Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19

Viestit - Regent

Vapaa sana / Vs: Luomu
: 17.09.13 - klo:19:58
Luomusta näin 3v kokemuksella(lihantuotanto):

+karkearehua jopa enemmän ja laadukkaampaa, myös maittavampaa. Ei tarvitse väkirehu lisää aina.
+kuluja paljon vähemmän
+lihan hinta ja kysyntä huimasti parempi
+tuet nousee

- säädössoppa
- kirjanpito
- kirjanpito
- eläinten olosuhteiden parantaminen pirun kallista. Vert. ritiläpohjalle ahtaminen.


Nurmikasvien viralliset lajikekokeet kaiketi tehdään aina?? säilörehuasteella.  Tietenkin sillai suurin taloudellinen merkitys, mutta joskus olen miettinyt, onko paras sr-timotei myös paras laidun-timotei.

Niin tästä oli muuten puhetta jo tuolla parlamentissa. Ehdottomasti pitäs saada jollakin tavalla väänettyä nurmi- ja laiduntutkimusta emotilojen kannalta. Mikä loppupeleissä on tilan kannalta optimaalisin laidunnustapa, mikä on laitumen rehuarvojen vaikutus vasikoiden kasvuun ja juurikin se miten eri lajit ja lajikkeet kestää ja toimii laitumena juurikin emotilojen 24/7 laidunnuksessa...

Ainoa että sitä laidunta pitäis olla ihan käsittämättömät määrät että riittäisi koko kesän laidunruoho. Meillä on toi 30ha laidunala lähinnä isoa jalottelutarhaa missä ruokaa piisaa vaan alkukesän. Loppukesä sit lisäruokaa häkeistä.

täällä toimii niittynurmikka, englanninraiheinä ja valkoapila. Timpat ja muut oheiskasveja. Timotei lienee huonoimpia laidunkasveja mitä on. Jälkikasvu on tärkein ominaisuus laitumella.


Nurmikasvien viralliset lajikekokeet kaiketi tehdään aina?? säilörehuasteella.  Tietenkin sillai suurin taloudellinen merkitys, mutta joskus olen miettinyt, onko paras sr-timotei myös paras laidun-timotei.

Niin tästä oli muuten puhetta jo tuolla parlamentissa. Ehdottomasti pitäs saada jollakin tavalla väänettyä nurmi- ja laiduntutkimusta emotilojen kannalta. Mikä loppupeleissä on tilan kannalta optimaalisin laidunnustapa, mikä on laitumen rehuarvojen vaikutus vasikoiden kasvuun ja juurikin se miten eri lajit ja lajikkeet kestää ja toimii laitumena juurikin emotilojen 24/7 laidunnuksessa...

Eiköhän tietoa jo ole, mutta se pitää hakea ulkomailta. Ainakin omakohtaisesti kun imitoin Virolaisten nurmiseoksia, niin pääsin paljon parempaan lopputulokseen.
Olihan tuo näyttely sellainen timotei-happo (adamia lainatakseni) miesten juhla ettei paremmasta väliä. Ei mitään asiaa typensitojakasveista ja oli ne nurmikasvien koeruudut voinu tuonnekin perustaa samalla vaivalla viljan kanssa. MTT:lä oli ihan mielenkiintoinen kuoppa kaivettuna maahan. Liian paljon keskitytään tuohon metalliin mitä kiskotaan maan päällä eikä välitetä pätkä vertaa mitä tuolla alemmissa kerroksissa tapahtuu. Eikös tässä olla kuitenkin maanviljelijöitä :-\

Juu, eipä siellä mitään asiaa ollut, kuin se kuoppa. Hauskaa oli, kun toisella puolen tietä ajeli ihan hitonmoinen Fliegelin kärry ja ajosilppuri ympyrää, niin samaan aikaan proagrian täti kertoi  kuopasta miten maa tiivistyy suurilla koneilla. Kokonaismassa on kuitenkin ratkaisevaa, vaikka olis kuinka paljon rengasta alla.  ;D   

http://www.flintkaubandus.ee/c/e-pood

Varaosa-alalla toimivalta kuultua: Jos tilaa Eestistä väärän varaosan, se on sinun, vaikka kauppaehdoissa lukisi, että saa vaihtaa.

Tarkkana kannattaa olla kun noin kaukaa tilailee. Hinnoissa on niin paljon eroa että tulee tilattua varastoonkin.
Jollainhan lihafirman täytyy toimintansa rahoittaa. Edullinen lehmä jalostuu jauhelihaksi huomattavasti paremmalla katteella kuin kalliimman sonnipojan kupeet  ???

Ulkomailla... teuraslehmät "kunnostetaan", eli niiden lihapainoa pyritään kasvattamaan ennen teurastusta. Ehkä tämä mahdollistaa sen paremman hinnan ?

Edullinen lehmä on edullista kun siitä maksaa tarpeeksi vähän. Jää sitten jaettavaa hallinnon lihantuottajille  >:(

Ja saahan O2 lehmästä suomessakin paremman hinnan kuin laihasta P2:sta, mutta sama laatuluokitus kai on kaikkialla käytössä eli kunnostus nostaa enemmän eläimiä parempaan luokkaan mutta ei kai vaikuta luokan hintaan sinänsä.

Kunnostettaisiin täälläkin varmaan enemmän jos 300kg O2 lehmästä saisi esim saman hinnan kuin Ranskassa eli 378€/100kg, reilu 1100 euroa 300 kiloisesta. Ranskassa muuten maksetaan keskimäärin enemmän vanhasta O2 lehmästä kuin O3 sonnista, ymmärtävät kulinaristeina hyvän päälle ;)

Pihvilehmistä se hyvä hinta muodostuu. Poisto PIHVIlehmää lihotetaan 2-3kk maissilla, jotta rasvaa kertyy runsaasti. Silloin tulee paras hinta. Näin minulle ainakin Charolaiskasvattaja Pierre(jotain) selitti. Sonnin liha on rasvatonta ja mautonta. Härkiä kyllä syödään. Ne rasvottuu.   
Niin jos kokonaisleikkaus on tuo mainittu 15 pinnaa(täytyyhä maatalousneuvonta ja raiviotkin tukensa saada) niin alapään 5ha ja yläpään prosenttileikkausten lisäksi kokonaistukitasoa täytyy pudottaa liki 10 pinnaa :-\ Toi skenaaria tarkoittais sitä että PP saa vain satasen kolmensadan sijasta niistä viimeisistä hehtaareista  >:( Lisukkeena sopassa on, että ympissä mun ainoot lisätoimenpiteet, eli ravinnetaseet ja laajaperäinen nurmituotanto sisällytetään perustasoon, joten ymppikin putoo alle satasen ja tilatuki leikattuna 11 modulaatiota ja toinen mokoma budjettileikkausta, niin jäljelle jää ehkä 160 ekua. No luomu toivottavasti sama 141, niin kokonaistukitaso noin 500  :o
Tuntuu vähän köppääseltä nykyisen 800 jälkeen :(

Nojoo, mutta ajattele jos olisit viljanviljelijä noilla pinta-aloilla  :o
Tarkotax sää, että karjatilallinen kestää isompia leikkauksia, ku on niihin paremmin totutettu, vai meinaatko kuiteski sitä, että työhuiput ajoittuis enempi kevääseen ja syksyyn nykyisen kesän sijaan??
Jos mulla tosiaan olis vaan viljatila ja kuiteski luomussa, niin ainaski kyntäminen tulis tutuksi :o
No jos multa karja lähtee lähivuosina, niin vakavasti harkitsen kyllä sitten sitä viljanviljelyä tavanomaisena ja suorakylvimen ostoa, varsinkin kun nyt uudella kaudella kielletään luomutilojen viherlannoitusnurmet :'(

Naudanlihantuotanto on vaakalaudalla jos tuki erot tasaantuu. Rehuviljan viljely ja suorakylvöhommat houkuttaa. Loppujen lopuksi jää käteen sama raha määrä, mutta 1000 mottia vähemmän paskaa + töitäkään ei montaa viikkoa olisi.  ;D
Kasvinviljelyn kilpailukyvyn nostaminen johtaa monien karjatilojen lopettamiseen. Se tulee romauttamaan rehuviljan hinnan tehokkaasti, koska tarjontaa viljasta enemmän ja syöjiä vähemmän. Suuret nurmi alat siirtyy tuottamaan viljaa.
nyt tuli sinimailaset olderilta..aika härskit siemenpuhtaus prosentit vaan, kun 79,6% puhdasta tavaraa, mikäli nyt tuon eestin murteen oikein tulkitsin..saa nähä mikä hamppu kasvusto sieltä nousee :D

20% lubi

eli kalkki. Se on ympätty kalkkipilleröinnillä. Siemenen puhtaus 99,6%

Suomen ilmastossa pystytään noille humpuuki emoeläimille tuottamaan tehokkaasti ja ja edullisesti rehua, minkä ne pystyvät myös tehokkaasti hyödyntämään. Huonoimmat haippu alueet voidaan vielä laiduntaa, ettei tarvitse maanparannukseen sijoittaa valtavia rahamassoja. Niiden tuottamalle luomulihallekin on erinomainen kysyntä koko euraasiassa.

Tosi asiahan on että tehotuotanto kannattaa sijoittaa sinne missä ilmasto, maaperä ja ympäristö kestää voimakkaan tuotannon. Alueilla missä pystytään kasvattamaan kasveja, jotka hyödyntävät ravinteet sen sijaan että ne valuvat vesistöihin. Keinolannoitteiden käyttö pitää EU:n toimesta kieltää Baltiaa pohjoisempana. Hyvä raja voisi olla maissinviljelyvyöhykkeen pohjoisraja.

 ;D
Kasvintuotanto / Vs: sinimailanen
: 04.05.13 - klo:11:08
http://www.plantnexgrow.com/stellent/groups/public/documents/web_content/nexgrow_spredor_pdf.pdf

Tätä ensi kesänä...

"Tap rooteissa" on nykyään lajikkeita, mitkä tekee kasvupisteensä maan sisälle suojaan tallaukselta. Olderilla yksi sellainen lajike- kait.
Kasvintuotanto / Vs: sinimailanen
: 04.05.13 - klo:09:35
Alfalfa has three general types of root system: tap root, branch root, and creeping root .
•    Tap Root – Tap root system consists of one main deep-penetrating root with some smaller lateral roots.
Under favourable conditions the tap root may penetrate 15 to 20 feet . The deep rooting habit makes
alfalfa a very drought resistant plant .
•    Creeping Root – Creeping rooted plants develop secondary root stalks from the main roots which are
capable of becoming independent plants . Creeping-rooted alfalfas are generally more persistent and
tolerate adverse conditions such as drought, grazing, and winter severity .
•    Branch Root – Branch root alfalfas have characteristics of both tap root and creeping root plants and
adapt their rooting structure depending on the conditions they are grown under . Branching of the tap root
and greater fibrous root mass develop under conditions of high moisture as an attempt by the plant to
keeps its roots above the water table and avoid stresses
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2013
: 23.04.13 - klo:18:11
Ei ku olderilta... Tänä keväänä kylvöt ei paljoa rasita kun nurmella huomattavasti enemmän kuin ennen. Ohraa pelkästään viljana eikä muitakaan erikoisuuksia taida tulla kokeiltavaksi ::)


Mäkin odotan olderilta tavaraa, tammikuussa tilattu.
Samma här, helmikuussa tilattu

Taitanut kysyntä yllättää Olderin. Tuntuu että kaikki on tilannut sieltä jotain. Itselle onneksi pääosa jo toimitettu. Sinimailanen puuttuu vielä.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19