Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 142 143 [144] 145

Viestit - Pasi

Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2010/2011
: 13.04.11 - klo:20:51

Mitenköhän täysin se lumihome tuhoaa oraan.

Tyhmähkö vastauksen alku: riippuu vuodesta. Ja samalla myös siitä kuinka rehevää oras on ollut syksyllä. Lumihome ei välttämättä ole tappanut kasvupistettä. Mutta se on sitten eri asia, pääseekö kasvamaan lähtenyt uusi oras kuolleen ja tiukaksi levyksi muuttuneen lakastuneen orasmaton läpi.
Joo, ja naapurin luomupellolla avo-ojat puskee viisi metristä pajukkoa ja välissä kaura ei näy valvatin seasta

Kateus parhaimmillaan on suuri eteenpäin vievä voimavara, mutta

Nyt menee aiheen viereen, mutta minun puolestani menköön.... Kyllä luomussakin on tarkoituksena, tai ainakin pitäisi olla, sadon tuottaminen asiallisella kasvustolla ja siihen kuuluu rikkakasvien torjuminen. Jos pellolla on niin monipuolinen oheiskasvusto, ettei varsinaista viljelykasvia ojan toiselta puolelta heinä-elokuun vaihteessa vilkaisemalla tunnista, ei mielestäni peltoa ole hyvien luomutapojen mukaan edes yritetty viljellä. Tiedän ihan hyvin, että mekaaninen torjunta on työlästä, hankalla jne. Mutta jos ei edes vakavissaan yritetä, niin hylätä sellaiset pellot pitäisi ja joku hemmetin suuresta bryrokraattilaumasta potkimaan huithapelisti tyylisuunnan luomuluumuilijoita kunnolla persuksille...

Jaa että edistystä olisi se, että saadaan tehdä melkein mitä vaan ja missä vaan ja pärtsäillä moottorikäyttöisillä laitteilla käytännössä vapaasti. >:( :o ?????  Tällä hetkellä ollaan yleisesti niiiiiiin huolestuneita ilmastonmuutoksesta ja luonnosta, että enemmin hupi- ja harrastekäytössä olevat moottoriajoneuvot pitäisi edistyksen sekä ennen kaikkea tulevaisuuden vuoksi kieltää.

Jos noissa yllä olevissa linkeissä pidetään moottorikelkkailua luontoharrasteena, ovat ohjelmantekijät ja haastateltavat vieraantuneet todella pahasti luonnosta. Aika monelle siitä sakista luonto on hyvä kulissi, joka vielä vielä muodostaa mukavia esteitä. Sillähän ei ole merkitystä, milta näyttää sitten kun lumet ovat sulaneet eikä sillä, mitä luonossa asustelevat eläimet ja lähiseudun ihmiset ajattelevat hemmetin äänekkäästä ulinasta.

On se kyllä kumma että nimenomaan MTK on innokkaana polkemassa maanomistajien oikeutta. Ovat taitavat sopia kunnon lehmänkaupat tai ajavat joidenkin itselleen hyvien tuttujen etuja.
Eroa on käytännössä paljon. Jos ihan oikeasti on tarkoitus tehdä muuta kuin hehtaarin tontilla olevan omakotitalon peruna- ja kasvimaan "peltotyöt", niin muita kuin vyörenkaita ei kannata edes harkita. Metsätyöt ovat sitten taas oma lukunsa.
Vapaa sana / Vs: Uusiutuva energia
: 10.04.11 - klo:20:43
Halpaa on Suomessa ja vielä jopa tällä hetkekkä Saksassa, mikäli ydinvoiman vastaisessa mielialassa suljetaan reaktoreita. Taisi olla Hesarissa vähän aikaa sitten pieni juttu Saksan suunnitelmista sulkea reaktoreita Japanin maanjäristyksen jälkimainkina. Paikalliset energia-asiantuntijat olivat laskeneet, että sitten sähkön hinta nousee vähintään kolmanneksen nykyisestä...  Sitten hinta alkaa olla vähitellen niin korkealla, että sillä alkaa olla jo merkitystä. Sekä kulutukseen että mahdollisuuksiin tuottaa uusiutuvaa energiaa järkevästi.
Omaan käyttöön tulevat klappikoneella kärryille ja siitä aika tuoreina sisälle kasaan. Ja alimmaisetkin ovat sitten puolentoista vuoden kuluttua tarpeeksi kuivia, mutta usein myös iloisen kirjavia homeesta...  :-[  Pitäisi kuivattaa kärryillä ulkona pidempään...

Valikoidut ylijäämäklapit (=koivut) koneella klappisäkkeihin, säkit kuormalavoilla ulkona, pressu säkkien päälle ennen kesäsateita ja ennen kaiken kastavia syyssateita säkit katon alle.
Ennemmi pelaa osakkeitten kans jos o pakottava tarve hävittää rahasa.

Mihis naiset, soitto, laulu, tanssi ja hyvät syötävät sekä juotavat jäivät? Nimittäin jos on pakottava tarve päästä rahoista eroon.... ja voisi olla jopa hauskin tapa  ::)

Miten näitä hintoja voisi suhteuttaa pellosta maksettuihin hintoihin?

Tulopuolella metsästä ei kyllä makseta pinta-alatukia. Toisaalta taas avohakkuussa tuloa tulee helposti pystykaupalla ainakin 10 000 €/ha.

Menopuolella metsässä ei tarvitse vuosittain huristella äes perässä jokaikistä hehtaaria. Konehankinnatkin voi rajoittaa helposti istutusputkeen ja raivaussahaan.

Tulopuolta voi miettiä vaikka keskimääräisen kasvun perusteella (pinta-alaverotuksen aikaisesta metsämaaluokituksesta) ja Metlan laskeman alueen keskimääräisen puunhinnan mukaan (Saa kysymällä ainakin aluueen MHY:stä, koska metsänhoitomaksu perustuu siihen), joilla voi arvioida laskennallista vuotuista tuloa.

Noissa 3 ja 4 kaupassa maa ei tosiaan ole ollut kallista, vaan ennemminkin lähes ilmaista. Ellei alueesta suuri osa ole käytännössä hakkuu- ja rakennuskiellossa.
No, kohtuuden nimissä pitää myöntää, ettei lenkkipolun varressa varmaan montaa tonnia sitä koiranpaskaa ole... ::)
[/quote]

No joo.... Mutta oman osansa nekin päästöihin tuovat. Koirat ovat kyllä pienempiä, mutta eiköhän niitä ole lukumääräisesti aika paljon enemmän kuin heppoja. Lenkkipolun paikka vaikuttaa paljon. Maaseutumaisessa ympäristöstä ei kovin paljoa löydy, mutta sitten kun ollaan tarpeeksi suuressa kaupungissa, niin aika paljon saisi kokoon jos alkaisi keräilemään. Luulisin, että lihan- ja raadonsyöjän jätökset ovat typen ja fosforin suhteen aika paljon vahvempaa tavaraa kuin heinänpurijan.
Järeyttä ja kulutuskestävyyttä lisää koko vannasrakenteeseen. Tarvittaessa pitäisi pystyä ajelemaan jyrkkiäkin käännöksiä. Jos laahavantaalla pystyisi suoraakin kylvämään, niin sehän olisi pelkkää plussaa.

Kulutuskestävyys riippuu vantaiden valmistusmateriaalista. Järeyttä en kaipaa yhtään lisää. Pariin kertaan ristiin ästemällä saa tarpeeksi hyvän ja tasaisen pohjan, jossa nykyiset (tai ainakin Jukon) laahavantaat pysyvat. Kunhan kasvinjätteet eivät lähde mukaan. Ainoa mitä kaipaan on parempi kasvinjätteiden läpäisykyky. Sitä vantaiden järeyden lisääminen tuskin parantaisi. Ja periaatteessa laahavantaisto on tavallaan harva harava, jota pitäisi melkeinpä harventaa jos haluaa läpäisevämmän.

Hanhenjalkavantaalla, esim. Claydon, pystyy periaatteessa kylvämään suoraan. Mutta mahtaisiko se toimia muokatulla laahavantaan tapaan?

Ensimmäinen kierros pellonympäri on kieltämättä mukava kiertää nostamatta konetta nurkissa. Mutta siitä eteenpäin tai jos kylvää päisteet viimeksi, niin miksi kylvökoneella pitäisi pystyä tai tarvitsisi tehdä jyrkkiä käännöksiä, jotka varmasti rasittavat "turhaan" vantaistoa? Varsinkin jos tekee ruiskutusurat, niin silloin jyrkistä mutkista on vaan haittaa.
Hevosten lisäksi koirien päästöjä voisi myös laskea ja vaatia vähennettäväksi tai kuonokohtaista päästömaksua. Tähän aikaan vuodesta lumen alta paljastuu suosittujen ulkoilutusreittien varelta piskinpökäleitä paksumpi kerros kuin mitä lantaa pellolle levitetään.

Kumma kyllä että hevosten sekä koirien p*askat katsotaan tietodusvälineissä usein harmittomiksi luonnontuotteiksi, jotka maatuvat, tai enintään esteettiseksi hygieniahaitaksi. Mutta tuotatoeläinten sonta on pelkkää ravinnepäästöä.
Omissa toiveissa on laahavantaan paluu, vastamaan 2010-luvun tarpeita.

Minkä sortin tarpeita laahavanteille on tällä vuosikymmenellä tullut? Kun itselle ei ihan heti tule mieleen mitään erikoisempaa tai ainakaan realistita vaatimusta ja tarvetta. Tietenkin laahavannas saisi läpäistä kasvinjätteitä paremmin ja suoraankin sillä olisi kiva välillä kylvää jopa savimaahan, mutta näiden toiveiden jatkoksi voisi toivoa vaikka kuuta taivaalta...
Vapaa sana / Vs: Moottorikelkkareitti
: 06.04.11 - klo:21:53
[Kyllä siinä nuppi tuulettuu.

Tuulettuu varmaan niin.... Ja aika monella niin perusteellisesti että kaikki tavat unohtuvat ja ajallaan missä tahansa ja miten tahansa  >:( . Jos muutama typerys kelkkoineen ei osaa ottaa muita liikkujia huomioon ja pysyä jämptisti reitillä missä saa ajaa, niin minun puolestani kelkkailun voisi kieltää. Ääliömäisempiäkin päätöksiä tehdään hiilidioksiidipäästöjen ja ns. luonnonsuojelun nimissä.
Kylvetään sivupörällä ja jyrätään. Useimmiten parempi vaihtoehto savimailla. Ja kevyemmillä mailla on kiviä sen verran, että helpottaa ainakin henkisesti puintia.
Metsätalous / Vs: Hakkuupää
: 04.04.11 - klo:20:13
On niin laiska että ei jaksa ;D

Tuo on suorastaan arvostettavaa rehellisyyttä  ;D  Tai ainakin lähellä sitä tälläkin palstalla....  ::)
Sivuja: 1 ... 142 143 [144] 145