Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 94

Viestit - Agronautti

Parit luomu tilaa sivusta katsottuna, niitto kone jo töissä parhaimmillaan toukokuussa, ei saa päästä ne rikat silleen että siemen varisee, eli usein ja silloin vähemmän massa.

Sen voi tehä niin monella tavalla, kai joutuu kattoo vähän eri tavalla jos esm glyfon satavuus ja hinta nousee rajusti vielä tästä.  Toki on muita aineita, mutta niitten kin hinta, mites ennen vanhaa ne pärjäs ilman aineita?

Kun tulisi sopivat plussakelit vesisateen kera niin kävisi jyräämässä lumet pelloilta joissa juolaa.. eli keinotekoinen jääpolte.. pitäis vielä ainakin etelässä onnistua?..


Mä halusin pumpun aisalle (en enää muista mikä oli suurin syy), taitaa pyörä ottaa kiinni pumpun kertojaan jos aisan ajaa kiinni pyörään, ongelmathan tuossa alkaa sen jälkeen jos sen kaataa.
Laajakulma-akseli toimii äänettömästi ei tule hyttiin mitään resonassi ääniä yms, en tiedä tuleeko tumpissa olevastakaan?

Mites tuommoinen niittomurskaimen kaksoiskulmavaihde toimisi aisalle asennettuna pumpun eteen..... pyörii ainakin sen 360  ::)
Tuostapa kahtelet urakointihintoja... toki tämä ilmaisläpyskä on aina 4-5v jäljessä, mutta ajaa asiansa..
https://www.tts.fi/files/1886/ttt12_urakointihinnat.pdf

Kyllä 11h ja 3 ha on aika nysväämistä.. :P
Nostetaas..

Joko alkaa ensi talvena separaattorit mustaa kultaa vuolemaan ???
Miten hinnoittelu?
Saikos tehdä talvella pellolle aumaan separoitua kuivakakkaa?
Kasvintuotanto / Vs: Kesannot
: 09.10.21 - klo:19:08
Aikoinaan kun oli lehmuja niin nurmet perustin vihantana korjattavaan suojaviljaan (säilörehuksi) ja toinen sato korjattiin syksyllä, joka oli jo sitten lähes puhdasta nurmea.. Seuraavana kesänä oli hyvä säilörehunurmi kun ei ollut mätänevää olkea eikä pahnakasojen yms. tekemiä laikkuja kasvustossa.

Nykyään tässä viljatilalla perustetaan nurmet (vln) puhtaana nurmikasvustona tai suojaviljaan jolloin se tähkälle/röyhylle tullessa niitetään kesantomurskalla  alas.. Niittokorkeus apilan lehtien yläpuolelta.. ja hyvä tulee.. :)
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 07.10.21 - klo:09:50
Ensi kesäksi maisemapeltoa niin paljon kuin kehtaa laittaa.

Viherlannoitusta maksimit, sitten syysvehnä ja ruis syksyllä, ruis kasvaa yllättävän hyvin lannoittamatta, kuten luomussa näkyy. Rikkatorjunta mahdollinen tautiaine tuo sitten ne muutamatsadat lisäkilot.

-SS-

Voi olla että joutuu keväällä tuon hömppärukiin (lue: kasvipeitteisyys/ravinnesiepparirukiin)  jättämään kasvamaan eikä keväällä glyfottaa kauran tieltä..

 Syksyn työt tuolle rukiille oli pneumalla kylvö TOSsia ja kerta rullaäkeellä päälle.. Kehnolta kevätvehnän sadolta jäänyt varmaankin paljon ravinteita peltoon.. Mut se rukiin hinta :( .. Kaurasta ja ohrasta voi saada vielä ensi syksynäkin hyvän hinnan kun varastot tyhjiä...
netissä on taulukoita:
esim. heuver.com

Tuollainen 420/80R46 olis aika passeli...
Kouvolassa lantamies myy Casea ja Nyykkaria...
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 09.09.21 - klo:08:23
Uutta haastetta rukiinviljelyyn:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nelja-suomalaisyhtiota-ottivat-ohjat-omiin-kasiin-viljelyn-paastojen-vahentamiseksi-kehittivat-oman-maataloustukiohjelman-halukkaita-olisi-ollut-enemman-kuin-pystyimme-ottamaan/1414f556-8bf0-4b61-b7f6-345b779f03b4?ref=twitte oli


Kovat on ehdot.

Merkittävimmät päästövähennykset syntyvät 100-prosenttisten biopolttoaineiden käytöstä työkoneissa, jota ohjelma edellyttää ehdottomasti. Päästöjä vähentävät myös pelloilla käytettävä matalapäästöisempi lannoite. Lisäksi viljan kuivaamiseen tar***** energian tuottaminen tulee tehdä joko uusiutuvilla polttoaineilla tai metsähakkeella.

Hiilensidontaa edellytetään hiiliviljelyn periaattein, jolloin pellot olisivat jonkinlaisessa kasvipeitteessä ympäri vuoden. Puinnin jälkeen maahan tulee jäädä aluskasvillisuutta, kuten nurmea tai apilaa.

Luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi viljelijöiden tulee jättää pelloille kukkivia vyöhykkeitä hyönteisille ja pesimäalueita linnuille sekä välttää niittoa peltolohkojen reuna-alueilla

Kollega lähetti nuo Lantmannen yksityiskohtaiset viljelyehdot. Oli todella kovaa tekstiä. En usko, että lähtee kovin nopeasti yleistymään. Itse en ainakaan suostu missään olosuhteissa sitoutumaan niihin. Enkä yksinkertaisesti myy noille mitään.

Maksaavat sitte rukiista vähintään sen 250€/ton? :P
Kasvintuotanto / Vs: Pysyvä nurmi
: 09.09.21 - klo:08:12
Saisivat ainakin 7 vuotiseksi aikarajan laittaa.. Täydennyskylvöllä saa hyvin jatkettua nurmen ikää..
Eli huiskalla ruis syyskynnön päälle... ???
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 20.08.21 - klo:08:11
Märkää on, taitaa jäädä syysohrat säkkiin. Kohta jää syysvehnätkin.  :-\
5.9. on viime vuodelta todennettu hyvin onnistuneeksi kylvöajankohdaksi. Elä sen mukaan.

Viime vuonna syysvehnää (ceylon) kylvin 2.9 ja 20.9.. Samanlaiset kasvustot oli puidessa..
Mulla oli aikoinaan tälläinen viritelmä_:

https://youtu.be/f9fnZFGFQDw

Onko etuäes itse tehty vai käännetty joku takaäes vai ihan alkujaan tarkoitettu eteen?

Tuubissa oli sänkimuokkaustakin tuolla yhdistelmällä. Täyttääkö kevytmuokkauksen säännöt kun on muokattu kerta-ajolla?

Käytettynä aikoinaan ostin, en tiedä oliko takaäkeestä tehty.. .. Itse sitten virittelin paremman tukipyöräsysteemin jota käytän myös kun höylä-äes tulee etunostimeen.. (niissä muissa muokkausvideoissa näkyy) ..

Möin tuon etuäkeen pois kun vähän liian hennot piikit tänne Kymen saville.. ja toisekseen meininki olis vaihtaa höylä-äkeeseen hanhenjalkaterät jolloin se toimittaisi myös sänkiäkeen virkaa.. ::)Mulla oli aikoinaan tälläinen viritelmä_:

https://youtu.be/f9fnZFGFQDw


Onk toi maalaji jotai eloperästä ?

joo on...suopelto,  multamaata näytteiden mukaan..
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 94