Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17

Aiheet - Hevi

Onko kellään painepesuri kaukana pesupaikasta, Olen miettinyt pesurin painepuolelle linjaa, jolloin voisi pitää pesuria vanhassa paikassa (ent karjakeittiö). Sopiva pesupaikka olisi n. 30m päässä. Millaista putkea pitäisi olla ,jotta linja kestäis väh 130 bar. Linja tulisi kesäkäyttöön ja se olisi voitava puhaltaa tyhjäksi.
Taloon tuli traktori MF5455 ja siinä on renkaina 540-65R38 ja edessä 440-65R28. Tässä nyt pohditaan riittäiskö kylvötyöhön tuollaiset pyörät näin keveälle (n4T) traktorille ilman paripyöriä?
 Kylvökone on Jukon HT3000. Renkaat on sen verran leveät, että 16.9R38 levittäisi traktorin reilusti yli kolmen metrin, mutta eivät kuitenkaan yli 600mm jota kai pidetään paripyörää korvaavana. Tuo kylvin ei vedossa kovin paljon anna painoa takapyörille, mutta päisteessä toki antaa.
ON tuollainen Massikan 5455 mallia 2003 ja öljypohjan pulttien kautta on pientä öljyvuotoa. Pultin kanta märkä. Tässä mallissa pultti on aika pitkä ja menee lohkon puolelta näkymättömiin. Tiivisteen välistä ei vuoda mutta pultin kannoissa tippoja. Onko kellään kokemusta, että voisiko nuo tiivistää jotenkin.
Pitääkö noihin kyselyihin todella vastata? Turhaa työtä ja aikaa menee tuossakin . Maksaako Tike palkan näistä
Kuivurin roskat on menny tähän asti pitkin mäkeä. Nyt päätimme rakentaa roskakärryille oman tuulilta suojatun katoksen, jonka katolle laitoimme antin sykloonin. Sykloonissa on kaksi sisäänmenoa, eli esiputsarille ja pohjaimurille omat. nyt vasta esiputsari kiinni ja koekäyttö osoitti että pohjaimurille tarkoitetusta aukosta tulee jonkin verran ilmaa kun esiputsari käy yksin. Pitääkö molempien putsareiden käydä aina. Eli käykö jatkossa niin, että esipusari puhaltaa kuivurin pohjsuppiloon jos vain esiputsari käy? Onko kokemuksia?
Olis tarkoitus vaihtaa perinteinen Wisu veppi versioon. Onko kokemuksia tästä ja mitkä on edut/haitat vanhaan verraten. Oppiiko tuolla uudella tekemään hommat ja miten vanha aineisto siirretään.
Onko muille koskaan käynyt että sampon 2000sarjan puimurissa on torven sakarat törmänneet toisiinsa, ja mitä silloin on seurannut? Ajatteko muuten torvi sivulla, vai käännättekö joka tyhjennyksen jälkeen torven koneen kylkeen. Itselle kävi toissa vuonna niin että jokin lievä törmäys kävi ja vinojen sakaroiden päässä jonkinasteinen kolhu, joka hiottiin pois. Samassa tyhjennystorven laakeri työntyi n. pari senttiä ulos painaen kiinnityspeltiä torven päästä lommolle. oikaistua tuo saatiin kuitenkin.
Tuollainen Fiatin pohjalta tehty Nyykkäri siis kyseessä. Lähtee huonosti käymään jos on seisonut pidempään. Vaikuttais että polttoaine pakenee systeemistä ja vaatii pitkän startin. Kun konetta on käytetty hiljattain niin lähtee heti. Sitten toinen juttu jota välillä tekee on kierrosten pieni muutos tyhjäkäynnillä. Siis välillä kierrokset tippuu hiukan, aivan kuin sammuisi, mutta samassa hetkessä ne palautuvat takaisin. en tiedä liittyykö nuo moireet mitenkään toisiinsa ja voisiko tuo kierrosten nytkähtäminen olla sammutussolenoidin temppuilua.
Saapa nähdä mitä ongelmia tulee, kun koneisiin tulee sekä Egr (pakokaasun takaisin kierrätys), että urearuiskutus. On meinaten melko varma, että ureavehkeet ryytyy talvella. Olivat jo Sampon tehtaallakin manailleet että ainakin puimureihin tietää ongelmia.
Tuli puitua valoilla pari tuntia.Ihmettelin vaan mistä johtuu valojen ajoittainen himmeneminen. Samalla kun valot himmenevät kuuluu "naks" ääni jostain sähkökaapin alueelta, ihan kuin releen ääni.
Hei! monellako lämpiää kuivuri hakkeella tai pelletillä.Pelkän kuivurin takia ei hakelaitosta kannattane tehdä. Pellettipannu on ilmeisesti jonkin verran halvempi, eikä vaadi järeitä kuljettimia. Pelletin hinta on noin puolet öljystä. siis sama energiasisältö. olisi mukava tietää onko porukalla näitä.Hakepoltin polttaa kuivurin roskatkin, miten lie pellettipolttimen kanssa.
Jo uutena väljä koukku on vuosien saatossa väljistynyt. Ei ole haitannut traktoreissa joiden koukussa on  tasopinta, jonka päällä kärryn koukku lepää. Nyykkärissä on vain pelkkä koukku, ilman mitään tasopintaa, jolloin kärryn koukku käyttäytyy metkasti. Kärryn koukku ei ole vaakasuorassa kuin eteenpäin vedossa. Heti kun tekee kurvia, kiertyy kärryn koukku akselissaan ja paukahtaa melkoisesti. Pitäisikö hitsata jämptimmäksi?
Näyttää Steinar kaura paljon valmiimmalta kuin Xanadu ohra. Kasvuaikojen mukaan Steinar olisi 101 ja xanadu 94.
Kylvetty parin päivän sisällä, mutta ohrassa vielä vihreitä paikkoja ja päät osin pystyssä. Kaura näyttää tasaisen vaalealta. Voiko noihin kasvuaikoihin lainkaan luottaa?
Eikö 10€ tonnilta ole kovin pieni hintaero rehuohraan, ainakin jos joutuu lajittelemaan. Ei tuolla hintaerolla kannata mitään panostaa. yleensä suositut mallaslajikkeet ovat senverran tautisia, että vaativat kalliit lääkkeet. Olen viljellyt Tipleä ja Xanadu ohraa. Tipleä vaivaa punahome herkästi, ja Xanadu on mulla ollut pienijyväinen ja heikkosatoinen. Paras kokemus on Annabelista.Toisaalta joku monitahoinen aikaisempi voisi olla järkevä.Vai mitä sanotte.
Onko porukalla tämän tyypin vakuutusta. Traktoreihin saa jos on riittävän nuori. Joillain alle 10v ja muistaakseni IF:llä 15v. Saakohan puimuriin joltain yhtiöltä. Lähivakuutus ei ainakaan myönnä kuin kiven tai kannon sisäänmenoon. Meinaan sellaista vakuutusta, joka korvaisi rahtikoneen tai vuokrakoneen kun moottori tai puintikoneisto laukeaa muun kuin kiven tms seurauksena.
Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17