Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 146 147 [148] 149 150 ... 156

Viestit - Pasi

Metsätalous / Vs: Saha
: 17.08.11 - klo:13:06
Miksi just 42 kuutioinen  ???

Ja minkälaiseen käyttöön?
Kasvintuotanto / Vs: Viljan laatu
: 16.08.11 - klo:23:17
P.S. Pasi kuuluu voimakolmikkoon, sillä on vaan täällä eri nimmari :D :D

Tolla Arktikalla jatketaan. Jos satoo tulisi, niin olisi ihan hyvä lajike. Ylempänä päivitettyjä laatutietoja ;D

En kuulu kun en vakavissani edes harkitse ureoiden ja typpiliuosten kanssa läträämistä  :D. Ja syysvehnäkin on Tarsoa. Viime vuonna 6.5 t/ha (hlp 84,2 kg, valk 11.1%) ja tänä vuonna 6 tonnin paikkeilla (laadusta ei vieltä tietoa enkä ryhdy itse arpomaan hlp:a litran tai edes kymmenen litran mitalla).  Huumorinkukaksihan tuota lajiketta asiafoorumilla on kerran kutsuttu. Mutta ihan tarpeeksi hyvää huumoria minulle kun tuonkin verran saa savimaalta yhdellä typpilannoituskerralla, ilman tautiruiskutuksia ja pysyy tukevasti pystyssä ilman korrensääteitä....  ::)
Kasvintuotanto / Vs: Viljan laatu
: 16.08.11 - klo:22:36
Täytyy yrittää ensi kesänä uudelleen.

Millä lajikkeella?
Kasvintuotanto / Vs: Etanainvaasio
: 16.08.11 - klo:22:34
Mihin teiltä heinäsirkat ovat kadonneet? Niitäkin on ihan mukavasti kuormassa....
Kasvintuotanto / Vs: Elukat luomussa
: 14.08.11 - klo:21:36
Mitä elukoita tarkoitetaan ja minkälaisella rehulla on tarkoitus ruokkia? Minun mielestäni ruohonpurijat sopivat hyvin luomuun syömään heinäkasveja ja siinä samalla muuttamaan heinien typen viljapellolle levityskelpoiseen muotoon. Se pitää myös muistaa, että kotieläimet ovat tavallaan elintarviketuotannon "jätemyllyjä". Tarkoitan sitä, että pistelevät poskiinsa sen viljan tai niitä viljan osia, joita me emme nirppanokkaisuuttamme syö ja jotka ovat liian hyviä esim. polttoon.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivaatko yöllä
: 14.08.11 - klo:21:31
Kyllä kuivaan, jos puintityöt ja -säät vaativat.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2011
: 13.08.11 - klo:08:39
Sanokaas viisaat: Mikä ohralajijke on kaikista taudinkestävin ?

MTT:n julkaisuista noita taudinkestävyyksiä näkee. Jos aikaa ja harrastuneisuutta riittää, Kotkanniemessä voisi vielä nähdä koeruutuja ja pääsisi ihan itse päättelemään mikä on ehkä kestävä ja mikä lajike ei ainakaan kestä tauteja. Farmitisssa jokin aikaa sitten mainostivat, että kannattaa käydä katsomassa. Tänä vuonna näkyy hyvin lajikkeiden ja käsittelyjen erot viljojen taudeissa.
Aikaisemmin on ehdotettu, että keskittyy poimimaan rusinat pullasta. Ne rusinat ovat juuri niitä, jotka suostumat maksamaan laadukkaaksi kokemastaan tuotteesta enemmän kuin lähimarketin kylmäaltaan tuotteesta. Heidän löytämisensä on melkeinpä hankalinta. Mielestäni siihen pitää löytää parempi tapa kuin markettien pihoja kiertävät myyntiautot. Vaikka ruokaan menee tällä hetkellä keskimäärin hyvin vähän tuloista, sitä osuutta suurin osa ei halua kasvattaa.

Siat kasvavat vehnällä ihan yhtä hyvin kuin ohralla ja ilman ongelmia. Edellyttäen, että vehnä jauhetaan tarpeeksi karkeaksi. Käytännössä se tarkoittaa valssimyllyllä jauhamista, ei vasaramyllyllä. Luomuvehnän kasvattaminen on paljon helpompaa kuin ohran.
Miten mahdollinen oman työn osuus on huomioitu?
Kuulemma ja netistä luettuna tekee paljonkin. Täälläkin on vissiin vanhan ketju aiheesta.
Eikö laadusta muka olla valmiita maksamaan?  Mikä tekee suomalaisista niin nihkeitä pienten tuottajien tuotteita kohtaan, esim. Saksassa on todella paljon enemmän pienteurastamoita ja pienmeijereitä väkilukuun suhteutettuna kuin suomessa.

Aika pieni osa on halukkaita maksamaan laadusta säännöllisesti. Ja suurimmalle osalle heistä se todennäköisesti tarkoittaa luomua, vaikka lopputuote (esim. makkara) olisi huonomman makuinen ja hankalampi leikata, hajoaisi kuumennettaessa jne. Yhtenä syynä Saksan pienjalostamoiden määrään on väestötiheys. Suomi on harvaan asuttu maa. Pientoimijan mahdollisuudet myydä tuotteensa ovat aivan toiset, jos ne edellä mainitut 150 km säteen sisällä asuvat ihmiset asuvat 50 km säteen sisällä tai vielä lähempänä. Syynä voi olla myös ruokakulttuuri: täällä haluataan havalla, nopeasti jääkaapista lautaselle ja helposti. Lihan suoramyynti vaatii ostajalta kokkaustaitoja. Weijon mainitsemat mutinat ja löydöt pakastimen pohjilta ovat liian tuttuja monessa suomalaisissa huushollissa.

Kyllä pikkutuottajia Suomeen lisää mahtuu, mutta alku on hankalampi kun mahdolliset asiakkaat ovat kauenpana.
Suuria ajattelijoita ja visionäärejä riittää aiheesta kuin aiheesta. Kuten ennenkin, mutta nykyään saavat vielä ajatuksensa julkisuuteen, kiitos netin ihmemaailman... Olihan Janssonilla ainakin perusteluja... vaikkei niissä aina päätä, häntää tai järjen häivää ollutkaan  ::).
[quote author=Matti link=topic=29308.msg476596#msg476596 Saanko rojaltit tai huojennuksen tos-maksuuni jos lupaan olla vaarantamatta sun elinkeinoasi? Se sun elinkeinosi aiheuttaa mulle pirusti lisää työtä ja kustannuksia... Näin kärjistetysti.  :P
Saat ne TOS-maksut anteeksi kun ostat sertifioitua siementä.En ymmärrä edelleenkään miksi hukkakauratilat käyttää omaa siementä.
Kun päästät sen hukkakauran leviämään niin aiheutat itsellesi lisää työtä,Kuten mainitsin minun naapureillakaan ei ole hukkakauraa.

On myös aika välinpitämättömiä siemenviljelijöitä, jotka eivät kunnolla viitsi tarkistaa peltojaan kitkemisestä puhumattakaan elleivät ole tarkastuksessa jääneet kiinni. Sertifioitu siemen on mahdollinen hukkakauran tilalletuoja, vaikka mitä sanottaisiin. Kuten myös urakoitsijan puimuri ja maata muokkaavat koneet. Se on kyllä täyttä typeryyttä, jos omaa siementä otetaan lohkolta jolla on hukkakauraa.
Tai sitten esipuhdistajaan tarpeeksi tehoa (=täysille), jotta savikka ja paskaruohoon verrattavat muut roskat lähtevät mutta kunnon viljan jyvät jäävät.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2011
: 04.08.11 - klo:11:21
Pään sisällä vieläkin lievä Skåne Akvavitmainen olo...


Jos vieläkin aromikas olo pelkästä puimisesta, niin miltä mahtaa tuoksahtaa näiden jälkeen kuivattu viljaerä  ::) ?
Sivuja: 1 ... 146 147 [148] 149 150 ... 156