Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 1092 1093 [1094] 1095 1096 ... 1331

Viestit - -SS-

Kasvintuotanto / Vs: Uudet luomusäännöt
: 29.03.15 - klo:14:44
fosfaattia tuli kalajauhoista. Eiköhän sekin vielä nykyään olisi luomukelpoista.

-SS-

Hups, taitaa EU:n rehuasetus kieltää tuon märehtijöillä nykyään. Kyllä sitä kuivattua silakkaa myllyyn työnnettiinkin aikansa.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Uudet luomusäännöt
: 29.03.15 - klo:14:34

Ja jos karjatalouttakin pakotetaan luomuun, tulee ongelma siitä, että tavanomaisen viljelyn keinolannoitteiden pesumahdollisuus luomulannoitukseen sopivaksi muuttuu mahdottomaksi.

-SS-

Kerroppas lisää tuosta syytöksestä?

Olen olettanut, että tavanomaisen viljelyn karjanlantaa voidaan kompostointuna käyttää luomukasvinviljelytilalla, jos ei ole yli 2ey/ha ? Saahan valkuaisrehunakin osin käyttää tavanomaisella viljelyllä tuotettua melassia tai valkuaisrehuja, jos luomutuotettua ei ole käytettävissä ?

Totta kai luomukasvinviljelytila ottaa ensisijaisesti luomueläintuotannon lantaa. Mutta oletus siitä, että eläimellä olisi jokin erotteluprosessi ruuansulatuksessaan, jossa tavanomaisen viljelyn kemikaalit ohjautuvat pelkästään myytäviin tuotteisiin ja luonnonmukainen osuus jakautuu lantana käytettäväksi luonnonmukaiseen tuotantoon, siitä mina vuorostani haluaisin saada lisätietoa.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Uudet luomusäännöt
: 29.03.15 - klo:14:29
Se ei käy minun järkeen miksi ei säilörehu käy myytäväksi sekun on vielä tärkein märehtijöiden ravinnon lähde ilman viljaa tulee maitoa ja eläin pysyy hengissä ilman säilörehua ei .

Niin kuin joku jo sanoikin, luomukarjalle myytynä OK, säännöstenkin mukaan. Luomutuote luomukäyttöön tai ihmisen ravinnoksi myytynä on kullanarvoista, jo yhteiskunnan panoksellakin mitattuna ! Siinä on olemassa sellaisenaan lisäarvo, luomun lisäarvo. On luomujärjestelmän väärinkäyttöä tuottaa luomumenetelmin materiaalia tavanomaisen viljelyn raaka-ainevirtoihin, koska nämä edelleenmyytävät tuotteet likaantuvat ihmiselle epäterveellisiksi, eivätkä voi enää olla luomua.

Tämä ehkä on ollut perusteena rajoittaa sellaista toimintaa, joka olisi mahdollista luomun ulkopuolellakin. Ei meillä 60 - 70-luvuilla Staraneja tms. aineita nurmille tunnettu, ja puna-apilaakin viljeltiin. Typpirikasta jos laittoi, niin apila alkoi vähenemään. Lanta riitti ja fosfaattia tuli kalajauhoista. Eiköhän sekin vielä nykyään olisi luomukelpoista.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Uudet luomusäännöt
: 29.03.15 - klo:14:16
Nykytilanteessa jossa tila saa luomutukia (hehtaariperusteisia) muttei käytännössä tuota mitään luomua on järjenvastainen. Tottakai pitäisi olla pakko tuottaa nimenomaan luomua myyntiin. Tämä on jo ihan imagosyistä tärkeä. Mitä hyötyä on maksaa korkeita luomutukia peltohehtaarille jos sen tuotto syötetään ns. tavanomaiseen navettaan? ei yhtään mitään.


Tuo ilmiö, että kaikki luomualat eivät pyri maksimoimaan myyntikasveja, on siunaus niille, jotka panostavat juurikin näihin hyvähintaisiin sellaisenaan ihmisravinnoksi käytettäviin tuotteisiin.

Ja jos karjatalouttakin pakotetaan luomuun, tulee ongelma siitä, että tavanomaisen viljelyn keinolannoitteiden pesumahdollisuus luomulannoitukseen sopivaksi muuttuu mahdottomaksi.

Nämä ongelmat poistunevat silloin kun luomusta tulee enemmistöviljelyteknologia.
Uusiseelantilaiset ruokkivat silloin suomalaiset, ja luomuviljelyllä menee hyvin.

-SS-

Ymppiä oli kai budjetoitu tuo ~220 milj. €/vuosi, mutta enemmän menee. Meidän koulutuksessa kehotettiin ruksimaan tänä vuonna kaikki lisätoimenpiteet mitä voi vain kuvitella käyttävänsä. Ainoastaan talviaikainen kasvipeitteisyys pitää toteutua joka vuosi. Jatkossa lisätoimenpiteiden lisäämiseen sitoumukseen tarvitaan Neuvo2020 (vaimikäsenytoli?)-konsultin suositus. ???

Jep, Pro agria on hoitanut maataloustukirahastuksen taas hyvin itselleen. Ne on edustaneet maataloustukia 3500euroa/maajussi itselleen tohon NEUVO2020-rahastukseenkin. PRo-Agriahan sai ajettu lävitse tukihaun jatkoajankin, että ehtisivät rahastaa mahdollisimman monta maajussia tukihakemustäyttöavituksellaan. Tuosta jatkoajastahan ei meille maajusseille ole *****kaan virkaa, kun peltotyöt on tohon aikaan kiivaimmillaan.  >:(

Luuletkos että ne itsekin viljelevät neuvojat kerkiävät käydä avittamassa ihmisiä kylvöaikaan ?

Kyllä tässä on itse perattava ne asetukset ja ohjeet; ihminen ne on kirjoittanut, ja kun ajattelee aina, miten ja miksi tämäkin säännös on näin tullut, ennen kuin mitä se on, niin selviää tulkinnassa paljon paremmin. Inhimillinen kyvyttömyys voi oleilla ihan yhtä hyvin siellä kirjoitetun tekstin takanakin, kuin täällä lukijan päässä.

-SS-

Jos ainoaksi pysyvän nurmen "väistöalueeksi" jää luomu, on luomubudjettia nostettava pikimmiten. Luomukurssit ovat täynnä jo nyt.

-SS-
Sellainen tunnelma jäi ely:n roadshow-päivästä, että luomutilojen viherryttämisvelvollisuuden väisto mahdollisuus siis poistaa arkisessa toiminnassa sen nurmipakon, mutta "merkintä" lohkon perustietoihin jäisi, eli jos joskus palaa viherryttämisvelvollisuuden piiriin (tavanomainen viljely tai vaikkapa tämä luomujen vapauttamisen periminen), niin nurmipakko tulisi.

Tällä meiningillä "peltoa myytävänä" -ilmoitukset  10 v päästä ovat aika mielenkiintoisia, maalajit ja ojitukset mainitaan ohimennen, mutta korvauskelpoisuuksia ja muita hallinnollisia velvoitteita n kpl...

Juurikin näin; kansallinen siirtyminen vihreää pysyvää nurmea syövän lampaan reservaatiksi on alkanut. Eli kyntö onkin sijoitus tulevaisuuteen...  ;D ;D

Toinen mielenkiintoinen ja miettimätön asia on suojavyöhykkeiden kohtelu kymmenien vuosien päästä: Haluaisin nähdä sen vesistöviranomaisen, joka ei kieltäisi - tai ainakaan haluaisi kieltää - 40 v suojavyöhykkeenä olleiden jyrkkien savialueiden jokitörmien uudelleen viljelyyn oton ?

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 27.03.15 - klo:17:55
No jos hylky ei aiheuttaisi mitään sanktioita vaan ainoastaan takaisinperinnän niin tokihan joka ainoa mahdollinen hehtaari ilmoitettaisiin sen jälkeen kerääjäkasvilohkoksi!

Voisihan tuota yrittää. Mutta käsittääkseni tälläkin hetkellä tietyistä rikkeistä kiinnijäämällä käytännössä tilaa niihin tukiin liittyvän tarkistuksen seuraavaksi vuodeksi. Asia voidaan helposti hoitaa riskipainotuksella. Lisäksi tämän vuoden jälkeen säännöt kirjoitetaan talven aikana aika varmasti selvemmiksi. Joten en usko, että Ripcordin ajatus onnistuisi.

No jos hylky ei aiheuttaisi mitään sanktioita vaan ainoastaan takaisinperinnän niin tokihan joka ainoa mahdollinen hehtaari ilmoitettaisiin sen jälkeen kerääjäkasvilohkoksi!

Voisihan tuota yrittää. Mutta käsittääkseni tälläkin hetkellä tietyistä rikkeistä kiinnijäämällä käytännössä tilaa niihin tukiin liittyvän tarkistuksen seuraavaksi vuodeksi. Asia voidaan helposti hoitaa riskipainotuksella. Lisäksi tämän vuoden jälkeen säännöt kirjoitetaan talven aikana aika varmasti selvemmiksi. Joten en usko, että Ripcordin ajatus onnistuisi.

Yksi ironinen isännätoteamus kuului kahvepöydässä, että valvonta tänä kesänä varmaankin sitten puuttuu vääriin sovelluksiin vain neuvomalla kärsivällisesti ja yhteistyöhaluisesti, ei tule sanctioita siis ollenkaan  ;)

-SS-
Vapaa sana / Vs: Iskikö Isis taas !
: 27.03.15 - klo:16:55
Mutta siis, oliko tämä maahanmuuttopoliittinen tai islaminuskonsota-juttu. Siinä se olennainen kysymys, joka maahanmuuttopoliittis-herkkää kristikansaa kiinnostaa.

-SS-
Kyllä kauraa kylvetään. Ringsakeria tulee vajaa 10ha. Tosin enää ei taida omaan käyttöön mennä että koitetaan josko sais myytyä. Mää oon ihmetelly näitä pakosta oman työn ohessa, vanhan isännän silmien alla viljelevistä isännistä, kauhee narina ku ei saa kukkamullassa ohrasta satoa, mikseivät laita kauraa. Se puskee komiasti turpeestaki.

Ja mä oon ihmetelly miks viljellä kauraa kun ohrasta puskee aina kovempaa satoa kuin kaurasta, turpeestakin ;D

Nii aina, onhan se niin että kun siilot on jo mitoitettu kauralle valmiiksi, mahtuu se Pohjammaan ohrasatokin. Savimaahiset pihtaavat kuivurin koossa, ei mahdu kauroja laittaan, mut ohrat menee pienempäänkin pönttöön..
kiloja kun myydään eikä hehtoja  8)

Saati sitten 90 kg demonstratteja ja niin edes päin.

-SS-
Siihen kelpaa neuvonta millä voi maksimoida tuet

Tuohonkin hyvä olis jos sais. Mutta eihän niitä proagriallakaan tuhansia konsulentteja ole.

Neuvo2020 tuenalainen neuvonta on lueteltu näin:

EI NEUVONTAA, JOKA ON:
talousneuvontaa
veroneuvontaa
sukupolvenvaihdosneuvontaa
tai maatilojen yhtiöittämiseen liittyvää neuvontaa

EI MYÖSKÄÄN JO TUENALAISIA TOIMIA, KUTEN
viljelysuunnitelma
viljelykiertosuunnitelma
ja viljavuusnäytteiden otto

NEUVO 2020:sta  SAA NEUVONTAA, ESIM:
ravinnetaselaskenta
kasvinsuojelun suunnittelu
lannan käytön ja ravinteiden hyödyntämisen tehostamiseen liittyvä neuvonta
maan rakenteen arviointi. (Olisiko tämä kuoppatesti ?)

Samalla tilakäynnillä voidaan antaa neuvontaa useasta Neuvon osiosta ja tilalla voi olla yhtä aikaa useampia asiantuntijoita. Neuvontaa voidaan antaa myös ryhmälle, jossa on enintään 10 henkilöä. Samalla tilalle voidaan antaa samasta Neuvon osiosta useamman kerran palveluja.

Lähde: Pro-Agria sivut

-SS-
Eli LHP näyttäisi edelleen katkaisevan nurmikierron, toivottavasti tämä tulkinta pysyy voimassa loppuun asti, muuten vilahtaa vältin siipi...
Komission uuden tulkinnan mukaan hömppäheinistäkin tulee pysyvä nurmi

http://www.topagrar.com/news/Home-top-News-Flaechen-mit-Vertragsnaturschutz-oder-Umweltprogrammen-als-Dauergruenland-eingestuft-1739574.html

Kuulostaa pahalta. Ihmettelinkin, tuotannossa olevia nurmia niikö syrjitään, ja niiden joutuminen pysyviksi nurmiksi pitkään pidettynä oli jo selviö, mutta jopa pidemmäksi ajaksi, jopa kymmeniksi vuosiksi, ympäristötuettuna vihreänä alana oleilevat kappaleet eivät vastaavasti joutuisi uhan alle?

Jos ainoaksi pysyvän nurmen "väistöalueeksi" jää luomu, on luomubudjettia nostettava pikimmiten. Luomukurssit ovat täynnä jo nyt.

-SS-
No niin olisi ilmeisesti aika lähteä kohti uusia työtapoja eli kynnön rinnalla olisi tarkoitus myös alkaa kultivoimaan. Itselle kultivointi täysin uusi tuttavuus en ole ikinä kultivoinnut... Eli tarkoitus olisi ostaa uusi kultivaattori, tarjontaa niissä tuntuu olevan runsaasti.. Kysynpä nyt viisaamilta, että minkälainen se pitäisi olla?  Tarkoitus olisi kultivoida 120 heppasella 5 tonnia painavalla veturilla joten se asettaa raamit kultivaattorin koolle vai tekeekö moisella veturilla kultivoinissa mitään? kertokaa näkemyksiä/kokemuksia ??

Sama vika täällä 9-piikkistä Kipaa tms. haussa sitten sihen varmaan hanhenjalkaterät. Puolta pienempi hihnapyörä puiman silppuriin varmaan kanssa ostoslistalla. Ja se kerta-ajo, jos vaikka sinne perään vielä Sampo äes tasaamaan ? Mahtaako fortissa ahtopaineet riittää ?

Vanhalla Muko kultivaattorilla ei pysty pahnaan, toisaalta metallirakennetyöllä saisi Mukon piikkejä kyllä hyödynnetyksi. Tässä varmaan nimittäin haetaan sitä 20% kasvipeitteisyysosuutta ympäristökorvauksen toimenpiteeseen. Yhteen kertaan ajaen, siinä oppaassa  toimitetaan se sillä tavalla. Jos sais jostaan ruottista TW35:n ja laittas 2.5 m leveänä mutta 8 cm piikkivälillä semmosen 5 m pitkän kultivaattorin ? Olishan se aika mustaa se maa jo siinä vaiheessa ?

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kasvipeitteisyys 80%
: 27.03.15 - klo:14:28
Varsinkin jos joka vuosi se 80% on saatava täyteen.

Siis tä? Eikö tuossa ylhäällä ole nyt juuri maininta mun kirjoittamana, että 80% ei ole kuin 60% eli koko alasta 20% saa kyntää, 20% kevytmuokata (kaikki muut muokkaustavat paitsi kyntö) ja 60% on oltava kasvipeittäistä. Näin mä ainakin olen tämän asia käsittänyt.

Siis 80% kasvipeitteiseksi määriteltyä. Sillä kun nyt on hällä väliä miltä se todellisuudessa näyttää, kunhan täyttyy määritelmä. Kuten noissa kerääjäkasveissakin. Sitten jos suuri osa alasta on suunniteltu olevan syyskylvöstä, voi tulla ongelmia.

Ei kai siellä taas ole jotain viimeistä sallittua kylvöpäivää tms. määritelmää jolla syysviljan kasvipeitteisyys määritellään? Tietokoneelta hakuopasta alan lukemaan vasta pääsiäisenä...

Kasvipeitteisyys ilmoitettava 30.09. Kuvauslennoista tai satelliittikuvista, päivämääristä ei ole mainintaa. Ennen lumen tuloa kuitenkin iso mahdollisuus että jo tarkastetaan. Viimeistään lumen lähdön jälkeen.

Joskus se, että ei ole määritelty mitään päivämäärää, voi olla isompi valvontariski kuin selvät päivämäärät. Valvonta muuttuu teknisestä ja matemaattisesta tarkkailusta valvojan ja valvottavan henkilökohtaisista ominaisuuksista riippuvaksi (mielivallaksi ?) .

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 27.03.15 - klo:14:25
Koulutuksessa todettiinkin, että kaikki nyt innolla kokeilemaan kaikkia mahdollisia virityksiä, takaisinperinnän määrä  sitten tulee ja kertoo, miten isolta osalta ei mennyt ihan putkeen.

-SS-

Oliko tuo jonkin sortin neuvojien tai virallisten virkahenkilöiden toteamus  ;D ? Asian kun voin noinkin sanoa jos ei käytä korrektia kieltä vaan  hyödyntää huonoa tai sarkastista huumoria ja samalla myöntää ettei näitä saada millään mietittyä läheskään valmiiksi edes vielä silloinkaan kun valvonnat alkavat.

Jos tuo oli virkahenkilön sanomaa, niin kertoiko samalla aiheuttaako esim. kerääjäkasvilohkon hylky leikkauksia myös muihin tukiin vai peritäänkö takaisin/tai jätetään maksamatta vain kerääjäkasvitukea hylätyltä alalta?

Kyllä oli neuvojan sarkastinen ohje silmänmuljautuksen avulla vahvistettuna, että näyttää olevan monella into lähteä mitä ihmeellisimmillä tavoilla kerääjäkasvi- ja kasvipeitteisyysalan maksimoinnilla kekkulointiin.

Kun viesti lähes kuuroille korville oli, että kakkua on periaatteessa mahdoton syödä ja säästää yhtä aikaa, varsinkin silloin jos ei muutenkaan ole kerääjäkasveille ja kevätmuokkauksille pitkän ajan kuluessa totuteltu viljelyjärjestelmä jo valmiiksi käytössä. Kevätkyntöajat tai pahnanputusta ohra lehtilaikkutautisena valmiiksi nousevana, nämä mielessä, myöntelin itsellenikin: Tehostetun tautiohjelman kevätvilja aluskasvilla, suorakylvö keväällä ja luomu, ainoa mahdollisuus maksimitukiin, muuten yrittämällä menee jotenkuten toimiva systeemi lopulta kokonaan sekaisin ! Tulee sekä sanktiot että satokato.

Yhdessä koulutustilaisuudessa oli tuo kerääjäkasvi- ja kasvipeitteisyys sekä EFA-alan poisjäänti luomulla havaittu melkein ykskantaan, että lähtekää luomukursille, sitten ovat nämä toimenpiteet ihan itsestään selviö.

Ympäristökorvauksen ymmärtää, jos ajattelee asiaa niin, että saa korvauksen, jos jättää jotakin tekemättä.
Kävin istumassa tukikoulutuksessa ja siellä oikein silmät aukenivat, kun lannoitustasoja lukuunottamatta muu aika oli käytännössä näitä "ei puitavien alojen" tukiehtojen läpikäyntiä.

Olen ollut sellaisessakin, jossa ei käyty läpi lannoitustasojakaan, ehkäpä juurikin epäkiinnostavana asiana, EFA kesannot, typensitojat ja kaikki erilaiset nurmivaihtoehdot, kerääjäkasvitkin lähinnä talvipeitteisyyteen yhdistettynä.

Päähuoli oli, vaikka että miten viherryttämiskorvauksesta vapautunut voisi maksimoida muut tuet. Ahdistuksella ihmiset tavasivat oppaita ja havaitsivat, että eihän kerääjäkasvitukia tai kasvipeitteisyyttä saanutkaan LHP, viherlannos- tai näiltä riistahömppäheiniltä, ja laskeskelivat tyytymättöminä, miten paljon menettävät...  :o :o

Kun saattaa nimittäin olla melko haastavaa saada joka ikinen listan summa samalle tilalle. Kova itku ja hammasten kiristys tuli siitäkin, että ei saa yhtaikaa lietteensijoitus ja lannanvastaanottokorvaus- tukea.

-SS-
Sivuja: 1 ... 1092 1093 [1094] 1095 1096 ... 1331