Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Viestit - jed

Vapaa sana / Vs: Metanolista jysäri !
: 14.02.08 - klo:19:47
No kyllä etyleeniglykoli pohjaisesta jäähdytinnesteestäkin lähtee henki kanssa suhteellisen pienestä annoksesta.

Motonetistä kun ostin syksyllä lasinpesunestettä, niin ei siellä metanolipohjasta ollut edes saatavilla. En ole viimeaikoina käyny honkonkissa, siellähän sitä on ollu yleensä halavalla.
Vapaa sana / Vs: Minne 6. ydinvoimala tulee
: 04.02.08 - klo:17:37
Joo helsinkiläisille vaan kaukolämpöä lauhteesta. Voipi etelänvetelillä tulla vilu äkkiä.

Lainaus
Höyryturbiinista lauhduttimeen lähtevän höyryn lämpötila on 30 - 50 ºC. Tämän höyryn lämpöenergia siirretään mereen poistuvaan jäähdytysveteen, jonka lämpötila on talvisin noin 15 ºC ja kesäisin suurimmillaan noin 30 ºC. Tämä on aivan liian alhainen lämpötila, jotta sitä voitaisiin hyödyntää kaukolämmitykseen, jossa käyttäjille lähtevän veden lämpötila on 90 - 120 ºC ja käyttäjiltä palaavan veden lämpötila 50 - 60 ºC.

Jos ydinvoimalaitosprosessia muutettaisiin niin, että turbiinin jälkeisen höyryn lämpötila olisi riittävä kaukolämmön tuottamiseen - siis noin 90 - 100 ºC, se aiheuttaisi turbiinin tehon pienenemisen noin neljäsosalla. Voimalaitos ei olisi enää tämän jälkeen taloudellisesti kannattava.

Oma ongelmansa olisi tietysti siinäkin, miten siirtää kannattavasti ydinvoimalassa tuotettu kaukolämpö kuluttajille. Ja mistä esim. Olkiluodon ympäristössä löytyisi yli 1500 MW kaukolämmön kulutusta ympäri vuoden.

TVO

Koko vastaus ja kysymys:
http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=lauhdel*
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Popup.
: 16.12.07 - klo:15:55
Eikö se F-secure ole aika raskas ja kallis.

Mulla on kanssa ollu Avasti jo pitemmän tovin, aika vaivaton käyttää. Kyllä sen normanninkin sai toimimaan, kun pisti ruksit oikein eli siten ettei se halunnut jokaiseen asiaan käyttäjän toimia vaan esti suoraan. Siitäkin on kyllä kokemusta, kun tuli koneen mukana lisenssi.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Popup.
: 16.12.07 - klo:12:40
Sää oot käyny liikaa sellasilla xxx sivuilla.  :P
Vaihto firefoksiin vähentää myös kaikenlaista moskaa....
Vapaa sana / Vs: Tietääkö kukaan...
: 08.12.07 - klo:10:54
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?action=help;page=post

Koettakaa ny trollitkin opetella käyttämään tuota lainaus toimintoa oikein. Jos osaatte muille *****illa, niin osaatte varmaan lukeakin.
Vapaa sana / Vs: Onko paha marginaali?
: 25.11.07 - klo:21:27
Sanopa Simeon paljonko on esim. kilohehtaari? Kilomäärettä ei voi käyttää jokaisessa tuhatta tarkoittavassa lauseessa.Jos kiloeuro on jokin virallinen mitta tai luku,kerro muillekin.Yhtähyvin olisi ollut kilomarkka ennen euroaikaa.Kerro missä on ollut?
No ei niitä kertaluokkia ilmaisevia sanoja peräkkäin voikkaan laittaa. Hehtaarissa on jo yksi sellainen. Hehto eli sata.

Tuohon euroon sen voi lisätä, koska se on perussuure, mutta se ei virallisten tahojen mukaan ole suomen kieltä, vaikka sitä käytetäänkin.
http://www.kielikello.fi/arkisto/2_06/rahasummien.html

Lainaus
Kilolitra = 1m3?

Ei voi käyttää, koska litra l = 1 dm3. Tulee taas nuita kertaluokkia pötköhön.
>Seppo Kuisma Oy, osasto F126
>Kire-Agromehanika kasvinsuojeluruiskut

Mikä mielikuva jäi nuista ruiskuista. Vai oliko niitä esillä. Uutuusluettolossa vaan nuo mainittiin.
Vapaa sana / Vs: Uuden kanavan toimivuus
: 24.10.07 - klo:17:50
tarkootakko tuota Katso myös kohtaa
Joo.
Vapaa sana / Vs: Uuden kanavan toimivuus
: 24.10.07 - klo:17:33
Tuo linkkivinkkipalsta tuossa oikiassa laidassa syö tilaa näytöltä turhan paljon. Eli kaventaa tämän tekstiosuuden kapeaksi. Olisiko niille joku parempi paikka?  Kaikilla ei ole laajakuvanäyttöä...  ::)
Sivuja: 1 [2]