Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11

Viestit - diego

Kasvissyönti vs lihansyönti vastakkainasettelu on mielenkiintoinen siinä mielessä, että ihmisistä pieni osa on kasvissyöjiä, mutta pelkkiä lihansyöjiä ei tietääkseni ole yhtään. Eli suurin osa ihmisistä on sekasyöjiä, joten tulevaisuuden tavoite pitäisi olla siirtyä lihapainotteisesta ruokavaliosta kasvispainotteiseen ruokavalioon. Olisi varmaan aika realistinen tavoite, että jollakin aikavälillä esimerkiksi länsimaisten ihmisten lihansyömisen määrä vähennettäisiin puoleen.

Vaikka lihantuotanto ei tuottajille näköjään ole mitään kannattavaa toimintaa, niin kokonaisuudessa lihantuotanto on hyvää bisnestä. Sen huomaan kun katsoo S- ja K- Marketien pitkiä lihahyllyjä. Tuskin kaupat pitävät niin paljon kylmätiloja tuotteille jotka eivät tuota!

Ja suurin osa kaupan myymistä lihatuotteista eivät ole suoranaisia lihatuotteita vaan tuotteita joissa on myös  lihaa. Joku on sanonut että jos sota-aikana näitä viimeisen päälle jalostettuja ruokia sanottaisiin korvikkeiksi.
http://www.talouselama.fi/uutiset/tiedemiehet+varoittavat+maailma+saattaa+joutua+ryhtymaan+kasvissyojaksi/a2140946

Laitanpa tuon linkin tänne vastapainoksi noille maidon- ja lihantuotannon kannattamattomuus keskusteluille. Onko sillä merkitystä onko maidon- ja lihantuotanto tulevaisuudessa enää taloudellisesti kannattavaa toimintaa, jos ympäristö ei kestä kyseisiä tuotantosuuntia.
joo laajentajia tietty kannustaa mutta kannustaako niitä jotka miettii lopettamista? Lopettajia taitaa vaan olla enemmän kuin laajentajia :-\ Sitä siis meinaan että 1-2snt "armonpalat" ei vielä monia kannusta. Isossa yksikössä 1-2snt on paljon rahaa mutta kyllä niissä kuluu sitä massia about samassa suhteessa.
Carlosin kanssa samaa mieltä asiasta.  Lopettamistahti sen kun kiihtyy, niinhän tämän
päivän maastullikin vaan kertoi.     Sen kun vaan laskette maidonhintaa, kun kerran
maitomarkkinoilla on vaikea markkinatilanne...    :P :P

Sen jälkeen ei sitten tarvi porata maastullin etusivulla, kun maidontuotanto ei vaan kiinnosta
nuoria eikä paljon vanhempiakaan. :o

Onko maidontuotannon lopettamisen ensisijainen syy sen huono kannattavuus? Luulisin että yleisimpi syy maidontuotannon lopettamiseen on se ettei tilalla ole jatkajaa. Ja toisena syynä on varmaan se että isäntä/emäntä on sotkenut asiat tavalla, johon muutaman sentin hinnan korotukset eivät auta. Ja kolmantena syynä voisi olla terveyden reistaileminen.
Itse en tiedä yhtään maidontuotannon lopettanutta ihmistä joka olisi lopettanut hommat vapaaehtoisesti vain sen takia ettei homma kannata. Päinvastoin, ne tilat joilla mainitsemani 3 asiaa ovat kunnossa, vain lisäävät vauhtia.

http://www.suomenviljava.fi/client-data/file/Kuivausveloitukset_2012.pdf

-SS-

Eikös tuossa hinnoitteluperusteena ole lähtökosteus ja tuoreen viljan paino. Ei ole kuitenkaan käytössä vaakaa jolla saisi selville kuivattavaksi tuotavan viljan tarkan painon. Joten kaipaan enemmän aikaan perustuvaa taksaa.
Kasvintuotanto / viljan kuivaus taksat
: 27.07.12 - klo:12:03
Paljonko olisi sopiva rahtikuivauksen tuntitaksa viljan kuivaukseen. Käytössä on 2 uudehkoa kuivauspatteria, toinen 150 hl ja toinen 250 hl. Rahtikuivattaja tuo viljat kaatosuppiloon ja hakee siilosta kuivana pois. Eli pitäs löytää sopiva taksa, jolla sekä kuivaajan omistaja että rahtikuivaaja olisi tyytyväinen?
Vapaa sana / Vs: Nyt kaikki Lidlliin
: 08.04.12 - klo:12:06
Litran rasvaton/kevyt maitopurkki on Lidlissä 10-12 senttiä halvempaa kuin K- ja S-kaupoissa. Ja juustotkin on aika usein Lidlissä edullisempia.
Kasvintuotanto / Vs: Siemenen hinnan nousu
: 06.04.12 - klo:17:00
Kävin ostamass rypsin ja apilan siemenet. Olipas hinnat nousseet hieman enemmän kuin kuluttajahinnat yleensä.
Rypsi, viime vuonna verollinen hinta 5 euroa/kg, nyt 6 euroa/kg.
Puna-apila, viime vuonna 6,20 euroa/kg, nyt 7,50 euroa/kg.
Nousua viime vuodesta 20 %!!!

Rypsin siemenen hinta jatka nousuaan. Agrimarket pyytää jo 8 euroa/kg. Nousuprosentti viime vuodesta jo yli 30.
K-kauppa on jäänyt tässä kisassa selvästi jälkeen. 20 kg säkki vain 135 euroa.
Nyt kyllä kannattaa tehdä 10-vuotisia vuokrasopimuksia 700-1000€/ha, kun tuet ovat putoamassa 40%  :o

Mistäs JoHaRa tuollaisia uutisia on kuullut?

Itse olen tarjonnut peltojani vuokaralle kasvinviljelytilan tukien hinnalla, mutta ei oo kelvannut kun on liian kuulemma liian kova hinta. Mutta kun oon kylvänyt pellot nurmelle, niin maitomiehet mielellään lannoittaa ja tekee rehut ja minä nostan tuet.
Vapaa sana / Vs: Ville Niinistö
: 29.03.12 - klo:05:59
Vapaa sana / Ville Niinistö
: 28.03.12 - klo:20:23
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/03/ville_niinisto_ymparistoa_saastuttavan_yrityksen_valvontakulut_kuuluvat_sille_itselleen_3368515.html

Tarkoittaako tämä sitä, että tulevaisuudessa ympäristötuen saamisen sijaan maanviljeliä joutuu maksamaan siitä, että viljelee peltoja?
Taitaa tuo Kataisen vasemmistohallitus hoitaa maatalouden asioita paremmin kuin perinteinen maatalouden edunvalvontapuolue. Eihän kehysriihessä edes mainittu maataloutta erikseen. Jotenkin sitä kaipaa noita Lipposen aikoja ja kunnon maatalouden alasajo puheita.
Mitä pitäis tehdä, siis muutakuin kylvää kauraa, että
50 ha viljatilalla tulis toimeen. Noin niinkuin taloudellisesti. 8)

Riippuu paljolti siitä missä se toimeen tulemisen raja menee. Voisikin kysyä että voiko 50 ha viljatilalla yleensä tulle edes toimeen?

Tietysti näitä ketjussa mainittuja lisätulojen lähteitä voi kehitellä vaikka kuinka paljon. Mutta jos viljatila on ainut tulon lähde, niin kaipa järkevintä on maksimoida tuet ja minimoida menot. Eli korvata vilja-ala LHP:llä, viherlannoitusnurmilla jne. Sillä saadaan tulot lähemmäksi sitä mitä on tilan tuet. (Montöör kirjoitti toisessa ketjussa viime vuoden tuloksen olleen 12 000 euroa, ja 50 ha viljatila saa tukea kuitenkin paljon enemmän)
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11