Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5

Viestit - Pehtoori

Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: mf4270
: 08.11.14 - klo:08:30
Onko kardaanin boorit ehjät. Kaveri kertoi, että on kulutustavaraa omassa traktorissa. Vissiin kolmas tai neljäs menossa.
Mites on kantsiiko tuollainen mepulainen ottaa kuppi vai ketjuelevaattorilla, sain vain hyvän tarjouksen ketjuelevaattorilaisesta.
Ilman muuta kuppielevaattori. Voit pyörittää sitä jatkuvasti ilman jaksotinta. Eikä riko jyviä. Kokemusta on molemmista.
Onko visko sähköohjattu. Minulla TM 155 teki samoin ja syynä oli se että ilmastoinnissa oli liian vähän ainetta. Ilmastointihan ohjaa myös viskoa, jolloin lähtee liian myöhään käyntiin ja lämmöt ehtii nousta liian korkealle. Mulla vika korjaantui ilmastointihuollolla.
Ei mulla ainakaan mitään ongelmia noiden pulttien kanssa ole ollut. Siitähän lähtee irti se kaksiosainen holkki jonka läpi se pultti menee. sen jälkeen reikä on niin iso, että pultti kyllä mahtuu hyvin tulemaan ulos. Olen vaihtanut teriä useammin.
Kasvintuotanto / Vs: Mustang Forte
: 22.03.14 - klo:22:31
hyvin tehos kyl ohdakkeeseen. arianella niin samperin tarkka se lämpötilavaatimus et melkein tätä oon suosinu jos semmosta tarvetta on. plussaa multa.

sanokaas mestarit kuinka hyvin sekator vie kauran? tilanne on semmonen, että ohrat joista meinaan ottaa siementä tulee pelloille joissa esikasvina kaura ja kananpötkön mukana voi tulla lisää kauraa. eli jos ajan ohrille sekatoria reilusti 100 ml niin tuleeko kaura röyhylle. toki voi ajaa varmuuden vuoksi hukkisaineellakin mut onko kokemusta?

Sekator ei tehonnut kauraan juuri tuossa tarkoituksessa ollenkaan viime kesänä. Ainoastaan axialilla ruiskutetut ohrapellot oli puhtaita kaurasta. Joskus aikaisempina vuosina se tehosi, mutta ei nyt. Sitten on vielä vaarana, että hukkakaura kääpiöityy, eikä sitä löydä.
Kasvintuotanto / Vs: Nyt riitti?
: 06.12.13 - klo:09:12
Palkansaajien palkkoja verrattessa maatalouden tuloihin pitää muistaa, työnantaja hoitaa myös eläkemaksut ja muut sotumaksut palkansaajan puolesta. Kun kertoo palkkasumman kertoimella  1,3 niin ollaan lähellä vertailukelposta summaa.
25000 vuosipalkka onkin oikeasti 32000.
Ota Cruise, onnistunut varuste ruiskutuksissa.
Taitaa nuo nimimerkit olla vähän liian samanlaiset. Menee yksitysviestit sekaisin. Kiitos kumminkin ohjeista.
Vapaa sana / Vs: Kesko
: 11.03.13 - klo:18:26
Niinhän se on, mutta kun ei oikein montaa vaihtoenhtoa ole. Ei nuo yksjtyiskauppiatkaan tuota varmaan hyvällä katso.
Vapaa sana / Kesko
: 11.03.13 - klo:18:01
Lieköhän se tuo Halmesmäkikään palkkansa ansainnut. Ei oikein haluttaisi tuollaista rahoittaa.
Ei siinä syynä ole vauhti, vaan sieltä katkee ne pikku jouset jotka painaa niitä tappeja jotka taas
jarruttaa niitä synkron kitkarenkaita. Siellä on kaksi syncrolaitetta. Mullekin laitettiin molemmat niitä vanhanmallisia/vastaavia eikä ole ollut vaivoja sen jälkeen. Vika ilmenee vaikka tyhjäkäynnillä suuntaa vaihdettaessa rusahduksena.
Se syncrovika oli muistaakseni malleissa TM RC -04 ja -05 valmistusvikana. Jos se on korjattu noista malleista, niin ei pitöisi olla ongelmia. Saattasinhan minäkin sen PC:n ottaa jos nyt tehtäisiin valintaa.
Minkälaiset polttoainevarastot suhteessa kulutukseen bobbarilla on jos vieläkin on 50 cent kesäpöötä?

Mulla,torpparilla ja minitäppärillä,on 11000 litraa tankkeja.Traktorin säiliö 2000 l johon talvilaatu tankataan.Vieressä 2700 litrainen pikkukuivurin ja kesäpöön tankki.Tuo 2000 l pytyn kierto lienee noin 5 krt/v.2700 litrainen 2 krt/v.Sitten isomman kuivurin tankki 7000 l,vain kuivurikäyttöön.Nykyään hyvänä syksynä riittää hyvin,tänä vuonna meni 10000 noin.

Eli kaiken kaikkiaan 11m3 varastot riittää mulla bauttiarallaa 0,5v.
Liekö bobbarilla kulutus 2000 l/v ja varasto 10000 l,vai?Jos vielä 50 cent ainetta?

Mä olisin tarvinnu tuohon 100m3 pytyn. ;D
   ;D ;D Kovat on murheet...     Varasto parhaimmillaan 40 mottia.    Koneiden vuosittainen
kulutus reilu 10 mottia.       Ensi kesää ei enää pärjätä sillä 44 - 55 sentin pöllööljyllä.
Säiliöt kaikki kunnossa.       Nii juu ja kuivuri lämpee rypsiöljyllä.  :)


Niin, 10.000 litraa saa varastoida tilalla ilman huoltamolupia.
Rohkenen olla erimieltä!

Alla olevan, kyselystä poimittu, kysymys ainakin koskee jokaista viljan viljelijää! Kyllä, kaiken muun päälle meillä on kotikutoisesti rakennettu lisäkustannuksia tuovia toimenpiteitä ja vaatimuksia:

"Koetteko tuotteidenne olevan heikommassa kilpailuasemassa vastaaviin ulkomaisiin tuotteisiin nähden erityisesti Suomen ympäristölainsäädännön tai muun lainsäädännön takia?"


*Nitraattidirektiivi on voimassa koko unionissa, sen sijaan fosforin käytölle ei aseteta rajoituksia missään muussa maassa.


Tuo on tuota MTK-propagadaa.
Tanskassa on tiukemmat rajat. Esim Briteissä ei saa levittää mitään fosforia ei edes lantaa jos maan fosforiarvot on ylhäällä.
Tanskassa ja Ruotsissa on lannan syyslevitys kielletty.
Ruotsissa ei saa käyttää kasvunsääteitä tulevaisuudessa kuin rukiille.

Tällä ympäristöpuolella me emme ole nähneet vielä mitään, verrattuna siihen mitä tulossa ja valmistelussa on tulevalle kaudelle. Ja ilman korvausta.

No niin kuitenkaan Irlannissa eivät sitoudu ympäristötukeen, koska se rajoittaa liikaa eikä Ymppikorvaus kata menetyksiä jotka lannoituksen vähentämisen kautta tulisi. Eräs isäntä sanoi että ei siihen kannata sitoutua ei silloin elä. Suomessa se vain on tuloksenteon kautta merkittävä tuki.
Onhah tuota heinää tullut suorakylvettyä sänkeenkin. Asiakas oli nurmeensa tyytyväinen, en käynyt itse katsomassa tulosta.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5