Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4

Viestit - Matson^

Pari vuotta vedettiin nelipyttyisillä valmeteilla ja maatalousvetolaitteilla Tume Vegaa. Aikasta paljon se keventää keulaa ja sitä myöten tuo taka-akselille painoa. Kesti se kyllä ihan mukisematta, kun oli just jonkun ~30cm normi koukkua taaempana. Nyt on sitten ollut kaksi kevättä pyöränvälijyrä, eikä kyllä oo maatalousvetolaitetta ikävä. Paljon tasapainoisempi yhdistelmä, tiivistää koko leveydeltä ja näppärä kääntymään. Osta joku "yleismallinen" niin voit siirtää sen seuraavaankin koneeseen, niin ei häävisti jää vuotta päälle kuluja.
4-siipisissä EG-85:sissa (vm -94) ei ainakaan ole ollut mitään ongelmaa käännön kanssa vaikka sylinteri on etupuolella, eikä letkut mene sarana läpi. Rikkikään se ei ole mennyt tai ihmeemmin väliintynyt tuossa ajassa. Lähelle se sylinteri tulee jontikassa (~20cm?) pahimmillaan, mutta mitäs varten siellä välissä pitäisi kyntäessä patsastellakkaan :o
Ainut miinus on tuo, että käännön säätö on sylinterin päässä ja vaikuttaa näin molemmille puolille.. täytyy siis pelata nostovarsilla.
Empäs ole koskaan millään directi/versu valmetilla ajanut, mutta kohta se kai täytyy uskoa ettei moisella ole mitään virkaa kun näitä juttuja aikansa lukee :o Pikku viat nyt ymmärtää uudessa mallissa, jos/kun niitä takuun piikkiin parsitaan, mutta tuollaiset kolinat, vauhdin hiipumiset mäissä ja kaasulla kikkailut suuntaa vaihdettaessa yms.. on kyllä niin lapsellisia ominaisuuksia ettei voi ymmärtää.. nämä kaikki mainitut kun pitäisi olla juuri niitä etuja tuollaisessa sähköhimmelissä :D
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: MXU135
: 07.10.12 - klo:20:26
Eikös jollain ole jopa kolmas loota menossa? Ainakin legendan mukaan :o
Tutulla -06 6620AP, uudesta asti boxilla ~170hv, ja nyt kaksi viimmeistä vuotta ohjelmalla ~200hv. Ei ole ollut mitään ongelmia.
Itsellä -07 6630AP, uudesta asti boxilla 180hv, ja nyt kaksi viimmeistä vuotta ohjelmalla ~240hv & ~800nm, ei ongelmia. Toki aika siististi koitan ajella, ja monesti otan lisätehon pois päältä jos ei "ylimääräistä" voimaa välttämättä tarvita, tällöin käytössä joku ~210hv.

Tottahan tuo on että näitä on pikkuperäisiä on mennyt rikki viritettynä, mutta käsittääkseni heikko paikka on jokin tappi tasauspyörästössä, eikä niinkään itse vaihteisto portaallisena tai portaattomana? Toki isompi peräisen ostaisin jos ei rahasta olisi kiinni, tai mahtaisinko ostaa sitten jontikkaa ollenkaan mutta kuitenkin :D
Jonkun verran on kokemusta Multivan 180TRM HD:stä ja Hyväkoneen Camion95:sta.

Multivassa on yhtenä etuna kuution isompi lava (~10,5),  maakuormalla ei jaksa kippisylinterit työntää kahta viimmeistä jatkoa pihalle jos joutuu vastamaahan kippaamaan, perälauta mekanismi on siitä huono että varret on laitojen ulko- ja sisäpuolella, eli herkkiä rikkoontumaan. Lavarakenteessa myös vähän poikkijuoksuja, 2kpl kuudenmetrin lavassa. Telissä nipat täysin väärissä paikoissa, eli saranan yläpuolella.
= Erittäin hyvä soran ja yms "kevyen" materiaalin ajossa, iso lava, kevyt ja tasainen vetää isoilla 710/50R26,5 renkailla ja aisajousella. Maan/saven/kivien ajoon ei ehkä niin hyvä.

Camioneissa on lava soranajoon yms on selvästi turhan pieni, kukkuraa pitää tehdä aika tavalla että saa edes kantavuuden täyteen.  Poikkijuoksuja on lavassa 50cm välein (kaikki hitsattu koko matkalta), kippi on ainakin tähän mennessä jaksanut työntää ylös kaiken mitä on lavalla saanut pysymään, ja perälautamekanismi ei tule laitojen yli sisä- tai ulkopuolella.
Teli on silmällä arvioituna tukevamman näköinen kuin multivassa, kaikki liitokset koko matkalta hitsattu ja enemmän tukia akseleissa ja telin keinussa. Pienemmät renkaat 600/50R22,5 ei toki niin hyvät pehmeässä kuin multivan omat, mutta silti täysin eri maata kuin ka-pyörä. Kummallakaan kärryllä ei mitään hirveää urakkaa ei olla ajettu, ehkä toistasataa kuormaa, ettei oikeaan kestävyyteen osaa ottaa kantaa.
Vapaa sana / Vs: Saarto (HK & Atria)
: 22.08.12 - klo:19:03
Johan oli hieno ja kauas katsoinen näkemys Keskon ostojohtaja Harri Turusella tämän päivän maaseudussa; "Kauppa ei neuvottele tuottajahinnoista, vaan valmiista tuotteista. Tuottajahinnat ovat viljelijöiden ja teollisuuden välinen asia.. "
Siis turbossahan on aina yllättävän paljon välystä, ihan sen tuntee, kun akselin päästä kokeilee. Huoltomies kerran minulle tuon näytti, tyhmempi varmaan olisi toimittanut turbon remonttiin akselin väljyyden takia ::)
Niin turbon akselin laakerointi keskittyy öljyllä, joten ylös/alas suunnassa välystä kuuluukin olla öljylle jonkin verran, siivet ei saa kuitenkaan koskea pesän laidoille kun akselia heiluttelee ..  pituus suunnassa akseliin nähden välystä ei saisi olla.
Tuollainen mylly painepesuriin kiinni, niin jokaisen pesuaineen teho kasvaa vähintään toiseen potenssiin: http://www.projectech.fi/vaahdottimet.html

Tekee melkeimpä pesuaineesta kuin pesuaineesta tiiviin vaahdon, joten aineella on aikaa vaikuttaa pitempään pinnalla, ilman että valuu pois tai kuivaa .. vrt jos vedät pelkällä reppuruiskulla pikku tuulessa vasta aurinkoon..

.. Jopa pineline on ihan ok matskua tuolla vehkeellä annosteltuna... mutta ainahan parempi hyvää on  8)
20 vuoden ajan on vuosittain vedetty 120-200km tumea maantiellä max 50-60kmh, eikä vieläkään mitään sanomista. Kummassakaan, telissä tai laakereissa ei ole nippoja. Renkaita on hajonnut kaksi vai kolme. Äkeenähän tuo ei nykymittapuulla mikään häävi ole, mutta "alustasta" pitää antaa pisteet.
Sikatalous / Vs: Sikafarmarin testamentti !
: 09.05.12 - klo:22:13
Ei kyllä hattua pitää nostaa, että joku jaksaa tuoda näitä juttuja julkisuuteen! Tosiasiat ei varmasti ole suurimmalla osalla kuluttajista tiedossa, kadehditaan vaan kun lehden päällä kirjoitellaan satojen tuhansien tukiaisista, jotka mielletään "hyvän miehen lisiksi" tuottajille.

Hannulle vaan zemppiä, ja juttua mahdollisimman paljon julkisuuteen, nyt kun se tuntuu kelpaavan!!

Toivottavasti homma saataisiin joskus järkeistettyä, niin että isolla riskille saisi jotain edes näennäistä tuottoa.. Itsellä ei sikoja nyt ole, mutta paperilla pyöriteltynä näyttää vähän turhan jännältä aloittaa..  ???
Jänniä aikoja eletään, varsinkin sikapuolella. Vähän on tullut nousua pitkän laskun jälkeen.. taittu jo "nousta" nollatulokseen, jos keskihinnoilla laskee??
No samapa tuo, oli nyt markan miinuksella tai plussalla, molemmilla vaihtoehdoilla tulee homma loppumaan.. Vai tuleeko? Uskomattomalta tuntuu kuvitella ettei Suomessa vaikka 10 tai 15 vuoden päästä kasvatettaisi sian sikaa ja kaikki tulisi ulkoa, mutta siihenhän nyt merkit viittaa..  :-\ Kovasti "hehkutetaan" teurastamoista että lihasta on "pulaa".. hinnat kertoo muuta.
Tuossa on laadukkaat "rekkamallin" valot, sopivalla hinnalla: http://www.vilkut.com/tuotteet.html?id=8/243
.. Vuosi sitten tein jyväkärryn sähköt uusiksi mm. tuollaisilla, nyt pelaa ja näkyy!! ..  toki silloin joutui kappaleesta maksamaan 60€  >:(
Onkohan tuo kuinka ketterä vekotin? Kun kylvökoneen eteen istutetaan niin kääntyykö päisteessä kolmen metrin vieskalaisen kanssa? Siis lähinnä sillä ajattelin kun tuo nykyinen 6400 kääntyy TODELLA tiukkaan ja on siksi mukava pyöriteltävä kylvökoneen kanssa.
Pitäisi vain saada vähän isompi kone ja mieluusti kutonen kun nuo maat tuppaavat olemaan melko kaukanakin ja viljankuskaukseen tarvisi isompaa konetta että pystyisi kärrykokoa hieman suurentamaan. Toki saisi isompaa äestäkin vedettyä (vaikka suorakylvö onkin).
Kääntyy just 15m päisteessä 650 / 540 renkailla ja kääntyvillä loksuilla, kohtuu näppäräs siis.. mutta homman sujuvuuden kannalta yli 20m alkaa olla sopiva, eli se ~7-8 rinkiä 3m koneella..Videomatskua pyöräytyksestä  :P

ps. mistä vanhojen/vanhanaikaisten isäntien pakkomielle lyhyisiin päisteisiin? Kyntäessä, kylväessä yms aina etupyörät ojaan ja pirunmoinen vekslaus perään.. ei pala kun aikaa ja kytkimiä. En siis viittaa topicin aloittajaan mutta näin ohi aiheen..
Toki jos vain mahdollista niin osta isompi peräinen, eli 68 tai 69..
Mitä eroa on käytännössä nuilla 6830 ja 6930:lla?
Kuten realisti jo kertoikin, pitäisi kestää paremmin voimaa.. ja kyntäjä-nimimerkki taisi joskus sanoa että myös etuakselin kitkalukossa on enemmän levyjä.
Moottori on sama 6530->7530, niin siellä on kyllä reserviä ottaa luokan pienimmästä kolminkertaiset tehot pelkällä ohjelmalla..
Hieno pelihän se on, puolitoistavuotta nyt ollut -07 mallinen portaaton viljatilan töissä. Kylmästä lähtee ihan kuten muutkin, kovilla pakkasilla tekee ensin automaattisen peräöljyjen lämmityksen jonka aikana ei saa tehdä mitään.. kestää ehkä minuutin, mutta kukapa sitä muutenkaan suoraan startin jälkeen lähtee lykkäämään. Suunnanvaihto on aluksi vähän hidas kun öljyt on kankeat, mutta muuten loota käyttäytyy kyllä ihan tavallisesti.. moottori kyllä pitää ikävää ronkslotusta kunnes on täysin lämmin.

Toki jos vain mahdollista niin osta isompi peräinen, eli 68 tai 69.. niin oli itselläkin tarkoitus, mutta tässä nykyisessä sattui about kaikki muu olla niin hyvin kohdallaan että siinä piti joustaa (lue; hinta). Eikä tuonkaan kanssa mitään ongelmaa oo ollu vaikka LTR sinne "vähän" taikoi lisää.. kulutus tippui roimasti, eikä laatikko enää huudata moottoria turhaan.

Vikoina on ollu; perus kansipahvi (takuuseen), johtosarja yhdestä kohtaa hinkkaantunut rikki, ja viskon kytkin, nyt tunteja ~2800.

Portaatonta ei enää kyllä ikinä antaisi pois!
Sivuja: 1 2 [3] 4