Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 65

Viestit - Hevi

Ok. Ilmeisesti viherkesanto kerryttää, mutta siitä ei makseta. Koulutusmateriaalia luin, ja siinä tosiaan on, ettei efa kesanto saa korvausta. Koska olen jo syöttänyt,  ja ohjelma sen hyväksyy, niin todennäköisesti kerryttää, mutta ei makseta
Luin että ei makseta kasvipeitekorvausta. Kukaan silti tuskin voi väittää, ettei oikeesti ole aidosti kasvipeitettä. Tulkitsen niin, että kun syysilmoituksessa ilmoitetaan aidon kasvipeitteen ja kevytmuokatun ala, niin viranomainen sitten jättää efa kesannon vaan maksamatta. eli osasta aitoa kasvipeitettä ei vaan makseta. Meniköhän oikeen.
Ohjema ei valita, jos sen syöttää aitona kasvipeitteenä
Jos on kesantonurmi täyttämässä viiden prosentin vaatimusta, niin ilmoitetaanko tuo aitona kasvipeitteenä, ja saako korvauksen. Entä se osa joka ylittää 5%n
Joskus 2000 luvun alussa urakoitsioiden keskuudessa tehtiin tutkimus, jossa kokemukset oli huonoja.Vuodot lisääntyivät, liikaantuminen lisäntyi jne. Moni siirtyi takaisin mineraaliöljyihin. Vielä nytkin käytetään käsittääkseni vain kohteissa joissa sitä vaaditaan, kuten rantatyöt, tai pohjavesialueet.
Miten nämä öljyt ovat kehittyneet. olisihan houkutelevaa käyttää esim kaivureissa, ja miksei myös traktoreissa näitä. Ovatko ominaisuudet yhä mineraaliöljyä huonommat.
Käsittääkseni näitä on kahta perustyyppiä, eli kasviöljypohjaiset ja esterit.
Onko kokemuksia
Yhtä vain ihmettelen. Yleensä rahat saa takaisin jos tuote on viallinen, miksi näin ei ole kännämyrkkyjen kanssa. Sitten vielä sekin, että pyretroideja myydään edelleen rapsikuoriaisiin.Miksi jos kerran eivät tehoa.
Alalla on mielestäni selvää kusetusta, annetaan ymmärtää, että aineen teho riippuu tästä ja tuosta, ja voimakkaan kännäpaineen vuoksi tulee uutta kännää samaa tahtia kun vanhaa kuolee. Isännät vetää lukuisia kierroksia aineita, ja mikään ei tehoa. Viljelijää saa kusettaa, tuskin muilla aloilla voisi olla näin.
Avaunt, Mospilan, vai pyretroideista Mavrik, entä tämä uusi  pyretroidi Nexide (taitaa olla lähes sama kun karate zeon). mikä on paras
Tehtiin rypsin kuoriaisiin eka torjunta Mavrikilla. teho lähes nolla. Toinen kierros Mospilanilla. Pari päivää seurattu, ja känniä runsaasti. osa liikkuu tahmeasti, mutta osa vilkkaasti. parikymmentä yksilöä reunoilla/kasvi.
Jotain tekisi mieli vielä vetää, koska kolmannes taimista vielä tuloillaan nupulle.
Minkälaisia nämä vakuutusyhtiöiden katovakuutukset ovat. Itsellä ei ole, ja tulipahan mieleen, että korvaako ne jotain tällaisena keväänä, kun märkyyden vuoksi on  monenkin kylvöt epäonnistuneet.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt -21
: 27.05.21 - klo:19:49
Nyt sataa siihen malliin, että alkaa osaksi itäneet pellot olla veden peitossa. Kauanko vilja sietää täydellistä vesikylpyä ennen kuin tukehtuu
On kyllä vaikea uskoa, että mataloudenkaan  etu voi pitkän päälle olla tämmöiset elatusapupaketit Italialle ja yleensäkin eteläeurooppaan. Paketti ei edes sisällä Koronan vaikutuksiin suunnattua rahaa kuin vähän. Kannattaa miettiä niinkuin pitemmälle, ja suuresti. Voiko huonoa taloudenpitoa hoitaa rahaa painamalla. Salekin on juuri tätä proplematiikkaa miettinyt, ja aiheesta. Saksan pankit tässä hakevat tulosta, ja yleensäkin Saksa ja Ranska hyötyvät siitä fiskaaliunionista. Tässä on vaarallinen tie yhteiseen budjettiin.
Ei Kepu tässä maataloutta ole mitenkään auttamassa, vaikka pakettia kannattavat. On muuten jo uusi paketti suunnitteilla, että ei jää tähän.
Wille Rydman selosti asiaa tosi hyvin Susanna Päivärinnan haastattelussa.
Tykkään urheilusta. Silti olen sitä mieltä, että kirkon kellot sopii asiaan aika huonosti. Tykinlaukauksetkin olisi ollut parempi
Elikä MF3090 toisen nostokynkän lukitus petti taas. Kysessä on siis aluslevy, joka pitää pulttia paikoillaan, ja estää suuren aluslevyn avulla nostokynkkää liukumasta booreilla ulos. Nostokynkissä on jo klappia, ja ilmeisesti liike iroittaa tämän lukituksen. Onko jollain hyvää korjauskonstia
Kytkin temppuili, eli veto meni kokonaan pois päältä, jos koetti hitaasti kytkimellä mennä vaikka koukkuun. Säädettiin polkien yhteydessä olevaa rajakytkintä ottamaan vasta syvemmällä. Nyt veto pysyy päällä vaikka kytkimellä luistattaa, mutta tuli vikakoodi "48".  Onko joku perillä näistä.Mikä yleensä on tuon kytkinpolkimen rajakytkimen tehtävä
Nelisen vuotta ollut käytössä,eikä ole tarvinnut liuosta kuin kerran n. pari litraa lisätä. Täällä meilläpäin on aika tasaiset maat, mutta kyllähän tuo putkisto hiukan aaltoilee. Ei ole niin tarkkaa, kunhan ilmaus tehdään huolella. Paikallinen putkiliike pyöritti liuosta pari tuntia ison astian kautta ja ajoi kuplat ulos. Kenttä tehtiin ihan kaivurityönä, eikä mitään sihtejä tai laseria ollut. Siksakkia kenttä on, mutta vain vaakatasossa.
Maalämpökenttä ei kovin isoa alaa vaadi. N. 0,1 ha alalle saa jo 400m kentän, helposti. Putket voi vetää 1,5m välein.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 65