Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 62 63 [64] 65

Viestit - Hevi

Tervehdys, ostin tuollaisen Fiat sukuisen käytetyn koneen ja nyt ihmetyksen aihe on hydrauliventtiilit joita löytyy kolme kaksitoimista. Venttiileissä on ns. kellunta-asento , mutta en tiedä saako niitä toimimaan yksitoimisena lainkaan? Esim kärryn kipin kanssa on sellainen ongelma, että jos on kuorma päällä ja  laskee alas on pakko jurrata hydrauliikkaa toista ulostuloa vasten. Jos siirtää vivun kelluntaan tulee aivan liian vauhdilla alas. ohjekirjasta löytyy kyllä ohje miten venttiili muutetaan yksitoimiseksi, mutta se on eri venttiilityypin kohdalla. Kirjassa mainitaan vain että traktorissa voi olla myös kellunnalla varustetut venttiilit, mutta niiden muuttamisesta yksitoimisiksi ei mainita.
Tietääkö joku asiasta??
Ehkä olisi paras pysyä erossa, mutta kun varastotila omassa kuivurissa ei riitä, vaikka jo pyörösiiloja on väsätty,sen minkä pihalle mukavasti mahtuu. Toisaalta nyt vuokralle tarjottu kuivuri on varsin hyväkuntoinen ikäisekseen, mutta pannu alkaa  ehkä pian olla vaihtokunnossa. No pitää miettiä mitä tekis.
Se olisi tietysti selvä jako, että vuokranantaja maksaa kaikki, mutta sillä tavalla tulee todella kallis vuokra. Ajatellaan esim vuokranantajaa joka on leskirouva.Miten asia hoidettaisiin, ostaisiko vuokralainen osat hänen laskuunsa. Siis vuokranantaja ei useinkaan voi vähentää Alv:tä, eikä vuokranantaja pysty hyödyntämään esim käytettyjä/korjattuja osia joita vuokralainen monasti voi. Sopimalla kaikki pikkurempat vuokranantajan maksettavaksi syntyisi myös tilanne, jossa vuokranantajaan pitäisi jatkuvasti olla yhteydessä, jota vuokranantaja ei halua. Useimmiten Em. tyyppinen vuokranantaja ei halua kuulla koko kuivurista kuin kerran vuodessa, että kas "vuokra on tullut". Mielestäni tällaisen pikkutavaran maksattaminen vuokraisännällä/emännällä on vain tapa maksaa materiaali vuokran muodossa.Hyvä rajanveto voisi olla, että sellainen tavara joka menee verotuksessa kertapoistona, eikä ole ns. investointi, hoidettaisiin vuokralaisen toimesta. Sellaiset hankinnat jotka tehdään vuosikymmeniksi ja joita hyödyntää kenties seuraavakin vuokralainen voisivat kuulua omistajan maksettaviksi.
Kaikki kuluvat ns. pienet kuluvat osat hankkii vuokralainen, mutta sitten kun puhutaan investointityyppisistä hankinnoista on syytä sopia pelisäännöt.
Hei ollaan tässä suunnittelemassa kuivurin vuokraamista. On mietitty yhdessä vuokraisännän kanssa, että miten toimitaan jos vuokrauksen aikana vanha pannu irtisanoo sopimuksen. Eli kumpi ostaa pannun vuokraisäntä vai vuokralainen, vaiko puoliksi. Pannuhan on varsin kallis kapine, ja ainakin silloin kun vuokra-aika on lopuillaan kirpaisee kovasti jos vuokralainen joutuu ostamaan vuokraisännälle uuden pannun. Toisaalta ei vuokraisäntäkään mielellään pannua osta, kun näillä vuokrilla sellaisen ostoon menee vähintään viiden vuoden vuokra. Saako muuten nykyään pelkän lämmönvaihtimen uusittua vanhoihin kuoriin.
Jos on olen kiinnostunut ostamaan, ei puhkiruosteisia
Voisitko VM soittaa minulle, numero oli alkup. ilmoituksessa
Pitäisi olla vanhempi kapea versio, esim 1220 ,1420,1620 tai vastaava. Traktorin sovitteita en tarvitse, ainoastaan kuormain siinä muodossa jossa se irroitetaan tukijaloilleen. Vastaukset numeroon 0503248262
Onko kukaan hankkinut tuollaista.Suurin malli on 1000kg nostava. Pystyisköhän sovittamaan kapean Triman kiinnikkeisiin, kun traktorissa oli aikoinaan Trima 1220 ja kiinnikkeet/venttiilit on tallella.Mikä lie näiden aisaväli. Tuskin sillä paljoja nostaa, mutta suursäkki ehkä nousisi? Ostaisin Triman jos vain jostain vielä tuollainen 84cm leveä löytyisi.
Kasvintuotanto / Mitä riistapellolle
: 22.02.11 - klo:21:59
On tuollainen lohko, joka oli viime kesänä riistapeltona ja siinä oli heinän , ohran ja rypsin seos. Pelto oli melko harva , ja nyt mietin mitä siihen tulisi. Jos edelleen riistapeltona pitäisi se kai kylvää vaikka suorakylvönä uusiksi. Viljallekaan ei kai voi laittaa, koska sitä ei saa myrkyttää. Pitäiskö ilmoittaa viherkesannoksi? Entä voiko olla viherlannoitusnurmi jos viskaa apilaa päälle?
Käyttääkö mikään opastin Glonasin sateliitteja joko yhdessä Gps:n kanssa tai pelkästään. Sain sellaista asiantuntijatietoa Geodeettisen laitoksen tutkijalta, että tällä venäjän Glonasjärjestelmällä saisi Suomessa Gps:ää tarkemman paikannuksen jo luonnostaan, ja vielä paremman, jos käyttäisi samaan aikaan Gps:ää ja Glonasta.Näillä kahdella voisi yht aikaa käytettynä päästä alle puolen metrin jo ilman tarkennussignaaliakain. Sitten kun tuohon tulisi vielä Egnos paranisi tarkennus muutamaan senttiin.Egnos signaalissa on kuulemma myös tuon matalalla olevan sateliitin lisäksi ongelmana se, että pohjoismaissa pitäisi olla lisää yksi maa-asema, kun nyt on Suomessa yksi ja Norjassa yksi, niin kolmatta pyytää.Näillä maa-asemilla otetaan vastaan Egnos signaalia ja ja ne lähettävät takaisin sateliitille korjaustietoa jonosfäärin kulloinkin  aiheuttamasta vääristymästä. Tämä pitäisi pystyä tekemään tavallaan kolmiomittauksena.
Kuka tietää näistä tarkennus signaaleista. Maksullisia on tarjolla, kuten täällä on mainittu. Mutta eikö vuoden 2010 aikana tullut esim Egnos joka on ymmärtääkseni maksuton. Perus GPS ei pysty kovinkaan tarkkaan, vaan tarvitaan tarkennussignaali, mutta käsittääkseni niitä on nykyisin myös maksuttomia.
Mihin hintaan tuon Trimblen 250 saa. Itse haen vaahtomerkkarin korvaajaa, enkä automaattiohjausta edes harkitse. Lohkojen sulkemisen automatisopinnin olen kans meinannut vielä unohtaa, koska mitä enemmän sähköistä toimintaa sen vikaherkempi on systeemi. Tietysti suljettavien lohkojen näyttö olisi hyvä, niin sen osaisi hoitaa manuaalisesti.
Mojo Mini taitaa olla maalaavista halvin, vaiko saako muita alle tonnin Alv 0.
Oliskohan ledinäyttö ja maalaus hyvä yhdessä. näin mielestäni on Mini Mojossa.Mini Mojo on halpaan hintaluokkaan lukeutuva laite jonka näyttö on melko pieni 4,3tuumaa (vähän yli 10cm). Tuskimpa laitteella voi esim taltioida ajettuja lohkoja jne. mutta kun etsin edullista laitetta elektroniseksi vaahtomerkkariksi, olettaisin tuon toimivan, koska se käyttää egnoss korjaussignaalia, kuten kalliimmatkin.Eikö muuten noissa maalaavissa laitteissa ole hiusviiva ja nuoli helpottamassa ohjaamista, joten tuskin ne paljoa led näytöstä tarkkuudessa häviää. Olisiko kamerakuvasta apua jos saisi näytölle.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Ajo-opastin
: 18.02.11 - klo:11:39
Onko jollain kokemusta Leican Mojo Mini opastimesta?Tarkkuus, käytön helppous ja kaikki muutkin kommentit kiinnostaa?
Sivuja: 1 ... 62 63 [64] 65