Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 142 143 [144] 145 146 ... 149

Viestit - Pasi

Kasvintuotanto / Vs: Pääkipu!
: 07.07.11 - klo:15:05
Suojaimia ei käytännössä ole käytössä kuin nitriilikäsineet nestemäisiä aineitä mitatessa ja tankkiin kaataessa. Enemmänkin saisi suojaimia olla, mutta...

Kuinka kovalla tuulella olet ruiskuttanut vai läikyttänyt ainetta jossain vaiheessa iholle tai vaatteille? Äkkiä kun ei muita syitä tule mieleen. Lähes tyynellä säällä tai kohtuu hyvissä oloissa ruiskun sumu ei tule edes lähellekään hyttiä.
Kasvintuotanto / Vs: klo24.00 +6 eur/tn
: 29.06.11 - klo:09:53
Rehuraisio kauppaa kovasti lannoiteita,millaisia lie tämän puljun tavara.

Vähintään kokeilemisen arvoisia. Keski-Euroopasta tuskin surkeaa tavaraa tulee, vaikka laatu tai ominaisuudet, esim. juoksevuus, varmasti vaihtelee lannoite-erästä ja lajista toiseen, koska niillä on eri valmistajat. Valikoima tällä hetkellä hieman suppea. http://www.raisio.com/www/page/2381
Kasvintuotanto / Vs: Typpiliuos
: 23.06.11 - klo:15:50
Siis 13 prosentista 13,3 prosenttiin tai peräti 13,8 prosenttiin. Luulisi että noilla pienillä määrillä ei ole kyllä mitään merkitystä. Jos laskee vielä vioitukset ja tallausvahingot miinuksiksi ???

Mutta nyt ei puhuta... tai toivon mukaan ei puhuta... 4000 kg/ha normisadosta, vaan sitä suuremmista sadoista. Lisätypellä ja valkuaispitoisuuden nousulla on lopputulokseen suuri merkitys, jos sillä saadaan valkuaispitoisuus nousemaan leipävehnärajan yli. Viotosriski on olemassa, ja siitä sattaa tulla tappioita. Tallausvahinkoja ei pitäisi tulla kuin hyvin vähän. Pellolla kun pitäisi olla ajourat.

Jos kylväessä uria ei ole tehnyt, ja satokin jää 4000 kg paikkeille, niin sitten olen samaa mieltä: lisätypellä ei ole merkitystä, tai ennemminkin sen levittäminen turhaa leikkimistä vehnän tullessa tähkälle tai sen jälkeen.
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2010/2011
: 22.06.11 - klo:10:05
Onko viroosia näkynyt? Naapuri sanoi nyt menevän svehnä punaiseksi. Sateet sopivasti vielä lisää ongelmaa. Ei enää odotellut kahta tonnia enempää. Metsän varjoisessa kohdin ei kuulemma ole ongelmaa, eikö siellä syksyllä elukat viihdy? Auringossahan ne kivasti tietysti tykkää pomppia....

Kukapa ei auringossa tykkäisi pomppia tai pötkötellä...  Mutta näin myöhään ja myöhäisessä kasvuvaiheessa näkyviin tulevaa viroosia?? Minä kun olen luullut, että se on ennen kaikkea kauran tauti ja tarttuu merkityksellisesti vain oras-asteella. Tänä vuonna ei kuulemma tuomikirvojakaan paljoa ole ollut.
Tuollaisen voisi tehdä kyllä itse. Tekisi sellaiset neliöterät joiden kulmaa voisi hydrauliikalla muutella. Saisi kevytpaluuaurat  :D 5 tonnilla muokkuuttaa 100-200 ha peltoa joten ei tuon hintaista kannata ostaa..

Meinaatko jotain tän sorttista härveliä?

http://www.harrellag.com/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=60
Kasvintuotanto / Vs: Kuminakoi
: 18.06.11 - klo:09:50
Mitenkä tuo ohjeistus sitten käytännössä "luetaan", kukkivaa kuminaa ei saa ruiskuttaa? Kuitenkin jos siellä niitä toukkia ihan selvästi on niin annetaanko niiden rauhassa sitten vaan syödä mitä eteensä saavat? Ja tuosta mavrikista niin eikö sitäkään saa kukkivalle enää ruiskuttaa?

Mavrikilla nimenomaan SAA ruiskuttaa vielä kukkivaa kuminaa, MaasTullissa oleva kielto on jonkun asiaa tietämättömän hengentuotoksia.

Jos on epävarma missä kasvuvaiheessa voi sääntöjen puolesta ruiskuttaa vai ei, niin helpoimmalla oikeinta tietoa saa (tai pitäisi saada) tuolta https://kasvinsuojeluaineet.tukes.fi/  Ainakin on hyvät perustelut, jos joku pitää toimintaa virheellisenä. Valmisteen nimellä haku on erittäin tarkka nimen suhteen. Nimi on kirjoittettava täsmälleen oikein. Helpoimmalla pääsee, kun nimestä ottaa esim. viisi ensimmäistä kirjainta ja niiden perään tähti. Kuminan kohdalla Tukesin sivuilta löytyvässä myyntipäällyksen tekstistä todetaan, että ennen pääkunkintaa. MaasTulliin voi uskoa sitten, jos jutun kirjoittaja on työkseen tekemisissä kuminan tai kasvisuojeluaineiden kanssa. Muussa tapauksessa ne jutut voi jättää omaan arvoonsa
Kasvintuotanto / Vs: Suorakylvöpäivät
: 16.06.11 - klo:18:35
Itsekin ihmettelin Horschin vierekkäisiä lohkoja huonompaa kasvustoa ja kysin paikalla olleelta kylväjältä, mitä oli tehty eri tavalla kuin vieressä. Vastaus oli, että kylvin liian matalaan kun syvemmälle ei saanut menemään. Hatun noston arvoista rehellisyyttä...  ::)

Mataraa oli tosiaan joka puolella ja paljon. Tien toisella puolella näkyi hyvin kynnön juuririkkoja vähentävä vaikutus.
Kyllä keepeeässä on nykyaikaa, oli ne pellot sitten minkä hyvänsä muotoisia!

Eikä ooo.... ellei kyse ole urakkaruiskuttajasta. Viljapellolle kuuluu ajourat, jotta myöhemminkin pystyy ruiskuttamaan ja lannoittamaan ilman "turhaa" sotkemista. Tähdistä suunnistaminen kyllä mukavasti helpottaa ruiskun lohkoken hallintaa. Mutta se ei ole kovin suuri ongelma, jos samalla ei tarvitse seurata puominpäästä kääntökohtaa.
Vapaa sana / Vs: metsämaksu...
: 11.06.11 - klo:22:29
Miltä keskustelupalstalta tuo lainaus on?

Täällä vapaa sana osastolla on kyllä suorastaan aika vapaata ajattelua. Joten harrastan sitä itsekkin lopuksi... Työvälineiden ja työhön liittyvien kulujen vähennys oikeus on kaikilla, jotka jotain palvelua tai tavaraa muille myyvät esim. toiminimellä. Ja ostetut metsään ostetut palvelut ja maksetut palkat saa vähentää. Kuten suuri firmakin saa vähentää omassa tuloslaskelmassaan maksamansa palkat sivukuluineen ennen kuin verotettava tulos saadaan laskettua. Joten tämän ketjun logiikalla palkansaajien palkat maksaa valtio työnantajasta riippumatta. Joten poistetaan kaikilta taloudellisen toiminnan harjoittajilta kokoon ja toiminta-alaan riippumatta kaikki vähennysoikeudet, koska valtiohan ne maksaa ja tällä tavalla samalla poistetaan kaikkinainen kateus  ::). Samalla tulee käyttöön tasa-arvoinen kansalaispalkka ja käytännössä kaikki sosialisoidaan. Pienestä maatilasta ja parturiliikkeestä alkaen päätyen suurinpaan pörssifirmaan. Ja päästään samaan porukkaan Pohjois-Korean kanssa....
Vapaa sana / Vs: Sama juttu korvamerkeillä
: 11.06.11 - klo:13:00
niinpä, mutta kuka siellä mitään viittii tehdä..

mitenkähän kävis jos joku nostais korvausvaateen merkkien toimittajaa vastaan, merkkien huonosta laadusta johtuneista sanktioista? jenkeissä menis varmasti läpi..

Niin menisi. Täälläkin jonkun kannattaisi kokeilla. Varsinkin kun uudelleen kiinnittämisessä on tullut työtapaturmia.
Laita hyvä mies lamput päälle.

Nyt kun on 6 xenonii koneessa ja neljä ruiskussa ni johan alkaa maailma valkenee ku katkasijasta napsauttaa

Varmasti valkenee. Ja jos ei valoja ole riittävästi, niin varttia vaille 3 yöllä pellonlaidalle, niin näkee jo oikein hyvin. Aika on kyllä ikvän mahdollinen heräämisen kannalta. Paitsi jos omaa vuorokausirytmiään pystyy muuttamaan helposti.
Olisi kiva kuulla millä ainevahvuuksilla menty.
logran 25g ja 1l mcpa  näköjään riittää..

Kerro vielä mihin aikaan vuorokaudesta ruiskutettu.
Ts. passiivinen tukipolitiikka, jossa parhaat tuet maksetaan paskaheinän viljelyksestä ovat pakottaneet pellonraivaukseen.

Jos maataloustuki olisi aktiivista, alenisi tuotantopanosten hinta,

Tukipolitiikka on passiivista ja todennäköisesti passiivisena pysyy, koska muutos vaatii eu-tason muutoksen sääntöihin. Paskaheinän viljelyn tuki ei ole niin suuri, että niiden vuoksi kukaan järkevä peltoa raivaisi.

Miten ihmeessä tukipolitiikan muutos alentaisi tuotantopanosten hintaa  ??? ??? Eniten rahaa vievät tuotantopanokset itsellä ovat polttoaineet ja lannoitteet. Niiden hinta määräytyy maailmanmarkkinoilla. Koneiden hintaan vaikuttaa paljon raudan hinta.

Hesarin juttun silmäilin pikaisesti läpi. Ensi tuntuma oli, että keräileekö Laankoski julkisuuspisteitä itselleen ja laitokselleen (saattavat vaikuttaa tutkijan ja laitoksen rahoitukseen) vai ajaako hän omaa huutokauppa-ajatustaan eteenpäin tällä tavoin. Väite, että tarkennetun lannoituksen antamat mahdollisuudet lisätä lannoitusta automaattisesti lisäisi huuhtoutumista, on täyttä asiantuntemattomuutta ja luomulannoitetta. Jotta niitä voisi käyttää, on satoakin saatu ja tullaan todennäkoisesti saamaan.
Kai olet imusuodattimen tarkistanut?? ???

Onkos toi imusuodatin tuossa painemittarin alapuolella? Se on tsekattu.. Pitääkähän tässä alkaa tota oikeen avaamaan ja katsomaan onko ne kalvot ok, ei taida auttaa.

Yleensä se on säiliön päällä kannen alla. Siitä alas säiliön pohjalle menevän putken päässäkin saattaa olla suodatin.

Painemittarin alapuolella oleva suodatin on imusuodatinta hienompi suodatin, joka estää pienien roskien pääsyn puomistoon. Imusuodatin on kuvasi rajalla. Joissakin vanhoissa Hardeissa se oli tankin alapuolella. Joka tapauksesta se löytyy kun lähdet pumpulta seuraamaan sitä letkua, joka ei mene venttiilistölle eikä ole mahdollinen imuletku säiliön täyttämiseksi.

Ensivilkaisulla näytti, että tuossa olisi kaksi sekoitusta. Tuolla ylemmällä, punapäisellä vivulla valitaan sekoitus tai ruiskutus. Sen alla on pieni, punainen vipu tehokasta sekoitusta varten. Tehosekoitus vie jonkin verran tuottoa ja samalla painetta. Siitä ei ole kokemusta, laskeeko tehosekoituksen murentunut venttiili niin paljon painetta ettei ruiskuttaminen onnistu.
Sivuja: 1 ... 142 143 [144] 145 146 ... 149