Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Viestit - pölkky

Lampaat ja vuohet / Vs: Uuusi vuosi
: 03.01.22 - klo:19:12
Jo vain vaihtui vuosi ja yksi vuosi takana eläkeläisenä .Tässä mietin  mitä muut tämän palstan käyttäjät puuhaa...näyttää jotenkin hiljaiselta? 
Lampaat ja vuohet / Uuusi vuosi
: 01.01.21 - klo:14:45
Nyt ensimmäinen päivä vanhuuseläkkeellä!
Jo vain menikin rattosasti lähes 50 vuotta lampaiden kanssa puuhatessa.
Lampaat ja vuohet / Vs: Uuusi ja vuosi
: 05.01.20 - klo:20:08
Nonniin! Nyt menikin 3 päivään tammikuuta kun tuli vuoden ensimmäinen.
Nyt on toinen tuota 550 mallia käytössä .80-120L PENSAA vuodessa olen polttanut näillä....eli jonkinlainen pino joka vuosi. Pidän vahvempaa terä varustusta parempana tälle sahalle....ohuilla tulee liikaa vaurioita ja ajan hukkaa.
Lampaat ja vuohet / Uuusi ja vuosi
: 01.01.19 - klo:19:47
Se on nyt uusi vuosi!BÄÄÄÄÄÄ!
Tämän vuoden ensimmäiset synty nyt juuri.
Kyllä se linkin  sivulla 6 viimeinen kuva näyttää olevan  ... kele!!!!! mutta LONTOON MURTEELLA.
"Sieltä mistä mistä viimeksi" oli viimeinen ...ostin 2 kpl nyt se viimeinen on käytössä. Rakenne valurautaa ja jotenkin rihveli tuohon paikkaan.
Saako mistään MF 120 paalikoneeseen noukkimen ketjupyörää? mokoma halkeaa aikaa myöten nyt jo kolmas kerta.
Näin se lähtee....hanasta lähtöputki aivan irti  silloin pitää polttoaineen  valua lorinalla, jos ei niin hana tukossa  tai se pillisiivilä  siinä täynnä kalanpaskaa.Todennäköisesti TANKKI irti ja kunnon pesu.....sinne vain kertyy 50 vuodessa omaisuutta!
Kyllä ne osaa kulua,meinaan se kulutuspinta jää tien päälle.....no kilometreja tulee todella paljon .En olis uskonut että kärryssäkin  menee sileäksi.Nämä on kyllä pieniä kokoja.
Metsätalous / Vs: Jäätie
: 26.02.17 - klo:11:22
Aja kasa rantaan ja odota että jää sulaa ,sitten myötätuulella ohjailee moottoriveneellä sopivaan paikkaan ja siitä pinoon....
Niin kyllä se tarvii puomit ympärilleen kuten ennenvanhaankin , mutta toimii varmasti.
????!!! Miksi sitä pitäisi hidastaa ja jarrutella?......minkä pitemmän pinon vuodessa sillä veivaa niin sen hitaammaksi se vain tuntuu menevän!
Voihan hyvänen aikanen sentään miten sitä vettä pitää pahoin pidellä!
Ei perkele sitä nyt tynnyriin enään 2000 luvullla. Aikoinaan kun olin vielä uusi rakentelin painesäiliöstä pöntön jossa oli se uimurikuppi,sitä siirtelin nostolaite sovitteisena .Oli ihan toimiva vedenkuljetin ......mutta mutta sittä ruostesakkaa ja muljua tuli haitaksi asti, ei toiminut kunnolla edes siivilän kanssakaan .Siirron aikana vesi irroitti aina ruoste hilsettä veteen.
Ainoa oikea  ratkaisu on se maitotankki jossa kansi ja vielä lavalukoilla varmistettu ,sillä vedellä on taivaallinen voima yrittää tulla ulos siitä pytystä siirron aikana .Rakentelua sekin kyllä vaatii tarvii tukevat tassut ja anturat 4 kpl ettei painu maahan,lampaille sopiva tassujen korkeus 30 cm.
Lisää vettä pyttyyn!
Vieläkin ääni käytetylle maitotankille ,se on rosteria ja eristetty  eli ei lämpene kovinkaan hyvin . Sekin vaatii  kyllä kaksi pesukertaa neljän kuukauden aikana .Leveä ja matala on hyvä kuljetella etukuormaajan haarukassa,pikkupytty on kyllä jo pirullinen ohjus ....ei kestä kurvata niin lentää kyllä ojaan.
Ja vielä sekin  että se toimii automaattisesti uimurikupilla , eli ei tarvitse joka päivä kuskata sitä vettä.
Johan tämä osaa olla monimutkaista!!!!!!!!!!!!
Ainakin lampailla toimii hyvin nuo reilunkokoiset maitotankit ,tuhatlitrainen riittää helteilläkin lähes kolme viikkoa 80 päkälle. Niin miksi se ei sitten toimisi luomulampaillakin.Traktori on sentään peli maastossa ,en ole vielä hinannut maasturilla traktorilla mutta traktorilla kyllä monenkinlaisia maastureita ja pakuja!
Sivuja: [1] 2 3 ... 5