Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 24 25 [26]

Viestit - lehtis

Olis tarkoitus ostaa uusi niittomurskain ensi kesäksi.
Molemmin puolin niittävä olis tarpeen, koska pellot salaojapeltoja, tarkoitus niittää 390 T MF:llä.
Fella on aika uus merkki, mutta onko kellään kokemuksia vai onko joku muu merkki parempi?
Suorakylvö sänkeen on ilman muuta paras ratkaisu, mutta kun ongelma on se, että sitä ei nyt ole ja ei viitsisi laittaa rahaa kiinni rautaan niin paljon...... Juuri sen vuoksi tuumin pärjääkö vanhalla kalustolla, vai kannattaako hankkia lisäksi vielä lautasmuokkain
joka on halvempi ( 1/4) hankinta kuin suorakylvökone.

Vähän alan kallistua siihen suuntaan ettei kannata ostaa mitään, vaan selvittää kevätkylvöt nykykalustolla, eli ensisijaisesti S-piikkiäes ja laahavannaskone... ja sitten jotain muuta improvisoiden

Eikös ole urakoitsijaa vai onko pakko tehdä itse. Ja pitäähän niitä koneita aina välillä uusatakin
Kannattaako noita sitten muokata mitenkään! Suorakylvönä vain niin säästöä tulee!
Navettatöihin kulunutta aikaa ei kannata kovin tarkasti tuntihinnoitella, koska jokaisella omat tapansa ja huolellisuustavoitteet. Maidon hintaa pitää nyt korottaa kaupan suuntaan, kyllä se tuottajan kukkarossa näkyy pienellä viiveellä kylläkin!
Kyllä kevätkyntö on tosi hyvä homma. Helppo muokata keväällä kylvökuntoon ja takaa hyvän sadon. Eikä lisää kasvitautipainetta. Soveltuu muuten yllättävän hyvin monille maalajeille.

Luuletko, että lomittajia saa tuollaisia paskahommia tekemään, kun ei niitä meinaa kiinnostaa navetan sisälläkään olevat työt. Niistä on tullut jo niin omanarvon tuntevia, että pitää hyvin varovasti käsitellä ja puhutella.
[/quote]

Ainaski meillä on muutama lomittaja, jotka tekevät mielellään muutakin hommaa kuin pelkkiä rutiinihommia!
Kannattaa laittaa lomittaja maksullisilla tunneilla pesemään koneita. Tekevät mielellään muutakin hommaa kuin lypsyä ja sonnan luontia. Tuntitaksakin pysyy kohtuullisena!
Sivuja: 1 ... 24 25 [26]