Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 1002 1003 [1004] 1005 1006 ... 1331

Viestit - -SS-

Hyviä ovat juu. On ratio ja ilmastointilaite hytissä.

Vihtiin taisi tulla hyppäävä hirvi, taisi Sampo lähteä ?

-SS-

Taitaa Vihtiin tulla toinen Case Ih puimuri koska Agritekin listalla näkyy olevan 3085 Sampo.

Olikos se vaan sitten koeajolla se vihree ?

-SS-
Mun mielestä siitä oli useempikin juttu että ostettu on.

Jos se ajaa 2 casel ja 1 jontikal.

Ja sampolla. Puimureita siis nähtävästi tullut lisääkin, vaikka joku vaihtoonkin mennyt.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2015
: 01.09.15 - klo:23:46
Vähän aikaista, mutta Magnifik:ia kylvetty reilu 20ha kun sopivasti tässä ohrien valmistumista odotellessa aikaa. Suurin osa kultivoituun syysrapsin sänkeen ja osa kynnettyyn syysvehnän sänkeen.
Mää ajattelin Magnifigit kylvää kuukaudenpäästä. suunniteltu 12 ha lohko kasvaa vielä jurttia.  ;)

Joo keylonia maksimiannos, 2.10.2015, kerääjäkasvin päälle.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2015
: 01.09.15 - klo:23:36
11.8 % Ceylon.

Kärräsin ensimmäisen kuorman uudestaan kuivuriin. Kosteus 14.1%  >:(
No, tapoin ison rotan tarikolla. Oli viljasateessa paikallaan, että sain kuin atraimeen.

Jos kuivaisi vaikka 9%:iin, niin ainaskin riittää.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2015
: 01.09.15 - klo:13:32
Mä lopetin stressaamisen. Kun käy leipätöissänsä, niin selviää tärkeysjärjestys.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Viljankuivaus taksat
: 01.09.15 - klo:13:27
Omaan taksaan otin oppia Työtehoseuran raamatusta, toki 4 vuotta vanhasta. 25 olen veloittanut tunnilta ja kaappi on n. 90 hl. Koneisto kuluu myös uskomattoman paljon, sille pitää ajatella myös hintansa. Öljyä menee arviolta reilu 11 litraa tunnissa ja jäähdytys puolella hintaa.

Aika vähällä öljyllä tulee kaappi kuivaksi. Mikä kuivauslämpö, kokonaiskesto ? esim. 24% vehnä, meneekö 8 tuntiin ?

-SS-
Vapaa sana / Vs: Pankkopojille tiedoksi
: 01.09.15 - klo:13:19
Sitte ovat rasittamassa terveydenhoitoo, kun käyttäytymisessä ollaan eläimen tasolla?

Joo uskovaisten piirissä on tämmästä liikkeellä. Miksipä se semmosta tekee.

Jotain Ted Haggardia tai Doug Phillipsiä, puhumattakaan rattoisan Duggar Familyn yhdestä pojasta, oliko se nyt Josh Duggar. MIkä niitä vaivaa, kun niin eläimellisiä pitää olla ?

Vai olisiko se juuri niin päin, että niin noloa kuin se onkin, ihmislajin lisääntymiskäyttäytymisessä
pätee samat lait kuin eliömaailmassa yleensäkin ?

-SS-
Vapaa sana / Vs: Hyvät neuvot tarpeen.
: 01.09.15 - klo:13:06
Juu Jon Bon Jovi kertoo monelle aikalaiselleen musiikinkuluttajalle, että elämän ehtoopuolella ollaan. Siksi se ärsyttää nykyisiä keski-ikäisiä.

No, vaihtoehtoisharrastusta, esimerkiksi maahanmuuttokriittisyyttä harjoittamalla helpottaa tuo ahdistus. Jon Bon Jovin vika ei ole se, että vanhenet ja jääräksi muutut.

-SS-
Ostaako joku Suomessa vielä glyfosaattia glyfosaattina ? Eikös se ole kirjanpidon laskuissa lehtilannoite ?

-SS-
Kyllä yleisessä tyel-järjestelmässäkin joudutaan valtion pussille, jos siellä joskus syntyy samanlainen tilanne. Rahastointi kattaa vain pienen osan eläkevelvoitteesta sielläkin.

Eipä taida. TEL - järjestelmässä ei ole YEL - järjestelmän mukaista valtion lisämaksuosuutta.

TEL järjestelmässä ensisijaisesti vastuut kannetaan yhtiöitten yhteisellä takauksella, jos korkoperuste pettää, voidaan poikkeuslailla syödä rahastoja voimakkaammin ( 1996) ja sitten jälkikäteen korottaa maksuperustetta.
Tosiasiahan on, että TEL ajan alussa maksut olivat pienimmilään 5 - 7 % palkkasummasta. Tätä harva on tullut ajatelleeksi.  Nyt maksut ovat jo 20% tai yli. Eli suurten ikäluokkien aikanaan tehty vajaa rahastointi sekä eläkeajan voimakas pidentyminen tulee nostamaan lähitulevaisuudessa tel-vakuutettujen maksuperusteen jopa 30%:iin, siitä lähtee toivottavasti vähitellen laskemaan ikäluokkien tasaantuessa.

-SS-
Onneksi menestyvät maajussit yhtiöittää tilansa ja samaan syssyyn siirtävät eläkevakuutukset pois MELA:sta. He siis kieltäytyvät tuesta itse ja näin tuki kohdentuu automaattisesti köyhille.

Tämä ainakin parantaa valtion maksutasetta, se pitää myöntää. YEL on paremmin itseään rahastoiva järjestelmä, vaikka ei sekään aivan täysin omavarainen.

-SS-

Myelin valtion pussilla käynti johtuu siitä, että maksajia on paljon vähemmän kuin eläkeläisiä. Jos meidän aktiiviviljelijöisen pitäisi maksaa kaikki eläkeläisviljelijöiden eläkkeet, siihen menisi koko maataloustulo. Kyllä yleisessä tyel-järjestelmässäkin joudutaan valtion pussille, jos siellä joskus syntyy samanlainen tilanne. Rahastointi kattaa vain pienen osan eläkevelvoitteesta sielläkin.

Tämähän on juuri rakennemuutoksen suurin apu ollut; laaja joukko käytännössä valtioneläkeläisiä, 70- ja 80-luvulla todellisia sotilaseläkkeiden tapaan varhaiseläkkeitä, on mahdollistanut uusien maanviljelijöiden ammattiin tulon ja tilakoon suurentamisen.

Saman ajan YEL-eläkeläiset yleensä saaneet pienemmän eläkkeen, juurikin tuon maksu %:n erisuuruuden takia, ovat pienentäneet eläketulon perustetta, ja näin itse poistaneet omasta eläkkeestään osan.

-SS-
On tuo Olivetin Programma 101 aika epeli, heillä ei ollut puolijohdemuistiakaan, vaan jonkin näköinen magneettinen muistirakenne. Massamuistina magneettikortit olivat ensi askel lerppuihin ja siitä kiintolevyihin.

Mutta siis elettiin 1960-luvun alkua. Parikymppisiä kavereita. Tyhjältä pöydältä joutuivat lähtemään.

-SS-
Juu epätasainen kuorma mutterilla on huono homma. Kolme kierrettä antaisia suoralla vedolla jo lähes nimelliskuormituksen.

Vastinpintaa vasten kupera mutta mutteria vasten suora aluslevy antaisi mutterin sijaantua paikalleen hyvin. Lisäksi voitelu ja toisiinsa sopivat kierteet ovat hyvät. Joskus kiinanmutterit ovat kerta kaikkiaan löysät tai kierre ei ole ihan sama, tällöin kierteen kosketus ei ole tasainen.

-SS-

Työnantajani tienaa työnantajaosuuden työlläni. Toivottavasti. Sama tilanne silloin, kun olen itse toiminut työnantajana. Se on tietenkin totta, että Myel-järjestelmä on osa maataloustukea siinä, missä lomituskin. Eivätkä ne edes ole missään piilossa.

Ei ole ihan näin. Työnantaja tienaa omat yleiskulunsa ja voittonsa työlläsi. Työnantajan TyEL - maksu ei liity työnantajaan, vaan TyEL-eläkevakuutusyhtiöihin, joissa eläkevakuutusrahat ovat sijoitettuna, ja jotka maksattavat eläkkeet eläköityneille. Työnantaja vain pidättää sen ennen kuin maksaa "työnantajan eläkevakuutusmaksulla vähennetyn" bruttopalkan työläiselle.

On aikanaan tehty (poliittinen) päätös, jossa kaikille työssäkäyville pakollinen eläkevakuutus on laitettu työnantajan pidätettäväksi. Se siis voisi olla niin, että palkkasi on lähes 20% korkeampi, mitä se siis oikeasti onkin, mutta itse et pääse vaikuttamaan, missä vakuutusyhtiössä tai miten eläkevarojasi sijoitetaan. Myöhemmin lisätty työntekijän maksettava työeläkemaksu, se 5,5%, joka näkyy palkkakuitissasi, voidaan sopia maksettavaksi myös siten, että työnantaja maksaa sen, niin kuin sen työnantajankin osuuden. Tällöin kuitenkin työntekijän verotettava tulo nousee saman verran, mutta työntekijä voi vähentää sen lopullisessa verotuksessaan, niin kuin maanviljelijä MyEL ja yrittäjä YEL-maksunsa. Työnantajan maksuosuutta ei koskaan ole laskettu bruttopalkkaan veronalaiseksi tuloksi, ja se selvästi hämärtää sitä asiaa, että kyse on työntekijän rahasta, ei työnantajan rahasta.

Se, miksi työntekijän palkkakuittiin tuli näkyväksi tällainen pieni sa eläkejärjestelmän maksuosuudesta, on minulle tuntematon asia. Olisiko kyse ollut lamavuosien kriisitunnelman välittämisestä työntekijöille ? Se ei ainakaan selvennä työntekijän tai eläkkeensaajan tietoisuutta siitä, millä rahoilla työeläke maksettaisiin. Parempi ratkaisu voisi olla joko-tai, eli työnantaja maksaisi TyEL kokonaan, tai sitten maksaisi palkat bruttona, ja työntekijä maksaisi TyEL kokonaan.  Niin tai näin, yhteiskunta Suomessa vaatii, että ihminen ei tee itselleen huonoja päätöksiä, ja eläkevakuutus sen takia on pakollinen joka tapauksessa.

Joskus kun eläkevakuutusyhtiöiden rahastojen sijoitukset tekevät pörssiromahduksissa valtavia tappioita ja säästetty pääoma sulaa, silloin tulee ajatelleeksi, olisiko henkilökohtainen eläkesäästäminen vaikka kiinteistöjen, jalometallien ja ulkomaanvaluuttojen kannalta ollut parempi ratkaisu. Joka tapauksessa, kaikissa näissäkin vaihtoehtoisissa sijoitusmuodoissa se lopullinen eläke voisi olla melko vähäinen, taloudellisten mullistusten jälkeen.

Amerikoissa on joskus ollut tapana, että suuremmat yhtiöt perustivat omia säätiöitä, hoitamaan työläisten eläkkeet. Näitähän on mennyt konkurssiin ja eläkevarat haihtuneet. Suomessa valtio valvoo eläkeyhtiöitä, mutta koko yksityisten vakuutusyhtiöiden eläkevakuutukseen mukaan pääsy on ollut aikamoinen lehmänkauppa, jossa työnantajayritykset ovat olleet merkittävästi mukana neuvottelupöydässä. Työnantajat sumplivat lainsäätäjän kanssa asian niin, että saivat sopivasti pääomia ns. vakuutusmaksuluoton avulla, johon oli lakisääteinen oikeus, jos oli maksellut jonkun tietyn summan eläkemaksuja. (Uudempi nimi takaisinlainaus) Korkojen ja inflaation ollessa korkeat takaisinlainaussysteemi oli merkittävä osuus eläkeyhtiöiden sijoitusvaroista, ja merkittävä osa yritysten vakaampaa rahoitusta. 1990-luvun laman jälkeen takaisinlainausjärjestelmä putosi nopeasti vähämerkitykselliseksi, muiden finanssilaitoskorkojen laskun ansiosta.

Eläkevakuutusyhtiöt ovatkin siirtäneet vapautuneita sijoitusvaroja osakkeisiin ja kiinteistöihin, valtionlainojen ja tällaisten korkosijoitusten ohella. Kreikkakin taitaa edelleen olla monen tulevan eläkeläisen eläkesalkussa...  ::)

Mutta siis työnantajamaksuissa maksettu TyEL-maksu ei ole työnantajan rahaa. Ei ole koskaan ollut. Vaikka onkin veronluonteinen pakollinen maksu.

-SS-
Edellinen hallitus, nykyinen hallitus, edellinen hallitus. Joku voisi olla aikaansa edellä, ja syyttää seuraavaa hallitusta. Kun ne kuitenkin ryssii kaiken, niin turha edes yrittäa.  8)

Seuraava hallitus varmaan karsii tuosta sitten, kauanhan tuon kesti tulla päivälehtiin:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/08/31/tama-joukko-maksaa-muita-vahemman-elakkeistaan/201511065/12

-SS-

Mielenkiintoinen otsikko, kun ajattelee, että itse ainakin maksan Myel-maksua lähes kolminkertaisella prosentilla sihen verrattuna, mitä minulta veloitetaan eläkemaksua palkkatyöstäni.

Tienaat myös TyEL - maksun "työnantajaosuuden" työlläsi.

Eli se, mihin artikkeli pyrkii kiinnittämään huomion, on se, miten työeläke-etuuksien maksatukset rahoitetaan, TyEL-järjestelmä rahoittaa itsensä, vaikkakin tuleville TyEL -polville velkaantumalla. MyEL-järjestelmä kuppaa valtiota eläke-etuuksien maksussa , tätä voisi sanoa myös piilomaataloustueksi.

-SS-
Sivuja: 1 ... 1002 1003 [1004] 1005 1006 ... 1331