Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9

Viestit - Holman_Hurja

Keskusteluhan virisi uudelleen, on vissiin huomattu muuallakin ettei tämä osio pysy pystyssä lammasalan miesten omin voimin 8)
Meillä oli rottaongelma kesällä 1998. Se on ollut ainut kesä kun ei ole ollut talossa kissoja. Näen näillä asioilla selvän yhteyden. Myrkkyä meni ns. ämpäritolkulla, onneksi auttoi. Siitä selkkauksesta viisastuneena on tilalla toiminut aina 3-4 kissaa. Kissoissakin on eroa, mutta tämän hetkiset elukat ovat oikein tehokkaita.

Kerran olen nähnyt niin jättimäisen rotan, että se oli varmaan ihan ennätyskokoinen. Oli mökkitunkiolla kiskonut kalanperkeitä ja muuta muonaa. Meni virittelemääni supinloukkuun lopulta, aivan kauhea otus. Se olisi pitänyt kyllä täytättää, ei sellaista elukkaa voi edes kuvitella olevan olemassa :o

Vapaa sana / Vs: Naistenko syytä?
: 07.05.10 - klo:20:52
Se on varma että sellaista miestä ei ole eikä tuu että nainen olis siihen tyytyväinen. AINA löytyy jotain narinan aihetta.

Narina tod.näk.loppuu huolellisella voitelulla.
Kylpä Farmari rulettaa ;D Aion olla siellä joka päivä 8)
Tee näistä muovipalloista semmonen aitaus pihalle ja nosta sinne aitaukseen ne muksut sitten, kyllä ne siellä pysyy senaikaa kun olette navetassa ja saavatpahan samalla vähän raitista ulkoilmaa ...

Eikö tämä ole enemmän säilömistä kuin hoitamista?

Pitihän mun jotain ehdottaa ...

No voi melkein sanoa, että parempi idea tuo oli kuin monet kuulemani!
Tee näistä muovipalloista semmonen aitaus pihalle ja nosta sinne aitaukseen ne muksut sitten, kyllä ne siellä pysyy senaikaa kun olette navetassa ja saavatpahan samalla vähän raitista ulkoilmaa ...

Eikö tämä ole enemmän säilömistä kuin hoitamista?
Meillä lähti pikkujehut 2 v 2kk ja 3 v 5 kk vuoden alusta naapuri kylälle perhepäivähoitoon. Yleensä viedään puolilta päivin ja haetaan 6-7 aikoihin jolloin saa ilta navetan tehdä rauhassa. Aamut on sitten vuoroteltu emännän kanssa. Tosi tyytyväisiä on oltu tähän ja hoitotätikin on aivan huippu. Eikä hintakaan oo paha: 150 € / kk kun vähennetään kelata saatu tuki.

Varmasti helpottaa kovasti arkea tuo systeemi. Toimiiko kesäajan tällä tavalla vai vaaditaanko siinä hoidossa tauko? Onko olemassa jokin varasuunnitelma, jos hoitaja sairastuu vai jääkö se hoitovastuu sitten automaattisesti teille itsellenne?
Ohan teil siin se ABC, kai sieltä joku pallomeri löytyy. Sinne aamulla ja illalla hakee pois.  :D

en tiiä mitä uutuuksia aakkosella kun sinne on tehty remonttia. Mutta jos nuo ipanat sinne jättäisi itsekseen niin jos ne eivät ole sieltä päivän aikana itsekseen johonkin hävinneet (mikä olisi hyvin tod.näköistä) niin kyllä sossun väki ne olisi jo käynyt noutamassa iltaan mennessä
Vasikan karsinassa niitä lapsia hoidetaan, aikaisemmin silppukorissa tietysti.

PikkuMullin Herkkua ruoaksi ja Melassileikettä välipalaksi.

Kyll siit hyvää täppäriainesta kasvaa. Punaposkista Jonnikkakuskia.

 ;D

Meijän pojat ei oikein karsinoissa pysy, salliiko lastensuojelulaki kiinnittää ne parteen etteivät pääse telomaan missään itteensä? :P
Pientä otantaa jos saisin palstalta, että mites karjatilalliset ovat saaneet lastensa kesähoitoasiat järjestettyä? Omin voimin/sukulaiset/kunnan avustuksella/au pair/jokin muu vaihtoehto, mikä? Lasten iät ja lukumäärä olisi tietysti edes suunnilleen mukava tietää.

Meillä on sellainen hiukan hankala tilanne tämän asian kanssa taas, kun eivät itsekseen pärjää, muttei töistäkään oikein mitään tule jos mukana pitää :-\
Vapaa sana / Vs: Ajatusleikkiä
: 01.05.10 - klo:00:17

A)jos saisit syntyä uudesti,minne päin Suomea haluaisit syntyä ja miksi?

B)Jos sinun olisi pakko muuttaa pois Suomesta,niin minne muuttaisit ja miksi?


Jonnekin missä jonkinasteinen erakkoelämä olisi mahdollista toteuttaa, ei kuitenkaan kovin pohjoiseen kun talvet taitaa olla siellä pitempiä

Jos pitäisi muuttaa ulkomaille niin ...no en tiedä kun en ole oikein missään käynyt.
Vapaa sana / Vs: Kesäloma
: 01.05.10 - klo:00:08
Eihän sillä oikeasti ole merkitystä tekeekö ne peltotyöt urakoitsija vai itte. Oikeassa mittakaavassa ne on suurinpiirtein saman hintaisia. Karjatilalla vaan on enemmän liikettä pellolla kun viljatilalla jolloin palkkaakin (lue tukea) on saatava enemmän. Lomitus taas on asia mitä ei tarvita muilla sektorilla koska mikään olento ei kärsi siitä että pitää viikon taukoa. Pääasia on kuitenkin että vuosittaiseen työmäärään,liikevaihtoon ja investointeihin suhteutettuna saatava tulo olisi suurinpiirtein melko sama ja tällöin tuntuu että ei karjatilat kuitenkaan ihan hirveästi juhli.
Sen lomituksen voivat kustantaa itse, niin muutkin tekevät, eikä veronmaksajien rahoilla.

Sitä en tiiä et olisko hyvä että karjaihmiset maksais omista lomista, mutta tuntuu että ehkä hyvä että ovat ilmasia jotta ne lomat tulee pidettyä jotta säästytään huonoista kohteluista väsymyksen ja uupumuksen takia. Muuten helposti tulis mieleen että jättää lomat pitämättä ja jatkaa ainaista puurtamista siellä sontaluukun kupeessa.
Niin ja viellä niin harvalla toiminta jatkuu ja tulee kustannuksia jos "isäntä" ei ole työmaalla mutta harva kotieläintila tekee voittoja silloin kun navetta tai sikala on pelkän kausilomittajan varassa.

Niin ja vielä maanviljelijä että mikä muu yksityinen ala tarvii välttämättä lomittajan esim 3 päivän tai viikon lomalle.

Hyviä pointteja. Mutta paljonhan on niitäkin, jotka ottavat lomittajan kiireaikojen avuksi , eivätkä siis lomalla varsinaisesti silloinkaan ole. Vaikka se työstä irtautuminen olisikin välillä oikein tärkeää

Vapaa sana / Vs: Miten Sinä...
: 30.04.10 - klo:23:56
...vietä tätä suurta työläisten ja vasemmiston juhlaa, Vappua  ??? ::)   Minä teen kukkapenkin ja leivon munkkeja   :D

Tässähän tätä on vietetty . Aatto on mennyt aamusta asti lasten asioita hoitaen, ensin vääntänyt sivistyslautakunnalle lausuntoa, sitten parituntinen miitinki sosiaalitoimen kanssa ja sitten hain pojat kuntoutusjaksoltaan. Omat päivän rästityöt navetalla sain tehtyä juuri äsken, nyt nökötän radiokuulosuojaimet päässä tietokoneella ja lipitän simaa. Hieronta ja sauna tekis nyt hyvää .

Huomenna ohjelmassa yhdet tuparit.

Vappuperinteet jäävät nyt väliin. Niihin on kuulunut vappuajelu Toyota Crownilla vm.69, mutta ei se nyt taida tänä vappuna mihinkään kulkea
Vapaa sana / Vs: Kesäloma
: 29.04.10 - klo:15:49
Mikä on maanviljelijän kesäloma? Tissinkoittajilla olen kyllä sellaisesta, valtion kustantamasta, kuullut. :-[
Tuo lomaoikeus on myös sikala, kanala ja hevospuolen yrittäjillä .

Töissä antavat kesälomaa joten mene sivuansioon ja saat palkkaa loma-ajalta .

lammasfarmareita unohtamatta! :)
Vapaa sana / Vs: Kesäloma
: 29.04.10 - klo:15:45
Jos pitäisi kesälomaa... niin minne Suomessa kannattaisi ilmaiseksi mennä. Mitä kohteita Te omilta paikkakunniltanne suosittelette? Mikä on näkemisen arvoista.

Ilmaiseksi siksi että Suomen Tasavalta päätti tukea Kreikkaa noin 106 eurolla/ Suomen kansalainen. Jokaisen tulee vähentää ainakin ulkomaanmatkailua tämän tehdyn lahjoituksen vuoksi. Meiltäkin on nyt lahjoitettu sellaiset 530€ ja tuo on PERIAATTEESTA pois lomabudjetista.No jos vaikka:

http://fi-fi.facebook.com/pages/Kuortinkartanon-kesajuhla/106956982675198

yöpyä voi vaikka jossain vuokramökissä esim.

http://www.lahdelma.com/fin/keidas.html

Lomalla voi nauttia lähistön kauniista luonnosta , kesäteattereiden tarjonnasta, lavatansseista jne.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9