Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10

Viestit - Tbs

onko vielä kokemusta mitas renkaista. Firestone melko matala ripainen uudeksi renkaaksi.****
 
**** normi firestonen vyörenkaan hakku 50 mm korkea , ei mikään matala mun mielestä,
        jos jokin "teollisuus" vyörengas  , niin  hakkukorkeus voi olla matalampi.
   
      näissä muissa halpis vyörenkaissa oltava tarkkana , ripakuvio ja hakkukorkeus  välillä tiheä ja matala,
     ja renkaan todellinen leveys kapea, ns sirkkelinterä.


Itse ostin hätäpäissäni Mitakset syksyllä Tauruksien tilalle. Olivat useamman sentin kapeammat kuin entiset vaikka koko sama. Mitakset on myös paljon huojuvammat ajaa, näillä kokemuksilla en ostaisi uudelleen.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Etulata
: 07.04.14 - klo:11:41
Ainoa toimiva on varmaan sarjaankytkentä. Kolme sylinteriä, joiden koot menevät niin, että edellisen sylinterin varren puoleinen öljy mahtuu seuraavan sylinterin männän puolelle. Lisäksi pitäisi olla ilmausta varten reikä läpivirtausta varten ääriasennossa.
Ja lehmä muuttuu ravintolassa häräksi!!

Kumpiakos nää nyt sitten on?
Utareet sonneilla.
http://www.youtube.com/watch?v=kq3r1k8dMAY
Valmet 6550 jossa 100 hv jaksaa juuri vetää, mutta lataa ei tartte käyttää.
miksei valtra tee tollasta peltokäyttöön olis vielä ketterämpi kuin se nivelhirvitys-linkku.    tossa jos olis ha*****set renkaat niin sillähän tekis vaikka mitä!


http://www.youtube.com/watch?v=rRDEZNCQkm0
1-lenkkinen on hankalampi täyttää täyteen, ainakin savenmaan säkki. Jos yhtään nostaa lenkistä jää säkki kasaan eikä sinne saa mitään sopimaan.
Kuinkahan herkästi puututtaisiin sellaiseen, että esim. velipoika perustaisi maatilan, jolle vuokraisi 50 ha peltoa. Näin saisi noille omille reilulle 100 ha tuon lisäosan. Työt tehtäisiin kuin ennenkin, velipojalle vaan lasku koneiden vuokrasta ja toisinpäin sadosta.
Tehoillaan vastaa suunnalleen 900 Jf:ää, mutta voimaa vie enemmän alakautta tapahtuvan silppuamisen takia. Sinällään kestäviä ja yksinkertaisia koneita, silppuriosa tuossa on perus ta622 johon kyllä osia löytyy.

On jo sen verran vanhaa mallia, että ei saa ainakaan valmistajalta enää kaikkia osia.
Milläs tuo kansi aukee? Siis se etuko siinä aukee ja siellä nappeja piilossa? Ruvennu vähän jurppimahan koko lypsimet. Osa potkii irti jo lypsynaikana ja toiset viimeistään irrottaessa. Irrotustaso mielestäni ainakin liian pieni erellisen tilan jäljiltä ( 0,3 ). Ja sitten toi odotusaika ennen vetoa. Osalla tippuu alas jo paljon ennen vedon käynnistymistä ja osa potkaisee tuota orotellessa sitten koipensa sinne narun taa  :( Potkurautojen käyttö moninkertaistunut duovak aika kauteen verrattuna. Onneksi sentäs eivät tulehduksilla ole ruvenneet vaivaamaan - ainakaan vielä . KOP KOP

lainaanpa omaani  ??? No niin nyt osasin avata etukannet , kiitos neuvosta  ;) irrotustaso olikin 400 en tehnyt muutosta , koska duovakin taso taisi olla aikoinaan vähemmän. Ja se aika alipaineen tasaamiseen ennen vetoa oli 2,0 sek muutos minimiin 1,5 sek nyt tehty , mutta ei tuo nyt varmaan mitään auta :(

Uudempia versioita saa säädettyä suoraan etupaneelista, ettei tarvii purkaa. Itellä toi irrotustaso on 680, kannattais varmaan kokeilla isompaa kuin 400.
Yleensä noissa on ongelmana ettei lypsin lähde irti, uudempiin saa niin, että pysyy tykytys irrotuksen aikana päällä, mikä helpottaa irrotusta.
6420 ajelin joskus metsässä, siinä oli panssarikin. Ongelmia aiheutti huono maavara, leveä tasainen pohja jäi hyvin kannon päälle kiikkumaan. Kääntyminen aika ahdas, mutta muuten jalkatilaa oli paremmin kuin Valmetissa.
Tietysti jonkun pikkukarjan ruokinnan voi automatisoida tuollaisella tornilla..
Sopii varmasti robotilliselle, mutta kahdelle on jo nihkeetä. Rehua tulee tornista todella hitaasti. Eikä oikein sovi ajosilppurit samalle tontille....

Tiedän semmoisenkin kahden robon tilan missä rehu tehdään torniin ajosilppurilla.

Itellä ollut torni 25 vuotta ja kerran on joutunut turvautumaan paalirehuun ongelmien takia. Huollettu/rasvattu pari kertaa vuodessa kesällä täytön alkaessa ja syksyllä syötön alkaessa, eli lautasten käännön yhteydessä. Suurin ongelma on ollut siirtoputkistojen kuluminen, työläitä vaihtaa kun kulkevat korkealla.

ape olisi ainakin tuoretta ja käyttöaste korkea. ;D
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10