Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 59

Viestit - Hevi

Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 07.05.20 - klo:20:33
Hiukan yli puolet kylvössä. Multaisimmat lohkot hyviä, mutta saviset ei oikeen murene ja yllättävän kosteita. Samankin lohkon eri kohdat kovin erilaisia.
Juu. Huomasin käyttäneeni väärää nimitystä. Siis käyttäni liittimet on kysiliittimiä, sellasia kun paloletkuissakin näkee, tosin pienempiä käytän. Vai pitääköhän hyväksyä se tosiasia, että liittimet vuotaa aina vanhemmiten pikkusen. Olipa hydrauliikka, tai vesi, niin tihkuu.
Käytän sakaraliittimiä painepesurin vedensyötössä, samoin ruiskutusveden siirrossa, ja kasvihuoneen letkussa. Alkanut vähän harmittaa, kun sakaraliitin aina tiputtaa. Ei paljon, mutta kuitenkin. Olen koittanut löytää ns. parempia sakaraliittimiä, mutta aiana törmään semmoisiin messinkisiin, jotka ilmeisesti sen verran pehmeitä, että aikansa kun käyttää, niin kynnet ei purista kappaleita yhteen. Olen ostanut tiivistekumeja noihin, mutta ei vaan pidä kauaakaan. Löytyykö markkinoilta mitään koneistamalla tehtyjä sakaraliittimiä, joissa olis laadukkaat tiivisteet.
Onko kokemuksia noista muovisista gardena puutarhaliittimistä. Kestävätkö ne miten pitkään, ja ovatko pitäviä
Kasvintuotanto / Vs: Kipsiä pellolle
: 24.04.20 - klo:12:08
Niin, eikö PH pitäiskin olla korkea. Sitä vaan olen kuullut, että kipsi on neutraali, eikä vähennä sinänsä happamuutta. Fosvoria kait pidättelee valumasta yms .
Vähän taitaa kokemuksia olla ko. tavarasta
Kasvintuotanto / Kipsiä pellolle
: 19.04.20 - klo:19:19
Onko kellään kokemusta kipsistä. Jaralle taitaa olla ongelmajätettä, mutta miten toimii. Vaikuttaako kalkin tavoin, vai onko jotain haittoja ilmennyt. Aika tarkkaan on rajattu millaiselle lohkolle passaa. Meillä yksi savimaata oleva lohko sopii kartan ja viljavuuden mukaan.
Vähintä, mitä hallinto voisi tehdä, olisi laittaa vipuneuvoja  varoittamaan seuraavasti:"olet hakenut lisävuotta ympäristösitoumukselle ja ilmoittanut suojavyöhykenurmen tilalle toisen kasvin" Sinun pitää myös täyttää/lähettää lomake 479 jolla luovut ympäristönurmet toimenpiteestä.. Mieluiten koko 479 sähköisenä päätukihaun yhteyteen
Kyllä tarvitaan, ja kannattaa tehdä valmiiksi useampi tuosta 479:stä . Nämä lomakkeet kannattaa antaa luottohenkilöille allekirjoitettuna, ja ohje palauttamisesta, että ainakin yksi lomake varmasti menee perille jos isäntä on nukutettuna hengityskoneessa.
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 13.04.20 - klo:11:04
Mepun majorissa on 2,2 mm ulkoseula, jolla lähtee aika hyvin. Aikaa kuluu tietysti, mutta jos ollaan kelpoisuuden rajoilla voi pistää aika kovalle, niin silloinkin riittävä määrä lähtee ja saa lähes pari tonnia tunnissa. Mikäli kone on sopivasti viritetty, ei tarvitse paljoa valvontaakaan.
Siis, mitä tukien takaisinperintään tulee, niin sääntö on aivan selkeä. Jos menet kyntämään yksittäisen suojavyöhykkeen, etkä ole tehnyt päätukiajan puitteissa koko lisätoimenpiteestä luopumista lomakkeella 479, niin peritään koko viiden vuoden tuet tuolta lisätoimenpiteeltä, siis suojavyöhykkeeltä sekä lhp nurmilta.
Totta kai järkeen käy, että kun jättää lomakkeen 479 niin asia on selvä, eikä silloin tule takaisinperintää eikä sanktioita, mutta 479 ei vaan perusteiltaan ole ilmoitus vaan hakemuslomake. Siksi tuo lisätoimenpiteestä luopuminen pitäisi olla Sähköisessä tukihaussa ruksaten tehtävissä.
Antaa hyvin epävarman kuvan asiasta
Taitaa olla koira haudattuna sääntöihin. Niillä joiden ympäristötuen sitoumuskausi päättyy nyt keväällä 2020 on mahdollista kyntää suojavyöhykenurmi. Vai onko?
Tässä näyttää olevan tukien kannalta todellinen  vaaran paikka.Suojavyöhykenurmi kuuluu Ympäristösitoumuksen toimenpiteeseen" Ympäristönhoitonurmet", joita ovat myös pitkäaikainen ympäristönhoitonurmi ja LHP nurmi. Mikäli olen oikeen ymmärtänyt pitää kevään päätukihaussa hakea jatkoa ympäristösitoumukselle, siis koko sitoumukselle.Tällöin sitoutuu myös lisätoimenpiteeseen " Ympäristöhoitonurmet"
siis ei voi luopua suojavyöhykenurmesta sähköisessä tukihaussa lainkaan.
Nyt sitten kun olet hakenut vuoden jatkoa ympäristötuelle, voit täyttää lomakkeen "Ympäristoumuksen  toimenpiteiden muutokset". Lomake no.479 Jossa ilmoitetaan Ympäristösitoumuksen toimenpiteestä luopumisesta. Siis ei voi luopua vain suojavyöhykenurmesta, vaan koko lisätoimenpiteestä "Ympäristönhoitonurmet". Eli et voi enää ilmoittaa esim lhp nurmea. Omallla kohdalla tuo ei haittaa, koska suojavyöhyke on ainoa " Ympäristönhoitonurmi" Kaikkein epäilyttävintä on se, että lomake 479 on hakemus, jossa vaaditaan perustelut muutokselle. Siis et välttämättä tiedä ennen 1.5.2020 Saako suojavyöhykkeen kyntää, vai ei.
Lomakkeen 479 ohjeissa mainitaan vielä, että valtioneuvosto voi asettaa hakurajoituksia haettaviin toimenpiteisiin.
Mielestäni tämä näyttä aika oudolta
Millonka noi viimevuoden tukijämät maksetaan.
Periaatteessa on helppo tehdä masiina joka lykkää sopivalla paineella kaasua kitusiin, mutta kun masinan pitäisi osata hetkeks heivata ja päästää aina uloshengitys helpolla pois. Ilmeisesti sen pitää osata myös mukautua potilaan hengitysrytmiin, eli potilas määrää tahdin, eikä joudu hengittämään pakkotahtisesti. Fiksuimmat koneet kai osaa myös havaita, mikäli potilaan hengitys on parantunut, ja ikäänkuin vähentävät tehoaan tai heivaavat. Tätä viimeks mainittua ominaisuutta ei kaiketi vanhimmissa koneissa ole
juu, määrät on tosiaan vaan muuta litra minutissa. viikset vois varmaan helpolla tehtailla itekin
Entäs noi happiviikset joita käytetään lievis tapauksis rikastuttamaan hengitysilmaa. Ilmeisesti virtausmäärä on todella vähäinen
Juu. Siis ei mitään oireita, kun vaan mietin että viljelijät on niin hyviä montöörejä, että hyviä vinkkejä ja niinkun rakennussarjaohjeita vois laittaa
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 59