Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5

Viestit - suhmura

Tälle vuodelle tiivistettiin hieman...nyt kakskolmasosaa eli 70 kpl poikinut 3 vkon sisällä...kaksi syntynyt kuolleena ja kaksi kuollut emon käytöksen vuoksi...ei ehtinyt apu ajoissa. Viimeinen kolmannes alkanee poikimaan muutaman päivän päästä. Syksyryhmä aloittelee sitten elokuun lopulla...


Emon käytöksen vuoksi? Ja rotu oli?

Rotuna Limppari ja limppari-ch-risteytys. Molemmat sai raivarin vasikan tehtyään. Vasikkaa puskettiin aitaa vasten useasti. Menehtyivät muutaman pvän päästä. Ja nuo pösilöt sai kyydin teurastamolle. Mikä lie tullut kun molemmat poiki toisen kerran ja eka poikimiset sujui oikein hyvin ja vasikan hoitivat hyvin.
Tälle vuodelle tiivistettiin hieman...nyt kakskolmasosaa eli 70 kpl poikinut 3 vkon sisällä...kaksi syntynyt kuolleena ja kaksi kuollut emon käytöksen vuoksi...ei ehtinyt apu ajoissa. Viimeinen kolmannes alkanee poikimaan muutaman päivän päästä. Syksyryhmä aloittelee sitten elokuun lopulla...
Huutokaupoista tai mistä tahansa sonnin ostatkin niin ehdottomasti numeroiden lisäksi kannattaa seurata miten sonni käyttäytyy muiden joukossa ja miten suhtautuu ihmisen pyörimiseen siellä sonnilauman keskellä. Hyvä astutussonni on mielestäni helppo käsitellä silloin kun se ei ole liian innostunut ihmisen seurasta mutta ei käy päällekään. Sonnia on kuitenkin pystyttävä siirtelemään myös ilman koko lehmälaumaa. Indeksien lisäksi sonnin kiveksissä on oltava litratilavuutta ja rakenteeseen kannattaa kiinnittää vielä enempi huomiota kuin syntymäpainoindekseihin.
A-tuottajien tai LSO:n huutokauppoihin kannattaa ehdottomasti mennä tai kysyä suoraan jalostukseen kasvattavilta tiloilta- eläinainekseen kannattaa ehdottomasti satsata ja sonnivalinta on hyvin tärkeä.
No me vaihdettiin Maitomaalle tässä taannoin mutta koville se Valion taholta otti. Sieltä soitettiin 4 kertaa johtoportaan taholta ja kerrottiin valiolaisesta yhteishengestä ym. propagandajuttua. Sen liäksi paikallisen tuottajyhdistyksen johto otti yhteyttä. Aika kova nahka saa olla että ton painostuksen jälkeen uskaltaa valiolaisesta ryhmästä irtautua. Mutta kaikki on ollut vaivan arvoista. Tilityshinnassa iso ero ja nämä muut palvelut on aivan omaa luokkaansa. Maitomaa on aivan huippu. Täällä on jo lueteltukin muita etuja mistä saamme maitomaan tuottajina nauttia. Nyt todella ollaan tuottajina arvokkaita myös osuuskunnalle ja tekeminen sai aivan uutta puhtia. Sorkkahoidon matkakuluista meijeri maksaa 50% ja rehututkimuksesta tuottajan osuus on 6,89Euroa (alv0%), progetutkimuksista kustannukset puoliksi, solutestiaineet saa ilmaiseksi, meijerin tekemä lypsykoneen testaus ilmainen, jasusta maksetaan perusosa, ja siemennyksistä sekä alkionsiirroista olikin jo maininta aiemmin kuten tankin huolloista jne. Siis aivan huippuedut tuottajalle. Kannustaa kyllä kovasti laatumaidon tuottamiseen:)
Anteeksi vaan armon raatilaiset mutta onko täysin mahdoton ajatus keskustella tästä hyvin vakavasta aiheesta asiallisesti?  :o Isoilla laajentaneilla tiloilla homma saataisi pyörimään jos maidosta ja lihasta saisi sille kuuluvan hinnan. KOko EU:n tukipolitiikka vääristää tuotteiden hinnoittelun kun tuetaan tuotantoa keinotekoisesti. Luuletteko että Valiota, Atriaa, Lso:ta sun muita kiinnostaa pätkän vertaa nostaa tuottajahintoja kun me ns. nautimme EU-tukia. Ja kauppakin vetää aina vaan isommalla katteella voitot helposti itselleen. Kuitenkin se työ ruuan tuottamiseen tehdään aivan jossain muualla.
Ja kyllä ongelmia on oikeasti tiloilla. Käyttötiliä turha kuvitella nollaavansa.  ???
tän päivän maastullissa onkin oikaistu monia asioita joita VALIO yrittää epätoivoisesti pimittää tuottajiltaan. Ihmetellä täytyy valiolaista tuottajien alasajoa.
kyllä mäkin uskaltaisin suositella leveydeltään 3,20 elhon hydro balancea ja molemminpuolin niittävää...nyt on tahkottu kolme vuotta ja noin 400 ha kesässään on niittoala. Kerran sähkötolpan ympärillä olleeseen kiveen särkyi koko teräpalkki mutta seuraavaksi aamuksi saatiin uusi ja vakuutus korvasi vahingon. Meillä on ainakin sen verran kiviäkin että tuo on kyllä ehdottomasti raivioiden ja muiden kivisten peltojen kone.
Kuhnista olen kuullut ettei kestä kiviä ja JF:ssä varaosien saanti ollut todella hidasta...nämä tosin kuulopuheita.
Ja karhon muoto ollut elholla kyllä loistava. niittonopeus parhaimmillaan 18 km/h ja keskimäärin 12-15 km/h.
Meidän lastenhoito hoidettiin pienenä siten että palkkasimme lastenhoitajan. Hää tuli aamupäivällä ja lähti sitten iltalypsyn jälkeen poies. Näin mentiin kunnes lapsista nuorimmainen täytti 10 vuotta ja olipahan mukavaa aikaa kun tiesi että lapsilla oli luottettava hoitaja. Hän myös samalla teki meille lounaan ja keitti päiväkaffet ja siivosi talon kerran viikossa. Tykättiin kovasti ja sai paremman palkan kuin kunnallisissa töissä. Satsaus lasten hyvinvointiin kannattaa. Viikonloput hoidettiin sitten itse ja kiireaikaan oli mummo apuna.
Kyllähän tässä pittää tarkasti miettiä josko vaihtaisi Valiolta pois...maaliskuun maitotilejä vertailin erään arlalle maitoa tuottavan tilan kanssa ja perushinta oli 3,2 senttiä litralta korkeampi arlalla...Valiolla taitaa tosiaan raha upota raskaan organisaation pyörittämiseen.
Mitä kaikkea pitääkään tietää,jos palkkaa työntekijän esim.virosta, latviasta tai liettuasta? Kertokaa kaikki mitä tiedätte. Kokemukset ja muut. Nyt on kyse työntekijän/-tekijöiden palkkaamisesta suoraan eikä minkään vuokrafirman kautta.
Imme: olen todella järkyttynyt lukemastani ja olen huojentunut että olette jaksaneet oikeuksistanne pitää kiinni.

Yleisestikin näistä tukitarkastuksista ja tarkastajien mielivallasta olisi puhuttava avoimesti. Toivoisin teidän jakavan kokemuksianne täälläkin ettei kukaan olisi niin yksin näiden asioiden kanssa. Neuvojen kysyminenkin on vaikeaa kun kukaan ei oikein uskalla sanoa mitään siinä pelossa että tilalle tulee sanktioita jos antaa "väärää" tietoa. Ainakin minä olen tähän törmännyt useastikin.
Kaiken tämän lisäksi verottaja tarkastaa kirjanpidon kolmen vuoden ajalta.

Kannattaa varmaan valmistautua vielä eläinsuojelu- ja palotarkastuksiin sekä työsuojeluviranomaisten tarkastukseen.



juu saavat kyllä tulla nekin  tehdä ihan milloin vain. Palotarkastus ja työsuojelutarkastus tehtiinkin kaksi vuotta sitten. Kyllä mua kuitenkin ihmetyttää miksi vuoden sisään joutuu kaikkiin tarkastuksiin kun ei koskaan ole löytynyt mitään huomauttamista. Eikä tässä sen puoleen hätää ole sillä asiat on ajantasalla ja rekisterit kunnossa mutta onhan se aina ylimääräinen työpäivä ja muista töistä pois. Meilläkin vuosittain on joku tarkastus ollut mutta että näin paljon yhdelle vuodelle :o
Noh niin kerronpa lyhyesti miten tilaamme on tarkastettu:
elokuussa 2008 EU-tarkastus ponien ja hevosen osalta
tammikuussa 2009 Hyvinvointituki tarkastus ja 30% korvamerkeistä
31.08.2009 Eu-investointituki tarkastus, kirjanpito+rakennus+kilpailutukset
1.10.2009 Laaja Peltoala tarkastus+visu,lohkokirjanpito,lannoitteiden ostokuitit,perinnebiotoopin hoitopväkirja, lanta-analyysit, viljavuustutkimukset, typpianalyysit ym ym ym
Ja nyt huomenna 07.10.2009 laaja nautaeläintuki tarkastus, kaikki korvamerkit, ostokuitit vuosilta 2006-2009, poistokuitit 2006-2009 ym ym ym

tämän lisäksi kuulemma joudumme lannoitevalvontaan talvella sillä laaja peltoala tarkastus ja lannoitevalvonta kulkee ns "käsikkäin".

Onko muille sattunut samanlaista ajojahtia MAVIn taholta? Tämä alkaa jo tosissaan rassata päässä ja normaalit työt kärsiä jatkuvista tarkastuksista kun koskaan kaikkien näiden vuosien ajalta ei ole ollut mitään huomauttamista ikinä missään eikä tule nytkään olemaan.

Kaiken tämän lisäksi verottaja tarkastaa kirjanpidon kolmen vuoden ajalta.
Rakensimme navettaa pari vuotta jossa pohjan kaivuutyöt teetettiin urakoitsijalla. Sitten ostimme kimppakaivurin jota käytettiin navettaa rakentaessa lähinnä makuualueiden ja lattioiden muotoiluun ja elemnttien nostoon. Nyt olemme joutuneet verotarkastuksen kohteeksi ja verottaja huomauttaa että tämä ostamamme kaivinkone ei voi kuulua maatalouden kalustoon vaan se pitäisi laittaa rakennuspoistoihin?!?! Siis voisiko tai osaako joku selittää tämän logiikan tässä ja miten minun pitäisi nyt toimia tässä asiassa?
Sivuja: 1 [2] 3 4 5