Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 38 39 [40]

Viestit - luomuviljelijä

Kasvintuotanto / Vs: Rypsi/säilörehunurmi
: 01.05.11 - klo:12:41
Kyl toi vois hyvinkin toimia. Itse olen kylväny rypsin yleensä kesäkuun 5.-10. päivänä. Eli ensin pikakesantona että pääsee varmasti rikoista eroon ja sit kylvö. Pitää koittaa itsekki tota ekan säilörehun jälkeen kylvöä. Heinän kylvön jättäisin seuraavaan kevääseen.
Kasvintuotanto / Vs: Koska kylvöille?
: 29.04.11 - klo:06:53
10 ha apilaa täydennyskylvetty. Paskaa ajettiin pari päivää sitte muutamalle hehtaarille ja kynnettiin. Eilen tasattiin osa ja nyt lähden tasaamaan loput.
Eikäs tavanomaista siementä saa käyttää yleisluvalla ilman kysymistäkin jos siementä ei löydy koko maasta luomuna? Ei mulle ainakaan oo tarkastaja kertaakaan valittanu..
Kuinka hankala prosessi on lähteä kasvattamaan luomua?Olen ajatellut siirtyä luomulihantuotantoon mutta itse käytäntö ja kustannukset arveluttavat...?
Kiva trolli.

Meet kurssille ja myyt ruiskun pois. 2 vuotta tulee paskaa hintaa viljasta, sit alkaa lyyti kirjottaa. Kunnon tuet saat heti. Varaudu tarkastajien ovensaranan kulutusjuhliin. Luomussa ei sun tarvi stressata storibien ja glyfojen kanssa. Yaralaiset voit jättää laskutaidottomien hankittavaks. Jos kylvimessä on väliseinä, poista se. Ja jos oikeen kunkku olet, kylvä huiskahännällä. On nopeeta.



Ei kannata poistaa sitä kylvinkoneen väliseinää. Seoksia kylväessä kätevä kun saa kylvää herneen tai härkäpavun lannotevantaiden kautta syvään ja viljan matalampaan.

Eikä siitä luomuun siirtymisestä kyl mun muistaakseni mitään kustannuksia ole. Luomutarkastukset vaan maksaa.
Jos peltoa riittää niin ei mitään ongelmaa. Luomusato on keskimäärin 30% pienempi kun tavanomainen ja ensimmäisinä vuosina voi olla enemmänki. Luomuun vaan  ;)
Maitoa on juotu aina ja tullaan myös juomaan.

Onhan leipää ja lihaakin syöty aina mutta eipä se tunnu hintaan vaikuttavan.

Kiintiöiden poistumisen jälkeen maitotilat laajentavat reilusti paremman kannattavuuden toivossa ja näin aiheuttavat itse maidon hinnanlaskun. Hinnan laskua kompensoidaan tanskan malliin laajentamalla lisää.
Lainaus
Mien luomuviljelijän peltoon investointi auttaa verotuksen maltillistamisessa, kertoisitko ihmeessä lisää?

Ojitusten, kalkitusten, tilusvaihtojen, lohkojen yhdistämisten ym. kulut voi vähentää verotuksessa.
Eiköhän sitä verotettavaa yleensä kerry sitä mukaa mitä enemmän on eläimiä ja mitä enemmän eläimet tuottaa maitoa ja mitä halvemmalla niitä maitolitroja tuotetaan. Se onkin toinen juttu kannattaako sitä isoa veronmaksua tavotella. Itse mieluummin investoin koneisiin, rakennuksiin ja peltoon kuin maksan ylimääräistä veroa.
Jos halvan haluaa eikä osaa/ehdi itse rakentaa omasta puusta niin pressuhalli on hyvä vaihtoehto. Se vaan ei oikeen suomalaiseen maalaismaisemaan sovi.
Luin maatilan pellervosta jutun Joukolan tilan pihatosta ja ihastuin heti tohon vinokuivikepohjaan. Kestokuivikettakin ajattelin mut taitaa olla kuivikkeen menekki niin suurta ettei kannata. Kompostipohja ois varmasti lehmälle paras mut toimiiko se turpeella tai turpeen ja oljen seoksella? Jenkkilässä ilmeisesti kuivitus kaikissa pelkällä purulla. Kaks vinopohjaista makuualuetta keskellä ja ruokintakäytävät reunoille. Ruokintakäytäville raapat putsaamaan 10-11kk/vuosi ja traktorilla sillon kun käytävät jäässä. Ruokinta ulkoa apevaunulla. Seinien yläosaan verhot. Varmasti ois reilusti halvempi kuin perinteiset makuuparsipihatot kun parrenerottajat, parsipedit, muutama lantaraappa ja muutama turha käytävä jäis pois. Ja huomattavasti nopeampi rakentaa. Ja lehmä tykkää kun saa mennä makuulle just siinä asennossa kun haluaa. Ja rakennuksen voi täyttää vaikka emoilla jos alkaa tissinkoitto vituttaa :)
Muumit levittää belaruksella.. Ite kyl rakentaisin kylmän vinokuivikepohjaisen pihaton lypsyasemalla. kyllästyny hitsailemaan parrenerottajia ja tappelemaan lietelannan kanssa.. Ja kuivalanta sitoo ravinteet parhaiten. ruokinta appeella. helppoa ja halpaa. lannanpoisto raapalla kunnes käytävät jäätyy. ja mitoitus sen mukaan mitä ite kerkee hoitamaan eli noin 40 lehmää+ nuoriso.
Itekki olen sitä mieltä et McHale ja Welger varmasti parempia ku toi jonnu mut jonnu oli melkeen kymppitonnin halvempi. Kymppi on iso raha..
Elikkä ensimmäistä pyöröpaalainta oltais ostamassa ja oltiin jo päätetty että joko McHale f550 tai Welger rp 245 suomi. Käytiin kuitenkin hankkijaltakin kysymässä tarjouksia ja saatiin todella edullinen tarjous jd 644 -paalaimesta. Onko kellään kokemusta tosta jontikasta? McHalesta ja Welgeristäkin voi kertoo mielipiteet.
Sivuja: 1 ... 38 39 [40]