Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 13 14 [15]

Viestit - herttu

Minusta 50 emolle 400 olkipaalia on aivan he.... kun ne pitää vielä levittää pellolle ja noiden eteenhän saa haravoida vähintään 40 hehtaaria peltoja.

Tää on mielenkiintoinen aihe. Jos ajatellaan että kuivikkeet (400 paalia) maksaa alveineen  n.2500€. Montako mottia turvetta saa sillä hinnalla ja paljonko tarvitaan samaan kuivitukseen, kertoisko joku joka tietää ? Kuivikkeen tehokkuus, kai turpeella parempi. Molemmat on levitettävä peltoon, turve helpommin.

Olkia paalasin kuivikkeeksi 200 paalia. Olihan siinä urakkaa, vielä tällaisena kesänä. Jos kelit sallii ei mielestäni ongelma isokin määrä.
Tarkoitus on uuden kylmäpihaton kuivikkeena käyttää pääosin olkea.
Vanhainkotia
rakennettu tän kesää. Tuntuu satatonnia liian tiukalta näillä rakennuskustannuksilla. Omatalo pystyssä, ei moitteita. Ainakaan vielä.
Kannattaa miettiä yläkertaa kahdesti, onko todella tarvetta vaarin pirttiin. Nostaa kustannuksia kunnolla, työtunneissa etenkin.

Muuttaja
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Hapotin
: 03.12.07 - klo:21:18
Meikäläisen
welgerissä on suuttimet noukkimen yläpuolella, vähän takaviistoon. Mun mielestä hyvä. Rehut on hyvin säilyneitä. Säilöntäaineannostelija mikä lie pumppu pikkupöntöstä.

Paalaimen kommentti.
Kasvintuotanto / Vs: Ympäristötuki
: 24.11.07 - klo:00:10
Testilohko

Muutaman hehtaarin kylvin viime keväänä westerwoldin raiheinää mukana. Tosin seos oli: ww 5 kg, kaura n. 100 kg, ruokonata 10kg, timotei 15kg.

Säilörehun paalasin, lehmät söi syksystä odelman.

Jäi lyhyeksi talveen. Kesällä tiedetään enemmän. Tämän kesän perusteella tyytyväinen.

Paalasin tutulta itselleni puhdasta ww-kasvustoa. Hyvin lehmät syö, maitokaan ei liene tippunut ja paskaa ei tuu kuin palopostista. On oleellisesti kortisempaa kuin muut raiheinät.
Meillä on 10v vanha agromatic bensakoneella. Onhan siinä remonttiakin ollu. Runkoa ja nostopuomia hitsailtu, letkuja alkanut mennä viime aikoina. Tyytyväinen pitää olla, hintansa arvoinen on ollut, edellyttäen että hitsikoneella saa itse jotakin aikaan. Yksi ajomoottori, joku mainitsi että niitä menis, ei ainakaan meillä.

Olin muutaman vuoden töissä tilalla jossa oli avant 320. Se ei vakuuttanut. Ajomoottoreita meni paljon. Ruokintapöydällä oli niin hyvä pito ettei jaksanut kääntyä kunnolla, siitä varmaan johtuu hajoaminen. Kaasu pohjassa piti kääntyillä, varmaan aiheutti paineiskuja ajomoottoreihin. En tiedä, omia tulkintoja.

No vaihtoivat sen linkkuun, kai ovat paremmin sen kans pärjänneet. Alkuongelmien jälkeen.
Millainen laite on Jeantilin hinattava malli mihin saa pari paalia kerralla kyytiin?

En tiedä, vielä. Ostin itselleni loppukesästä, piti tulla 3 vk sitten. Ei ole kuulunut...

Ei toimi kjellmannilla toimitukset, sanovat että tehtaan vika, tiedä sitten. Takkuaa kuulemma paskavaunuissakin toimitukset.
Jos vaikka norjalaisilla ja 15 v vanhalla veturilla. Ei varmasti puutu intoa
koulutilojen henkilöstön keskuudessa investointeihin. Yleisesti koulutilat ovat rasitteita koulutuksen järjestäjille.Esim. suuret määrät kunnossa pidettäviä kiinteistöjä, paljon aurattavaa aluetta ja oppilaskohtainen rahamäärä pieni suhteessa kuluihin.
Melkein menee asian vierestä.
Vaikka koneita huolletaan huolellisesti, käyttö on todella kovaa. Kuskeja on enemmän ja vähemmän taitavia. 
Uusimmassa Maatilan Pirkassa oli juttua Tuorlan maatalousoppilaitoksen uudesta 7465 Dyna-VT:stä. Niin se vaan on, ettei koulutiloillekaan enää automaattisesti hankita sitä Valteemia vaan nyt tietääkseni ensimmäinen portaaton traktori opetuskäyttöön. (No onhan Tuorlas jo ennestään automaattivaihteinen jondeere, ainakin kun akrimarketin linkistä luikkii)

Muutenkin joillakin koulutiloilla ymmärretään karu tosiasia, että kalustoa on päivitettävä uudemmaksi ja paremmaksi paremmin vastaamaan normaalien tilojen kalustoa.

Niinhän se on että vanhalla kalustolla opettelevat.
Se johtuu pitkälti siitä että nykyään koulutilat on jonkinlaisen koulutusyhtymän hallinnassa.
Päätökset investoinneista tehdään ihan muualla kuin koulutilan johdossa.
Vaikka perusopetus on tärkeintä, jälkijunassa tuleminen haittaa. Vaikkakin puhutaan koneista.
Avaan omalta osaltani uudessa ympäristössä.

Tänään saatiin vanha rehusiilo kupitettua jotta ostot voi saapua. Kun ei ole vielä sitä emopalatsiakaan... Jos ensi syksynä olisi parempi tilanne siltä osin. Porukkaa on talvella niin että liekö kivinavetan seinät kestää.

T: Aloittelija...
Sivuja: 1 ... 13 14 [15]