Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 208

Viestit - maraani

Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 29.01.19 - klo:22:06
Eiks se HKScanin yhtiökokous oon täsä kohtapian?
Kaipa tästä 184k€ saa onhan se enemmän kuin 50k€
https://www.lainvoima.com/kohde.php?id=8010
Delaval robotti ollut monessa konkkanavetassa. Liian vähän peltoa ja rakennettu vaikka minkälaista tötteröä.

Surullista tämä suomalainen maatalouspolitiikka, moneskohan konkurssitila jo, onhan tuosta investoinnistakin jo aikaa.  :(
Eikä aina auta aika iso postinumerokaan :(

Navetan koneet leasingtavaraa, olisko asemasta muutettu automaatille? Tai sitten toinen kierros automaatiota menossa. (en katsonut kuvia/videoita)
Olin henkisesti varautunut kymmenen astetta kylmempään säähän aamulla. Puoli kuuden aikaan oli tässä vanhalla A ja B alueen rajalla  ulkolämpötila  -18. Päivän valjetessa pakkanen yleensä kiristyy jonkin verran ja ennusteenkin mukaan jakson kylmin hetki ajoittuu sunnuntaiaamupäivälle.

Toivottavasti ei tuu isoja ongelmia, kylmempää on jo ollut tänä talvena.
Otsikossa mainitussa lehdessä oli Suomen lihasektoria oli pohdittu oikein huolella.
Pitkään onkin pärjätty slllai, ettei ihan suuria järjestelyjä oo tarvinnu tehdä, vaikka meillä onkin vain yksi auto tieliikennekelpoinen. No -18 huhtikuu mentiin ilman omaa toimivaa autoa, mukuloista pari on/oli työttömänä, niin joutivat kyyditsemään. Ja mummi tai pappa.

Nyt tulevana viikonloppuna tarvittais taas kahta autoa, kun sattuu yhtäaikaisia menoja eri suuntiin. Mummin ja pappan avulla tästäkin selvitään. Niijja johan tässä itsekin olen vaarisäätyyn ylennetty, esikoispojan esikoinen näki päivänvalon runsaat viikko sitten.

Sen perheen kodin remonttityömaalle mun asiani viikonloppuna vie, juur muuten tuu missään käytyä. Suurin osa meidän perheen ajoista liittyy kahden alakouluikäisen harrastusmenojen kuljetuksiin (5-6 reissua /vko, 12 km/suunta, mutta osan saa yhdisteltyä)
Vapaa sana / Vs: Joko on uusi?
: 24.01.19 - klo:18:14
siis onko täällä jotain sitten ollut.
"Uutiset: Agronetin keskustelualue päivittyy ohjelmiston uudempaan versioon 24.1. Aloitamme asennuksen aamulla, jolloin sivusto ei ole normaalisti käytettävissä. Päivityksen arvioitu kesto on noin kaksi tuntia."

Mulla oli iltapäivällä han sekaisin näyttö sekä tietsikalla että tabletissa, mm. fontti aivan älyttömän iso. Klo 17 jälkeen normalisoitui. Mut ton ilmoituksen mukaan pitäis olla päivittyny vaikka mikään ei oo muuttunu.
Vapaa sana / Vs: Joko on uusi?
: 24.01.19 - klo:18:02
sama vanhahan tää on, ei mitään uutta.
Päivitys menny v1tuiks ja tehty rollback puolenpäivän tilanteeseen.
Vapaa sana / Vs: Joko on uusi?
: 24.01.19 - klo:17:04
10.46 oli viimeisin viesti, sen jälkeen tais alkaa uudistus?
Vapaa sana / Joko on uusi?
: 24.01.19 - klo:17:03
Näytti vaan aika eksoottiselta pitkin päivää...nyt näyttää samalta ku ennen?
Eemeli, ei siellä ollu muitakaan "isoja" toimijoita. Meidänkin kunnasta oli pari semmosta ihan omakotitalon keittiössä toimivaa yritystä. Enempi olivat halunneet näitä oikeesti pieniä, ei pelkästää Eemelin ajatuksissa.
Luin mää yhden sellaisen maatilamatkailuyrityksen kommentin, että pöydänkulma siellä messuilla oli sen verran hinnakas, että jäi väliin?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: turve
: 23.01.19 - klo:07:19
Kyllä kestokuivikkeessa toimii pitkäolki paremmin,lehmien alla lyhyt.Viime syksyn oljet on niin pystyyn kuivaneita,imukyky on huono pääsääntöisesti.
No ilmankos se sitten noin onkin.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: turve
: 22.01.19 - klo:21:03
Imeekö pelkkä olki oikeastaan mitään, jos sillä kuivitetaan normi parsi? Toki sitoo paskaa itseensä, mutta siinäpä se. Muistan kyllä itsekkin yrittäneeni säästää kuivikkeissa ja ajelin tarkkuussilppurilla olkea aumaan ja torniin. Kuivittelin hetken parsiakin, mutta noilla menetelmillä olki oli epäkuranttia "paskaa" ja tulehduksia piisas ja muutenkin epäsiistiä hommaa. Sitten kait alkoi turve aikakausi joka toivottavasti ei enää palaa. hiomapölyä ja höylän lastua sisältävä kuivike on mulla käytössä. Hinta 15euroa motti kuormattuna, kukkura kaupanpäälle. On siistiä ,melko imevää, valkaisee , haisee hyvälle, ei homehdu, ei pala, ei jäädy jne .. ainut miinus pölystä, mutta sitäkin saa vähennettyä hieman levitystyylillä . Nappo paikkaansa on aika hyvä tai ainakin parempi kuin kouralla viskoen. Ehkä turve/lastu sekoitus olis parasta, mutta ei riitä tila räpätä.
Ei se mun mielestä ime eikä pitkänä senkään vertaa. Imupintoja pitäisi olla eli silputtuna. Kestokuivikkeenakin pitkä toimii tosi huonosti, mutta toistaiseksi oon kuivittanu pitkänä. Sattuneesta syystä pahnat on tänä talvena pyöröpaalissa ja silppuri on vaan pikkupaaleille. Kai ne pyöröpaalioljetkin vois sen silppurin läpi talikoida, mut ei oo toistaksi vielä mahtunu silppuritraktori navettalatoon. Toisessa siilossa siis kuivitettavat, toisessa se vähä säilörehua, joka saatiin tehtyä ja jota vielä on jäljellä.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: turve
: 20.01.19 - klo:10:07
Meillä lehmien parret kuivitetaan turpeella, mutta en ole havainnut lehmien syövän turvetta. Sen sijaan siemennnysikäiset hiehot ovat navetassa ns. hyllykarsinassa, jossa makuualue kuivitetaan turpeella. Hiehot useinkin siitä nautiskelevat turvetta varsinkin jos on joku isompi kokkare tullut mukaan. Nää hiehot ei saa muuta kuin säilörehua niin sen puoleen saattaa jotain puutosta ollakin.
Mastot taitavat nykyisin olla kolmannen osapuolen omistuksessa eikä välttämättä operaattorisidonnaisia. Toki samaan pastoon ei hyvälle paikalle/samaan suuntaan mahdu kahden operaattorin tukiasemien antenneja, niin joku siin aina jää heikommalle. Rahalla saa paremman paikan...

Lähimastoissa (2,5 km, 5 km ja 7 km etäisyydellä lähimmät) tästä katsottuna yhdessä on Elisa ja Telia, toisessa on Dna ja Telia. Taitaa kolmannessa olla sitten se kolmas kombinaatio, Elisa ja Dna. Täälllä Dna on vahvoilla (entisen) paikallisen puhelinyhtiön jäljiltä.
Piti tarkistaa traficomin sivulta, tuliko se mobiiliajokortti lailliseksi jo samalla kuin pitkät ajoneuvoyhdistelmätkin. Mutta sivut ei toimineet yhtään tällä (vanhan)iPadin Safarilla :(

Yllätyinkö - en
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 208