Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13

Aiheet - Peurajussi

Koneet, laitteet ja tekniikka / Äffet 6455
: 28.01.10 - klo:22:18

Kävinpäs aikani kuluksi ottamassa kymät tyypit mansikista. Kylmät siksi, kun pakkasta kovasti eikä vielä ole vaihtoajatuksia. Kun sinne koppiin kiipesi, niin ihmettelin kyllä mielessäni että miksi ei muut merkit vaivaudu tekemään luiskanokkaa.. olishan siitä hippasen erilainen sihtailla kuormaimen nokalle..  :o

Vaikutti kokoistaan pienemmältä hytissä, rappuset oli hieman hankalassa kulmassa mutta muuten ei jättänyt mielikuvia suuntaan eikä toiseen. Onko nämä hintansa väärtejä, vai onko enemmän järkeä 5-tonnisissa? hinnaneroa taitaa kertyä aika miehekkäästi. Onko raatilaisilla pilttuussa?

Onko hyviä kokemuksia? Joka ikinen talvi ongelma, kun on mäkisiä teitä ja lannan siirtoajon aikaan saa lipostella vastaantulijan kaistalla kun ei tassut pidä. Täytys siis pystyä ajamaan myös suurella nopeudella. Nastoja en mielellään laittaisi.

IKH:n ketjuja ainakin mainostavat testeissä pärjänneiksi, tiedä sitten soveltuvatko vain verkonpainoksi.

Mistä olette ostaneet vasikalle infrapunavalaisimet? Noilla olisi kaiketi helppo järjestää lisälämpöä nuorimmille. Säteilylämmittimiä saa edullisesti, mutta ei taida olla likikään niin paloturvallisia?

Arkimarketista tuskin löytyy, ainakaan paikallisesta.


...sanoo, mikä on vaatimus puupalkkirakenteisten vasikkakarsinoiden lattiapalkkien rakoväliksi?

Olemme ottamassa navettaa vuokralle. Kyseessä vanha parsinavetta lietekuiluilla, jota saneerataan sen verran että saadaan nuorelle porukalle tilaa. Käsitöitä näyttäisi ainakin äkkiseltään riittävän.

Millaisia kokemuksia navetan vuokrauksesta? Siis ei mistään koko talouden pyörittämisestä vuokralla, vaan lisätilan vuokrauksesta? Millaisista ehdoista kannattaa sopia paperilla? Omistaja jo iäkäs, ja perikunnan pelossa sitä miettii kaikennäköisiä klausaaleja..  :P Sinänsä aika houkutteleva vaihtoehto, lisätilaa edullisesti- saa nähdä mikä soppa siitä sitten käytännössä syntyy. Vakuuttaminen taitaa minun puolesta onnistua vain eläinten osalta?
..jälleen kerran.  ;D Kertokaas kokemuksianne paalaimestanne/ ajamastanne koneesta.

Kuinka vaikuttaa paalattavan rehun kuiva-ainemäärä, ylimääräisen veden määrä sekä tavaran kortisuus (nuori vs. vanha heinä) paalauksen onnistumiseen ja hyvän paalin syntymiseen?

Nyt neljäs kesä Viconin 135 balepackilla. Pelaa kyllä säällä kuin säällä, verkotus toimii ongelmitta. Mutta se mikä pistää ihmetyttämään: Kuivalla kelillä tehty paali (ka ~35%) liki samanpainoinen kuin märästä tavarasta väännetty. Kuivaa tavaraa siis menee paaliin tuhottomasti, paino noin 800-900kg. Mutta lyhyt ja märkä VÄHÄKORTINEN, eli aikaisin keväällä tehty tavara tuntuu täyttävän kammion äkkiä, ja ikäänkuin puristusvoima ei riittäisi- aika jännä että märän paalaaminen tuntuu vievän myös vähemmän tehoa.   ??? Paalissa on kyllä painoa, mutta painuu pellon laidassa melkoiseksi mytyksi.. kone myös alkaa varistaa tavaraa allensa liki heti kammion täytyttyä, mitä ei siis kuivemmalla tapahdu.

Syyssadon kortinen eväs taas säilyttää muotonsa paalissa, vaikka kuinka märkää olisi- paalin paino luokkaa tonni.

-> Summa summarum: Tuoreen ja märän säilörehun paalaukseen mielestäni ei ole paras mahdollinen kone (tai en osaa ajaa), mutta esikuivattuun sopii kenties parhaiten.

Onko vasikan kuljetuksessa ongelmaa lain puitteissa? Jos pakuun rakentaa turvallisen tilan vasikalle ja olot on muutenkin ok sekä matka kohtuullinen, onko olemassa mitään aihetta esim. poliiseilla napista asiasta? Luin jostain Eviran kannan että kotieläimiä saa kuljettaa vain lisenssin suorittaneet, mutta tuotantoeläimistä ei puhuttu mitään?

Kuinka moni käyttää etukäteen tilattavia sonneja? Millaisia kokemuksia, siis systeemin toimivuudesta?

Huomasin jokunen aika sitten kinnostuvani kovasti sonneista, joita ei ole Faban käyttölistoilla. En siis aiemmin ole etukäteen siemeniä tilannut, eli siitä ihan käytännöstä kuulisin mielelläni kokemuksia. Kuinka paljon siemeniä käytännössä viitsii tilata semmarin pönttöön, onko aina oltava sama semmari jne. -ja kuinka kauan siemeniä viitsii semmarin pöntössä pitää?


Oman pöntön hommaaminen ei -vielä- ole ajankohtaista, mutta jonkinasteisen kuumeen asiasta sain..  ::)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Gram - sauva
: 09.04.09 - klo:09:47

Kokemusta? Lääkeherkkyys analyysin mukaan antibiootille, ei kuitenkaan penisiliinille. Neljännes tyhjenee hyvin, ei ole kova eikä lettupannussa näy juuri mitään -> solut lähtee silti laskettavaksi. Kannattaako tuosta huolestua sen kummemmin, onko perinteinen lypsy + hygienia vai tuubit?

Voi h*lvetin kuustoista.. pari hiehoa on oppinut imemään lehmiä. Eri osastoissa ovat, mutta väliaidan keskeltä pää työntyy toiselle puolen ja joku lehmä oikein pistää parkkiin siihen aidan viereen että imekää siitä..  :o

Kerran saatiin yhdeltä loppumaan kun pantiin nokkarengas, oliskohan noihin vetimiin jotain mikä inhottais imijää niin ettei siihen koskisi? Mitään vippaskonstia? Siis tietysti sen lisäksi että naulaan sen väliaidan kohta umpeen..

Näkyy olevan kulttuurielukka tuo nauta, ja toiset kattoo vierestä ja opettelee pian saman homman..  :-\

Onko tuohon polttoaineen lisämaksulle muuta vaihtoehtoa kuin päivittäinen 5e?

Kuinka siis hoidatte nuo maksut, jos on esim. linkouksia yksityistalouksille pitkin talvea? Vai maksatteko ollenkaan?  :)

Kertokaas aloittelijalle. Paljon puhutaan, että suomalaisessa jalostuksessa on runsaasti kritisoitavaa. Mikä jalostuksessa sitten mättää? Liian puutteellinen kriteeristö, vai kriteerien valintaperusteet? onko jalostuksen tavoite vain korkeat indeksit? Korreloiko jalostuksen tavoite siis huonosti sen kanssa, mikä on loppuviimein "hyvä lehmä"? Esimerkiksi utarekudoksen rakennetta ei ilmeisesti arvostella ollenkaan?

Älkää viisaammat turhautuko, aloittelijoita varmasti kiinnostaa. Kunnollista yhteenvetokeskustelua en ole missään nähnyt, ja ikänsä eläinten kanssa tekemisissä olleiden juttuihin on vähän vaikea päästä sisälle..  :-\

Mitä on järkevää tarjota erittäin hyväsukuisesta lypsyrotuisesta vasikasta? Periaatteessahan se on hyvä investointi, eikä ero keskimääräiseen hintaan kovin kummoista kuoletusta tarvitse. Onko joku näitä oikein laskenut, mielipiteitä? Onko mitään mieltä ajatella, että jos vasu joka tapauksessa on ostettava, niin hyvästä kannattaa maksaa todella kova hinta?

Kovimmat vasut (1,5kk) markkinoilla on näkynyt olevan jopa keskinkertaisen kantavan hiehon hintaisia.


Uskaltaako lainkaan ostaa lehmää karjasta, jossa on sairastettu sorkkavälin ajotulehdusta? Ilmeisesti tautitodistus saatavissa, todettu terveeksi. Mietityttää.. 
Maidontuotanto ja lihanaudat / Utarehommia
: 04.12.08 - klo:10:47

Onko tiedossa jotain kokeilemisen arvoista konstia, jolla voisi jotenkin vaikuttaa utareiden parempaan kestävyyteen poikimisen yhteydessä? Samalla ruokinnalla olevista elukoista toiset näkyy kestävän hyvin, toisilla repsahtaa.

Onko esimerkiksi joitakin ruokinnallisia seikkoja joita kannattaisi välttää?
Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13