Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5

Aiheet - nakkisormi

Mitenkäs agronettiläiset pitävät huolta konekannastaan?
Miten usein pesette traktoria ja millä aineilla ja välineillä, kun korkeitakin pakkaavat olemaan? Entä miten usein työkoneet pestään käyttökauden aikana ja millä suojaatte esim talven yli?
Onko jotain erityistä ainetta vai perus PÖ-öljy seos ja pesettekö pois ennen käyttöä kun pakkaa aina keräämään niin sotkua (esim. kylvökone) kun keväällä pölyää ja koneet ovat öljystä tahmaisia?
Jontikan etutyövalo on pimeänä. Valot ovat ne jotka ovat hytin yläreunassa pareittain sellaiset neliskanttiset pienet "viiruvalot". Meinasin vaihtaa polttimon kun yksi neljästä on pimeänä, mutta kun irrotin lampun kehyksen huomasin, että siellä ei olekaan ihan tavallinen valo. Onko se jokin ledivalosysteemi, vai mikä helvetti se on? Pitääkö siinä vaihtaa siis koko lamppu kehyksineen? Mitä maksaa tuollainen kokonainen valo? Saako muualta kuin marmorilta?
Meni valtrasta 6400 vipu, joka lukitsee penkin joko etusuuntaan tai takasuuntaan tai siihen välille, poikki. Nyt pyörii vapaasti miten sattuu, joten olisi uusi vipu olisi kiva. Mistä lähden kyselemään? Löytyykö IKH? Kyseessä vm. 2000 ilmaistuin.
Tehtiin muutama vuosi sitten kaksi viljasiiloa vierekkäin. Siilot perustettiin eri laatoille ja nyt siilot ovat ruvenneet painumaan toisiaan kohti. Nyt siilot pitäisi saada taas suoraan. Miten näitä lähtisi suoristamaan? Onko kokemusta? Ensiksi ne pitäisi saada tunkattua jollain konstilla suoraan ja sen jälkeen jäämään siihen.
Eli en oo hoksannu oikein että missä asennossa täytyy nupit olla, jotta ruisku imaisisi aineet sisäänsä sivusäiliöstä? Nyt laitetaan vaaan aineet veden kanssa samaan säiliöön. Yritin sitä tuossa vähän tutkia ja kokeilla, mutta ainesäiliö vain täyttyi vedellä :S eli taisi jokin huuhtelu mennä päälle.
Kysymys siis on, että missä asennossa mitkäkin nupit täytyy olla? Ei jaksa tutkia ohjekirjoja eikä oikeastaan ole hajuakaan missä ne olisi. Linkki ohjekirjaan (esim pdf:nä) olis kiva kanssa. Ja ruiskun mallia en muista, mutta joskus 2000 luvun alussa ostettu reppuruisku kyseessä 1200l säiliöllä.
Mistä lähteä etsimään ongelmaa kun jontikan polttoainemittari näyttää täyttä koko ajan. Tai ehkä hieman laskeutuu, mutta sitten jumittaa. Eikä vika ole siinä, että olisi niin pieniruokainen, ei ajettaisi tai tankki olisi oikeasti täynnä vaan vikaa on selvästi. Pitäisi saada toimimaan kun kevättyöt alkaa ettei jätä tielle.
Avataanko ensin lattiamatto ja sieltä (kummalta puolelta hyttiä?) lähdetään etsimään tankkiin meneviä johtoja vai miten toimitaan? Viisarikaan ei jumita sillä sammuttaessa laskeutuu hyvin.
On ollu mietinnässä laittaa ajo-opastin ruiskutustraktoriin. Mikä olisi halpa, mutta toimiva ja helppokäyttöinen? Mieluusti suomenkielinen valikko ja helpot asennukset.
Tarvis tosiaan näin aluksi ainakin vain ruiskutustraktoriin kun vaahtomerkkarin tarkkuus nyt on mitä on. Tietysti jos hintaero on pieni, niin laajennusmahdollisuudet ohjaamaan ruiskua ja muita työkoneita on plussaa.
Millanen toi 6630 premium portaattomalla loodalla on? Jos vaihtais JD 6400 sellaseen ku alkaa jo ikää olemaan. Töitä olis viljatilan kaikemmoiset hommat. Etukuormaajahommat jäis valmetin hoidettavaksi.
Lähinnä kun ei portaattomista oo kokemusta niin miten tommonen toimii talvella jos kylmästä hallista käynnistelee lumenaurauksiin?
Mikämikä on tämmönen malli? Onko kukaan kuullu vai onko niin uusi, että vasta koneagrias ekan kerran livenä nähtävillä? Mitä uudistuksia tässä on muuta kuin nokka? Minkä tehoinen? Linkki pottupellon facebook-kuviin.
Katselin VM:n sivuja ja huomasin, että uus kylvökonemalli oli tullut. VM 300 DS ja VM 400 DS. Onko kukaan tutustunu tarkemmin laitteisiin? Onko parempi kuin vanha? Vanhaakin mallia näyttäisi saavan vielä.
Kuivurina mepun vaunukuivuri jolle on rakennettu oma rakennus jossa seisoo aina. Viereen rakennettu jälkeenpäin kaksi siiloa, eri puolelle rakennusta kuin kuivurin tyhjennystorvi. Kaiken lisäksi siilojen huiput on reilusti korkeammalla kuin kuivurin sisällä oleva elevaattorin pää. Kuivaajarakennuksen harjakin taitaa olla matalemmalla kuin siilojen päät.
Nyt tähän asti on vilja tyhjätty kuivaajasta täyttövaunuun ja puhallettu imupainelietsolla siiloihin. Tässä vain on ongelmana se, että täyttövaunuihin ei mahdu koko kuivaajallinen kuivia viljoja, vaan joutuu välillä käydä tyhjäämässä täyttövaunua ja peruuttaa uudestaan lietsolle. Kaiken lisäksi kuivaajaa ei pysty täyttämään heti kun siellä on vielä kuivia viljoja tiellä.
Nyt siis kysynkin, että mikä olisi paras ratkaisu täyttää siilot ilman täyttövaunun apua. Eli suoraan siiloon kuivaajasta. Elevaattorin pidennys on vaikea ratkaisu koska pitäisi kattoa nostaa ylöspäin, eli luulen, että siihen ei ruveta. Lietsoakaan ei pysty oikein hyväksikäyttää ainakaan ilman ns. puskurisiiloa koska se puhaltaa viljaa siiloon hitaammin kuin kuivaajan elevaattori tyhää kuivaajaa.
Mikä arvon raadin mielestä olisi paras ratkaisu? Siilo, mitä ollaan täyttämässä pitäisi myös pystyä valitsemaan helposti uudessa systeemissä, koska toiseen laitetaan kauraa ja toiseen ohraa, mutta se lienee tässä se pienin ongelma.
Kerrotaan nyt vielä, että kuivaajassa ei ole mitään isoa kaatosuppiloa/-monttua, vaan kuivaaja täytetään peräkärryistä pikkuhiljaa lorottelemalla.
Vapaa sana / Tilaesittely-sivustoja?
: 25.09.11 - klo:01:53
Heittäkää linkkejä jos tiedätte ns. tilaesittely-sivustoja. Olisi mielenkiintoista katsoa muiden tilojen kone- ja rakennuskantaa. Esimerkkinä Murtolan Maatila ja äsken tältä foorumilta löytämäni Muurlan Torkhuone Oy. Eli jos tiedätte lisää nettisaitteja niin laittakaa ihmeessä tänne linkki.
Missä ja miten porukka säilöö tyhjiä suursäkkejä, niitä kun tarvii olla aina varastossa siemenviljaa varten?
Nykyään säilytän vanhoissa pienissä puuperäkärryissä, mutta niillekkin olisi viisampaa käyttöä jos vain säkit saisi johonkin pieneen tilaan sopivasti.
Jos säkit ovat maassa hallin nurkassa niin ei mene kauaakaan kun hiirulaiset ja rotat niihin pesivät ja syövät säkit riekaleiksi.
Millasia keksintöjä teillä on n. +50 säkin säilömiseen? Parashan olisi jos ne jollain saisi puristettua tiiviiksi nipuksi ja sitten johonkin hallin orrelle roikkumaan. Tahtoo vain rotat olla jo sielläkin. Näkyi yksi kesä ku rottia käveli pellin ja aluskatteen välissä. Silloin tosin viljaa säilytettiin suurissa määrissä hallissa säkeissä.
Nyt olen saanut rotat ajettua pois hallista, mutta takasihan ne talveksi tulee jos pesäpaikkoja löytyy.
Tarvis saada välineet millä saisi lämmitettyä rautaosia niin, että niitä voisi taitella vanhoihin muotoihinsa. Metallitöistä kun ei ole juuri mitään kokemusta niin ei myöskään tietoa, että mitkä välineet sopii mihinkäkin.
Pitäisi saada aika paksuakin rautaa lämmitettyä. Mikä olisi paras kaasu ja välineistö kun haetaan välineitä joilla jopa yli 10mm rautaa taittaisi (kuten mutkalle mennyt etukuormaajan maskisuoja)? Saako esimerkiksi kaasugrillin nestekaasupullolla ja siihen sopivalla polttimella (tai miksi sitä varsinaisesti kutsutaan) aikaan tarpeeksi lämmintä liekkiä?
Vapaa sana / kuumankesto liimaa?
: 10.06.11 - klo:17:48
Mikä liima kestäisi kuumuutta? Tarttis ylileveysvalojen kannat liimata paikalleen kotelon sisällä ja polttimo tuppaa kuumenemaan niin paljon, että muovikin ympäriltä vähän sulanut. Mut mikä perusliima kestäisi kuumuuden? Kuumaliimallahan olis hyvä laittaa, mutta taitaa sulaa vaan uudestaan pois :DD
Sivuja: 1 2 3 [4] 5