Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20

Viestit - HEINÄMIES-07

Toivottavasti karjasuomi uusii ensikeväänä paljon vihantaviljalla nurmia. Ideana että ilmoitettaisiin mahdollisimman vähän alaa pysyväksi nurmeksi. Pientä alaa on jatkossa helpompi hallita koko maan tasolla.
Pysyy  5% helpommin kurissa.
LHP nurmi ei olekaan pysyvä nurmi . Ainoastaan nurmi josta satoa on korjattu lasketaan tällä hetkellä pysyväksi nurmeksi. Ahkeruutta ei nykyään palkita  >:(
Kyllä kyntöaurat on moni jo kaivanut esiin. Heinänsuorakylvökoneiden kauppa loppui Eu.n mahtikäskyllä laakista.
Maaseutumediassa sanotaan, että pysyvälle nurmelle ja viljelykierrossa olevalle nurmelle maksetaan samat tuet. Silloin haitta on lähinnä se, että tilalla täytyy olla aina se määrä nurmea, mikä syntyi pysyväksi nurmeksi viljelyhistorian seurauksena. Samat rahat tulee kuitenkin kuin muustakin nurmiviljelystä. Ongelmia tulee silloin, kun nurmia kierrättää ja pinta-aloja joutuu laskemaan tuon säilyttämisvaatimuksen seurauksena.

Hankaloittaahan tämä toimintaa ilman muuta, mutta rahantulo on lieventävä asianhaara. Sitten on eriasia jos pysyvä nurmi pudottaa tukia alaspäin... :(

Ei tässä tukien takia viljellä  ;)
Pysyvä nurmihan ei käsittääkseni ole ongelmana kuin siinä tapauksessa että on tapana uudistaa nurmelta nurmelle eikä kierrättää viljaa välissä. (miten tilanne mahtaa olla tuoreviljan osalta). Silloin onnistuu saamaan näitä pysyviä nurmia tiluksilleen joita pallottelee sinnetänne aina viljelykierron mukana. Ongelma muuttuu ylitsepääsemättömäksi sitten kun ei hotsitakaan pitää elukoita ja tekisi mieli puljata koko ala viljalle niin eipä onnistukaan.

Eikö tällähetkellä homma ole näin.

 Vihantavilja katkaisee laskennan. Ministeriön mukavankuuloisen naisihmisen mukaan pysyvien nurmien "saastuttamasta" peltoryppäästä saa "puhtaan" siinä vaiheessa erityisluvalla, kun tuotantosuunta muuttu ja nurmia ei enää tarvitsisi. Tietysti nyt on helppo sanoa mitä vaan...kun asia on ajankohtainen niin voihan olla, että sanotaan vaan että MITÄS LÄKSIT?  :(

Erityisluvan saanti Eu.sta ja miten se haetaan on nyt neuvotteluissa yksi kohta.
Virkamiehet ainakin osaa hyvin itsensä työllistää jatkossakin, allekkirjoittamalla keskeneräisiä päätöksiä. Sitten jälkikäteen niitä meidän kustannuksella taas yritetään korjailla. Ei tiennyt kyseinen mukava virkamies että Suomessa on heinää myyntiin tuottavia päätoimisia tiloja, joilla jatkuva tehokas nurmi nurmen jälkeen viljelykierto. Alkukeskustelussamme Ei pysyvä nurmi hänen mielestään vaikuttaisi ruohonjuuritason elämään mitenkään. Keskustelun aikana mieli sitten muuttui.
Niin minäkin ensin ajattelin, mutta jos tälle kesälle on tukihakemuksessa ilmoitettu se viides peräkkäinen nurmivuosi, niin ei joulun alla kynnetty pelto tilannetta pelasta, koska hallinto lukee sen hakemuksesta vasta kesällä 2015...

Eikös 5 v. saa ollakkin peräkkäin ? Vasta kuudes vuosi pitää olla viljaa tai tänpäiväsen tiedotteen mukaan vihantaviljakin käy.
Itse ajattelin ongelmalohkoilta ottaa enskesänä yhden kunnon heinäsadon ja urakoitsija suorakylvää viimeisenä virallisena kylvöpäivänä jotain paskaviljaa.
Ilmoitan siis lohkon viljalle. Kynnän sitten syksyllä ja perustan taas uuden nurmen normaalisti viideksi vuodeksi. Muuten tulee liian iso vajaus enskesän paalimääriin. Sittenkin joutuu näillä näkymin joitakin "huonostimaksavia" asiakkaita vähentämään .

Minulle täysin uutta tietoa.Se että nurmi lopetetaan kemiallisesti,peruskalkitaan , kynnetään ja perustetaan uudelleen kuivaheinä nurmeksi ,ei voi olla pysyvänurmi .
Kymmenen vuotta sitten jo sanottiin (2004)

" pysyvällä laitumella maata, jota käytetään heinäkasvien tai muiden nurmirehukasvien kasvattamiseen joko luonnollisesti (itseuudistuva) tai viljelemällä (kylvämällä) ja joka ei ole kuulunut viiteen tai yli viiteen vuoteen tilan viljelykiertoon. "




Siis meidän tilalla on tehokas viiden vuoden viljelykierto. Ikinä en ole lohkoja pysyviksi nurmiksi tukihakemuksessa ilmoittanut. Jo koneista johtuvan maapohjan urautumisen takia pitää heinäpelto kyntää.     
Ei onnistu laatuheinäntuottaminen pysyvissä nurmissa. Viljakalustoa ei enää ole , eli ainut järkevä tapa uudistaa on nurmi nurmen perään. Maanparannuskalkkikin on hyvä muokata maahan, pintaan jättämisen sijaan. Yli 400 hevosta saa heinänsä meidän "tehotuotanto"nurmipelloista ja vielä ympäristöystävällisesti.
Nyt jos uhkakuvat toteutuu loppuu sitten tämäkin homma ja eikun kunnon töitä hakemaan kortistosta tämän turhan kunnon veronmaksajien rahantuhlailupelleilyn sijaan.


Minulle täysin uutta tietoa.Se että nurmi lopetetaan kemiallisesti,peruskalkitaan , kynnetään ja perustetaan uudelleen kuivaheinä nurmeksi ,ei voi olla pysyvänurmi .
http://www.maaseutumedia.fi/pysyva-nurmi-romahduttaisi-tukijarjestelman/

Kyllä nyt loppuu heinämiesten uho(jos sitä edes on koskaan ollutkaan).Näyttää siltä että hevosheinän hintaan tulossa reipas korotus. Itse joutuisin laittamaan jotain muuta kasvia 97ha.ettei tulevien sukupolvien ole pakko viljellä heinää.Vajaalla parillakymmenellä hehtaarilla heinää kasvais ens kesänä.Ymmärsinkö tän maaseutumedian jutun oikein.Kyllä on Hyvää viherryttämistä kun nurmi ylös kynnetään.
Kasvintuotanto / Vs: Maa näytteet
: 26.10.14 - klo:21:07
Heittääköhän eri tutkimuslaboratorioiden analyysitulokset kuinka paljon ?
Ootteko lähetelleet samaa maata eri paikkoihin? Mistä saa luotettavimmat tulokset. Rehupuollellahan suuret heitot on arkipäivää näinä aikoina.
Kasvintuotanto / Ruokonata
: 26.10.14 - klo:21:02
Vieläkö joku suosii ruokonataa? Itse en ole kovin tyytyväinen kyseiseen tupasheinään. Jos seoksessa on ollut noin 30% ruokonataa ekassa sadossa sitä ei näy ollenkaan kasvustossa. Jos ykkössadon jälkeen on kuivaa niin joitain tupastyyppisiä ruohoja pellolla on näkyvissä. Onkohan se huonommin itävää kun vakuustodistuksessa sanotaan ?
Yliarvostettu heinäkasvi kaikenkaikkiaan . Itse en tule sitä enään kylvämään ,vaikka "nurmiviljelyn huippuosaajat" sitä kuinka kehuisi.
kotimainen muovi kuulemma maksaa k-kauppiaalle 78€.Myydään 79-81€.
Rekkakuorma yärä lannoitteita / kate parisataa.No niin uskovainen en ole ,että tota uskon itsekkään  ::)
Kun menen maatalouskauppaan ostamaan pakollisia tuotantopanoksia niin kauppiaat on jo useamman vuoden valittaneet että joutuu myymään ihan nolla katteella tai peräti tappiolla.Kyseessä on lannoitteet ,käärintämuovit ja polttoaineet.Siemenet tulee hankittua pienemmiltä toimijoilta.Tappiolla tosin myy nekin tuotteensa ja huonosti kuuluu siemenpakkaamoilla menevän.
Konekaupassako se voitto tehdään vai miten ne kaupat voi vuodesta toiseen myydä nolla katteella,kun eivät saa edes maataloustukeakaan muuten kun viljelijöiden välittämänä ?
Vai onko jossainpäin Suomea katetta tekeviä maatalouskauppiaita?


http://www.gardskulla.fi/finska07.htm

"680 ha:n peltopinta-alalla kasvaa pääasiassa viljaa."
[/quot


Koskahan on kotisivut viimex päivitetty?
Vapaa sana / Vs: 20 vuotta.
: 28.09.14 - klo:09:41
Aamulypsyä aloitellessa radiouutisista järkyttävä tieto tuli.Ensin ajatus oli että eihän nykypäivänä(20v.sitten) voi noin käydä  :'( .
Loppupäivä kului samoin kyntöhommissa J-D 2650 + kolmisiipinen sarka-aura yhdistelmällä.
Aina kun kuuli uusia tietoja tapahtumasta,niin kylmät väreet tuntui iholla.
Nykyise Claasit on Kramereita. Surullisenkuuluisat Targot Teki Catepillar jonkinlaisessa yhteisyrityksessä Claasin kanssa. Tehdas taisi olla Sandersonin peruja.

Entäs ranger mallit vm. 1997 ?
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20