Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 76

Viestit - -Joomies-

Itse asiassa jos noin kymmenen vuotta sitten teit järkevän lainasopparin ja unohdit kaikki pankkien markkinoimat kiinnitykset sun muut, niin 0.35 marginaalilla / 3 kk euribor on kultapossukerhossa.
Noin 10 vuotta sitte otetut lainat on maksettu pois.Eikait maatalouteen mitään lainoja yli 10 vuoden maksuajoilla oteta :o
Onko mitenkään mahdollista saada sitä kultalusikkaa vielä syvemmälle suuhun, vai onko se jo pohjassa?

Kyseessä ei ole mikään pieni kultalusikka, taitaa olla jo ihan soppakauha.
 ;D
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 14.08.18 - klo:12:54
Pahus kun on siilot piukassa viljaa eikä raatsi vielä myydä.. sunnuntai meni järjestellessä että sai pari siiloa vapaaksi ohran puinteja varten.

Missähän vaiheessa ostajat aikovat porukalla sopia pienestä hinnanpudotuksesta että saadaan isännät myymään loput varastot paniikissa?

Lokakuun lopussa tulee pudotus. Sato on siiloissa ja jyvät eivät liiku, hinnan lasku helpoin ja halvin ratkaisu.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 13.08.18 - klo:14:48
Maidon tuottajien keskusjärjestö MTK huolestuu nousevasta viljan hinnasta

https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisolta/lukijoilta-viljan-hintaan-kaivattu-korotus-1.2704476

"Vilja on toisaalta merkittävä tuotantopanos varsinkin lihantuotannossa, mutta myös maidontuotannossa. Vaikeassa taloustilanteessa, jossa koko kotieläintuotantommekin on, viljan hinnan kohoaminen aiheuttaa merkittäviä lisäkustannuksia"

MTK-Etelä-Pohjanmaa

kenttäpäällikkö

Peruskoulussa on jotain pahasti vialla, kun sisälukutaito on nuorella ihmisellä tuota luokkaa. Ensinnäkin mielipide on Airi Perälän eikä MTK:n. Hän tervehtii ilolla viljan hinnan nousua, mutta toivoo samaa kehitystä myös lihan ja maidon osalle.

Mistä tässä kannattaa nyt pahastua?

Sisäluku ja kopsaaminen. Ari Perälä, ei Airi Perälä.
Saanen udella että paljonko 45euron korotus ohratonniin tekee vuositasolla per lihasika?

Eli kuinka monta euroa enemän kuluu per possu vuodessa rahaa?

Muisto menneiltä ajoilta ja liivin hihasta loput.

Lihasika syö noin 200 kiloa ohraa kasvatusaikana. 0,2 tonnia x 45 €/tn = 9 €.
Ja101 kertoikin että (90 kiloisen ruhon) hinnassa on nousupainetta sen 10 senttiä per kilo.
Teuraita kasvatuspaikkaa kohti noin kolme per vuosi. Kyllä siitä kustannusta tulee vuotta ja sikalaa kohti varsinkin jos ei nytkään rahat lisäänny.
Tarjouksia ei tarvitse ennää ottaa vastaan, homma on aika selvä. Sopparia  täytyy vaan hioa ja muotoilla.

Ja joo, ajattelinkin että koneet lähtee jollain sopivalla alennusprosentilla kuten 20 seuraavalle omistajalle. Mutta varmaan aikaa tulee viemään, ihan eri tavalla kuin pelloista irtautuminen.

Mikä se paras ilmoituskanava oli?
Kun menee hyvin on se omaa erinomaisuutta ja kun menee huonosti on se toisten syytä.
Varsinkin se, minkä verran yksityspuolella menee rahaa, on yhden tilin järjestelmässä aivan "herran hallussa" kunnes alkuvuonna sitten vähän saa osviittaa. Ei itsellä tomisi yhden tilin käyttö sitten millään.

Tämä.
Maatalouden tililtä voi siirtää yksityistilille. Ja sitten ihmetellä kun sen yksityistilin kautta menee rahaa yksityismenoihin ihan kauheasti. Vois olla huonommissa hommissa täysi mahdottomuus pitää yllä tälläistä elintasoa.
Meillä on sivutilalla muutama tosi vanha ulkorakennus. (hirsinen vanha navetta 1800 luvulta) nyt varastokäytössä, ja vanha lato joka kanssa jostain sota-ajoilta. Kummassakaan rakennuksessa ei juur muuta hyvää. kuin pitävä katto, ja siksi latoakin on käytetty puutavaravarastona. Näille on maksettu vakuutuksia, mutta tuli mieleen, että millainen lienee vakuutusturva jos salama poltaa tai trompi kaataa tms. Saakohan noista raivuukulut vai miten lienee. Kannattaako ylipäätään vakuuttaa

Joku vanha rakennus on vakuutettu summasta. Vakuutusmaksu on muutamia euroja.
Backspace on kuin city-lehden Walter de Champ (liekö enää olemassakaan?). Kysy mitä vaan, walter vastaa mitä vaan.

Kauraa tuli muutama vuosi sitten laitettua paaliin vihantana ja esikuivaus ei onnistunut, joten märkiä ja painavia tuli paaleista. Emot sö3i kun ei muuta antanut. Ohra on paljon parempi kokoviljana. Ilman jyvämurskaa silppurissa, korjuu kannattaa tehdä taikinavaiheessa, kun jyvä on jo täynnä, mutta pehmeä. Toki jos haluaa pelkkää kortta, niin tekee sit milloin haluaa.

Emoilla homma tosiaan menee just noin. Lypsylehmillä  alle 10,7 Mj:n säilörehut tietävät aina tappioita tuotokseen, josta syystä kokoviljarehut ovat useinmiten surkeita.

Lypsynavetassa ideana ei ole rehun syöttäminen, vaan maidon tuottaminen.. noi hyötysuhteet ovat parhaimmillaan sopivissa olosuhteissa. Emoilla huomaat tämän saman ilmiön siitä, että noita kokoviljoja lehmät syövät jopa 12 kgka päivässä. Hyvää nurmirehua riittää se 7 ja lehmä pitää turpansa kiinni, sekä myös elää sillä sopivasti talven.. tällaisena vähärehuisena vuotena syöntimäärilläkin aikaa olemaan merkitystä.
Tänä vuonna tuolla on muutenkin merkitystä,kuivuus on tehnyt rehuista sellaiset.

Tästä voi koitua se positiivinen ilmiö, että nautojen ylisyöttäminen loppuu...

Ei lihoteta hiehoja 11 kilon kuiva-aineannoksilla jos 7 riittää.. samoin lehmille ei anneta varmuuden vuoksi 20% liikaa, josta 10% lykätään tunkiolle jne...

Onko tämä kuivuus ja rehupula vähän sama kuin lama jossain oikeassa yrityksessä. Siis keskitytään itse asiaan, leikataan nousukauden pöhötystä pois ja tehostetaan toimintatapoja.
Joskus ostin auton. Kauppakirjaan oli merkitty "myydään korjattavaksi" eli otettiin kantaa siihen että vikoja voi olla. Olikin jotain pientä.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 25.07.18 - klo:20:23
Kuituhamppu on yli 3,5 metristä, se ei vissiin tartte ollenkaan vettä

Onkohan juuret saman verran maan pinnan alapuolella?
Siitäkin huolimatta.
Tuo vuokraus voisi olla ihan hyvä. Itseä kiinnostaisi kovasti jos olisi tuollainen 15 vuoden soppari mahdollisuus saada. Siinä voi jo tehdä mahdollisia kunnostustöitäkin. Ja tuollaisella on jo merkitystä jossakin investointisuunnitelmissakin. Tietysti hinta voi olla tässäkin niin, että parasta hintaa ei saa, mutta voisihan yksimahdollisuus olla se, että vuokrantarkistus sovittaisiin aina tukikauden vaihtuessa. Siihenhän ne tuet kuitenkin menee, vuokran maksuun niinkuin agronetin tapa tuntuu olevan..
Sama tässä, että itse voisin vuokraa maksaa vähän enemmän jos saisi pitkän sopparin.

Mmmmm, hyvä pointti. Vois kiinnostaa myös luomuhenkilöitä, kun olis jatkuvuutta.

Mites toi pellonvuokratulon verotus? Näin nopeesti ajatellen kuvittelen että pääomaveron puolelle menis...

Menee 2-lomakkeelle maatalouden tuloksi ja saa jakaa mahdollisuuksien mukaan ansio- ja pääomatuloksi.
Pitäisi myydä leikkuupuimuri. Millainen kauppakirja siitä pitäisi laatia ja millaisia ehtoja kauppakirjaan kannattaisi kirjata? Onko netissä jotain hyviä valmiita kauppakirjapohjia, onko esim. Nettikone.comin kauppakirjapohja hyvä?

Hyvä malli on jonkun oikean koneliikkeen kauppakirja, ostajalle ei jää liikaa oikeuksia eikä mahdollisuuksia muuhun kuin allekirjoitukseen ja maksamiseen.

Seuraavat selvästi esillä.
- myyjä
- ostaja
- kaupankohde
- maksuehto
- hallinta- ja omistusoikeuden siirtyminen
- myyjän vastuun loppuminen
- ostaja ymmärtää edelliset kohdat

Tietysti jonkun muutaman tonnin puimurin voi myydä laittamalla ostajalle laskun kouraan kun asia on kätelty.

AB-alueen suojavyöhykkeet vie tuet nelostien itäpuolelta, (päättelin murteesta) jossa joudutaan viljelemään raiviopeltoja ja sekin oli väärin että joillakin on "ylimääräistä peltoa", eli ei ole aukuuttia rehupulaa. Tuotannon laajentaminen (toisten) harmitti myös. Moitetta tuli myös lihan hinnasta joka on toisille liian korkea ja itselle liian matala. MTK:n johtohenkilö kertoi kanssa jotain "realiteetteja" ettei kukaan vaan ala leijumaan että hyvin menisi.

Kaiken kaikkiaan ne perusjutut jotka kuulee missä vaan kun on viisi tai useampia "tuottajia" koolla.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 76