Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 54

Viestit - Hevi

No lopulta selvisi syy tuohonkin. Monesti tehtaalta kyselin, mutta ei selvinnyt asia. Aikanaan suositeltiin koittamaan aallotettuja kolakuljettimen koliakin, jotka vain söivät kolakuljettimen pohjan miltei puhki. Nyt tehtiin kolakuljettimeen remonttia sekä vaihdettiin ketjut, ja eturumpu uuteen. Samalla syöttö parani oikin selvästi. Jatkuva rouskina muuttui tasaseksi menoksi. Vanha rumpu oli kumirenkailla varustettu peltilieriö, kun taas uusi on ohuempi akseliputki ja kiekot/ratas keskellä. Nähtävästi vanha lieriöakseli oli liian tukkiva, eli vilja pakkautui sen alle, eikä mennyt vappasti eteenpäin
Meillä kylvetään VM:llä. Osa kylvöistä tehdään silti aivan perinteisesti muokaten. Pyrimme oikeastaan vähiin ajokertoihin, mutta Suorakylvöä sovelletaan valikoiden. Lohkot joissa silputtua olkea on paljon kultivoidaan syksyllä ja muokataan keväällä. Useimmiten näitä ovat kauran ja vehnän olki. Ohramaita joko suorakylvetään tai muokataan ainoastaan keväällä. Pahoja juolavehnälohkoja saa kuritettua ruiskuttamalla glyfosaatin syksyllä muokkaamatta, ja suorakylvön jälkeen toisen kerran keväällä. Voikin sanoa, että kaikki menetelmät ovat käytössä, ja niitä sovelletaan tapauskohtaisesti. Kyntö, kultivointi, muokkaamattomuus, äestys, jyrsin.
Myös oljen polttoa on käytetty harvakseltaan (vain poikkeuksellisen pahan olkitilanteen vuoksi)

oikeastaan
Kasvintuotanto / Vs: Maanäytteen ajankohta
: 31.08.19 - klo:21:25
No ota näytteet huomenna ja tilaa pikana analyysi. Viet vielä itse näytteet labraan. Mun mielestä aiankin Seilabilta sai pikana, jos kukkaroa vähän venyttää
Kasvintuotanto / Vs: Maanäytteen ajankohta
: 31.08.19 - klo:18:30
Jos oikeen tulkitsen, on viljavuusnäyte voimassa 5 kalenterivuotta, jona aikana voi kyseisellä näytteellä lannoittaa. Ilmeisesti ei haittaa vaikka voimassa olevaa vijavuusnäytettä ei olisikaan, mikäli ei lannoiteta. Elikä jos näyte menee vanhaksi esim 16.10.2020 voi seuraavan näytteen lähettää labraan vaikka 1.4.2021 ja jos saa tulokset 20.4.2021 voi lannoittaa  niillä esim 25.4.2021. Toisaalta syksyllä 2020 voi olla mukavampi ottaa, eikä siitä siitä vuoden 2021 alkuun panttaamisesta ole  mitään hyötyä. Ilmeisesti fosforin tasauksen ja maanäytteiden rytmillä ole väliä.
Kasvintuotanto / Vs: Maanäytteen ajankohta
: 30.08.19 - klo:21:58
Ei kai tänä vuonna vielä tarvitse ottaa. jos edellinen on analysoitu 10/2015 niin viisi vuotta tulee 10/2020 täyteen. Mikäli kalenterivuodet ratkaisevat pitää varmaan silloin syksyllä vaan ottaa.
Kasvintuotanto / Maanäytteen ajankohta
: 30.08.19 - klo:18:04
Edelliset näytteet on otettu syksyllä 2015 ja käytetty ensi kerran keväällä 2016. Pitääkö seuraavat toimittaa syksyllä 2020, vai keväällä 2021 ennen kylvöjä.
Eikö muuten foforin tasaus elä omaa elämäänsä, eikä tarvitse aloittaa näiden uusien näytteiden voimaantultua.
Sampon tuplaketju tuntuu venyvän ihan himputisti. Tänä syksynä jo pari kiristystä tehty, ja taas roikkuu keskeltä lähes 10cm. Mistä moinen johtunee, on sentäs kaksoisketju.
Muutaman kerran jouduttu käynnistämään ruuvin ollessa täysi, kun on pitänyt vaihtaa kärryä. Pitääkö toi kytkentävaihe koittaa tehdä hitaasti, et hihna luistaa, ja lähtee pehmeemmin. Eikö toi kytkentävaihe rasita ketjua eniten.
Olenko ymmärtänyt oikein, vai oikein väärin
En löydä tästä minun maatilani versiosta oikein mitään raporttia. Kun ottaa kohdan raportit, tulee sivu, jossa allekkain peruslohkot, ja kylvö, lannoitus, sekä muokkaus. En käsitä mikä raportti se on. Esim lannoitteiden kauppalista puuttuu, samoin siementan ja kasvinsuojeluaineiden. Samoin puuttuu lannoitteet lohkoittain. Siis onko multa jotain nyt jäänyt huomaamatta, eihän ohjelma voi tuollainen olla?
Olisko tuo kehitys tehty neuvojia varten. On tavallaan hiottu ne kohdat, jotka suunnitelman tekovaiheessa tarvitaan. Lannoituspäivien tai muokkauspäivien täytöt ei yleensä koske neuvojaa, eikä raportit, tai varastokirjanpitokaan. Moni saattaa tuhertaa kynällä neuvojan tulostamiin lohkokortteihin tietoja. Raporttien kohdalla on vähän sama.Mahtaisko auttaa jos alkais teettää kaikki vaiheet neuvojilla. Kiikuttais tiedon niistä rikoista joita esiintyy. Samoin myrkkykaapin inventaarilapun. Lannoituspäivät, muokkauspäivät, jne
Pakko myöntää, että välillä tuntuu, ettei kentän ehdotuksia kuunnella ollenkaan. Esim varastokirjanpito oli paras siinä ihan ensimmäisessä visussa.
web visussa se muuttui ihan mahdottomaksi, eikä sitä tullut käytettyä ollenkaan. Minun maatilaversioon se luvattiin korjata, mutta siinä ei ole koko kirjanpitoa.Tässä kohdin on käynyt niin, että ohjelman kehitystyö on ollut ohjelman huononnustyötä.Raporttien osalla on myös puutteita.
Mitenkä muuten kilpailijoiden ohjelmissa on varastokirjanpito, ja nuo päivämääräsyötöt tehty
Kumpi on fiksumpi Suonentiedon vai Softsalon ohjelma
Antakaa palautetta kaikista puutteista joita huomaatte. Soitin tukipalveluun ja sieltä sanottiin, että kovasti toivovat käyttäjäpalautetta
Miten toimii päivämäärien syöttö Softsalon, tai Suonentiedon ohjelmissa. Voiko kylvöpaivän saada lannoituspäiväksi erikseen syöttämättä.
Toinen päänsärky ohjelmassa on vaikea varastokirjanpito. Oletteko oppineet sitä käyttämään. Inventaarin teko nopsaan ei ainakaan mulle avaudu
Lannoituspäivämäärää ei pysty syöttämään kuin yksitellen, joten piti mennä ohjelman vanhaan versioon, jossa onneksi homma onnistui. Asia luvattu korjata "kuittaa tehdyksi napin yhteyteen" ketjutustoimintona.
Onko muilla tietoa tästä, ja muista luvatuista korjauksista
Eikö olisi viisainta, että myytävissä tuotteissa vaadittaisiin aina valmistajan nimi suurilla kirjaimilla. Eihän Pirkka ole mikään valmistaja, eikä rainbow, kuten ei Pohjolan meijerikään. Elikkä pitäisi laki säätää, ettei mitään Privat label tuotteita saa myydä ollenkaan, vaan tuotteet pitäisi olla selkeästi valmistajan tuotemerkkejä.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 54