylihinnoteltuja ainaski ovat molemmat... hinnoissa on todella paljon ilmaa
Joo niin tuntuu olevan kaikissa käytetyissä. Mutta onko tosi, että McHalesta joutuu uutena maksamaan yli 85K€, vai eikö myyjää vain kiinnosta tehdä kunnon tarjousta?
Welgereistäkin olisi ihan mukava saada tarjous. Onhan tuota jo heinäkuusta saakka odoteltukkin.
Voisiko Realisti keskustella paalaimestansa yv:llä? Vai joko se on käytännössä myyty?

Mitä mieltä olette näistä koneista:
http://www.mascus.fi/Maatalous/Kaytetyt-Pyoropaalaimet/Vicon-RV-2160/gc7jcaae.html
http://www.mascus.fi/Maatalous/Kaytetyt-Pyoropaalaimet/MCHALE-FUSION-II/bkgchbdc.html

Muuttuvakammioisuudesta ei ole juurikaan hyötyä, koska rehut jaetaan varmoliftillä eikä olkia tai kuivaa heinää juurikaan paalata.
Kompakti koko ja ketteryys taas ovat hyvin hyödyllisiä ominaisuuksia, koska lohkot ovat pieniä ja suopeltoja on jonkin verran.

Kyllä se jossain vaiheessa vaihdetaankin. Alkaa elho olla jo melko loppuun ajettu (siihenhän ei paljon vaadita), mutta kyllä sillä vielä pari kesää varmaan menee.

Yksikkö kone ei ole vaihtoehto. Tempon nostolaitekäärijällä on jo sen verran monet paalit kääritty, että siihen niskajumppaan ei enään kukaan ala. Eikä tekijöitäkään ole enään niin paljon kuin 15v sitten, joten yhdistelmä on ainoa vaihtoehto.

Urakoitsijoita ei täällä ole yhtäkään, joten sekään ei ole vaihtoehto.
Yhdistelmäpaalain olis tarkoitus hankkia ensi kesäksi vanhan Welgerin tilalle. Vaihtoehtoina lähinnä Agronic 1302RR, Claas 375 ja käytetty McHale. Minkä raati valitsisi? Claassissa olisi hydraulinen sullojan pohja ja vahvemmat ketjut kuin edeltäjässään, merkin maine ei kuitenkaan ole kovin hyvä... Agronic lienee aika luotettava, paalaimen ominaisuudet eivät vaan ole lähelläkään McHalea tai muita "parempia" paalaimia.
Vetokoneena on 135Hv jontikka, joka lienee vetää lähes paalainta kuin paalainta?

Myös karhotin on tarkoitus hankkia. Pinta-alaa ei kuitenkaan tule kesässä kuin ~120Ha joten kaksi roottorinen tuntuu turhan kalliilta tälläisille aloille. Minkä kokoinen pitää yksiroottorisen olla, että sillä saa kaksi 240 karhoa yhteen yhdellä ajokerralla?

Toivon asiallisia vastauksia :-*
Sivuja: 1 ... 351 352 [353]