Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11

Viestit - nakkisormi

Katselin VM:n sivuja ja huomasin, että uus kylvökonemalli oli tullut. VM 300 DS ja VM 400 DS. Onko kukaan tutustunu tarkemmin laitteisiin? Onko parempi kuin vanha? Vanhaakin mallia näyttäisi saavan vielä.
Juu pyöreät reikälevyn terässiilot. 3v vanhat.
Pakko se on täysillä tyhjätä kun ei siinä elevaattorissa oo minkää sortin tyhjäysnopeuden säätöä. Vai tarkoitatteko, että avataan neljästä luukusta vain kaksi ja kun loppuu niin loput auki?
Minkä kokoinen ruuvi veis tukkeutumatta ku elevaattori on 40t/h
Minkähänlaisen puskurisiilon siihen kehittäis? Lietso kun on kahden tilan välinen ja istuu peräkärryillä aina. Kuivaajaan ei mahdu lietso sisälle ja kuivaajan ja siilojen väliinkään se ei mahdu..
Ruuvi olisi hyvä, mutta niitä tarvittaisiin kaksi tai yksi pitkä korkealle siilojen väliin ja putki molempiin siiloihin siitä. Tässä tapauksessa ruuvin pitäisi kuitenkin mennä kuivaajan katon läpi ja se vähän epäilyttää.
Kuivurina mepun vaunukuivuri jolle on rakennettu oma rakennus jossa seisoo aina. Viereen rakennettu jälkeenpäin kaksi siiloa, eri puolelle rakennusta kuin kuivurin tyhjennystorvi. Kaiken lisäksi siilojen huiput on reilusti korkeammalla kuin kuivurin sisällä oleva elevaattorin pää. Kuivaajarakennuksen harjakin taitaa olla matalemmalla kuin siilojen päät.
Nyt tähän asti on vilja tyhjätty kuivaajasta täyttövaunuun ja puhallettu imupainelietsolla siiloihin. Tässä vain on ongelmana se, että täyttövaunuihin ei mahdu koko kuivaajallinen kuivia viljoja, vaan joutuu välillä käydä tyhjäämässä täyttövaunua ja peruuttaa uudestaan lietsolle. Kaiken lisäksi kuivaajaa ei pysty täyttämään heti kun siellä on vielä kuivia viljoja tiellä.
Nyt siis kysynkin, että mikä olisi paras ratkaisu täyttää siilot ilman täyttövaunun apua. Eli suoraan siiloon kuivaajasta. Elevaattorin pidennys on vaikea ratkaisu koska pitäisi kattoa nostaa ylöspäin, eli luulen, että siihen ei ruveta. Lietsoakaan ei pysty oikein hyväksikäyttää ainakaan ilman ns. puskurisiiloa koska se puhaltaa viljaa siiloon hitaammin kuin kuivaajan elevaattori tyhää kuivaajaa.
Mikä arvon raadin mielestä olisi paras ratkaisu? Siilo, mitä ollaan täyttämässä pitäisi myös pystyä valitsemaan helposti uudessa systeemissä, koska toiseen laitetaan kauraa ja toiseen ohraa, mutta se lienee tässä se pienin ongelma.
Kerrotaan nyt vielä, että kuivaajassa ei ole mitään isoa kaatosuppiloa/-monttua, vaan kuivaaja täytetään peräkärryistä pikkuhiljaa lorottelemalla.
Vapaa sana / Tilaesittely-sivustoja?
: 25.09.11 - klo:01:53
Heittäkää linkkejä jos tiedätte ns. tilaesittely-sivustoja. Olisi mielenkiintoista katsoa muiden tilojen kone- ja rakennuskantaa. Esimerkkinä Murtolan Maatila ja äsken tältä foorumilta löytämäni Muurlan Torkhuone Oy. Eli jos tiedätte lisää nettisaitteja niin laittakaa ihmeessä tänne linkki.
Ruuttaus opastimen mä ny ymmärrän, ON SE NY PERKELE ETTÄ PERUUTUSKAMERA!!!! Jos sitä tarvii niin eikö olis parasta vaihtaa sitä ammattia?

Mistäs tiedät mihin kaveri peruutuskameraa tarvii? Sitähän nyt voi käyttää vaikka perkele kylvökoneen säiliön kuvaamiseen jos haluaa. Ei peruutuskameraa välttämättä tarvi pelkästään peruutteluun ostaa, se nyt vaan sattuu kulkea ainakin puhekielessä "peruutuskamera" -nimellä.
Kysyn tässä kun ei viitsi uutta tehdä.
Missä kohtaa mezzo 6400 valtran virtalukossa hehkutus toimii? Hehkuttaa vissiin silloin kun hehkuvalo palaa, mutta se ei lopeta ennenkö itse vääntää virtalukosta lisää? Eli ei siis toimi niin kuin autossa, että tietyssä asennossa hehkuttaa ja saa käynnistää kun hehkuvalo sammuu itsekseen?
Sitten toinen kysymys John Deere 6400 virtalukosta. Mikä se asento on kun pystysuorasta kääntää vastapäivään yhden pykälän? Siinä on muistaakseni salaman kuva. Koska sitä tarvii?
Missä ja miten porukka säilöö tyhjiä suursäkkejä, niitä kun tarvii olla aina varastossa siemenviljaa varten?
Nykyään säilytän vanhoissa pienissä puuperäkärryissä, mutta niillekkin olisi viisampaa käyttöä jos vain säkit saisi johonkin pieneen tilaan sopivasti.
Jos säkit ovat maassa hallin nurkassa niin ei mene kauaakaan kun hiirulaiset ja rotat niihin pesivät ja syövät säkit riekaleiksi.
Millasia keksintöjä teillä on n. +50 säkin säilömiseen? Parashan olisi jos ne jollain saisi puristettua tiiviiksi nipuksi ja sitten johonkin hallin orrelle roikkumaan. Tahtoo vain rotat olla jo sielläkin. Näkyi yksi kesä ku rottia käveli pellin ja aluskatteen välissä. Silloin tosin viljaa säilytettiin suurissa määrissä hallissa säkeissä.
Nyt olen saanut rotat ajettua pois hallista, mutta takasihan ne talveksi tulee jos pesäpaikkoja löytyy.
Tarvis saada välineet millä saisi lämmitettyä rautaosia niin, että niitä voisi taitella vanhoihin muotoihinsa. Metallitöistä kun ei ole juuri mitään kokemusta niin ei myöskään tietoa, että mitkä välineet sopii mihinkäkin.
Pitäisi saada aika paksuakin rautaa lämmitettyä. Mikä olisi paras kaasu ja välineistö kun haetaan välineitä joilla jopa yli 10mm rautaa taittaisi (kuten mutkalle mennyt etukuormaajan maskisuoja)? Saako esimerkiksi kaasugrillin nestekaasupullolla ja siihen sopivalla polttimella (tai miksi sitä varsinaisesti kutsutaan) aikaan tarpeeksi lämmintä liekkiä?
Vapaa sana / Vs: kuumankesto liimaa?
: 10.06.11 - klo:21:14
Itseasiassa valot on ostettu 10 vuotta sitten ja toimineet tähän asti moitteetta. Ei viitsisi muuten toimivia valoja heittää menemään kun ne yksinkertaisella korjauksella saisi toimiviksi. Ja kannat ei oo millään popniiteillä kiinni vaan ne on liu'utettu uriinsa ja tärinän voimasta vuosien saatossa ne on päässeet irtoamaan sieltä ja nyt eivät pysy enää. Liima auttaisi.
Ja siis sikaflex jos auttaa niin lähden hakemaan purkin sellaista, vaikka taitaa sitä löytyä nurkista jo muutenkin.. voi vain olla kovettunutta :D
Vapaa sana / kuumankesto liimaa?
: 10.06.11 - klo:17:48
Mikä liima kestäisi kuumuutta? Tarttis ylileveysvalojen kannat liimata paikalleen kotelon sisällä ja polttimo tuppaa kuumenemaan niin paljon, että muovikin ympäriltä vähän sulanut. Mut mikä perusliima kestäisi kuumuuden? Kuumaliimallahan olis hyvä laittaa, mutta taitaa sulaa vaan uudestaan pois :DD
Kiitoksia. Eli hanat kiinni, traktori sammuksiin ja yritetään kuormaajasta paineet pois laskemalla se maahan. Tämän jälkeen pallot irti lenkkiavaimella ja etsitään lähin täyttäjä, täytetään, kannetaan kotiin ja kiinnitetään minkä jälkeen jousitus pitäisi toimia? Kalvo käsittääkseni tsekataan ja vaihdetaan täytön yhteydessä mikäli rikki? Onkohan esim lähimmässä valtran huollossa mahdollista käydä täyttämässä ismen pallot?
Voinko irrottaa isme 1700L -mallin kuormaajasta jousituspallot kun ensin olen sulkenut niille menevät hanat? Tämän jälkeen kävisin täyttämässä ne ja katsomassa onko kalvot rikki ja palaisin takaisin ja laittaisin kiinni. Vai pitääkö viedä koko traktori ja kuormaaja että pallot voidaan täyttää?
Entä tietääkö joku paljonko noihin kahteen palloon pitää täyttää?
Ja tietääkö joku kauhajoen suunnalla paikkaa missä ne voisi täyttää?
Juu nyt se toimii taas moitteetta. Öljyä vaan lisää niin rupes näkyyn tikussaki. N. 50l sinne öljyä pistin lisää, en tiedä paljonko vanhoja sinne jäi eli hyvin lähellä tuota 52l se öljymäärä on mitä Peurajussi kehui.
Jaakolle: Vaihdoin suodattimen ja lemmarin niin nyt taas toimii ja pysyy kiinni.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11