Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 106

Viestit - Agronautti

Taitaa nuo tuorerehun myyjät olla aika vähissä. Siis sellaiset jotka viljelevät sitä vain myyntitarkoituksessa. Rehuviljan viljely ja myynti vakaine hintoineen, helppoine säilytksineen ja hyvällä säilyvyydellä on paljon houkuttelevampi kasvinviljelyn muoto.

Mt:sshän oli vähän aikaa sitten...

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/893b0d6b-415a-451d-8273-8e78af227d5d

Pitää olla varmat ostajat/sopimukset että tommoseen voi alkaa....

ei vaan antannu ottaa kuvaa.   sit kun laatta käännetty luvan tasolle ni kuva tuo.        miusta yhtä pelleilyä.

Tässä on tänään otettu kuva. Polvella suojassa, kuva noin metrin korkeudesta, vaakakuvaus;  käännetty puhelinta kasvustosta ylös päin, kunnes Vipun huomautus poistui kuvaruudusta. Ei tuo sentään ihan kokonaan taivasta näytä.


Kuva: Ceylon syysvehnä, pintaanlevitys, pahnasotkuun  18.04.2024

Kyllä Oksan kannattaa kokeilla itsekin, ja jollakin halvemmalla Sampalla, vaikka runsaan satasen maksavalla A14 - mallilla. Olen muutenkin sitä mieltä, että se Vipu voisikin olla muussa puhelimessa kuin käyttöpuhelimessa. Siihen piironkipuhelimeen voisi laittaa pre-paidin ja vaikka pankkitunnistusohjelman.

-SS-
Tuon prepeidinkin joutuu uusimaan välillä.

Ei tarvi prepaidia eikä pankkitunnuksia.
 VipuMobi toimii myös wifin läpi eli kännystä mobiilitukiasema päälle ja Vipulle pyhitetystä laitteesta (känny/tabi) wifi päälle ja mobiilivarmenteella kirjautuminen.  8)
Kasvintuotanto / Vs: Nurmen perustaminen
: 14.04.24 - klo:13:29
Voihan siinä käyttää suojaviljana vaikka vanhoja siilon pohjalle jääneitä jyviä tai muuta jäteviljaa kunhan vain itää jotenkuten.

Sitten heinäkuun alussa noin tähkälletulo vaiheessa niittää tai murskaa maahan. Samalla tuhoutuu savikat, pillikkeet ja muut 1v rikat. Murskattu kasvusto toimii myös lannoitteena...
Siis tarkoitus korjata satoa vain kylvövuonna. Tulisi myös suojaviljaksi eli sen alle perustetaan monivuotinen nurmi
Joku 15 vuotta sitten kokeilin ruista suojaviljana. JOS oikein muistan niin kylvövuonna ihan ok sato, siis vihantaviljana korjattu säilörehuksi. Ruishan ei juurikaan tee kortta kylvövuonna. Nurmikaan ei tuhoutunut talven aikana, mutta seuraavana vuonna ruis kasvatti nopeasti kortta ja ekassa rehunteossa ennen juhannusta  oli jo tähkää tehnyt.

Sitten oli  myös kylvössä raiheinä-ruista säilörehuksi ja laitumeksi... jotain löytyy arkistosta.. :
https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=12688.msg182794#msg182794
https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=16170.msg247963#msg247963

Pullakäsille. :D

No enpä tiiä tuon hyödyllisyyttä, ei nostolaitteen varaan mitään täysiä maakuormia oteta...

https://youtu.be/pR1l6KaFWgc?feature=shared

Valoroikan joutuu kuiteskin menee laittaa.
Kasvintuotanto / Vs: sirppi.fi
: 01.04.24 - klo:08:13

Jos haluaa jakaa peltolohkojen sijainnin urakoitsijalle yms. niin sen pystyy tekee ilman äppejä tällä.. 
https://peltolohkot.fi

Viljelijä voi lähettää urakoijalle listan  pelloista ja siellä kartassa on  valmis nappi missä google maps opastaa pellolle  :)
Mobiilivipu on meillä kahdessa tabletissa (wifi ja sim) ja mobiili toimii myöskin pc:ssä android emulaattorin läpi.. tietenkään pc:llä ei kuvia  oteta  :P, mutta parempi isolta ruudulta käyttää.

Teen kahden eri tilan Vipulaatiot ja mobiilivarmenteella pääsee Vipuihin vaikka olisin muualla kuin just sillä tilalla...

Heräs kiinnostus, PC android emulaattori? Qooqlasin ja näkyy olevan vaikka minkälaisia tarjolla. Mikä sulla käytössä ja onko toimiva? Windows pohjainen kone mulla. Harmitellut ku Cordulusta ei pääse tutkimaan kotikoneella, mutta tällä se ehkä onnistuisi?

Bluestacks 5
https://www.bluestacks.com/bluestacks-5.html
On ilmainen mutta mainoksia pyörii jonkin verran..

Mobiilivipu on meillä kahdessa tabletissa (wifi ja sim) ja mobiili toimii myöskin pc:ssä android emulaattorin läpi.. tietenkään pc:llä ei kuvia  oteta  :P, mutta parempi isolta ruudulta käyttää.

Teen kahden eri tilan Vipulaatiot ja mobiilivarmenteella pääsee Vipuihin vaikka olisin muualla kuin just sillä tilalla...
Tänään aloin ottamaan vipukuvia syysvehnistä, niin siellä oli ne aikaisemmin tulleet pyynnöt ja samoista lohkoista uudet tehtävät että voit ottaa kuvat 16.4 alkaen... :o.. no otin kumminkin nyt ne kuvat kun vielä vehnä vihertää...
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 27.03.24 - klo:12:56https://www.atriatuottajat.fi/hankkeet/itua-ja-vastetta--hanke/syysvehnan-kevainen-sijoituslannoitus-ravinnekuormituksen-vahentajana/

Itse joskus kokeilin rivilannoittimella piikit kevyesti maata viiltäen samaa. En tiedä, oliko mutu - tuntumalla saatu parempi kasvu maanpinnan rikkomisen vain maahan sekoitetun lannoituksen tulosta. Ainakin paripyörillä tiuhaan tallaamalla rousteen vaivaama kasvusto lähti paremmin elpymään, siksi jyräystä olen joinakin roustevuosina miettinyt vakavasti. Vain pyörien väliin jäänyt alue näytti selvästi heikommalta ja keltaisemmalta.

Mutta nämä nyt ovat semmoisia kuivanmaan ongelmia. Hikevillä mailla lannoite tulee paremmin käyttöön, ja karjatiloilla reilu fosforilannoitus auttaa muutenkin syysviljoja.

-SS-


Pitäis ihan joskus kokeilla levittää syysviljan kevään lannoitekerrat (2-3 kpl) tällä videon kalustolla, eli lannoite mullataan kevyesti rikkaäkeellä.. 

https://youtu.be/Sc5ZPjeRHts?feature=shared

Kokeilu on vaan jäänyt tekemättä kun ei noilla 650 leveillä renkailla viitti kasvustoa tallata, eikä vähän takia kapeempaa rengaskertaa viitti hankkia.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 23.03.24 - klo:15:55
Olikos se niin että 1.4 alkaen sai syysviljaa alkaa lannoittaa? Näyttäs vaan siltä että näillänäkymin viimeinen pakkasyö olis 28.3, ei tulis kuraa renkaiden mukana niin paljon  ::)
K-laaksossa lumet melkein hävinneet . Pitänee ottaa kuvat lähipäivinä, kun oraat vielä vihertää. :P
Voihan olla että mustuuvat tuosta ennen toukokuuta. :-\
Vapaa sana / Vs: elävät kuvat
: 16.03.24 - klo:09:20
Viimeisin teatterielokuva oli Dune 2 alkukuusta.
Teatterissa käydään katsomassa "isot" scifielokuvat. Muut mielenkiintoiset sitten odotetaan että tulee Elisan palveluun vuokralle. Viimeisin taisi olla Oppenhaimer, Luottomies varmaankin seuraava jahka tulee sinne...

Tuommonen  tehokas ameriikan ihme....

https://www.nettikone.com/en/muu-merkki/grainvac-2700-viljaimuri/2357781

Joskus 10 v sitten oli myös myynnissä nettikoneessa, liekö sitten sama yksilö ollut....
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 04.03.24 - klo:08:04
Tuo siementen multaantuminen tuossa pintakylvössä juuri epäilyttää. Itse kun kuulun vielä siihen koulukuntaan, että syysviljan siemenkin saisi mennä aika syvälle... Toisaalta pintalevittimellä levittää äkkiä, eikä tarvitse tallata, jos märemmät syksyt taas palaavat riesaksi.

Kevyillä mailla toimii multauksessa 12m rikkaäes riittävän hyvin.

Savella pitää peittomuokkaus tehdä s-piikkiäkellä, kylläkin parhaiten on toiminut  etuäes-takaäes yhdistelmä eli höylä-äes edessä takana s-piikki.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 106