Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5

Viestit - suhmura

Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: ab+
: 14.09.09 - klo:13:21
minä laittasin molemmille ab-sonnin. Itsellä on ba-ab risteytyksiä emoina ja ab tuo kyllä lisää maidontuotantoa ba-risteytettynä. Ja näille voi käyttää sit jatkossa jotain isoa rotuna. Poikimiset onnistuu varmasti.
Ihan samaa ihmetellyt itsekin... toisaalta sitten olen miettinyt sellaistakin kuviota jotta olisiko mahdollista käyttää maitorotuisten alkioita emoilla ja ne hoitas sen vasikan sitten poikimisen jäläkeen. Sitten vieroitusvaiheessa ottaisin sen tuonne lypsylehmäpuolelle kasvamaan. Lypsylehmille en kyllä rupea alkionsiirtoja tekemään mutta voisin kuvitella sen onnistuvan paremmin emoilla,ainakin onnistumisen suhteen. EN sitten tiedä. Onko muilla mielipiteitä/kokemuksia?
Lainaus käyttäjältä: suhmura
2700 olkipaalia

Ootteko jotain maksaneet, että saatte olkia kerätä vai ilmatteeks?



Ihan ilmaseks ovat vielä toistaiseksi antaneet kerätä. Enempi olleet tyytyväisiä kun ei tartte vanhoilla pikku-puimureilla silputa olkea takas peltoon.
pyöröpaaleja ja kuivitukseen. Niitä on viljelijät tarjonnu tästä ympäriinsä. Ajattelin jonkinlaista pinoa väsätä mutta teenkö pyramidi-pötköä vaiko mitä? Tarvitseeko peittää vai meneekö siitä paljon pilalle talven aikana?
Noh niin pitäisi saada 2700 olkipaalia pinottua jollain järkevällä tavalla jottei tarvitsisi mitään varastoa ruveta rakentaan. Kertokaapa kokemuksianne miten ne kannattaisi kasata? Ja jos ois linkittää vaikka havainnollistava kuva mukaan niin olisinpa todella kiitollinen.
meillä on ritchien juoma-altaat olleet käytössä nyt yhden talven. Toimivat erittäin hyvin. Hinnan vuoksi päädyttiin näihin. Kestää myös vetoisessa kohdassa jäätymättä.
Mulla on levitystraktorina vain 6920 JD ja leveä etutalikko. Emme ole käyttäneet rehunpainona muuta kuin märkää sahanpurua reunoille ja päälle vanhoja renkaita. Sen olen huomannut tässä vuosikymmenien aikana jotta paras on tehdä lopussa siilon päällinen kuperaksi, jolloin vesi painuu reunoihin ja taatusti pysyy rehu hyvänä. Emme levittele mitään reunamuoveja, joskus kokeiltiin mutta totesimme ne aivan turhiksi. Siilot on tosiaan kattamattomat. Talvella lähtee reunat näppärästi etukormaajalla. Simppeliä ja nopeaa. Tärkeintä mielestäni siilon täytössä on se että jaksaa vaan hieroa siellä seinänvieressä jatkuvasti että rehun saa tiiviisti poljettua. Siinä vaiheessa sitten kun reunan tasalla on seinänvieruskin niin levittää muutaman kuorman ihan keskelle jotta saadaan kuperaksi.
mitenkäs sitten yleensä nämä vaunujen kestävyydet? Oli nimittäin jälki niin karseaa että tässä ollaan jo pohdittu vaunun ostamista itselle kun täällä päin ei noita potentiaalisia urakoitsijoita ole kuin tämä yksi. Mutta hintahan se aina nousee esille ja toisaalta mietityttää lantavaunun sesonkiluonteisuus. Ja eihän sille tule kuin 2500 kuutiota levitettävää jos oman ostaa. Olen itsekin pitänyt Bergmannia lantavaunujen mesenä ja kai se sitä onkin taitavan kuskin käsissä. Mutta mitenkäs sitten esimerkiksi Flieglin vaunu? Onko kokemuksia? Siinä viehättäisi ainakin ettei ole pohjakuljettimia vaan puskulevy jolla tavaraa työnnetään. Sitä voisi kai käyttää myös hakkeen ja turpeen ajoon vai onko miten hankala vaihtaa levitysperä pois?
Kyllä nyt on vaunun käyttäjässä ollut vika. Levityslautasilla varustetulla vaunulla saadaan lanta uskomattoman tasaisesti peltoon jos niin halutaan. Levittikö urakoitsija tunti- vai kuutihinnalla?

kuutiohinnalla levittivät
Kertokaapa kokemuksianne kuivalannan levityksestä? Millä vaunulla saadaan tasaisin levitysjälki ja mitä pitää ottaa huomioon vaunun hankinnassa? Meillä on vasta tänä keväänä ollut ensimmäisen kerran tarvetta moiselle ja urakoitsija kävi suihkimassa kuivalannat levälleen. Levitystulos ja -tarkkuus järkyttävän epätasaista. Multaus tehdään lautasmuokkaimella ja paikoitellen lantaa oli aivan hirveästi ja toisessa kohdin ei juuri mitään. Vaununa oli 19 kuution Bergmann jossa oli takana sellaset levityslautaset. Lietteenlevitykseen tottuneena työnjälki oli hirveää katseltavaa. Kuivalanta oli hyvin palanutta silputun oljen/lannan sekoitusta.
No kyllä saa tämän viikon odotella vielä ihan rauhassa peltotöitä. Sitten saattas päästä nurmille jo alottelemaan lietteenlevitysurakkaa.
Laitoin hakemukset perinteisellä tavalla syystä että tuli niin paljon uusia aloja mukaan vasta nyt huhtikuulla ja muutoslomake olisi pitäny toimittaa jo maaliskuun lopulla. Typerää ettei voi kuitenkaan kaikkea sähköisesti tehdä. Vuokrasopimusten kopioita ei esimerkiksi huolittu sähköpostitse laitettaviksi vaan nekin pitää viedä toimistolle. Mitä hyötyä sähköisestä hausta loppupelissä on muuta kuin peruslohkojen ja kasvulohkojen helpompi käsiteltävyys?! ::)
Laittelin li-lehmiä autoon tuossa viime kuussa ja tilityshinnat oli (alv0%) 1170,1056 ja 1143 egee.


Paljonko oli painoa, teurastamo?

Ruhot luokittu R+ ja teuraspainot 403-410 kg, Saarioiselle menee. Olemme mukana myös A-tuottajissa pienellä osuudelle ja sen takia että pystyy hintoja vertailemaan. Tällä erää Saarioinen maksaa kaikissa naudanruhoissa parempaa hintaa kuin A-tuottajat.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Lypsy
: 19.04.09 - klo:20:22
talvisin c ja kesäisin c ja d
Laittelin li-lehmiä autoon tuossa viime kuussa ja tilityshinnat oli (alv0%) 1170,1056 ja 1143 egee.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5