Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7

Viestit - Hempo23

Jos ajatellaan niitä 20v vanhoja vehkeitä, niin niistä saikin sitten myös maksaa sen muutaman kuukauden palkan. Nyt jos joku ajattelee maksavansa sellaisia summia niin kyllä silloin on lupa odottaa myös laatua. Jos taas pitäisi 300€ saada sama laatu niin onhan siinä tietty vinous ajatusmaailmassa.

Myös käytössä on paljon huomioitavaa. Työvaatteita kun pesee, niin aina sinne sujahtaa joku naula tai kivi taskuissa mukaan. Pesuainetta käytetään nykyajan vähävetisiin koneisiin aivan liian suuria määriä. Astianpesukoneissa zeoliittia pitäisi pestä säännöllisesti pois sitruunahapolla. käyttökerrat pitäisi suhteuttaa hintaan ja miettiä kuinka kalliiksi se yksi kerta tulikaan.

Itsellä ollut käytössä kannettava macbook pro nyt viitisen vuotta (tunteja tulee päivässä n.3h). Toimii vieläkin loistavasti, vielä vuosi sitten pysyi perässä peleissäkin kohtalaisesti. Ainoa varaosa mitä hankittu on laturi, joka sekin hajoaa johdostaan. Tästä viiden vuoden ilosta maksettiin silloin 1300€, eikä kaduta pätkääkään.
Itsellä jonkinlaista kokemusta alla olevan linkin valosta, joka on siis hyvin sama kuin tuo valtra-led. Auton peruutus/työvaloina toimineet hyvin ja kyllä niistä valoa aika hyvin lähtee. Tarkemmassa työssä en osaa sanoa riittääkö valoteho. Laajalle valo ainakin leviää

Se kokemus mikä itsellä on led-valoista, että valoteho ei tahdo kaivinkoneessa riittää yli kolmen metrin säteellä valoista. Nämä toki näitä satasen valoja, joten kalliimmista en sano mitään.

Oma mielipide, nimenomaan siis kaivinkoneessa, että sivu- ja takatyövaloina hyvät mutta kyllä ksenonit on oma valintani sinne mitä sitä valoa tarvitaan.

http://www.jussinmaki.net/verkkokauppa/led_tyoevalo_10_30v_40w-p-16195-73/
Tuo raikon polannemurtaja itseänikin kiinnostaa juuri yksinkertaisuutensa ansiosta. Itselläni siis käytössä mehumaija ja kaikki painatusta vaativat systeemit ovat varsinkin ahtaissa paikoissa hieman hankalia kun tahtovat viedä konetta. Lisäauralla saisi aurattua sivuun/karholle. Siitä sitten siipikauhalla jatkot.

Kesälläkin työmaateiden hoidossa olisi käyttöä. Nytkin tunnellissa hommissa ja siellä sulamisvesien seurauksena tie aivan karmealla uralla, mutta ei sitä pelkällä kauhalla tasattua saa. Pitäisi saada muotoiltua niin, että vesi valuisi reunojen sepelöinteihin, mutta nykyisellä kalustolla (kaivinkone) turhan hidasta.

Heräsi tässä sunnuntaiaamuna sellainen miete että vähentäisikö tuo raikon tyyppinen systeemi vrg:n tai vastaavan lanan vetotehon tarvetta, jos sitä pyörittäisi esim. etukuormaajassa/etunostolaitteessa. Härveli itsessään ei kait kuitenkaan kovin raskas ole työntää.

Vastaavasti, mitenhän toimisi systeemi, jossa tuo polannemurtaja(vielä vaikka lisäterällä) keulalla ja pyörillä varustettu takalana, jos lanattavia teitä on vähemmän ts. ei ole kannatava investoida kunnolliseen lanaan ja joka vielä vaatisi kunnollisen veturin.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: gps
: 14.01.14 - klo:18:45
Mikset vain kaiva niitä rajapyykkejä (kiviä fyysiseltä muodoltaan, todennäköisesti) sieltä metsästä. Mikäli nämä rajat on tehty joskus vuonna askelmitta ja kivi, niiden sijainti siinä kartalla saattaa olla hyvinkin summittainen. Joten jos niitä pyykkejä ei löydy rajankäynti taitaa olla ainoa tapa saada ne oikeasti paikalleen.

Pointtina vaan se, että ne koordinaatit saattavat sitten heittää kymmeniäkin metrejä rajan oikeasta sijainnista. Itse en ainakaan, naapurisovun vuoksi, hirveästi lähtisi raivaustoimenpiteitä tekemään minkään käsigepsin avustuksella.

Niitä pyykkejä kylläkin voi lähteä sillä käsigepsillä etsimään, niiden koordinaatit saa maanmittauslaitokselta. Taida maksaakaan mitään.

Meillä on hoidossa teollisuuspihoja, rivareita ja omakotitaloja. Toimitaan etelä-espoossa ja kauniaisissa. Monet pihoista on sellaisia, että niille jos haluaa jollakin traktorilla mennä niin koneen pitää olla kubotan kokoinen. Autoliikkeen pihan putsaus on välillä kramerillakin hankalaa, kun sattuu olemaan paljon autoja varastossa ei pihaan edes oikein pääsisi traktorilla(kärjistetty).

Mulla on tässä vielä muutama video viime talvelta ja näissä pihoissa ei ole tilaa muualla kuin parkkipaikoilla
Autoliike
http://youtu.be/Sf-xBfBB0EE
Rivareita
http://youtu.be/bsagQRoLS4Q

Kun katselee noita sun videoita... tai jonkun muun... http://www.youtube.com/watch?v=UEOp8bSaBjo ...niin jotenkin tuo näyttää aika onnettomalta nysväämiseltä lumen auraus tuollaisella Kramerilla.

Voi tietysti olla, että luonnossa näyttää paremmalta ja että noihin pihoihin ei traktorilla pääse, mutta vaikutelma syntyy, että akaa tuhraantuu tolkuttomasti, kuvaajakin tuskastuu ja videoa aletaan pyörittää tuplanopeudella, että edes jotain näyttäisi tapahtuvan. Lopputulos on perunapeltoa, jossa on siellä täällä lumikasoja, koska kone ei pysty työntämään vähääkään isompaa lumiläjää mihinkään. Lopputalvesta mielenkiintoista pujotella kymmenien lumikasojen lomassa, kun jo alkutalvesta on puolen kuution kasa joka aarilla. Periaatteessa hieno tuollainen taittuva aura, mutta hyöty tuntuu jäävän pieneksi, kun ei ole koseessa etenemiskykyä. 

Korostan nyt edelleen, että tällainen vaikutelma syntyy  asiasta mitään ymmärtämättömälle videon perusteella. Onko totuus toisenlainen?
No sen takia tulee itse noita nopeutettua, koska jotenkin noi videot tuntuu paljon hitaammilta kuin todellisuudessa, eikä tällä netin nopeudella saa ladattua pidempiä videoita. Mutta tohon linkittämääsi viedoon pitää todeta se ero, että 350 painaa 1700kg kun 380(jolla itse ajoin) painaa 4300kg.

En tiedä mikä itselläsi olisi tapana noiden pihojen putsauksessa, mutta tuolla kaupunkialuella tila loppuu äkkiä, joten lumi pitää laittaa sinne minne saa ja sitten kuitenkin se ajetaan pois kun tulee tarpeeksi. Meidän hoitamilla pihoilla niitä kasoja on vain siellä minne on etukäteen suunniteltu, mutta edellämainitusta syystä niitä tuntuu olevan jokapaikassa.

 Ja nyt että saadaan tämä keskustelu sopimaan tähän viestiketjuun niin täytyy todeta, että pyöräkuormaajan eteen tuleva ruuvilinko olis ainut toimiva vaihtoehto noissa pihoissa. Se tosin vaatisi uuden lenkin aurauksen jälkeen ja ei olisi mikään ongelma, jos asiakkaat olisivat siitä valmiita maksamaan.

Totuus on siis toisenlainen. Itsellänihän ei siis ole mitään kokemusta tuollaisista pihojen aurauksista, siksi kyselinkin. Omia nurkkia kun auraan, niin kolmen metrin lana ja heppoinen Esko-linko hoitavat homman. Se Esko on kyllä sillä rajalla, että onko liian heppoinen jopa kotikäyttöön.

Itse käytän siipikauhaa ja tuohon liukkausongelmaan on auttanut kummasti hammasterät siivissä kuin kauhassakin ja kauha hieman nokalleen.

Itsekin katselin että siipikauha omaan mieleen paras nuilla pihoilla missä kramerilla pyörit. Pyrkisin kuitenkin lähtökohtaisesta saamaan kaikki tavarat mahdollisimman isoihin kasoihin, todella pirullista keräillä niitä sitten myöhemmin noista penkoista samalla puskat mukaan ottaen. Vaikka sitä lunta joutuisikin ajamaan useammin, tuli ajokertoja ihan yhtä paljon kuin jos ajaisi paljon kerralla. Säästö sitten syntyisi kun ei tarvitse keräillä niitä lumia joka nurkasta. Kaivonkansistakin selviää, kun tutustuu pihoihin etukäteen ja laittaa ylhäällä olevat kaivonkannet muistiin lapulle.

Noh, tapoja on monia ja mikään ei ole väärä.

Mitä tuohon krameriin tulee (ajanut 1150, 380, 750, 680), niin itse en vain pysty sitä konetta ymmärtämään. Puskuvoimat todella surkeat ja aisojen nostostakaan ei voimaa tahdo löyty nimeksikään. Todella tuskastuttavaa. Ketterä, helppokäyttöinen ja sarvien kanssa näppärä, mutta kauhan kanssa se ei yhteen sovi.
Jos työleveyttä säädellä tarttee niin eikö tuollainen oxsa  lisäsiivellä/-siivillä olisi myös hyvä vaihtoehto.
Joka työkalun paikka on tekstillä (esmes 17 mm) tai kuvalla (tussia taustalevyyn) merkitty, niin puuttuvan huomaa helposti. Jos ei selkeästi merkittyä paikkaa ole, niin oikea paikka työn jälkeen on heti, kun työkalu tipahtaa kädestä...

Petri

Kyllä tämä on näin! Niin kauan kun jollekin tavaralle ei ole sitä omaa paikkaa mistä sen puuttumisen helposti huomaa, tahtoo se olla aina väärässä paikassa. Ainoa tapa joka itsellani toimii. Jos itse ainoa käyttäjä paikka löytyy kyllä päästä, mutta jos siellä muita pyörii niin pitää omat paikat olla merkattuina.

Jos mukulat jo varttuneempaa, niin kenties joku korvaus. Ilman syyllistä kaikki maksaa, myös isäntä itse, jos syyllinen löytyy niin sitten hän maksaa. Eikä sen korvauksen iso tarvitse olla, lapsella ottaa päähän jo muutaman euron menetys.
Otetaan nyt vaikka etukuormaajien vertailukoneeksi mehumaija, uudenmallin JCB 4CX.

http://zizengineering.com/machineinfo/jcb/-4cx_eco_t_max-2011-construction_machine-combined_dredger_loader.html

On se kumma miksei traktorin nokkaa pysty toteuttamaan samalla tavalla. Isommissa yli 150hp kutoskoneissa tuon ison nokan vielä ymmärrän, mutta miksei näissä pienemmissä ole mitään tuontapaista yritystä. Sitten tuo etukuormaaja. Kiinnitys matalemmalle ja vakaimet tuonne varsien alapuolelle. Lisäksi suoremmat varret. Itse en edes ymmärrä mitä tuolla nykyisellä L:n mallisella kuormaajalla haetaan, pyörien kääntökulmaako. Tuossakin ohuemminlla suorilla varsilla saisi kompromissin kääntökulman kanssa tehtyä.

http://www.pottupellossa.fi/gallery/albums/userpics/14215/normal_versu.jpg

Valtrassa muutenkin nurinkurinen tuo hytin pilarijärjestely. Nurkissa helvetinkokoiset ja keskellä ohuet (suhteessa).

Toimii suodatinkankaan sisällä, mutta suodatinkangaskin voi mennä tukkoon. Joten peltoon varmasti parempi vaihtoehto käyttää tavan salaojasoraa. Toisaalta taas käyttämällä sepeliä+suodatinkangasta voisi jättää putket laittamatta.

Murskehan muodostaa tiivistettynä vettä läpäisemättömän kerroksen, joten sen käyttöä en suosittele salaojaputkien ympärillä. Lisäksi murske sisältää juuri niitä hienoaineksia jotka aiheuttavat tukoksia salaojissa...

http://issuu.com/maatilanpirkka/docs/maatilanpirkka0113?mode=window&printButtonEnabled=false

Pitäisi löytyä ko lehti, jos ei niin googleen maatilan pirkka jo oikea reuna
Jos maltat kuukauden odotella niin koneviestin seuraavassa numerossa on testissä nuo kuumavesipesurit. Numeroltaan se lehti taitaa olla 12.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Kellfri
: 21.07.12 - klo:11:40
Entäs fransgård?

Meillä ollut, joskin melko vähällä käytöllä, tuollainen yllämainittu hydraulisille siirrolla ja käännöllä sekä pyörillä. Toiminut ihan näppärästi mitä tientasauksia ja lumihommia nyt on tullutkaan tehtyä. Hintakaan ei mikään mahdoton ollut silloin kolmisen vuotta sitten kun tuollainen hankittiin.

Jossain määrin pientä polanteen tasausta tällä tehty, ja sitten mökkiteitä lanailtu suoremmiksi. Traktorista ja lanasta ei ikinä kyllä maksimeja ole yritetty ottaa, eli jos sellaista on tiedossa niin en osaa kyllä sanoa kestääkö oikeasti. Tähän asti toiminut hyvin, ja tuo sivusiirto on kyllä ollut näppärä.
Tuo kylmiksen kuvaama systeemi toimii täysin samalla periaatteella kuin novatronin easy dig. Yksinkertaisimmissi systeemeissä voit ottaa koron suoraan tikusta tai muusta korossa olevasta kohdasta kauhan huulilevyllä. Lisävarusteena (novatronin tapauksessa) saa sitten juurikin laservastaanottimen, joka kalibroi itsensa aina säteeseen vietäessä. Eli siis käytännössä kone asetetaan korkoon laserin avulla, ja sitten tuo järjestelmä osaa laskea huulilevyn koron puomin, kaivuvarren ja kauhan asennot huomioiden. Yleensähän toki tuollainen järjestelmä asennetaan kiinteästi, mutta mikäpä sitä magneettien käyttöä estäisi.

Laseriin tosiaan kannattaa panostaa, nuo spectra precisionit ovat kyllä hyviä. Jos omaa kallistavaa lähtee ostamaan, niin kantaman ja tarkkuuden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että siinä laserissa on näyttö. Noissa edellämainituissahan tulee myös putkilaser samassa paketissa, eli monikäyttöisiä ovat.

Halvimmalla varmaankin pääsee, kun ostaa/vuokraa laserin ja jonkinlaisen konevastaanottimen. Vastaanotin puomiin kiinni, ja vastaanottimesta näet n. sentin tarkkuudella kauhan koron varren ollessa pystysuorassa.

Esim. tällainen [url]http://www.scanlaser.fi/fi/leica-depthmaster_1156.htm/url]
Juu ei niissä sen kummempaa, verkkoon kiinni ja betoni päälle. Kiinnitys verkkoon tapahtuu tosiaan nippusiteilla tai tarkoitukseen tehdyillä sidelangoilla, muutoin voi tulla ongelmia lämpölaajenemisen kanssa. Ylä- ja alapuoliset suojabetonit sekä mahdolliset valunjälkeisetlkiinnitykset lattiaan kun ottaa huomioon niin hyvä tulee.

Tuossa yhden valmistajan ohjeet pdf:nä (linkistä alkaa suoraan lataamaan tiedostoa)

[url]http://www.talotarvike.com/kauppa/open_attachment.php?attachment=473&h=e65678ea1ea4338aa21effbf5297a3d5&d=1/url]
Niin se kuikan versio siitä powergrapista on suunnitelty niin, että seinää vasten on mahdollista ottaa tavaraa, toki kauhan pohjan on oltava maata vasten. Teksti ja kuva kuikan sivuilla kertoo tämän. Tuolla hyväkoneen kauhalla taas ei saa seinän vierestä otettua, mutta saattaa varmasti kelvollinen. Rautaa siinä ainakin on vähemmän kuin kuikassa, ja hintakin varmaan alhaisempi. Hinnastosta katsottuna alvin kanssa 2,0m leveänä 1100l vetävänä 3370€.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7