Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 65

Viestit - Hevi

Maalämpökenttä ei kovin isoa alaa vaadi. N. 0,1 ha alalle saa jo 400m kentän, helposti. Putket voi vetää 1,5m välein.
Kyllä nykyiset ilma-vesi lämpöpumput toimii melko kylmälläkin kelillä ja hyötyä tulee lähes  -25C asti.  Ulkoyksikkö pitää asentaa ulos eikä mihinkään muualle. Kovat pakkaskaudet ovat olleet aika lyhyitä, joten  varalämpö onnistuu sähkölläkin jos tavoite on vain joku +10C.  Esim Atlantic pumpussa on 9KW vastukset joita sopiva määrä ohjataan avuksi kovilla pakkasilla. Sähkökatkon sattuessa on kunnon agrekaatti hyvä apu, koska sillä pysyy mahdolliset pakasteetkin jäässä. Tietysti öljy tai puukattila voi olla myös varana, jos semmoinen on, ja kattila on iskussa. Sähköä tarvitaan silti kietovettä ja mahd. poltinta varten.
Läheltä seuranneena tiedän, että maalämpö on vieläkin parempi. Maapiirillä ei edes niin kallis kuin porakaivolla.
noita turpavärkkejä on monenlaisia. Kaikissa ei ole kierteitä lainkaan
Varmasti saa säästöä vesi-ilmapumpusta. Toi alennettu lämpötila on kyllä haastava. Mikäli asuu kohtuumatkan päässä voi käyttää GSM hälytyintä, esim Simbal. Laitteeseen voi määritellä minkä lämpöalueen ulkopuolelta hälytys lähtee. lisäksi laite hälyttää sähkökatkoista. Itse käytän tuota nuorten taloa vahtimassa, kun ovat työn vuoksi paljon poissa. Sähkökatkon sattuessa voi käynnistää agrekaatin ja vääntää verkonvaihtokytkimestä. Vesijohtojen jäätymisen voi estää aika pienellä tiputtamisella
Kiitos tiedoista. Tuleeko se yläpään turpaholkki sylinterinvartta vetämällä, vai jääkö se paikoilleen ja varsi tulee läpi.
Elikkä miten sen turpaholkin saa ulos jos on hiukankin jumahtanut.
Ok. Tollasia epäilyksiä oli kumikorjaamossakin. Pitänee tilata uudet vähän kesemmällä. Pitää vain katsoa rengaskoko tarkkaan, että neliveto pelaa. Onneksi takapyörät lahes uuden läpimitassa
Trimassa semmonen läpimenevä kauhankääntösylinteri. Yläpään putkessa olevasta pikkureijästä tiputtaa. Onko kellään kokemusta korjauksesta. Yläpään stefa ilm vuotaa, mutta miten saa vaihdetuksi, kun purettavissa vain alapäästä.
Alko Nyykkärin TL100ssa  etukumi vuotamaan vanhuuttaan. Ei varsinaista vauriota vaan murtama. Rengas korjattiin ko. kohdasta kumikorjaamolla, ja lisäksi pantiin sisäkumi reilulla talkilla. Mahtaako tollainen sisäkumitettu kestää kuormaajakäytössä, vai pitäiskö ottaa uudet renkaat lähiaikoina.On se ehjäkin rengas reunoiltaan aika haavainen.
Pitäis aloittaa palkanalennusneuvottelut, niin maskintekokin voisi kannattaa. kun pari kertaa palkat puolittaa, niin voisi olla kohillaan. ei meidän hinta/verotasolla mitään rokotteita tehdä.
Oletteko muuten tietoisia, että on maita joissa ihmistyö on niin halpaa, ettei sepeliäkään kannata konemurskalla tehdä. Tuhannen ukon rivi vaan hylätyn kadun varteen istumaan jalat ristissä ja turbaani päässä. Kuorma-auto kippaa pieniä kivikasoja pitkin matkaa. Ukot hakkaavat niistä käsipelin sepeliä.
Vastaus on aika selvä. Siksi, että jos joku taho alkaa valmistaa rokotetta, niin käy kuten maskituotannon. Lintilä lupasi, että kyllä omia maskeja sitoudutaan käyttämään. Nyt maskivalmistajat myyvät jo koneitaan ja lopettavat tuotannon. Ei akuuttiin hätään voi mitään tehdasta perustaa, ja pitkällä juoksulla ei meillä voi rokotteita tehdä. Kun palkkataso pudotetaan ensin neljännekseen nykyisestä, niin voisi ehkä harkita.
Kyllä Lintilä sai kotimaisen maskituotannon käyntiin, ja lupasi että maskeille on tarvetta. Nyt kumminkin Huoltovarmuuskeskus ostaa tavaran kiinasta, kun on niin ihanan halpaa. Pettikö kepu maskivalmistajat?
Juuri näin. Siinä käy käytännössä niin, että kun yhdelle kumartaa, niin toiselle pyllistää. Hallituksessa pysyminen on vaatinut jatkuvaa sopeutumista ja nieleskelyä.Kyllähän tämä Haaviston juttukin meni läpi Kepun sormien
Eipä siitä ole näyttöä, eikä tietoa. Jos pitäis veikata niinku autotesteissä niin
Edut
+Ei rahaa eurooppaan
+Ei rahaa maahanmuuttajille
+Maltillisempi tahti luonnon suojelutoimille
Haitat
-Osaamattomuus maatalousasioissa
-liiaksi yhden asian liike
-rajoittunut kyky tehdä yhteistyätä
No juu. Näyttää vaan olevan niin, että yhteiskunnan säännöt ovat erilaisia eri aatemaailmaa edustaville. Sananvapauden kanssakin on käynyt niin, että toisten sana on vapaampi kuin toisten. Menneinä aikoina sääntöjä  rikkoivat pahoja asioita edustavat henkilöt. Nykyisin rikotaan sääntöjä hyvien asioiden puolesta ja se onkin aika hyväksyttävää. 
Vanhat keskutajäärät kammoksuvat rahan mättämistä eurooppaan. Samoin kummeksutaan rahan ripottelua ties minne kotimaahan.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 65