Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Amaranth

Meillä hyviä tuloksia ja lyhyitä varoaikoja saatu yhdistämällä normi penkku ja vesiliukoinen. Käytännössä toimittu näin:
Kahtena ekana päivänä 100 ml penovettiä ja seuraavina
kolmena päivänä Geepenil aamua iltaa 20 ml

Neljän päivän varoajan jälkeen on ollu kaikki puhtaita ekasta Delvotestistä. Ja tehoaa!
Takaalypsyä 2 x 8 asemalla jo vuodesta 1997. Löytyy karjasta miniäykkyjä ja jättiholstikkeja, yleensä ei suurempaa ongelmaa aiheudu. "Tanssijoille" saa koneen helposti kiinni ilman osumia käsiin. Hiehot oppivat asemalle tulon yleensä kahden päivän jälkeen, toki äärilaitoja on (opitaan heti ekasta kerrasta tai sitte tehdään pari viikkoa hommia).

Lypsäjälle lattian korkeussäätö mukava lisä. Alkaa löytyä jo karjasta sellaisiakin utareita, jotka eivät maata viistä  ;D. Paskaa on turha pelätä! Virusripulin aikana ei tosin ollu ihan parhaimmat lypsyolosuhteet...

Aluksi meinasi olla ongelmana, jotta kone ei pysyny optimiasennossa kiinni ja utareet tyhjentyi epätasaisesti. Kaikenlaisia ohjainvirityksiä kokeiltiin, mutta paras systeemi on meillä ollu sopivan mittaiset maito- ja tykytysletkut.

Ja meillä lypsää kaksi henkeä, joista toinen huolehtii koko ajan aseman täyteen uutta porukkaa ja auttaa myös lypsyssä ehtiessään. Aikaa lypsyyn 70 lehmällä keskituotoksen ollessa n. 10000 menee pesuineen aamuisin n. 2,5 h ja ehtoosin n. 2 h. Kokoomatilaa ei ole käytössä (suuri virhe).
Oletko tehnyt säilörehusta myös kivennäis- ja hivenaineanalyysit?

Meillä oli älyttömän korkea kaliumpitoisuus joskus ja kaikenmoista ongelmaa oli seurauksena.

E-vitamiinia menee reiluna annoksena kans.

Ja meillä ei muuten tunnuteta mitenkään.
Meillä ollu tänä talvena tosi alhainen urea jatkuvasti, mutta silti maitoa pukkaa ja pitoisuudet pysyny hyvinä. ( valk.3.6 ja rasva 4,4 keskimäärin, tuotos yli kympin)

Kiimaan ovat tulleet ja tiinehtyneet aivan ok. Ollu kuulemma muillakin alhaisia urea lukuja...
Ensimmäisenä vuorokautena poikimisen jälkeen mahdollista antaa Partoxinia pullollinen, jos ei jälkeiset ole lähteneet ekan lypsyn jälkeen. TOIMII!

Vaikutusaika n. puoli tuntia ja jos ei vaikutusta niin uusi pullollinen peliin, on eläinlääkärin meille antama ohje.
Vapaa sana / Vs: Kuka Hornborgin tilalle
: 11.03.09 - klo:09:08
Halu tuolle paikalle ei taida kellään olla niin kova, jotta tunkua hakijoissa olisi.
Jenkeissä ne tärähytti säkillisen soodaa ruokintapöydän reunahan tarjolle kerran viikossa. Aina oli entiset pois nuoltuna, kun uutta tuotiin. Ihmeteltiin vaan, jotta kuinka lehemät viittii sitä paljaaltaan syödä, maku ei varmaankaan ole kummoonen. ;)
Hyvä apulainen isommissa karjoissa. Letkujen ja sekoittimen puhtaudesta ei saa tinkiä, annokset vähintään 2 l kerralla ja vapaasti vasikkarehua. Mitkä on muuten parhaat pannat/tunnistimet? On kaulain-malleja ja korva-malleja olemassa. Meillä kaulaimet ja purekelevat melko pian kaulahihnojen päät silpuksi, kohta on lyhennysvarat käytetty.

Meillä ei ainaskaan vasikat koskaan pääse pureskelemaan kaulahihnojen päitä, kun ne pujotetaan kaulaan niin että se ylijäävä vara on hihnan ja kaulan välissä. Tosin tutteja kyllä kuluu.... ;)Meillä käytössä Alfan aikaiset siniset pannat ja transponderit./color]
Vapaa sana / Vs: ONNEA APEMIEHELLE!
: 01.11.07 - klo:15:19
Nyt vain orotamma jännittynehenä miten nimilista jatkuu... Onnia tosi paljon koko perheelle! :)
Sivuja: [1]