Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 70

Viestit - Hevi

Nyt kun suoraveloitus loppuu, tulee tilalle E-lasku tai suoramaksu. En tiedä missä määrin porukalla on ollut suoraveloitusta, mutta ainakin itselläni on muutama lasku mennyt suoraveloituksena. Tähän asti laskuttaja on silti lähettänyt ns. suoraveloitusilmoituksen jossa lukee että veloitetaan tililtänne noXXXX eräpäivänä. Tämä ilmoitus on sisältänyt kaikki erittelyt ja alv:n .
 E- laskusta ei sitten tule enää mitään paperia , vaan ainoa on merkintä joka tulee tiliotteelle. Omasta pankkiohjelmasta voi kuitenkin avata E-laskun ja tulostaa tositteen, jos  muistaa. Olen tehnyt yhden E-laskusopimuksen DNA:n kanssa ja kokeilin tulostaa pankkiohjelmasta tulostetta, jolloin sieltä tuli 6 sivua A4 paperia. Siis täysin mahdoton ajatus alkaa näitä itse tulostelemaan.
Tämä juttu tuli esille, kun juttelin erään tilitoimistoihmisen kanssa siitä miten helppoa on mielestäni viedä suoraan tiliotteesta maksut veroilmoitukseen. Hän sanoi, että mitään ei voi tiliotteesta viedä ja aina on oltava tosite missä näkyy ALV tai joskus useampi ALV kanta.
Siis totuus on se että E-lasku ei korvaa suoraveloitusta, eikä suoramaksukaan sitä korvaa. Näistä kun ei tule muuta kuin lasku sähköisessä muodossa.


Siis nyt pitää ottaa paperilaskut taas käyttöön ja maksaa niistä vielä lisähinta , näköjään
Täällä puhutaan tiukoista ympäristötuista ja säännöistä. Ajatelkaas missä muussa ammatissa amatinharjoittajaa kytätään kaiken aikaa, ja annetaan  mittavia sakkoja ilman tuomioistuimen päätöstä. Tämä on juuri tätä virkamiesarmeijan ylläpitoa, ja mielivaltaa koko eu systeemi. Ympäristön suojelu pitäisi perustua lakiin ja sen valvonta olisi normaalia lainvalvontaa (poliisi, asianomistajat jne). Ei viljelijältä voi vaatia sen enempää kuin esim. Talvivaaralta. Ei ole muutenkaan reilua maksaa tukea erillaisten erityiskohteiden,  mukaan. Kaikki eivät voi tehdä kosteikkoja tms toimia.
Tuet ovat aina kilpailua vääristäviä, sillä täysin tasapuolista systeemiä ei ole. Mikäli jotain tasapuolisuutta halutaan, olisi tuotantoon sidottu tuki ehkä kuitenkin paras, vaikka kaupat kai sen ottavat. Baltian maissa tuetaan ihan tuotannollisia investointeja Puimurit , traktorit jne. Meillä tähän ei ole menty, ainoastaan yhteishankintoja tuettu jossain määrin. Voisi kuitenkin olla ihan hyvä systeemi. tuskin konekauppa voisi kaikkea kermaa kuoria, jos pidetään kilpailusta huoli.
Parempi kai olisi kokonaan tueton tuotanto. Jos toteutuisi koko eurooppaan , niin tuotteesta pitäisi maksaa parempaa hintaa. Silloin ei myöskään olisi älyttömiä sanktioita kun ei olisi tukiakaan. Tuethan ovat vain sitä varten, että voidaan pitää löysässä hirressä. Mikäli tuotteesta on kysyntää markkinoilla, niin miksi sitä pitäisi tukea.
Olisi kyllä parempi että peltotuet olisivat aivan samoja kaikilla. Silloin maanvuokraajatkin olisivat samassa asemassa. Myös kaikki valinnaiset lisätoimenpiteet olisi syytä lopettaa ja tilalle panna jokin yleinen kasvipeitevaatimus. samoin lannanlevitys kaikille samoilla säännöillä. Nykyinen monimutkainen järjestelmä vaatii hulvattomasti valvontaa ja siihen menee ihan liikaa henkilövuosia/rahaa. lisäksi sanktiojärjestelmä on aivan kohtuuton. Kun joku vetää nakkarilla toista turpaan, voi selvitä parin tonnin sakolla, mutta jos pari korrtta kasvaa väärässä paikassa voit menettää paljon enemmän. Ympäristöön liittyvät rikkeet voisi hoitaa ihan asianomistajarikoksina, kuten muutkin rikokset.


On tietysti niinkin, että kun muualla euroopassa tuetaan maataloutta, emme pärjää ilman tukia, mutta kyllä halvemmalla ja yksinkertaisemmallakin tavalla tuon voisi tehdä.
kyllä ympäristötuen vois lopettaa vallan ja panna ne rahat esim tila tukeen.
Tarkottaako tuo, että jos tilalla on 30ey, niin tukea ei makseta kuin 30lle hehtaarille? Kun tähän asti on voinut saada esim 90ha:lle
Eikö tuo leikkaa korkean kotieläintiheyden tiloilta myös. Tietysti hehtaareilta nämä tilat eivät ole saaneetkaan niin paljon tukea.
Poistuuko se sika ja siipikarjatiloilta ja onko elukkatilojen hehtaarituet kohta samoja kuin viljatilalla.
 Vieläkö Puuhastelija muistaa miten tuohon vaijerikoteloon pääsi käsiksi eli pitikö irroittaa mittaritaulu tms
Joo, ei tämä ole kovin raskaskäyttöinen, mutta erillainen kuin esim 3000 sarjan lattiavipu, jossa on selvä tuntuma ja liikkuu helposti kytkimen ollessa pohjassa.Tässä ei oiken tiedä koska se on vapaalla ja koska päällä eteen tai taakse. Käyttö vaatii vaihdekepin vapaa asennolle, muuten ei oikein mene päälle, vaikka kytkin on pohjassa. Samanlainen vaijerimekanismi on tässäkin kuin Puuhastelija kertoo. Hiukan on myös klappia tuossa käsivivun akselin aukossa, joka on ohjaukonsolin sisällä olevassa lootassa.
Onko kellään tällaista mekaanisella suunnanvaihtajalla ja normikytkimellä.
Tässä sellainen suunnanvaihtaja  on ratin vasemmalla puolella.  Vaikuttaa hiukan takertavalta, eikä aina mene päälle, vaan rattaat murahtaa. Kone vm03 otettu käyttöön04.Toinen juttu on vaihteiston melko voimakas ääni kun kytkin on ylhäällä ja alue päällä.
Verkuista on paljon kokemuksia, mutta tämä uusi tuttavuus hiukan poikkeaa tekniikaltaan aiemmista.
Joo alan itsekin kallistua siirtopumpun kannalle. Olen kuunnellut sitä ja kun virrat kytkee, ei aina pumppu käynnisty lainkaan. Vaikuttaa siltä, että ei jaksa lykätä ainetta jos on tehnyt hiukan painetta. Lähtee ilmeisesti kuitenkin miten kuten pyörimään, kun jakajapumppu alkaa ottaa ainetta. Mielestäni pitäis aina hyrrätä kun virrat päällä, sillä pääseehän tavara paluukiertoon, kunhan siihen tulee hiukan painetta.
Kun käynnistää niin aluksi käy nätisti n 20sekunttia, jonka jälkeen lykkää hiukan savua ja käy epätasaisesti,  kun koittaa antaa kaasua heiluu kierrokset . Hetken päästä tasaantuu ja lämpimänä ei ole lainkaan oireita. Koneeseen on lisätty hiukan syöttöä dieselkorjaamossa aikanaan, olisko tuo, tai vuotava suutin syynä.
Joku jäykkä linja tosiaan pitäis olla, jotta sen saisi siististi kiinni. Olen kyllästynyt vetämään kaikkia pitkiä roikkia, olivat sitten sähkö, tai vesiletkuja. Eikä ne kelalle pyöritettävätkään oikein toimi. Olisi paljon mukavampi kun letkut olis lyhyitä ja liittimiä kaikkialla, siis aina lähellä. Pesuri voisi olla yhdessä paikassa eikä siihen tarvitsisi kääriä tai rullata mitään.
Kyllä meillä ainakin tuli heti, kun virrat panee päälle. Ei tarvitse ajovalot olla edes päällä. En tiedä sammuvatko valoisalla itsestään, mutta  ainakin hämärässä paloivat.
Sivuja: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 70