Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 393

Viestit - bouli

Mun käsittääkseni niihin harjakoneen harjoihin jää kyllä aina pesun jälkeen hiekkaa, ne pitäisi pestä erikseen joka pesun välissä jos haluaisi että ne on täysin puhtaat.
Ja kyllä sen perusteella mitä itse olen käynyt useammassa harjakoneessa ei pesutulosta voi yleensä kehua erinomaiseksi vaan se jättää hieman huomautettavaa.
Toki tässä tulee sitten se puoli että mikä on kellekin riittävä taso ja haittaako pienet naarmut maalipinnassa oikeastaan yhtään mitään, toisia haittaa jollekin toiselle asia on ihan sama.
Mutta kyllä jos mulla olisi esim. jokin harrasteauto minkä maalipintaa haluaisi varjella en ajattelisi muuta kuin huolellista käsinpesua.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 12.04.24 - klo:19:12
Hakuopaassa sanotaan näin.
5. Mitä teen, jos kasvusto on tuhoutunut?
Jos sateet, kuivuus tai muu vastaava syy ovat tuhonneet kasvuston, sinun ei tarvitse kylvää lohkoa uudelleen, jos kylvö on tehty asianmukaisesti. Halutessasi voit kuitenkin perustaa kasvuston uudelleen.

Ota kuva tuhoutuneesta kasvustosta Vipu-mobiililla ja dokumentoi kasvuston tuhoutumiseen johtaneet tapahtumat. Vaikka kasvusto olisi tuhoutunut, huolehdi alan kasvinsuojelusta ja estä rikkakasvien leviäminen. Kasvuston tuhoutumisesta ei tarvitse ilmoittaa kuntaan.

Syyskasvin talvituhoalat voidaan hyväksyä kylvetyn kasvin mukaan. Estä rikkojen kasvu talvituhoalalle mekaanisesti niittämällä, muokkaamalla tai torjumalla kemiallisesti. Jos perustat kasvuston uudelleen, ilmoita ala uuden kylvetyn kasvin mukaan. Jos täydennyskylvät alan saman kasvin kevätkylvöisellä lajikkeella, ilmoita se kasvi, jota on kasvustossa enemmän.


Ja edellinen lainaus löytyy täältä https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/oppaat/hakuoppaat/hakuoppaat/maataloustoiminta/maataloustoiminta-2024/
Huomenna on tukikoulutus ja ärsyttää jo ennakkoon ajatus siitä minkälainen kitinä näistä selvityspyynnöistä siellä todennäköisesti on.. Ihan jokainen euro mikä tän avulla pystytään pitkässä jouksussa  säästämään maastovalvonnasta on kotiinpäin, vaikka se ei varsinaisesti suoraan omassa tukitilityksessä näykään.
aika hyä on jo hinta kun rouppi tarjos jopa 50+ alv tienposkessa roskikoossa olevasta rangasta..
Se on hyvin, kun minä kysyin ennen joulua niin oli 30e. Laania tarjosi hetki sitten 47e ja sen varmaan otan.
Jos laanialle myyt niin ole tarkkana että hakettaavat/vievät koko kasan ja maksaavat ne. Tuttavapiirissä ollut useampi tapaus kuluneen kahden vuoden aikana että käydään hakemassa karsitusta rangasta valtaosa kasasta tai hakettamassa lähes koko kasa ja loput saattaa jäädä mätänemään eikä rahoja tule koska kasa on kesken. Pahin tapaus minkä tiedän nii jäi kesän yli seisomaan muutaman kiinnon kökkö yli 200 kiinnon kasasta
Kyllähän noi pitäisi sopia niin että raha liikkuu samaan tahtiin kuin hakekontit.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 10.04.24 - klo:12:39
Nyt ennustaa vaihteeksi jopa normaalia lämpimämpää touko–heinäkuuta. Vielä on tosin pieni mahdollisuus siihen, että ennustuksesta huolimatta totuus on päinvastainen. Ei kyllä hyvältä näytä!
Lämmin ei ole huono asia, mutta jos se tarkoittaa, että taaskaan ei aio sataa kesä-heinäkuussa, niin ei ole kivaa. Erikoista jos samankaltainen säätyyppi alkaa seurata vuodesta toiseen. Toisaalta 2017 alkaa olla aikaa, kohta kymmenen vuotta, joku pilvinen, synkkä kesä tulee väkisin jossain vaiheessa eteen.

Lämmin ei tosiaankaan ole huono, mutta mikäli tavanomaista lämpimämpi ilmamassa oikeasti jumittuisi taas Suomen päälle kesäksi, tarkoittaisi se eittämättä piinaavan kuivia ja kuumia jaksoja. Ja luultavasti nämä osuisivat juuri sadonmuodostuksen kannalta kriittisimpiin vaiheisiin: orastumisvaiheeseen ja pensomisvaiheeseen/korrenkasvun alkuun.
Ei lämmin varsinaisesti huono ole, tosin täytyy muistaa että viljat ei sadonmuodostuksen kannalta tarvitse yli 20 asteen lämpötiloja yhtään mihinkään, pikemminkin päinvastoin.
Kasvintuotanto / Vs: Rehunurmi
: 10.04.24 - klo:12:37
Mä kyllä kanssa näkisin että miksi ei kylväisi monipuolisemman seoksen ja ottaisi sitä kautta muitakin hyötyjä.
Toki pelkällä timotei lienee tukioptimoinnin kannalta edullisin, sillä saa suht pienelläkin siemenmäärällä siltä kannalta katsoen riittävän nurmen.
Apilan ymppäystä ei kyllä tohon käyttöön kannata miettiä, sen bakteereita on kyllä maassa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 10.04.24 - klo:12:28
Myllyvehnän Matif noteeraukset ovat 2025 joulukuuhun toistaiseksi pysyneet noin 215 eurossa, jos viljakauppa ei aio varautua vientiin, täkäläinen syksyn 2025 hinta voi olla mitä tahansa, 115- 180 euron välillä (basis -100€ ..  -35€)

-SS-
Niin tuleva kasvukausi näyttää suuntaa. Hyvällä sadolla basis kasvaa ja huonolla voi siirtyä vaikka plussalle. Vielä mielestäni melko arpapeliä arvioida puolentoista vuoden päästä maksettavia hintoja. Sanoisin jotta juhannuksen alla olisi oikea hetki ekoille arvioille..
Joo, toki kaikki mahdollisuudet pitää huomioida muuta tässä on kyllä vuosien varrella nähty niin monta täysin odottamatonta muutosta että ihan kauhean syvällisiä ennusteita on turha tehdä.
Vanhassa juhannusrukiissahan oli just tuo periaate. Kylvettiin keväällä usein kauran ja herneen  kanssa ja tehtiin kesällä rehuksi.
Mikä ihmeen hinku teillä auraajilla on noita lumia aurailla enää tähän aikaan, tähän meidänkin tielle tuli viime viikolla 10 cm lunta , sulan tien päälle ja heti oli auramies auraamassa lumet JA KALLIIT MURSKEET myös sinne tien penkalle, kyllä vidutti katsoa sitä rumaa jälkeä, kyllä ne lumet sulaa jo ensi viikon lämpenevillä ilmoilla, mut joo, pelkkä rahastusauraus  oli kyseessä, ei kukaan tuota aurausta olis tarvinnut.

Seuraavassa tiekokouksessa ehdotankin että mitään murskeita ei enää tielle tilata, auramiehet ne kuitenkin  lennättää auralla tienvieriojiin.

Jos Oksa olis jättänyt lumet luonnon hoideltavaksi, olisi säästynyt vahingoilta.
No täällä ei kauheasti ollut vaihtoehtoja kun lunta tuli 20cm. Mutta ei kyllä tullut mieleenkään lykätä auralla, varovasti  lanalla suurimmat pois että pääsee kulkemaan.
Tytär oli hiukan toisella kymmenellä kun ilmoitin, että maatilatyttären pitää osata peruttaa kärryn kanssa. Pihalla on traktori ja kärryt mene harjoittelemaan. Sanoin, että vaikket taitoa välttämättä elämässäs kauheasti tarvitse niin voit sitten vaikka peruuttaa poikien asuntovaunun paikalleen kun ne ei itte osaa.
Monenlaista traktorityötä hän sitten nuoruudessaan kuitenkin teki.
Meillä keskimmäinen poika opetteli suurinpiirtein samanikäisenä sänkipellolla peruuttamaan kärryä. Laitoin kärryn perään, sanoin että varsinkin suoraan peruuttamista kannattaa opetella ja lähdin tekemään jotain omia hommia niin sai rauhassa opetella ilman että joku kyttää vieressä.
^
 Paljonkohan aikoinaan maksoi nuo liukkaanharjoittelun radat ? Nyt  ei taida saada edes istutettua koivulle. Tosin kait sitä rahaa ennallistamiseen löytyy  ;D
Se missä itse aikanaan kävin on edelleen käytössä. https://liukasrata.fi/
En tiedä onko autokouluopetus muutunut nyttemmin, mutta vielä muutama vuosi sitten ajotuntimäärät oli tosi pienet jos ei ajanut ennemmin. Vaikka opetti itse ,piti tehdä diili jonkin autokoulun kanssa että sai simulaattorissa ajaa, olikohan vielä joku teoriatunti ja pari ajotuntia. Ajotunnin jälkeen tytär ihmetteli juuri miten on helppoa ajaa nyky autolla. Kun taisi olla sähkis, helppo lähteä liikkeelle, piippas kaikki likellä olevat jalankulkijat, näytti rajoitukset, helppo ajaa parkkiin ,takakamera ym. Vähän eri luokkaa helppoudessa mitä oma harjoitteluauto manuaalina isokoppaisena mistä ei kunnolla näe jos ei pää pyöri kuin pöllöllä. Ajattaja oli sanonut että harva kokelas saa inssin läpi niillä ajotunneilla jos ei aikaisempaa kokemusta. Tytön kaveri toi samoihin aikoihin häntä kotia koulusta. Oli saanut vasta ajokortin ja ihmetteli kuinka joku voi asua näin mutkaisen ja kapean tien varrella. 7metriä leveä asfalttitie tehty joskus kuus-seitkytluvulla jotta ei kyl kauhee mutkanen ole. Ja kiire lähteä kotia, koska tiellä ei katuvaloja eikä opetettu ajamaan pimeässä.
Mietinpä vaan että miten saanu inssin läpi.
Onkohan vieläkin niin että jos kortin suorittaa kesällä niin pimeäajon tuntia ei tarvitse käydä ennen kakkosvaihetta? Vaikkakin se nykyään tehdään simulaattorilla niin se ei ole vuodenajasta riippuvainen.

Eihän nykyään ole kakkosvaihetta. Liukkaan- ja pimeänkelin harjoitukset tehdään simulaattorilla ;D
Katsoin laskusta, niin normaali ajomäärä autokoulussa oli 16h tai taitaa yksi h olla 45min . 2h simulaattorilla ja 4 teoriaopetusta, joka luultavasti oli oma tahtista verkkokoulutusta  ;D Ehkä joku ensiapu koulutus olisi tainnut olla , jos ei ennestään olisi ollut kortti (nyt oli mopo). Mutta tuo 16 on suositus , vähempikin riittää olikohan 12. Keskimmäisellä oli aikoinaan tuo, mutta kun ei ekaa inssiä saanut läpi, niin tunnit lisääntyi. Nuorimman luokkakaveri opettelee just nyt opetusluvalla, niin se oli ottanut tai piti olla 4h simulaattoria, mutta ei ajokoulun ajo-opetusta.
Hyvin perillä vaikka vanhin poika on just autokoulussa...  ::) No on hoitanut asian täysin itsenäisesti niin eipä sitä kaikkea tule mieleen kysellä.
En tiedä onko autokouluopetus muutunut nyttemmin, mutta vielä muutama vuosi sitten ajotuntimäärät oli tosi pienet jos ei ajanut ennemmin. Vaikka opetti itse ,piti tehdä diili jonkin autokoulun kanssa että sai simulaattorissa ajaa, olikohan vielä joku teoriatunti ja pari ajotuntia. Ajotunnin jälkeen tytär ihmetteli juuri miten on helppoa ajaa nyky autolla. Kun taisi olla sähkis, helppo lähteä liikkeelle, piippas kaikki likellä olevat jalankulkijat, näytti rajoitukset, helppo ajaa parkkiin ,takakamera ym. Vähän eri luokkaa helppoudessa mitä oma harjoitteluauto manuaalina isokoppaisena mistä ei kunnolla näe jos ei pää pyöri kuin pöllöllä. Ajattaja oli sanonut että harva kokelas saa inssin läpi niillä ajotunneilla jos ei aikaisempaa kokemusta. Tytön kaveri toi samoihin aikoihin häntä kotia koulusta. Oli saanut vasta ajokortin ja ihmetteli kuinka joku voi asua näin mutkaisen ja kapean tien varrella. 7metriä leveä asfalttitie tehty joskus kuus-seitkytluvulla jotta ei kyl kauhee mutkanen ole. Ja kiire lähteä kotia, koska tiellä ei katuvaloja eikä opetettu ajamaan pimeässä.
Mietinpä vaan että miten saanu inssin läpi.
Onkohan vieläkin niin että jos kortin suorittaa kesällä niin pimeäajon tuntia ei tarvitse käydä ennen kakkosvaihetta? Vaikkakin se nykyään tehdään simulaattorilla niin se ei ole vuodenajasta riippuvainen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 393