Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5

Viestit - berkut

Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 09.09.23 - klo:07:51
Oli pellot vihreänä vesiheinää ja muuta leveälehtistä, on varmaa että syksyn aikana tuo puskee pinnalle kiusaamaan vehnää tai ruista. Nuo syyskäyttöön tarkoitetut aineet on varmasti hyviä, mutta melko hintavia. Onko raatilaisilla kokemusta esim. Trio:n tai mcpa:n käytöstä syksyllä.

Tiedän että noilla aineilla ei ole käyttölupaa syksylle, mutta ajatuksena ja pohdintana tiedustelen.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 04.09.23 - klo:20:53
Kurjaa toi ohran puiminen. heinäkuun lopulla näytti vielä ihan hyvältä, mutta nopeasti nuo rikat vaan kasvo kun saivat vettä. Nousevat harvan ja lyhkäsen ohran päälle. Pelto alkaa vihertää päivä päivältä vaan enemmän. Kartotin näyttää satoa 4-5t/ha tosin oli märkäpainoa kosteus liikkuu 25-30 välissä. Ei se taida enää tänä syksynä enää kuivata kun kuivurissa.

Meni kyllä vähän fiilis näistä puinneista kun sai syysviljat pois ja näkee millasta vihreää puuroa täytyy puimurin sisään työntää.  Rypsissä on vielä pieni toivon kipinä, pientä litua mutta tiheä ja puhdas kasvusto.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 04.09.23 - klo:08:37
Pystyssä oleva fennica ohra itää komeasti tähkässä.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 29.08.23 - klo:00:09
On hybridiä pitkälle syyskuun puolella useasti kylvetty. "Normaalina" vuotena kuun vaihteessa ruutikuivien kokkareiden sekaan kylvetty on itäny vasta lokakuun puolella ja siitäkin ihan kelpo sato saatu.
Kasvintuotanto / Vs: Syysvehnä pohjoiseen?
: 29.08.23 - klo:00:04
Ceylon on yhtä aikainen kuin Urho. Esimerkiksi Emilio on näitä aikaisempi, mutta ehkäpä yhtä talvenkestävä.

-SS-

Se  Ceylonin korren lyhyys ei sovi Petrin vaatimukseen pitkästä korresta.

Ei ollut vaatimus, vaan toivomus.

Arktikaa sitten. Se on rentokortinen kuin Vakka ja Aura.

-SS-

Arktikalle ääni. Ei ole mitenkään sadollisesti erikoinen lajike. En tiedä millainen jääkausi tarvitaan, että sen saisi hengiltä.

Naapuri muutamavuosi takasin kylvi sitä marraskuussa, ennätti hädin tuskin pinnalle, ennen talvea. Ei sillä sadolla satokilpailuja voiteta, mutta tieltä katsottuna ei se sen vuotisille k-vehnille paljoa hävenny. Tämä siis lounais-suomessa. Lakoon menee vaan turhan herkästi.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 28.08.23 - klo:23:55
Puinnit karkeesti puolivälissä. Ohraa ja rypsiä jäljellä. Ohraa kokeiltu. Muuten valmis kasvusto, mutta rikat alkaa nousta päälle. Kahteen päivään satanu n. 80mm vettä. Alkaa valtaojat olla suht täynnä. Ennusteet ei kovin hyvää lupaa. Pienen maasetukierroksen vaikutelma on, että puimatta jää lounais-suomen rannikolla jonkin verran kun pellot lainehtii ja lisää on luvassa. Tai itse en puisi sellaista vihreää sekametelisoppaa pellolta joka on harvaa ja osittain laossa.

Täällä isännät kylvi paljon ruista, nyt nuo pellot on pitkälti veden vallassa. En tiedä miten syysviljoihin tuollainen viikon uppelus vaikuttaa tai voiko kuorettua  :-\ . Onneksi olin taas hidas ja saamaton enkä ehtiny ruista vielä kylvää, kokeillaan jos kuun puolivälissä olis vielä kelejä.
Yksityistieriidat ne parhaat riidat  :D

Hauskoja tiekokouksia ollut ja tulee olemaan. Ihmettelen miten jollakin riittää aika ja mielenkiinto tehdä jostain pahasesta kärrypolusta elämää suurempi asia.

Yhdistävä tekijä näillä vänkyröillä on yleensä se, että työelämässä tai muuten elämässä ei ole saavuttanut asemaa jossa joku kuuntelisi tai ottaisi tosissaan. Toinen kolukunta on nämä puuhapalstan ostajat jotka ensimmäistä kertaa omistaa jonkun pahasen ryteikön metsäautotien päästä ja kuvittelee että 20€/v maksulla pitäisi saada sellainen tie jolla pääsee ajamaan sillä vartavasten hankitulla katumaasturilla hakemaan joulukuusi, kun ei taaskaan ollut lumia aurattu 6h lumimyrskystä.

Tiekokouksissa käyn lähinnä hakemassa piristystä ja viihdykettä syksyn pimeneviin iltoihin.

Tuo puomittaminen on hieman kaksiteräinen miekka. Aiheuttaa suuresti lisää töitä ja vaivaa tien käytölle, yhdellä metsätien pistolle tuollainen on aikoinaan asennettu. Kun naapuri suuttui kun joku oli hakenut hänen kanttarellit ja vieras auto päätynyt riistakameraan. Anonyymin suojassa voin tunnustaa, että se olin minä jolla oli velipojan auto lainassa jonka rek. Numero on salattu 8)

 Varmaan kuudes puomi menossa, se ei yleensä puuauton kuskia yöllä paljoa kiinnosta jos on puomi lukossa/jäässä kun pitäisi puita hakea. Sillä porukalla on kyllä "yleisavain" jolla saa puomin nostettua syrjään. Noilla kokonaiskustannuksilla olisin mielummin ajanut muutaman kuorman sepeliä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 17.07.23 - klo:13:36
Näköjään meni mustanmeren viljadiili jäihin, kun Ukrainalaiset posautti Krimin sillan. Miten mahtaa markkinat reakoida?

Elämme kaikesta huolimatta mielenkiintoista syksyä hyvät toverit.
Kyllä täällä seudulla eräs isäntä ihan surutta ruiskuttelee päivisin tuulessa ja paisteessa. On sen verran järkeä tekemisessä, että jos naapurilla on jotain muuta kun viljaa, niin odottele ettei tuule. Joskus oli joutunu maksumieheks kun oli naapurin herneet menny keltaseks, yllättävän pitkälle se sopivalla tuulella vaan kantautuu.

Eipä noissa sen ruiskutuksissa mitään suurempaa eroa ole niihin mitä on yöllä ruiskutettu. Joskus on vähän vaaleaksi vetäny, mutta on kyllä korjannut kesän mittaan.

Tiedä sitten mikä on oikea tapa, itse olen sen verran nössö, että odotan iltaan ja yöhön noiden kanssa, niinkun purkin kyljessä on ohjeistettu.
OP ainakin pakolla siirsi syksyllä minun vakuutukset, tilit ja lainat yrityspuolelle. Samalla tuli yritys- puolen hinnat. Nyt maksat jokaisesta tilisiirrosta.

Samalla hävisi bonus kertymä, jolla olen aikaisemmin pystynyt kuittaamaan henk.koht vakuutuksia. Tämä kaikki aiheutti sen, että kilpailutus erään toisen konsernin kanssa on käynnissä jossa tällaista pakkoa ei ole..
Sain iltapäivästä langanpäähän kelalta henkilön joka osasi avata tuota vanhempaivapaa/raha asiaa vähän käytännön läheisemmin.

Tosiaan vanhempaivapaa tulee lain säädännön kautta ja silloin saa painaa töitä vaikka 24/7. Kun aletaan puhumaan vanhempai rahasta niin sit on eri asia. Silloin ei  saa töitä tehdä kuin sunnuntaisin. (Ilmeisesti kansaneläkelaitos ei tunnista kristillisiä kasvatusoppia...)

Suositteli pitämään vuosiloman puintien aikana ja aloittaa sen jälkeen vapaat. Ja ne sitten määräytyy ansiotulojan+myel tulon mukaan.

Eli tosiaan unelma pitkistä vapaista elää vielä.

Nyt olisi sellainen tilanne, että esikoinen näkee päivänvalon kesäkuussa. Tarkoitus oli olla päivätöistä vapaalla kesä/syksy. Sinäänsä ihan ok järjestely kaikinpuolin, mutta Kela hankaa vastaan.

Viime syksynä voimaan tullen perhevapaauudistuksen myötä olisi mahdollisuus olla koko loppuvuosi vapaalla, mutta: kelan mukaan vapaalla ei saa tehdä töitä. Tämä aiheuttaa pienen ongelman pienelle sivutoimiselle viljatilalle. Päivätöissä on suhtauduttu kannustavasti tähän kuvioon, mutta kela ei suostu maksamaan eurokaan maa- ja metsätalous yrittäjälle tuolta ajalta. Virkailija ilmoitti, että tämä on heidän tulkinta tuon uudistuksen jälkeen... kun ei pysty luotettavasti osoittamaan, että aika kuluu lapsen kanssa.

Onkohan näin? Onko kokemuksia kolleegoilla tästä. Mielestäni tämä on nyt ristiriidassa kaikkien yhdenvertaisuus astusten kanssa, koska tällä logiikalla maanviljelijä ei ole oikeutettu kelan vanhempainrahaan. Jos olisi elukoita, niin saisi lomituksen, jolla voisi osoittaa että tuona aikana ei oikeasti tee töitä. Mutta kun viljatilalla tuota mahdollisuutta ei ole...

Yrittääkö kela viilata linssiin tässä? Jos tämä todella menee näin, niin ei se ainakaan kannusta lasten hankkimiseen vijatiloilla.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 16.01.23 - klo:00:38
Ei nyt suoraan liity apulantatukeen, mutta.

Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että tämä nykyinen tukijärjestelmä tuhoaa itse itsensä. Ei kestävä ratkaisu voi aina olla että työnnetään lisää yhteiskunnan rahaa rattaisiin. Kun kaikki osapuolet tietää tarkalleen mikä on tukitaso: kauppiaat, ostajat, vuokranantajat jne jne. Viljelijoiden tulotaso ei parane pitkällä aikavälillä vaikka tukitasot tuplattaisiin.

Sama ilmiö on jo nyt näkyvissä esim. Asumistuissa, ei sielläkään puolella vuoralainen rikastu vaikka kuinka postilaatikosta työnnetään lisää rahaa. Vuokra sattuu nousemaan samaa tahtia.

Kaveri ketä päivätyökseen pelaa finanssi mailmassa arvioi, että jos ja kun solidaarisuuden ja yhtenäisyyden nimissä Ukraina otetaan EU- n jäseneksi niin Viroa pohjoisempana ei tuoteta kuin heinää ravihevosille ja joitain ihan erikois kasveja pienellä voluumilla.

Nyt tapetilla on myös oma- ja huoltovarmuus. Tällääkin arkumentilla tätä nyt ehdotettua tukea on perusteltu. Tosiasia on vaan että tuo on jo menetetty aikoja sitten. Karttaa tutkimalla elämme käytännössä saaressa joka on riippuvainen meriyhteydestä, kuten myös maatalous. Ilman meriyhteyttä maataloustuotanto pysähtyy melko pian. Poltto- ja voiteluaineet, kasvinsuojelu, lannoitteet, koneet ja laitteet tulee pääosin meriteitse. Eli ei silläkään arkumentilla voida huijata veronmaksajia kovinkaan pitkään. Vai miten pitkään luulette, että voitte pyörittää omaa tuotantoanne jos kaikki tuotteet, raaka-aineet mukaan lukien olisi kotimaista perua. Oma juna pysähtyisi varmaan ensimmäiseen ölynvaihtoon tai laakerin rikkoutumiseen.

Anteeksi vuodatus, mutta mielestäni nykyinen suunta ei viitoita kovin valoisaa tietä alkutuotannolle.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 15.01.23 - klo:20:17
Tuo lausuntokierrokselle lähtenyt esitys on mielestä vähintäänkin kyseenalainen.

Syy: tuollaisella subventoinnin jälkeen yksikään laskukoneen omaava kauppias tule myymään lannoitteita alle 600€/t hintaan. Tulee vaan veronmaksajille aika kalliiksi tämä keskustan äänien ostaminen.

Pelkäänpähän vaan että nyt naulattiin pohjahinta apulannoille tuleviksi vuosiksi...
Itsellä on joutilaana GEO- merkkinen hakkuri, joka tuli aikoinaan hankittua pellonreunojen siistimiseen. Päällisin puolin tarkasteltuna taitaa olla samasta pajasta kun Kelfrin ja IKH:n vastaavat. Yllättävän hyvin on toiminu kun vaihto nivelakselin jämerämpään ja kaikki hydrauliliitokset pakkas uudestaan.

Aikoinaan kun vaihdoin hakelämmitykseen, niin tuli jälellejääneet halot vedettyä siitä läpi. Niin paljon ei ehtiny kitaan syöttää, että olis saanu ~80hp traktorin sammumaan. Hakkeen laatu vaan vaihtelee paljon. On kutterin purusta 30cm tikkuun.

Jos tarkoitus on vaan hävittää pajupuskat pellon ympäriltä, niin ei ollenkaan huono valinta. Pikku- stokeriin en välttämättä alkais haketta tekemään tollasella.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5